Şimdi Ara

Haritalar servisinin Apple'a büyük etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Haritalar servisinin Apple'a büyük etkisi

     

    Apple, tarihinde ilk kez iOS ve MacOS işletim sistemini açık beta olarak kullanıcıların denemesine açmış ve sürpriz yapmıştı. Aradan geçen uzun süre sonunda bu kararın arkasındaki sebep ortaya çıktı. 





    Firmanın başkan yardımcısı Eddy Cue tarafından yapılan açıklamaya göre, herkese açık beta kararının en büyük sebebi Haritalar hizmetinin başlangıçta hayal kırıklığı yaratması. 





    Hatırlanacağı üzere Apple, Google Maps harita hizmetinden vazgeçerek kendi hizmetini devreye sokmuştu. Büyük yankı uyandıran ve cesur bir hareket olarak nitelenen ayrılık kararı, sonrasında tam bir felakete dönüştü. 





    Yanlışlıkla uçak pistlerine giden yolcular, milli parklarda biten ev adresi araması, normalde var olan uçurum gibi unsurların unutulması halen hafızalardaki yerini koruyor. 





    Apple için bu sıkıntılar, daha fazla konuya ağırlık vermesine neden oldu. Scott Forstall, harita bölümüne yeni mühendisler kattı ve ayrıca stratejik satın alımlar yapıldı. Bir süre sonra, kullanıcının elini bile değmek istemediği bir hizmetten bugünkü noktaya gelindi. 





    Harita hizmetinde yaşanan büyük sıkıntıların bir sonucu da, iOS ve MacOS sistemlerinin açık beta sürecine geçmesi oldu. Böylece başta Harita hizmeti olmak üzere pek çok bileşen, geliştirme aşamasında daha fazla kişinin kontrolünden geçti ve hatalar daha hızlı düzeltildi. 
     

    Ayrıca Bkz.Apple, 200 000 dolar ödüllü açık bulma programı başlattı
    Eddy Cue, eğer Harita hizmeti ilk günden itibaren düzgün çalışsaydı, açık beta sürecine asla geçmeyeceklerini de sözlerine ekledi. Elbette bu noktada bir musibet bin nasihatten iyidir sözü ne kadar yerinde olur, kullanıcıya bırakıyoruz. 




     







  • Haritalar servisinin Apple'a büyük etkisi
  • Bir kere şehir dışında kullandım. Beni bir tarlanın ortasında bıraktı, herkese rezil oldum. Bir daha da kullanmam. İstedikleri kadar iyi yapsınlar şu saatten sonra bana güven vermez. Google Maps, Here Maps olmadı Yandex kullanırım, yine Apple Maps kullanmam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdelta

    Bir kere şehir dışında kullandım. Beni bir tarlanın ortasında bıraktı, herkese rezil oldum. Bir daha da kullanmam. İstedikleri kadar iyi yapsınlar şu saatten sonra bana güven vermez. Google Maps, Here Maps olmadı Yandex kullanırım, yine Apple Maps kullanmam.

    çok fazla abartmamak lazım. beni de anayoldan değil de tarlaların içinden şehir merkezine çıkarıyor google maps. kaç kere milletin tarlasından geçtim sayısını unuttum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple maps ciktigindan beri yasadigim sehirin ismi ve konumu hala yanlis konum dogrulugu icin geri bildirimde bulunuyorsun da kim takiyoooor?

  • Yandex, Google ve Here servisleri ulkemizde cok iyi calisiyor ozellikle apple maps kullanmak fanliktan baska birsey degil

  • yemezler şimdimi akıllarına geldi.
    bu olası bazı gıcık durumlarda bahane ileri sürebilmek
    adına yapılmıştır.

  • apple maps a dürümcü yazdım beni burger kinge yolladı.kendi ülkesini koruyor çok ayıp etti pis Amerikalılar:)

  • Yurt dışında Google Maps nasıl bir hizmet veriyor bilmiyorum fakat Türkiye'de Yandex Maps rakipsiz gibi.
  • Geçen hafta arkadaşlara yazlığın yerini yer imi olarak WhatsAppdan gönderdim. Bir süre sonra telefon geldi, biz toprak bir yola girdik doğru yerdemiyiz diye. Konum göndermelerini istedim, gelen konumda arkadaşlar olmadık bir dağ yolunda görünüyorlardı. Sonra yola çıkıp aramaya gittim şükür bir saat sonra alakasız bir sapakta buluştuk. Şoförde iphone 6s vardı haritasına baktım şok oldum. Hiç alakası olmayan bir güzergah çizmiş ve hedef konum benim verdiğim adres olarak görünmesine rağmen haritada kesinlikle yanlış yerde görünüyordu. Hatta yol diye çizdiği yerlerde gerçekte yol bile yoktu, neyseki kazasız belasız atlattık. Iphone kullananlara tavsiyem haritanıza güvenerek kesinlikle yola çıkmayın. Ha yola çıkacam diyosanız ya navigasyon alın yada androidli bir telefon.

  • HERE tek geçerim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Das Boot

    Yurt dışında Google Maps nasıl bir hizmet veriyor bilmiyorum fakat Türkiye'de Yandex Maps rakipsiz gibi.

    Yurtdışında kusursuz... Otobüs saatleri tramvay saatleri ve ücretleri hepsi harika.
  • Türkiye de Google kusursuz. Yandex bile çıkmaz sokaklara, ters şeritlere, girilmez yerlere sokuyor.
    Apple haritaları bir kere kullanıyım dedim o arayüzü ve anlatışı gördükten sonra google a geri döndüm koşa koşa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.