Şimdi Ara

Tesla'nın otomatik pilotu bu kez hayat kurtardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla'nın otomatik pilotu bu kez hayat kurtardı
    Tesla’nın geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen sürücüsüz ve elektrikli otomobillere dair planlarını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Genellikle güvenlik konusundaki endişeler sebebiyle otomatik pilot üzerinden yoğun eleştirilere maruz kalan Tesla, kısa süre önce meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrasında yayınlanan haberlerle adeta yerden yere vurulmuştu.
     
    Elon Musk ise her ne kadar kazaların sürücü hatasından kaynaklandığını dile getirse de Tesla’ya olan güven problemini ortadan kaldırmaya yetmedi. Fakat kısa süre önce yaşanan bu olay ile -tehlikeli olmasının yanında- otomatik pilotun aslında ne denli önemli bir görev üstelenebileceği de kanıtlandı.
     

    Tesla Model X sayesinde hayatı kurtuldu 

     
    Amerika’nın Missouri eyaletindeki Springfield şehrinde trafikte ilerleyen 37 yaşındaki avukat Joshua Neally, pulmoner emboli (akciğer embolisi) hastalığının nüks etmesiyle direksiyon başında aniden fenalaşıyor. Göğsüne şiddetli bir acı saplandığını dile getiren Neally, telaşa kapılmadan eşini arayarak durumu haber veriyor. Ambulansın bulunduğu yere gelene kadar önemli bir vakit kaybı yaşanacağını düşünen avukat, Model X aracını otomatik pilot moduna alarak en yakın hastaneye gitmeye karar veriyor.
     
    Yaklaşık 32 kilometre boyunca kendi kendine hareket eden Tesla sürücüsünü güvenli bir şekilde hastaneye ulaştırmayı başarıyor ve zamanında yapılan müdahale ile hayatının kurtulmasını sağlıyor. Doktorlar Joshua Neally’nin hayati tehlikeyi atlattığını ancak güç durumdayken otomatik pilotu kullanmasının doğru olmadığını belirttiler. Henüz geliştirme süreci devam eden otomatik pilot özelliği bakalım ilerleyen yıllarda güvenlik endişelerini ortadan kaldırabilecek mi...
     







  • Ben dünya kadar para verecem ve bana sunulan hizmeti, kullanma diyecekler?
    (Teslam olsa ebesini bile ağlatirdim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dead Gear Apple -- 8 Ağustos 2016; 13:42:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla severim desteklerim ancak reklam çalışması da olabilir. Durumu kurtarmak izlenimleri olumluya yaklaştırmak için.

  • Teknolojinin geliştirilme amacı bu zaten, insanlığa faydalı olmak. Kazalar olduğu gibi böyle güzel şeyler de olacaktır elbet. Fakat hafif bir durum olmuş. Sürücü eşini aramış konuşmuş, arabayı hastahaneye yönlendirmiş. Ağır vakalarda (beyin kanaması, kalp krizi vs.) işe yaramayacaktır. Ama ileride böyle ağır durumları denetleyen sistemler ve autopilot iyice geliştiğinde direksiyon başında ölen adamı morga bile götürür bu Tesla.

  • Otomatik pilot gelecektir.
    Bütün araçlar birbiriyle haberleşiyor olsaydı önceki kaza yaşanmazdı. Sürücü hatalarının yerini arızalar alacaktır.

    Volvo'nun bir konsepti vardı. Yol üzerindeki çukurlar bile diğer araçlara bilgi olarak gönderiliyordu. Düşünsenize aracınız yaklaştığını her yoldan haberdar olacak.

    Ayın sonuna doğru AKK devreye girecek ve çukura girip jantı kırdıktan sonra "dikkat çukur var" bilgisi aracınıza gelecek :D

  • infom@n kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Joshua Neally isimli şahıs sonraki açıklamasında ambulans diye bir şeyden haberi olmadığını söyledi.

  • Ya arkadaş her iyi olaya reklam diyor bazıları. Ölümlü kaza olunca da yerden yere vuruyor. O zaman o da sabotajdır. Yerden yere de vuranları da anlamıyorum. Tesla oto pilotta 2m km yapmış ve ilk ölümlü kaza olmuş. Dünya genelinde yaklaşık her 1m km de bir ölümlü kaza oluyor. Bu bile önemli bir başarıdır.

  • En yakin hastane 32 km yuh

  • Tesla'nın otomatik pilotu bu kez hayat kurtardı
  • Küçükken ailemize bilgisayar aldırırken attığımız dünyanın en komik yalanına benzemiş; ama bilgisayarda ders de çalışçam :(

    + Musk Bey, radarlarınız güneşte parlayan krom kaplı tır kasasını gökyüzü zannetti ve bu yüzden bir kişi feci şekilde hayatını kaybetti ne düşünüyorsunuz?
    - Kullanıcı hatası :(
    + Kullanıcıların hatası aracın donanımını kullanmak mı?
    - Ama bazen hayat da kurtarıyoz :/

    Avradına yandığımının Amerika'sı. Sineması gibi her şeyi şişirilmiş, bir parayı bastım olduculuk.

    Adam (mersedes, BMW) ACC teknolojisini 80'lerde bulmuş, bugün mükemmelleştirmiş. Bizimkiler fiyatı abzürt pahalı diye Tesla'ya tapsınlar. Adamın mezarda kemikleri sızlıyodur yemin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklam..
  • Bi kara şimşek kadar olamamış

  • Dead Gear Apple D kullanıcısına yanıt
    Aga zaten tesla modeli satarken otopilot ozelligi yoktu aldiktan sonra yazilim guncellemesiyle verildi cogu kullaniciya. Dusunsene para verip aliyorsun. Sonra ustune ek ozellik geliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla sevdiğim bir firmadır bakalım birde ülkemize resmi gelselerdi iyi olurdu...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet_dpt

    Tesla severim desteklerim ancak reklam çalışması da olabilir. Durumu kurtarmak izlenimleri olumluya yaklaştırmak için.

    Ötekini örtbas etseler dediğine hak verirdim ama, önceki haberi de delikanlı gibi göğüslendiler, biz dediydik ama yine de üzgünüz dediler. Adamlar çok da algı yaratma peşinde değiller, zaten araç kendini satar kafasındalar kanımca.
  • yapay zeka demek akan bir trafik demektir !

    ulaşımda devrim demektir ! :)~

  • Otomobilden kaynaklanmayan ölümle burun buruna getirecek rahatsızlıklarda bende zaten öleceğim mantığıyla hareket ederek otomatik pilotu devreye alırdım. Çünkü bu gibi durumlarda mantıklı olan hareket bir an önce hastaneye yetişmektir. Alternatif yoksa otomatik pilota evet! :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.