Şimdi Ara

Pokemon Go, ilk ay gelir rekorunu kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pokemon Go, ilk ay gelir rekorunu kırdı






    Mobil platformların belki de en çok konuşulan oyunu haline gelen Pokemon Go, gelir rekorlarını da alt üst etmeye başladı. Oyun, ilk ay en yüksek gelir elde eden yapım oldu. 







    Sensor Tower tarafından yapılan analize göre, Pokemon Go ilk ay bittiğinde 200 milyon dolar gelir bıraktı. Bu şimdiye kadar ilk ay itibariyle elde edilen en yüksek gelir. Daha önce, Clash Royale oyunu ilk ayda yaklaşık 125 milyon dolar ile rekor kırmıştı. 







    Özelikle Japonya çıkışından itibaren oyunun gelirlerinde sert bir yükseliş yaşandı. Anavatanında milyonlarca kullanıcı, merakla bekledikleri oyunu adeta bağrına bastı. 







    Ayrıca Bkz.Lego Star Wars: Güç mobilde uyanıyor



    Elbette 200 milyon dolar içerisinde sadece Nintendo'nun payı yok. App Store ve Google Play kesintisi, geliştirici Niantic'in payı ve kalan miktarın üçlü ortaklık arasında dağıtımı ile Nintendo'nun eline çok daha az bir miktar geçiyor. Zaten firma, oyun gelirlerinden büyük bir pay alamadığını belirtmişti. 




    Pokemon Go yapımının önünde önemli bir potansiyel mevcut. Uygulama gelirlerinin yanında sponsor Pokemon noktaları gibi stratejiler ile gelirler kısa sürede milyar dolar sınırını geçecektir. 








  • Yazı boyutunu çok küçültmüşsünüz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    Yazı boyutunu çok küçültmüşsünüz.

    Editörümüz yazıyı suda unutmuş..
  • Proje güzel, elde hazır fikir de mevcut. AR ilk defa böyle kullanıldığı için ilgi de çekti haliyle. Cumartesi akşam kadıköy'den vapura giderken bir grup genç vardı ellerinde telefon ash ketchum şapkalı vardı bir kaç tane de. İyi mi, kötü mü anlayamadım

  • twitter a lütfen pokemon go nun Türkiye ye gelmesi için niantic firmasına yazalım ısrarcı olalım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.