Şimdi Ara

Apple’dan yapay zeka alanında önemli satın alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple’dan yapay zeka alanında önemli satın alma
    Gelecekte piyasaya sürülecek yeni nesil teknolojik ürünlerde ve buna bağlı olarak insan hayatında önemli bir yere sahip olacağı düşünülen yapay zekanın istenilen seviyelere ulaşabilmesi adına gerekli araştırma ve geliştirme faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Teknoloji devleri ise yatırımlarıyla cihazların ve yazılımların akıllanmalarında öncü güç olmayı hedefliyorlar.
     
    Yapay zeka alanında kendini geliştirmek isteyen ve Siri ile bunu bir nebze başaran Apple da bu konuda yatırımlarını sürdürüyor. Resmi kaynaklarca yapılan açıklamaya göre Cupertino'lu şirketin makine öğreniminde önemli çalışmalara imza atan Turi’yi 200 milyon dolar karşılığında satın aldığı duyuruldu. Her iki firma tarafından onaylanan işlem hakkında herhangi bir detay paylaşılmadı.
     
    Washington Üniversitesi profesörlerinden Carlos Guestrin tarafından kurulan Turi'nin çalışmalarını artık Apple’ın Washington eyaletindeki Seattle şehrinde yer alan merkezinde sürdüreceği belirtildi. Kulislerde konuşulanlara göre teknoloji devinin ilk etapta Siri üzerine yoğunlaşacağı, böylelikle sesli asistanın tahmin ve araştırma yeteneklerini arttırarak daha doğru öneri ve cevaplarda bulunmasını sağlayacağı ifade ediliyor.
     







  • yapay zekadan sorunları çözmesi istenildiğinde ;
    sorunların %99.99 unu yani sorun yaratan insanoğlunu ortadan kaldırmak için
    bir sistem önermesi geliştireceği açıkca ortada !

  • siriyi daha işlevsel hale getirseler müthiş olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarımı yapay zekaya yaptırsınlar iPhone'ların bişeye benzer belki.

  • siri'ye yarar en çok...

  • iron man deki gibi jarvis gibi bir şeyler istiyoruz her bireyin kendine ait bir jarvisi olsun, gerçi şuanda bile millet telefonuna gömülmüş yanı başını görmekten uzaklaşıyor iyice yalnızlığa gömülür.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.