Şimdi Ara

Panasonic 42PX600 Purple Snakes Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
4.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    Uzun zaman süren plazma TV araştırmam sonucu Panasonic 42PX600 almaya karar verdim. Ancak yurtdışı forumlarda bu modelin bir kısmında, fazlasıyla alt model olan 42PV60'da Purple Snakes (Mor Yılanlar) denilen bir problemden bahsediliyor. İnsanlar açıkçası bu TV'yi almanın bir kumar olduğunu belirtiyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam ekranda boydan boya hareket eden 1 cm uzunluğunda çizgiler bunlar. TV'yi bir süre kullandıktan sonra ve bazı TV'lerde bu olay oluşuyormuş. O nedenle pahallı olmakla beraber, Pioneer 427XD almaya karar verdim.

    42PV60 veya 42PX600 kullanıp da bu problemi yaşayan var mı? Pioneer 427XD/XA kullananların, varsa eğer , yaşadığı sorunlar nelerdir?



  • Arkadaşlar düzeltiyorum. 'Purple Snakes' arka planda olan mor gölgeler. Aşağıdaki linke tıkladığınızda, alt sıralarda karşınıza çıkacak resimleri incelerseniz ne olduklarını anlarsınız.

    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=437966&highlight=purple+snakes+42PX600
  • Purple snakes durumu TV ye gelen tum sınyaller ıcın mı gecerlı ? Bir de (gozun altındakı dısında) yesıl tonlarda mı ortaya cıkıyor ?
  • Genellikle DVD filmler izlenirken ortaya çıkan bir durummuş. Daha doğrusu forumlarda DVD izlerken farkedenlerin yorumları var. Normal TV yayını izleyenlerin yorumlarına henüz rastlamadım ama araştırıyorum. Ama resimleri dikkatle incelerseniz oldukça rahatsız edici bir durum bu.
    İnsanlar bu bozukluk konusunda uyarılmadıkça Purple Snakes sorunun farkına bile varmıyorlarmış. Ama avforums'da yapılan anketde, yanılmıyorsam %60 kullanıcı bu sorundan muzdarip. Geçen yılın son günlerinde ortaya çıkan bu olumsuzluk yurtdışında Panasonic'e sanırım bayağı bir prestij kaybettirdi.
  • Arkadaşlar, 1.5-2 saattir bu problemle ilgili topicleri okuyorum ve sizleri uyarıyorum...
    Yurtdışında ortalık karışmış durumda. Bu problem nedeniyle televizyonları geri verip refund almaya başlamışlar bile. Panasonic D Card denilen bir çözümle sorunu gidereceğini açıklamış, ama ortada daha bir şey yok. Panasonic/Japonya harıl harıl sorunu çözmeye çalışıyormuş. Meğerki problemin 2 aydır farkındalarmış.
    Açıkçası sizleri (özellikle bu televizyona sahip olanları) huzursuz etmek istmeezdim ama yeni televizyon alacakları da uyarmam gerekiyordu. İngilzce bilenler avforums.com daki ilgili topicleri dikkatli bir şekilde takip etsinler.

    Aşağıdaki thread'in son günlerde yazılanları ibret verici...

    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=394430&highlight=purple+snakes+42PX600




  • Bu Topicde de konuşulmuştu bu konu ama öyle kaldı..
    Panasonic kullanıcılarından bir cevp gelmedi, yaşayan var mı rahatsız edici mi..

    http://forum.donanimhaber.com/m_11509449/mpage_1/key_//tm.htm#11674030
  • Vehbi Bey konuyu açtığınız iyi oldu.Forumda bir başka topikte,(Sağolsun ufukman ben yazarken linki vermiş) Avs forumdan görüp sormuştum varmı bu sorunu yaşayan diye.

    Ancak çok az tepki geldi.Bende çok önemli değil herhalde dedim.Görünen o ki gayet önemliymiş.Elinize sağlık.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrImInAl -- 29 Ocak 2007; 13:04:29 >
  • Vehbi kardes,

    benim de kafam karisti
    tam da PX600'e konsantre olmustum..

    selamlar
  • Valla avforums.com'da yazanlar enthusist denilen audio/video'ya inanilmaz merakli, verdikleri paranin hakkini sonuna kadar arayan kisiler. Dunyanin heryerinden mesajlar geliyor. Linkini verdigim fotolara bakildiginda da durum apacik ortada ve rahatsizlik verici boyutta. Bugun istanbul bilisim'i aradim ve sordum, onlar da farketmisler. Ancak bu su anlama gelmiyor: Her urunde bu bozukluk ortaya cikmayabiliyor.

    Simdi bizim ulkemizde durum nedir, cok kisi bu olayin farkinda mi? Muhtemeldir ki Panasonic fix kartini ucretsiz dagitacak.

    Evet arkadaslar, Panasonic plazma TV'ye sahip olanlar bu olayi yasiyorlar mi, bilmek isteriz.
  • AVForums gıbı sıteler bızım ıcın cok onemlı bır kaynak. Yurtdısındakı kullanıcılar bu urunlere bızlerden once sahıp oluyor ve daha detaylı ınceleyebılıyorlar. Marka, model ne olursa olsun gozumuze kestırdıgımız TV leri, almadan once detaylı bır sekılde arastırmamız gerekıyor. Ama sunu da belırtmek ısterım kı, her TV de sorun cıkabılır. Onemlı olan bunların farkında olmamızdır. Yerınde tv yi ıncelerken nelere dıkkat etmelıyız, hangı testlerı yapmaliyiz bunları ogrenmemız gerekiyor. "vehbi" arkadasımıza ayrıca bu baslıgı actıgı ıcın tesekkurler
  • Felmali,
    Ben de neredeyse Panasonic 42PX600 olayini en azindan kafamda bitirmistim ve bu hafta sonu almayi bile planlamistim. Ama yurtdisinda sikayetler inanilmaz artmis durumda ve urun degisimleri, para iadeleri vs. baslamis. Turkiye'de sanirim urunu kullananlarin sikayet etmemelerinin nedeni olaya sizin, benim ve bu foruma yazanlarin bakis acisi ile bakmayislari. Bir cogu icin Panasonic, Plazma TV'den baska bir sey degil.
  • e ne yapcaz peki simdi ? 42px600'un plasesi ne olaki? sony 40x2000, samsung le10m71b? kafam iyice karisti..
  • Vehbi bey, aynı konudaki diğer başlığı ben açmıştım, avforum'dan görerek, ve aynı sizin durumdaydım, pazarlığı yapmış PV60 almak üzereydim. Ben LG PC1R aldım, sadece bu sebepten değil, biraz da dış görüntüsüne çok ısınamadığım için PV60'dan vazgeçtim.
  • 69deccal,
    Açtığin topic'i okudum, ama maalesef yeterince geri dönüş olamamış. Sanırım bir çok kullanıcı daha TV'lerinde böyle bir problemin farkında bile değil...
    Umarım sizin ve benim topic'lerimden sonra TV'lerindeki görüntüleri daha yakından incelerler ve mor lekeleri (purple snakes-magenda) görürler. Bu saatten sonra ne yapılır bilmiyorum, ama asıl ürkütücü olan bu bozulmanın aylar sonra artarak ekrana daha fazla yayılması veya rengindeki koyuluğun artması ve dayanılmaz bir hal alması. Şu haliyke bile ekranda bariz şekilde belli oluyor.

    Benim, kullanan arkadaşlara tavsiyem Tekofaks'ı arayıp olayı sahipsiz bırakmamaları. Belki olay basit bir firmware update ile giderilebilir, belki de sorunun çözümü için donanım (D-Board) değişikliği gerekebilir. Japonya'da bir mühendis sorunu çözecek bir kartı tasarlamak üzere çoktan çalışmalara başlamış. Satın almayı düşünen arkadaşlar ise acele etmesinler. Yurtdışında ve beraberinde Turkiye'de ne yapılabileceği 1 ay içinde belli olacaktır. Ama olay artık Panasonic'in hassasiyetle üzerine eğildiği bir problem halini aldı.




  • Hayırlı olsun arkadaşım.İyi seçim yapmışsın.Bende 2 hafta önce LG PC1R aldım.Çok memnunum.PV60'ın dizaynı hiç hoşuma gitmedi.Berbat yapmışlar.LG ise bu işi iyi biliyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: 69deccal

    Vehbi bey, aynı konudaki diğer başlığı ben açmıştım, avforum'dan görerek, ve aynı sizin durumdaydım, pazarlığı yapmış PV60 almak üzereydim. Ben LG PC1R aldım, sadece bu sebepten değil, biraz da dış görüntüsüne çok ısınamadığım için PV60'dan vazgeçtim.
  • O kadar tv arasından Panasonic daha yakın geliyordu...Şimdi
    En uzak...Uyarılar için teşekkürler...
  • peki cozum ne arkadaslar? aylardir okuduk buralari, pioneer pahali dendi burn-in'i var dendi, samsung lg bir gomlek altta dendi, sony'ye yaklasma dedi, mac seviyorsan lcd'den durma kac dendi. biz de panny'ye saplandik kaldik. var mi onerisi olan...
  • dostum ben de Cuma gunu Bilisim'le siki bir 50" PX600 pazarligi yaptim
    7575 liraya kadar dustuler
    ben de inadina 7500 dedim ve orada kesilmisti

    simdi istah mistah kalmadi
    bir de kararsizsin derler, nasil tekrar motive olacan
    hoparloruyle beraber 50" Pioneer 1700-1800 daha pahali
    off..

    bir daha kimbilir ne zaman kararli bir hale gelirim artik...

    sana da iyi sanslar


    quote:

    Orjinalden alıntı: vehbi

    Felmali,
    Ben de neredeyse Panasonic 42PX600 olayini en azindan kafamda bitirmistim ve bu hafta sonu almayi bile planlamistim. Ama yurtdisinda sikayetler inanilmaz artmis durumda ve urun degisimleri, para iadeleri vs. baslamis. Turkiye'de sanirim urunu kullananlarin sikayet etmemelerinin nedeni olaya sizin, benim ve bu foruma yazanlarin bakis acisi ile bakmayislari. Bir cogu icin Panasonic, Plazma TV'den baska bir sey degil.




  • Valla ben biraz sabredeceğim... Yurtdışındaki forumları sıkı bir şekilde izliyorum. Çözüm yolda. Bir sürü insanı mağdur etmeyi Panasonic'in göze alacağını düşünmek saflık olur. Korkunç bir prestij kaybı olur Panasonic için.
    Aşağıda çözümün bulunduğuna dair bir kullanıcı mesajını olduğu gibi yazıyorum:

    ''I thought it seemed a bit soon. Once a definate "fix" is found in Japan, I'd guess that it would take at least 4-6 weeks for parts to be shipped over and for the relevant engineers to be informed about the problem and how to fix it.
    If it's sooner than that then well done Panasonic ''

    Önemli olan bu çözümün Türkiye'ye nasıl yansıyacağı, ek maliyet getirip getirmeyeceği. Ürününü doğubank'tan alanların mağduriyetten kurtulup kurtulayacağı vs. vs. Ortada bir sürü soru işareti var.

    Biraz önce okuduğum bir mesajda 37PX600 kullanan birisinin TV'sinde, endişe ettiğim gibi, her geçen gün (Purple Snakes) probleminin giderek artması ve oynattığı her DVD'de bu mor lekeleri görmeye başlaması. Mesajını, olduğu gibi aşağıda veriyorum:

    '' In my own experience, my panel has got worse with time.

    One could argue that i've always had the odd green tinge from the start but the Purple snakes, and the green snakes that preceded that have 100% got worse over time.

    Unfortunately now, just about every DVD I have has Purple snakes

    The only question is whether they're hardly noticable (say a Pixar DVD) or to the other extreme (indeed the worse DVD i've yet seen) being Silent Hill.''

    Sonuç: Panasonic almayı düşünenler açıkçası bir risk alıyor olacaklar. Ben beklemelerini ve onarımın nasıl olacağını görmeyi tavsiye ediyorum.
    Saygılar.




  • zaten hiç tipini tutmamıştım pv 60'ın... hehe.. şaka bi yana gerçekten vehbi arkadaşım araştırmaların için teşekkürler.. bana tuhaf gelen bu plazmayı kullanan ve o kadar memnun olan arkadaşlar varki.. hayret ettim böyle sorun çıkmasına..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.