Şimdi Ara

Via'nın yeni yonga seti hazır: Karşınızda VN896

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel ve AMD ile rekabet edemeyeceğini çok uzun süre önce anlayan VIA, çalışmalarını özellikle düşük güç tüketimine sahip çözümler üzerine yoğunlaştırmış durumda ve dizüstü pazarına yönelik çalışmaları ile yoluna devam etmekte. Firmadan gelen resmi açıklamaya göre, VIA'nın yeni yonga seti VN896 artık hazır. Özellikle sahip olduğu işlemci desteği ki bunlara VIA'nın kendi işlemci çözümleri olan C7-M serisi ile son günlerin gerek masa üstünde gerekse dizüstü tarafında en popüler işlemcileri olan Intel'in Core mimarisinin üzerine kurulu Core 2 Duo'lar ile birlikte yine firmanın dizüstü pazarına yönelik güncel mobil işlemcileri (Pentium M / Celeron M / Core Solo / Core D) ile de uyumlu olan yonga seti ayrıca bellek konusunda da sağladığı esneklik ki buna DDR2 667/533/400 ve DDR 400/333 destekleri de dahildir oldukça dikkat çekmekte. Tabi anakartın altını çizdiğimiz bu önemli özellikleri dışında, dikkate değer başka önemli fonksiyonları da mevcut, gelin birlikte bakalım.

    VIA'nın düşük güç tüketimini hedef alan platformlar için ki bunlara dizüstü ve UMPC'ler (Ultra Mobile PC) de dahildir, hazırladığı yeni yonga seti VN896 entegre grafik işlemci ile birlikte sunulmakta. Yonga seti üzerinde yyer alan tam DirectX 9 uyumluluğu bulunan ve yine bir VIA çözümü olan Chrome9 HC özellikleri itibariyle oyun oynama alışkanlığı dışında günlük genel uygulamlar ile ilgilinen birçok kişinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte. VIA'nın Chromation Engine adını verdiği video motoruna da sahip olan entegre grafik çözümü, donanımsal olarak MPEG-2 çözümleme ve hızlandırma da yapabiliyor. Ayrıca grafik çekirdeği çoklu ekran desteğine de sahip. Bu destek ile birlikte yonga seti üzerinden LCD, CRT ve TV-out çıkışlarının yüksek çözünürlük (1080i) desteği ile alabilmek de mümkün. Ayrıca 17 PCIe hatına sahip olan yonga seti bu sayede 1 adet PCIe X16 ve 1 adette PCIe X1 slotunun kullanııcların hizmetine sunabiliyor ki bu sayede entegre grafik işlemciyi kullanmak istemeyen kullanıcılara harici çözümlere yönelebilme şansı verilmiş oluyor.

    Özellikler
    VIA VN896
    İşlemci Desteği VIA C7-M
    Intel® Pentium® M / Celeron M / Core Solo / Core Duo / Core 2 Duo
    Hyper-Threading Desteği Evet
    FSB 667/533/400MHz
    Bellek Desteği DDR2 667/533/400
    DDR 400/333
    Maks. Bellek Kap. 4GB
    PCI Express 1 adet PCIe x16, 1 adet PCIe x1
    Kuzey-Güney Köprü Bağ. V-Link (533 MB/s)
    Grafik Çekirdeği VIA Chrome9 HC IGP
    Video Hızlandırma Yes
    Çift Monitor Desteği LCD Panel (LVDS ), TV display ve CRT
    Video De-blocking Evet
    Video Portu 3 adet 12-bit Digital Video Portu
    Güç Yönetimi Dinamik CKE ve dinamik saat hızı desteği

     

    VIA Chrome9 entegre grafik yongası 1920x1080p de dahil tam HDTV desteğine sahip ve Windows Vista ile gelecek olan Aeroglass arayüzünü de destekliyor. Zaten bu özellikleri ile VIA bu yonga seti ile Microsoft'dan " Vista Basic Ready" sertifikası da almayı başardı. Ayrıca VIA'nın yeni yonga seti VN896 sahip olduğu VT8237A güney köprüsü üzerinden kullanıcılara Vinyl Gold 8-channel HD Audio ses kontrolcüsü ile yüksek tanımlı ses desteğini sunarken ayrıca 4 cihaza kadar arttırılabilir Parallel ATA133/100/66 desteği ile birlikte 8 USB portu, SATAII ve 10/100 Ethernet desteği de sunuyor. Ayrıca yonga seti RAID 0, RAID 1, RAID 0+1*, ve JBOD (SATA) destekleri de mevcut. VIA'nın yeni ve iddialı yonga seti VN896'nın kuzey ve güney köprüleri 533MB/sn'lik V-Link bağlantısı ile birbirine bağlanıyor ve haberleşiyorlar.

    Sektör içinde farklılaşma yaratarak ayakta kalmaya çalışan VIA, yeni çözümler ile alternatif yaratma konusunda iddiasını sürdürüyor. Firmanın yeni yonga seti VN896 sahip olduğu geniş yelpazede işlemci uyumluluğu ve esnek bellek desteği ile hayli dikkat çekici. Ek olarak entegre grafik işlemcisi ile de komplike bir çözüm olduğunun sinyallerini veren bu yeni paket, ayrıca Windows Vista sertfikası ile de elini güçlendiriyor. Özellikle ekonomik çözümlerde kullanılması beklenen VN896 bakalım üreticisine istediği başarıyı getirebilecek mi hep birlikte göreceğiz.


    Sayfanın Linki : http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/v-series/vn896/








  • Eski Celeronumdan beri Via'yı severim bu yongasetide çok güzel ve kaliteli inşallah iyi iş yapar.
  • Maks. Bellek Kap. 4GB

    acaba nezman bıze olusacak sabırla beklıyoruz...
  • Gayet güzel
  • her gün güzel seyler cıkıyor zaten kötü bir ürün görmedim ama kullanmadanda iyi yada kötü olduğunu anlamakta mümkün değil
  • inşallah Via yı kaybetmeyiz.Alt segmentede olsa genede iş yapması güzel Pazarda kalması için çabaları yersiz kalmaz inş
  • @uzm@n

    ewt haklısın..via asya pazarında iyi ama diğer pazarlarda pek kendini gösteremiyor..

    quote:

    Orjinalden alıntı: uzm@n

    inşallah Via yı kaybetmeyiz.Alt segmentede olsa genede iş yapması güzel Pazarda kalması için çabaları yersiz kalmaz inş
  • Ecs ile çok iş yapar bu yonga. vialar ucuz ama çok satıldığı için kar ediliyor. Bence amd viayı alıp geliştirip iyi yongalar üretmeliydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 29 Ocak 2007; 15:42:06 >
  • Asrockı dual,quad vsta sı via yonga kullanıyor . Üstelik performasıda fena değil
  • tamamiyle boşuna masraf olurdu..zaten chipset olarak bi eksiği yok...

    quote:

    Orjinalden alıntı: real_jackals

    Ecs ile çok iş yapar bu yonga. vialar ucuz ama çok satıldığı için kar ediliyor. Bence amd viayı alıp geliştirip iyi yongalar üretmeliydi.
  • via nın yonga seti hoş bir alternatif olmuş , diz üstülerde rekabeti arttırabilecek bir ürün.

    yalnız dikkatimi çekti via , amd nin dizüstü serisini pas geçmiş. amd sanırım artık kendi çipsetlerini ati sayesinde geliştirecek gibi.

    normal diyorum böyle olması da gerekirdi ama via nın tutumu güçlünün yanında yer almak gibi oluyor , gerçi amd nin stratejisi de zaten via yı pek istemeyen bir yön çiziyor.

    intel>via ve amd=ati

    via sanırım intele satılmaya pek niyetli değil.

    fx57 acaba via amd için de yonga seti üretecek mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 29 Ocak 2007; 18:49:53 >
  • Intel ve AMD arasına 3. bir işlemci üreticisi olarak giremese de via anakart üzerindeki herşeyi kendisi yapıyor(cpu ve gpu da dahil). Ve de yazıdaki yonga setine göre bence de bu konuda iddialı. İnşallah bu yonga seti vianın yüzünü güldürür.
  • via yonga setinde çok ii bir oyuncudur onu kaybetmek bizim için kötü olur basarılar
    .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.