Şimdi Ara

Türkiye nüfüsunun yarısı e-Devlet Kapısı’nı kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye nüfüsunun yarısı e-Devlet Kapısı’nı kullanıyor

    Devletin dijital dünyadaki yüzü olan e-Devlet Kapısı, 18 Aralık 2008 tarihinde hizmet girmişti. O zamandan bu yana her geçen gün yeni hizmetler sunmaya başlayan ve kapsamı genişleyen uygulamanın işletim hizmetleri ve geliştirilmesi Türksat tarafından sağlanıyor.

     

    Çıktığı dönemde sadece 22 hizmetin kullanılabilir olduğu e-Devlet Kapısı, bugün 256 farklı kamu kurumuna ait 1532 adet farklı başlık altında vatandaşlara hizmet ediyor. Hizmetlerin genişlemesi ile birlikte kullanıcı sayısı 28.5 milyon seviyesine ulaşmış durumda. Bu arada e-Devlet hizmetinden faydalanabilmek için 15 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Buradan hareketle toplam kullanıcı sayısı %50’ye yakın bir düzeyde gerçekleşmiş oluyor.

     

    “e-Devlet ile Ülkemizde Bürokrasi ‘Tuş’ Oldu”

     

    Ulaştırma, Denicilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın “e-Devlet ile ülkemizde bürokrasi tuş oldu” şeklinde ifada ettiği hizmet, sadece kamu kurumlarının değil yerel yönetimlerin de vatandaşa hizmet götürdüğü bir mecra konumuna gelmiş durumda.

     

    13 Haziran 2012 tarihinde Pendik Belediyesi’nin entegre olmasıyla başlayan yerel yönetimler dönemi, bugün 200’den fazla belediyenin katılımına erişmiş durumda. Her ay yaklaşık 30 milyon defa giriş yapıldığı belirtilen servise sadece web sitesi üzerinden değil mobil uygulamalar üzerinden de ulaşılabiliyor.

    Türkiye nüfüsunun yarısı e-Devlet Kapısı’nı kullanıyor

    Ahmet Arslan’ın açıklamalarına göre üniversite öğrencilerinin e-Devlet üzerinden eğitim göreceği okula ve bölüme uzaktan kayıt yaptırabilmesi 2015 yılında 100 milyon lira tasarruf sağlamış. Tüm hizmetlerin ülke ekonomisine ve vatandaşlara sağladığı kazanç ise bir yılda milyarlarca lirayı buluyormuş.

     

    Bu arada Türksat’ın geliştirdiği yeni bir uygulama ile vatandaşların sms ile şifre alabilmesine de olanak tanınacağını belirten Ulaştırma Bakanı, PTT’ye gerek kalmadan verilecek telefona gönderilecek şifre ile de sisteme giriş yapabileceğini ve sonradan unutulan şifrenin sıfırlanabileceğini belirtiyor.

     







  • Güzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 16 Ocak 2021; 18:4:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani kullanmak istemese de başka alternatif mi var okulum bana öğrenci belgesi vermiyor e devletten alıcaksın diyor şimdi ben ihtiyacım olduğunda tabiki de e devletten alıcam belgeyi kullanmış olucam e devleti bunun haber özelliği mi var ? hayır yarın bir gün e devleti patlatıp bilgilerimizi torrente felan düşürürlerse ne olacak ki daha önce olduğu gibi ? Türkiye ve teknoloji siyahla beyaz gibi yıkama yağlamaya gerek yok

  • Millet o kadar vergi veriyor tabi kullanacaklar.

  • Bürokrasi insan için ama insandan öte.

  • Sanki kendileri memlekete bir fayda sağlamış gibi yapılan her iyi şeye kulp takma mühendislik yüksek okulu mezunları konuya gelmişler.



    Bunlara ne yapsan yaranamazsın. Afrikaya gitselerdi yüksek ilim ve dehalarıyla afrika şuanda dünyada birinci sıraya çıkmıştı. Ancak ilim ve dehalarını bizim memleket göremedi maalesef.

  • Tamam kızmayın çök kötü bir şey bu. Kullanmayın siz de ben baya severek kullanıyorum. Çok daha özellik eklense iyi olur. İkametgah için muhtara gidiyoruz hala. E-devlet'in ki kabul edilmiyor.

  • E-devlete neden kulp buluyorsunuz ki gayet güzel ve işlevsel bence.

    Lütfen RTE'nin yaptığı her şey doğru hadi destekleyelim modundan da, yaptığı her şey yanlış hadi taşlayalım modundan da vazgeçelim.

    Doğruya doğru yanlışa yanlış diyelim.
  • Devletin teknolojiye bu kadar hızlı adapte olması güzel bir durum. AKP'nin başarılı olduğu durumlardan birisi.

    Ama maalesef şöyle bir sıkıntı ile karşılaştım ki, buradan alınan mezuniyet belgesi resmi, kanunla korunan kurumlar tarafından kabul edilmedi. Şikayet ettim, İnşallah bu sorun çözülür. Ayrıca ikametgah da buradan alınabilir olmalı. Saçma saçma muhtara veya nüfus müdürlüğüne gitmemeliyiz. (Buradan alınan ikametgah resmi işlemlerde kullanılamaz ibaresi içeriyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daima İleri -- 5 Ağustos 2016; 22:19:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok basit bi kural var her linke tıklamak zorunda değilsin. Beğenmiyosan okuma. Ayrıca eğer ki özel bi konu takip ediyosan onun sitesine forumlarına bak.

  • Çok güzel bir uygulama, emeği geçenlerin eline sağlık, ama teknolojinin gelişmesi ve globalleşen dünyada zaten bu tip uygulamaların olması gerekiyor. Diğer ülkelerde bu tarz uygulamaların olduğu aşikar, biz de büyük ihtimalle oradan alıp kendi sistemimize entegre ettik. Güzel hizmet, ama abartılacak bir şey değil.
  • Kullanmak için yapmışlar tabi kullanacağız, bi de haber yapmislar bunu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 milyon insan x 2tl 80 milyon yapar devletimize bin bereket
  • Arkadaş teknolojinin getirdiği zorunluluk zaten, tıpkı İstanbul'daki 3.köprü gibi. Trafik sana zorunluluıktan yaptırdı.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Son yapilan hangi hizmet gelsin oylamasinda ikametgah 1. siradaydi yanlis hatirlamiyorsam. Su an muhtemelen onun uzerinde calisiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halk da bir çok konuda bilinçleniyor ne güzel.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • guzel, yararli birsey ama burokrasinin tus oldugu filan yok. abartmislar.
  • Her şey iyi hoş da hala bir çok belge için ıslak imza gerekiyor. E devletten belge çıkartıyorsun resmi işlerde geçerliliği olmuyor. Bu işe bir el atsalar mükemmel olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Çok güzel bir uygulama, emeği geçenlerin eline sağlık, ama teknolojinin gelişmesi ve globalleşen dünyada zaten bu tip uygulamaların olması gerekiyor. Diğer ülkelerde bu tarz uygulamaların olduğu aşikar, biz de büyük ihtimalle oradan alıp kendi sistemimize entegre ettik. Güzel hizmet, ama abartılacak bir şey değil.

    demek oradan aldık entegre ettik. ne güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FatihAsl

    quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Çok güzel bir uygulama, emeği geçenlerin eline sağlık, ama teknolojinin gelişmesi ve globalleşen dünyada zaten bu tip uygulamaların olması gerekiyor. Diğer ülkelerde bu tarz uygulamaların olduğu aşikar, biz de büyük ihtimalle oradan alıp kendi sistemimize entegre ettik. Güzel hizmet, ama abartılacak bir şey değil.

    demek oradan aldık entegre ettik. ne güzel.

    Büyük ihtimalle öyle yapmışızdır, kaynağım yok ama bizim aklımıza böyle şeyler gelmez maalesef.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.