Şimdi Ara

Drone'lar balinaların hayatlarını kurtaracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
60
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Drone'lar balinaların hayatlarını kurtaracak 
    İlk etapta eğlence aracı olarak lanse edilen fakat ardından havadan çekim, yangın söndürme, kargo teslimatı ve doğal afetler sonrası hasar tespiti gibi çok daha faydalı amaçlarla kullanılmaya başlanan drone’lar vahşi yaşamın gözlenmesinde de önemli bir rol üstleniyorlar. Hayvanları korkutmadan ve en ufak bir zarar vermeden doğal yaşamın takip edilmesini sağlayan insansız hava araçları bu kez balina ve yunuslar için uçacaklar.
     
    Kuzey Büyük Okyanusu'nda bulnan Hawaii Adalar Bölgesi’nde yaşayan balina ve yunusların son durumları, sayıları, davranışları ve göç eğilimleri havadan anbean görüntülenecek. Drone olarak ise "hexacopter" adıyla bilinen, yüksek çözünürlükte çekim yapabilen daha ağır kameraları taşıyabilen ve şiddetli rüzgar gibi olumsuz çevresel faktörlere karşı dayanıklı araçlar tercih edilecek.
     
    Konuyla ilgili açıklamada bulunan Auckland Universitesi Coğrafi Bilim Profesörü Barbara Bollard-Breen, drone’lar sayesinde balinalara dair daha önce elde edemedikleri önemli bilgileri topladıklarını söyleyerek deniz ekosistemindeki canlı yaşamının hava araçlarından fazlasıyla fayda göreceklerini, amaçlarının hayvanları koruma altına alarak neslin devamını sağlamak olduğunu belirtti.
     







  • tm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balina ve yunusları öldüren, avlayan ve bu tarz gemilere sahip ülkeler belli. Nükleer silah denemeleri , petrol arama şirketleri , uöak gemisi ve denizaltısı olan ülkelerde belli. DRONE ile çevre çalışmalarına elbette katkı olacaktır ama yokettikten sonra raporlamak için olması biraz garip ,

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.