Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayii Orta Doğu’da güçleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Savunma Sanayii Orta Doğu’da güçleniyor

    Ülkemizde son dönemde savunma sanayiinde önemli işlere imza atılıyor. Altay tankı, cirit ve som füzeleri, MK-47 piyade tüfeği, insansız hava araçları Anka ve Bayraktar derken tüm dünyada ses getiren bir çok önemli proje nihayete erdirildi ve hatta bazıları Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımına sunuldu.

     

    Bu alanda faaliyet gösteren önemli şirketlerden bir tanesi de FNSS. Zırhlı muharebe araçları, çeşitli araçlara entegre edilebilir uzaktan komutalı kule sistemleri ile önemli ürünler ortaya koyan şirketin Samur adlı seyyar yüzücü hücum köprüsüne dair detayları da sizlere burada yer alan yazımızda aktarmıştık.


    Özellikle Orta Doğu pazarında önemli bir etkinliğe ulaşan ve adını duyuran FNSS, aynı bölgedeki dost bir ülke ile 76 milyon dolar değerinde bir anlaşmaya imza attığını duyurdu. İsmi açıklanmayan ülkeye verilecek araçların modellerine ilişkin bir bilgi mevcut değil ancak tahminler şirketin ürün portföyünde yer alan paletli zırhlı araçlar Akıncı ve Kaplan olabileceği yönünde.

     

    Milyar Dolarlık İhracat

     

    FNSS’in son dönemdeki dış ticaret rakamları milyar dolarları aşmış durumda. Sadece Orta Doğu pazarında toplam değeri 1.6 milyar doları aşan ihracat sözleşmesi yapılmış durumda. Şirketin küresel ölçekte Türkiye dışında farklı ülkeler ile imzaladığı anlaşmaların değeri ise 2.6 milyar doları aşmış oldu. Resmi rakamlara dayanmasa da FNSS’e göre şirket Orta Doğu’da bu iş hacmine ulaşan ilk isim konumunda.








  • Cari açığı kapatsa kapatsa savunma sanayi kapatır. Artık diğer teknoloji alanlarında başarılı olmanın hayallerini kurmayalım. Elimizde başarılı olduğumuz bir sektör var bu sektöre yoğunlaşmamış lazım.

  • daha kendimizi korumaktan aciziz bence öncelğimiz kendimiz olmalı halk yerine güvenlik görevlileri ne daha cok imkan sağlanmalı

  • FNSS İngiliz ortaklı diye biliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    FNSS İngiliz ortaklı diye biliyorum.

    Aynen %49 hissesi BAE Systems e ait yerli diye sevinsinler elleme
  • Ortadoğu yu bilmiyorum ama her hafta şehit haberi alıyoruz, daha ülkenin doğusunu savunamıyoruz. Malesef Şehit haberleri artık sıradanlaştı :(

  • Patenti yabancılara ait olan ürünlerden ne kadar kar kalacak ki? Zamanında F16 satıyorduk. Amerikanın izin verdiği miktarda kar alacaksın.

  • bunlar daha başlangıç ..daha çok başarımız olucak ALLAH IN izni ile..kimseye muhtaç değiliz ve türkün tek dostu yine bir TÜRK OĞLU TÜRK TÜR..FATİH SULTAN MEHMET HAN IN TORUNLARI UZUN ADAM BAŞ KOMUTAN RECEP TAYİP ERDOĞANIN ASKERLERİ YİZ..

  • FNSS bu işe dış patentli ZPT üreterek başladı. Evet BAE' nin bir nevi ucuz iş gücü işletmesi gibiydi ilk açıldığı zamanlar. Fakat zamanla özgün sistemlerde geliştirdi arkadaşlar. Firmaya; sadece dış mühendisliğin Türkiye'deki üreticisiymiş gibi damgalamak yanlış olur. FNSS özgün ürünler üreten, bu vesileyle kendi mühendisini de geliştiren ayrıca alt yüklenici firmalara çeşitli iş paketlerini vererek ülkedeki know-how birikimine katkı sağlayan bir firma. Tabii kazancının belli bir miktarı yurtdışına kaçmaktadır, üzücüdür ama yinede önemli işler yapan bir firma.

  • Küçümsemeye çalışan zavallılar gelir hemen

  • Patentleri bize ait,birçoğu da yerli yarışma birincilerinin ürünleri.yani milli.

  • Yine yerli değilciler damlamış sanırsın şirketin yüzde 51'i değil de yüzde 49'u Türk bu şirket savaş durumunda ülke içinde bu savaş araçlarını üretebiliyor mu üretiyor konu bu kadar net işte nasıl bir beyin yapısı bu sizdeki yüzde yüz yerli olan ne kaldı Türkiye ABD'ye bile tank parçası üretip yolluyor az insaf be FNSS'nin bir çok aracı da yerli tasarım ve kulelerde kullanılan silah sistemlerinin büyük çoğunluğu da yerli anlamak mı istemiyorsunuz kafanız mı almıyor yoksa yabancı sevici misiniz nesiniz beğenmiyorsanız kendiniz tasarlayın yapın şirket kurun yüzde yüz yerli yapın devlete katkınız olsun yapamıyorsanız da poponuzun üstünde oturup koltuğu kokuşturup aynı şekilde kokuşmuş yorumlarınızı yazmaktan başka bir şeyler yapın en azından bazı şeyleri yapmanın, bazı şeylere başlamanın en kolay yolu bazen kopya çekmek bu sektörde ya alıp parçalar sonra benzer şekilde kendin üretirsin ya da böyle ortaklığa gidersin olay bu mevcut iktidar partisinin yönetim anlayışını beğennmiyorum ama gördüğünüz her şeye sırf muhalefet olmak için salça olmayın sizin gibilerle aynı partiye oy vermek bana koyuyor sizin gibiler yüzünden de görüşümün en ufak zerresini yansıtmayanlar da yönetime geliyor teşekkürler sizin gibilere milletçe alkışlıyoruz sinirden iki cümleyi bağlayamaz hale getirdiniz ya akşam akşam





  • bu çok iyi haber devam devam...

  • kendi ülkesinde zayıflatılan bir ordu için yapılacak en iyi reklamı yapmışsınız.

  • gerçek değer üreten firmaların kağıtları gerçekten prim yapar :)
    vestel insansız hava araçları
    https://www.google.com.tr/search?q=vestel+insans%C4%B1z+hava+ara%C3%A7lar%C4%B1
    zorlu enerji rüzgar
    https://www.google.com.tr/search?q=zorlu+enerji+r%C3%BCzgar




  • Onu bunu bilmem. Her patlamada teröristlerin korkulu rüyası diye şişirip milleti gaza getirdiğiniz araçların içinden sağ çıkan nedense olmuyor. Hani korkulu rüyasıydı diyen soranlar olmuyor nedense...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    FNSS İngiliz ortaklı diye biliyorum.

    Aynen %49 hissesi BAE Systems e ait yerli diye sevinsinler elleme

    dünya artık böyle çalışıyor kardeş. yerli diye birşey mi kaldı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdmGdk

    Onu bunu bilmem. Her patlamada teröristlerin korkulu rüyası diye şişirip milleti gaza getirdiğiniz araçların içinden sağ çıkan nedense olmuyor. Hani korkulu rüyasıydı diyen soranlar olmuyor nedense...

    Mayın ile yere döşenen tonlarca patlayıcıyı bir tutuyorsun galiba. başarıyı baltalamaya çalışacağınıza yapıcı eleştirilerinizi bekleriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jolawe

    quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    FNSS İngiliz ortaklı diye biliyorum.

    Aynen %49 hissesi BAE Systems e ait yerli diye sevinsinler elleme

    dünya artık böyle çalışıyor kardeş. yerli diye birşey mi kaldı

    Haklısın ona söylüçek söz yok sadece editörlerin yerli olarak lanse etmesi yanlış bişey editöre yakışmıyan hareketleri yapıyorlar.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.