Şimdi Ara

Sosyal medyadan para kazananlara %15 vergi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sosyal medyadan para kazananlara %15 vergi

    Maliye Bakanlığı’nın sosyal medyadan para kazananlar hakkında bir düzenleme yaparak, “vergilendirilmiş kazanç kutsaldır” ilkesine uygun şekilde Instagram, Twitter, Facebook gibi mecralardan elde edilen kazancın vergisinin ödenmesi yönünde bir düzenleme yapmak istediğini sizlere daha önce burada yer alan yazımızda duyurmuştuk.

     

    TBMM’ye sunulan torba kanun tasarısı ile gerçekleştirilecek olan düzenlemede neticesinde Gelir Vergisi Kanunu’nda iki ek madde yer alacak. Bu iki maddede internetle ilgili düzenlemelere yer verilirken, 11 maddede yer alan “vergi kesenlerin sorumluluğu” başlığındaki düzenleme ile denetim anlamında sıkı bir düzenleme gerçekleştirilmiş olacak.

     

    Böylelikle internetteki herhangi bir kazancın vergilendirilmesi adına yetki Bakanlar Kurulu’na verilmiş olacak. Bakanlar Kurulu’nun %25’e kadar vergi oranı belirleyebilme olanağı bulunuyor. Beklenti ise vergi oranının %15 düzeyinde olması yönünde.

     

    Stopaj Kesilecek

     

    Yapılacak düzenleme neticesinde, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen herhangi bir hizmet karşılığında ödeme alacak olan kişinin vergi mükellefi olup olmamasına, ödeme yapanın ya da ödemeye aracılık edenin vergisi kesintisi yapma zorunluluğu bulunup bulunmamasına bakılmaksızın işlemlerin taraflarından herhangi birine vergi kesintisi yapma yükümlülüğü getirilecek.


    Mali incelemeler neticesinde ortaya çıkacak herhangi bir vergilendirilmemiş kazanç durumu söz konusu olduğunda taraflardan ulaşılabilen herhangi birine cezai yaptırım uygulanabilecek. Bundan dolayı da özellikle hizmet alan taraf olan şirketlerin ödemeyi yaparken stopaj kesintisi yapması gerekecek.

     







  • Dünyada ilk ve tek! Elhamdülillah gene birinciliği kaptırmadık.

  • Devlet bir de bunları tespit falan edecek, uzun iş. Bence Sosyal Medya kullanımı adı altında tüm vatandaşlarından vergi alsın. Zaten kimsenin de gıkı çıkmaz.
    Hatta ismi de YIFT vergisi olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tr@mmler -- 4 Ağustos 2016; 14:44:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir burası kalmıştı zaten yakında yorum bile parayla atılır.


    Yazıyorum olunca editliyecem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerinde bir karar olmuş, çalışan vatandaşlar kazandığından vergisini ödüyorsa bunlarda ödeyecek.

  • Doğru bir karar beyler.Hiç gak guk etmeye lüzum yok.Youtuberlık bir meslek dalı olduysa eğer veya instagram gibi şeyler üzerinden yapılan satışlar bir meslek dalı olduysa ticari olarak bunlardan vergi alınması gereklidir.

    Sonuç olarak o youtuber adam normalde başka bir meslekte çalışıp hobi olsun diye oraya video atmıyor.Veya instagramdan ciddi satışlar yapanlar hobi olarak satış yapmıyorlar.Bir meslek olarak edinmişler kendilerine bu işleri.(buna oha diyorum tarzı oluşumlar bu yazıma tezat düşebilir fakat video işinden para kazanma amaçlı olarak tv sektörü tarzı kanallar oluşturup kendine has formatlar yaratak izlenme sayısı alıp bunu paraya dönüstürmek isteyen ve bunun dısında ekstra meslegi olan kişileri da bu kapsamda dahil edeyim o zaman yazıma)

    Bundan dolayı da bir iş ve bir meslek haline gelen şeyden gelen kazanç vergilendirilmelidir.İster 2000 tl kazansınlar,ister 20000tl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 4 Ağustos 2016; 14:57:00 >
  • guzel ama nasil bulucaklar populer hesaplarimi takip etcekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam yurtdisinda paylasimlarini yapiyorsa nasil olacak :D ?

  • Süper.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazywinner3

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deadp00L

    quote:

    Orijinalden alıntı: crazywinner3

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deadp00L

    quote:

    Orijinalden alıntı: cangunner

    Dünyada ilk ve tek! Elhamdülillah gene birinciliği kaptırmadık.

    Niye yanlış birşey mi? Benle sosyal medya "fenomenleri"nin kazandığı paranın ne farkı var? Ben gelirimden vergi veriyorum da niye onlar vermesin?

    Şu eziklik piskolojisinden bir kurtulamadık. Önce bizden alınan vergiler dengelensin ondan sonra ondan bundan vergi alınmaya başlansın.

    Yav sen ne saçmalıyosun neyin eziklik psikolojisi? Ben yine kendi işimi yapıyorum yine de günde 50 tane müşteriyle uğraşmam gerekiyor.

    Beni geçtim elalem köpek gibi çalışsın, akşama kadar üstlerinin ağız kokusunu çeksin ama vergisini versin. Bitane reklam twiti atıp onun aylık maaşını alan adam vermesin ne güzel iş.

    Bunu savunabilmek için ya ucunun sana dokunması ya da o twitter fenomenlerine kendini adamış olmak lazım başka bir sebep aklıma gelmiyor. Aslında bunu savunmanın asıl sebebi başka da onu söylersem banlanırım, senin için değmez.

    Sen okuduğunu anlamıyorsun galiba. Bunları savunduğum falan yok. Önce sırtımıza yüklenen hayvan gibi vergiler azaltılsın sonra bu kendine youtuber diyen sığırların isterse tüm kazançları vergi olarak alınsın , çaktın ?

    Lafa sanki adamları çekememezlikten dolayı yanlış birşey söylemişim vergi alınmaması gerekiyomuş gibi eziklik psikolojisi diye başlarsan herkes böyle anlar.




  • Adil vergilendirme herkes için geçerli olmalı. Kaç tane esnaf kazancının vergisini tam ödüyor acaba. Eminönü tahtakale gibi ticaretin kalbi olan yerlerde daha fatura kesene rastlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru bir karar. Öncelikle facebook ve twitter vergi vermeli. Bu ülkeden kazanıp vermeyecekse aynen çin devletinin yaptığı gibi yasaklanmalı. Ama o zaman da ülke halkının damarları koptuğu için hemen özgürlük elden gidiyor hüeeaarşşşşş diye naralar atarlar ama kendi üç kuruşlık gelirleriyle vergi verip neden bu devlerin vergi vermediğini sorgulamazlar. Maksat hükümet düşmanlığı olsun tabi.
  • Önce esnaf diye geçinenlerden vergi alsınlar, kimse fatura kesmiyor. Hele yabancılara ürün satanlar hiç vergi kesmiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alemdar190519

    Yerinde bir karar olmuş, çalışan vatandaşlar kazandığından vergisini ödüyorsa bunlarda ödeyecek.

    İyide o adam sanal alemden para kazanıyor internetse internetini alıyor vergiyse oda her şeye vergi veriyor ilk önce adam akıllı vergiler dengelensin bir şeylerden veri alınacaksa öyle alsınlar
  • iyi de kardeşim adamlar parayı youtube tan kazanıyor. youtube nerenin ABD nin. youtube zaten tıkbaşına kazancın büyük bölümünü kendisi alıyor sana veriyor %30 unu.
    yani vergi alınacaksa youtube fenemenlerinden değil youtube şirketinden alınması gerekir işin doğrusu budur.

  • Bu kararı nasıl uygulayacaklar merak ediyorum..
  • devlet tüm bankacılık işlemlerine el atsın
    hangi iş karşılığı ne ödeme yapılıyor ise anında kesinti uygulansın !
    en azınca muhasebecilerden kurtulunur yani !

  • Çok iyi oldu.
  • Yerinde bir karar. Ama insan ulan kasa tam takır metaliksiz kaldı da bunlar o yüzden mi ek gelir getirecek şeyler getiriyor dedirtmiyor da değil. Yine de yerinde bir karar. Sen günde 5-6 saat ayakta durarak çalış, 1300TL asgari ücret al, başkası da video çekip internete koysun günde 1000 lira kazansın ama vergi vermesin. Hatta memur isen daha maaşın yatmadan vergiler maaşından kesilmiş oluyor. Diğer tarafta senden fazla kazanan vergisiz kazanıyor. Bu adaletsizliktir. Kökünden bir vergi düzenlemesi lazım. Gitsinler esnafı denetlesinler, %99'u vergi kaçırıyor. Sürekli zarar açıklayan adamlar her sene araba değiştiriyor hem de kendisine, hanımına, ikinci hanımına, çocuğuna ayrı araba... Oy ve destek uğruna birilerinin vergi kaçırmasına göz yummak şerefsizliktir. Varsa aksini kanıtlayabilecek birisi buyursun kanıtlasın.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.