Şimdi Ara

Efsane isim Nokia’ya geri dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Efsane isim Nokia’ya geri dönüyor


    Nokia’nın 808 PureView ve Lumia 1020 modellerindeki ses getiren kamera teknolojilerinin arkasındaki isim olan ve uzun süredir Microsoft bünyesinde hizmet vermekte olan yönetici Juha Alakarhu, Nokia Technologies bünyesine katıldığını duyurdu.


     


    Nokia’nın büyük ses getiren 41MP çözünürlüğündeki kamera teknolojilerinde imzası olan Alakarhu, satın alma sonrasında Lumia kamera bölümü şefi olarak görev yapmaya başlamıştı. Bu dönemde Lumia 950 ve Lumia 950 XL modellerinin kamera sensörlerinde de, Alakarhu’nun imzası bulunuyordu.


     


    İki yıllık bir maceranın ardından Alakarhu, pazara büyük bir geri dönüş yapmaya hazırlanan Nokia Technologies’e transfer oldu. Elbette yaşanan bu gelişme, akıllı telefon pazarında da heyecana neden oldu zira, geçmişte Nokia telefonlarda gördüğümüz önemli kamera teknolojileri, yeni nesil Nokia telefonlarında hayat bulabilir.


     


    Alakarhu’nun transferi ile birlikte, Nokia Technologies tarafında bir hareketliliğin olacağı kesin. Ayrıca, geçen hafta Microsoft’un işine son verdiği 3000 civarındaki personelin arasında Lumia kamera bölümünde çalışanlar olduğu ifade ediliyor. Yani Alakarhu, muhtemelen kalabalık bir ekip ile Nokia’ya geçiş yaptı.


     


    Ayrıca Bkz.LG V20’nin özellikleri detaylanıyor

    Finlandiyalı Nokia ve HDM şirketlerinin, hali hazırda iki model ile yıl sonuna doğru akıllı telefon pazarına girmesi bekleniyor. 5.2 ve 5.5 inçlik ekranlara sahip olacak bu modellerin, Snapdragon 820 yonga seti ile amiral gemi seviyesinde rekabete gireceği ifade ediliyor. Ayrıca ilk kez grafen materyalini sensörlerde kullanarak, yüksek hız ve hasssasiyet elde edeceği de belirtiliyor.


     


    Bu noktada Alakarhu’nun mevcut modellere ne derece katkı yapacağını söylemek zor. Muhtemelen, sensörün son aşamasında belirli rötuşları yaparak katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte, gelecek yıl için planlanan Nokia modellerinde, Alakarhu’nun etkisini net bir şekilde göreceğiz. Android tarafında da PureView teknolojili 41MP çözünürlüğünde bir kamera görmek sürpriz olmayacaktır. 


     



  • Neden bilmiyorum ama Nokia'dan çok umutluyum. WP rezaletine rağmen firmanın gençliğime dayanan iyi karnesinden kaynaklıdır sanırım.

  • Güzel bir cihazla gelirlerse bence hâlâ geri dönme şansları var. İnsanların aklındaki nokianın marka algısı hâlâ duruyordur diye düşünüyorum.

  • Fiyatı da alınası olursa geri dönüşü muhteşem olur.

  • Hadi çıkarın artık şu telefonu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renkler çok özgü olmuş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android ile gelsin ve 3 yıl güncelleme sözü versin. Parsayı toplar.

  • Şimdi samsung düşünsün.
  • Hatılıyorsunuz değil mi harika malzemesi ve yenilikçi özellikleri ile küstah bir fiyat politikası ile burnundan kıl aldırmayan nokiayı ? Samsung kurtarıcı bir kahraman gibiydi kopup geldi gerilerden ve zaman nokiayı yenik düşürdü de şimdi yine hasret ve sevgi ile bekliyoruz... Demek ki ortalığı boş bulan her marka büyüdümü tekelleşti mi fan man tanımıyor ! bir sürü birbirini yiyen saçma sapan marka fanlarına ithaf ediyorum bu yorumumu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 2 Ağustos 2016; 22:43:44 >
  • 4000TL bandından başlar bu meretler , tüccar tarafında apple muamelesi görür.
    HTC ile de aynı kaderi paylaşır ,

  • WP saçmalığı yüzünden nokia ve microsoft fanı arkadaşım bile eşekten adam olur nokiadan ve microsofttan adam olmaz dedi ilk fırsatta androide geçmeyi planlıyor. Artık piyasalar değişti nokianın zamanındaki rakipleriyle şimdikiler aynı değil. Güzel bir telefon çıkarsa bile piyasayı domine eden samsung ve apple, arkasında gelecek vaad eden huawei ve nice çinli firma var.

  • adam gibi bir arayüz veya stock arayüz(kamera gibi bazı uygulamalara müdahale etsinler yeter.) ile gelsin ve güncellemeleri adam gibi versinler göze girsinler yani eski günlerine dönerler...

  • Nokia eski tasarım ve malzeme kalitesini tuttrursa. pazarda geri dönüş yapabilir. patlama yapmasada hatırı sayılır derecede satabilir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendemail

    4000TL bandından başlar bu meretler , tüccar tarafında apple muamelesi görür.
    HTC ile de aynı kaderi paylaşır ,

    isin icinde foxconn olunca bencede ucuz olmaz ..ha belki ilk etapta (piyasaya yeni girmeleri sebebiyle) uygun fiyatli verebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 3 Ağustos 2016; 0:00:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi yazilimla gelirse gelsin, 3 veya 5 yil sonra kenarda atilmis olsada, perth cikmis pilini yeniledikten sonra alo diyebilsin, foto cekebilsin, en son icerigindeki kayitlara ulasilabilsin bu kadari guncelleme tuzagiyla cihazlari defo edenlerin tepelerine binmege yeter.
    son yillarin pislikleri gibi 3,5 - 4 yilda bootloop olmasin (cihazın açılmaya çalışırken sürekli kapanıp logosundan öte açılmaması) yeter.
  • Nokia nasıl akıllara kazındıysa çıkacak olan telefonunu geçtim hakkındaki şu haber bile Note 7'den daha fazla heyecanlandırdı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    Haklısın.
  • Nokia ya kendi devleti sahip çıkacakti. Düşünsenize koç un başına bir Amerikalının geçip şirketi batırdığını ve Amerikan şirketine sattığını...

  • Pislik Microsoft, gidip yine satın almasa bari Nokia'yı. O saflar da bir daha böyle bir hataya düşmezler umarım...

  • Bu marka bende hala merak uyandırıyor. Tasarımını beğenip, işletim sistemi süzünden almadığım Lumia modeli çoktu başındada Lumia 830 gelir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.