Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 7 ile tanışın: İşte detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
1.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy Note 7 ile tanışın: İşte detaylar

     


    Nihayet beklenen gün geldi ve Samsung’un belki de en iddialı amiral gemi modeli olacak Galaxy Note 7 akıllı telefonu, New York’da yapılan Unpacked 2016 etkinliğinde resmiyete kavuştu. Samsung, donanıma ağırlık vermek yerine, kullanıcıya kolaylık sağlayacak katma değerli özelliklere ağırlık vermiş.


     


    Ayrıca Bkz.Lego Star Wars: Güç mobilde uyanıyor

    İlk olarak Samsung’un isimlendirme konusunda önemli bir değişiklik yaptığını hatırlatalım. Galaxy Note serisi, normalde Galaxy S serisinden bir basamak geriden geliyordu. Yani Galaxy S6 döneminde Galaxy Note 5 modelini görüyorduk. Tüketicide kafa karışıklığını engellemek ve amiral gemilerini aynı çizgiye getirmek için, 6 rakamı atlandı ve Galaxy Note 7 olarak sahneye çıktı.


     


    Tasarım


     


    Beklendiği gibi Galaxy Note 7 modeli çift taraftan kavisli ekranla karşımıza çıktı. Normalde, Edge serisi altında kavisli telefonlar görüyorduk. Samsung ilk kez, ana akım amiral gemi modeline kavisli ekran entegre etmiş oldu. Bundan sonra strateji ne olur bilemiyoruz ancak bu yıl kavisli ekran artık standart bir özellik haline gelmiş durumda.


     Samsung Galaxy Note 7 ile tanışın: İşte detaylar


    Metal çerçeve ve cam kaplama kombinasyonunu devam ettiren Galaxy Note 7, arka kısımda da kavis kullanmaya devam ediyor. Böylece büyük ekrana rağmen kullanıcının eline rahatça oturabilen bir tasarım karşımıza çıkıyor. Arka kısımda kamera, flaş ve nabız sensörü yerini korurken, ön kısımda da parmak izi okuyuculu Home butonu yerini koruyor. Ek olarak arka kameranın çok küçük bir çıkıntı yaptığını görüyoruz. Çıkarılamayan batarya ve microSD desteğinin yanında, bu yıl açık mavi, siyah ve gri renk seçenekleri olacak. Model 7.9mm kalınlığa ve 169Gr ağırlığa sahip.


     


    Donanım


     


    5.7 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekrana sahip olan cihaz, dış ortamlarda en iyi sonucu vermek üzere geliştirilmiş. Ayrıca sayısallaştırıcı yani dokunmatik devreler ekranın kendisine entegre edilmiş. Böylece daha ince ve maliyeti daha düşük ekran elde edilmiş.


     


    Super AMOLED ekran, her zaman açık özelliği ile çeşitli bildirimleri kilit ekranı üzerinden verebiliyor. Böylece sürekli ekran açılmadığı için enerji tasarrufu sağlanıyor. Yine Corning’in geliştirdiği Gorilla Glass 5 korumasını kullanan ilk cihaz, Galaxy Note 7 olacak. Gorilla Glass 5, 1.6 metreden düşmelere karşı dayanıklılık sunuyor.

     
    Ekran tarafında yine ilk kez HDR desteği geliyor. Görüntülerin daha canlı olmasını sağlayan HDR, Sony Xperia X Performance modelinden sonra ikinci olarak Galaxy Note 7 modeline gelmiş oldu. Artan yoğunluk için, özel bir görüntü işlemcisi de telefona eklenmiş. 

     Samsung Galaxy Note 7 ile tanışın: İşte detaylar


    Galaxy S7 serisinde gördüğümüz bölgeye göre Snapdragon 820 veya Exynos 8890 yonga seti ile 4GB LPDDR4 RAM kombinasyonu, bu modelde de karşımıza çıkıyor. Yani daha hızlı Snapdragon 821 veya 6GB LPDDR4 RAM gibi son dönemin ilgi çeken unsurları tercih edilmemiş. Yani performans olarak Galaxy S7 serisi ile benzer seviyelerde olacak. Bu noktada Samsung’un, Galaxy S7 serisinin yavaşlasa da satışlarının önünü kesmek istemediğini görüyoruz.


     


    Yine Galaxy S7 serisinde gördüğümüz kamera dizilimi de aynen korunmuş. 12MP çözünürlüğündeki arka sensör f/1.7 diyafram aralığına sahip ve optimizasyon ile piksel büyüklüğü 1.4 mikron seviyesine çıkarılmış. Daha büyük sensör daha çok ışık alıyor ve karanlık ortamlarda en iyi performansı sunuyor. Bu noktada özel görüntü işlemcisinin, kameranın performansını daha da arttırdığını ve bu açıdan Galaxy S7 ile farklılaştığını belirtelim. 


     


    Ayrıca Bkz.Yerli geliştiricimizden Pass Bye sonsuz koşu oyunu

    Otomatik odaklama için ise Dual Pixel adındaki teknoloji kullanılıyor. Sensör, iki pikseldeki bilgileri alarak odaklanma yapıyor. Akıllı telefonlarda bir ilk olduğu belirtilen bu teknoloji ile, çok daha hızlı odaklanma yapılabiliyor. Ayrıca OIS desteği de mevcut. Advanced ISOCELL teknolojisi barındıran ön kamera da f/1.7 aralıklı ve 5MP çözünürlüğe sahip. Daha fazla ışık alarak, çok daha kaliteli özçekimler yapmanızı sağlıyor.


     


    Ayrıca 64GB kapasiteli depolama belleği UFS 2.0 standardı sayesinde 150MB/s veri transfer hızlarına ulaşabiliyor. Yine oldukça akıcı tasarlanan bir iç dinamik ile karşı karşıyayız. MicroSD yuvası, 256GB kapasiteye kadar imkan tanıyor. Samsung’un henüz tanıttığı 256GB hafıza kartları, bu model için biçilmiş kaftan olacak.


     


    S-Pen


     


    Samsung’un yıllardır geliştirdiği ve alanında rakipsiz hale getirdiği S-Pen teknolojisi, daha hassas algılama teknolojisine sahip. Uç kısmının çapı 0.7mm olmuş ve  daha ince yazılar yazabilmek mümkün. Hassasiyet seviyesi de 4096 olmuş. Ayrıca kalem, suya dayanıklı hale getirilmiş.


     


    Ayrıca Air Command menüsüne sözlük ve sesli komut seçenekleri de eklenmiş durumda. Yine kalem ile seçilen alanlardan GIF oluşturulabiliyor, 3 kata kadar yakınlaştırma yapılabiliyor ve Google Translate üzerinden anlık çeviri yapılabiliyor. Kalem kullanıcıları için, daha fonksiyonel bir yapının ortaya çıktığını söyleyebiliriz.


     


    Batarya


     


    Samsung, batarya konusunda geçen yıla göre önemli bir artış yaptı ve kapasiteyi 3500mAh seviyesine çıkardı. Çeşitli optimizasyonlar ile bir günü geçen bir kullanım süresi sunulacak. Ayrıca Samsung ailesinde ilk kez karşımıza çıkan USB Tip-C bağlantısı sayesinde, hızlı şarj imkanı da mevcut. Yine kablosuz şarj imkanı da unutulmamış.


    Samsung Galaxy Note 7 ile tanışın: İşte detaylar


     


    Diğer Yenilikler





    Galaxy Note 7 modelinde karşımıza çıkan önemli teknolojilerden birisi de Iris tarayıcı. Ahize kısmının sol kısmına yerleşen Iris tarayıcı, parmak izi tarayıcı mantığındaki gibi kullanıcının retinasını tarayarak ekran kilidini açıyor veya Samsung Pay ile ödeme onayı alıyor. Oldukça hızlı çalışan Iris tarayıcı ile, kullanıcılar artık desen çizme, parmak izi okutma veya şifre girme zahmetinden kurtulacak. Sadece modüle doğru bakması yeterli olacak.


     


    Diğer taraftan son dönemin popüler Vulkan arayüzü de, Galaxy Note 7‘nin önemli silahlarından. Grafik birimine doğrudan erişim sunarak, geliştiricilerin daha kaliteli ve akıcı oyunlar veya uygulamalar ortaya çıkarmasını sağlayan Vulkan, özellikle oyun severlerin gönlünü fethedecek.


     


    Ayrıca Bkz.Elif’in Düşleri mobilde

    Yine Galaxy S7 serisindeki IP68 yani su altında 1.5 metreye kadar 30 dakika çalışabilme sertifikası, bu modelde de mevcut. Geçtiğimiz haftalarda, Galaxy S7 Active modellerinin su geçirme riski ile karşı karşıya olduğu gündeme gelmişti. Samsung, kullanıcı hatası dışında su geçirme olaylarına karşı garanti kapsamında ücretsiz değişim sunacağını açıkladı.


     


    Arayüz


     


    Android 6.0 üzerinde daha sade hale getirilmiş TouchWIZ arayüzü çalışıyor. Kavisli kenarlar için EDGE UX adındaki özel komutlar ve kısayollar kullanılıyor.


     


    Fiyat


     


    Galaxy note 7 modeli için ABD’de 19 Ağustos tarihi verildi. Henüz fiyat belli değil ancak 700$-800$ arasında olacağı tahmin ediliyor. Cihaz ile birlikte 256GB microSD kart veya Gear Fit 2 fitness bilekliği hediye edilecek.



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Samsung Galaxy Note 7 Galerisi
    Samsung Galaxy Note 7 Galerisi
    Samsung Galaxy Note 7 Galerisi
    Samsung Galaxy Note 7 Galerisi
    Samsung Galaxy Note 7 Galerisi
    Samsung Galaxy Note 7 Galerisi
    Samsung Galaxy Note 7 Galerisi
    Samsung Galaxy Note 7 Galerisi
    Samsung Galaxy Note 7 Galerisi
    Samsung Galaxy Note 7 Galerisi







  • Note 5 bir yıl daha kral desene...

  • 700$ bile olsa bizde 3400'den başlayacak demek oluyor bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy Note 7 Teknik Özellikleri

    Ekran: 5.7 inç, Quad HD ekran, Super AMOLED, Gorilla Glass 5

    İşlemci: Dört adet 2.6 GHz ve dört adet 1.5 GHz hızında çalışan Exynos 8890 işlemci

    Grafik Birimi: Mali-T880 MP12 GPU

    RAM: 4 GB RAM

    Depolama: 64 GB depolama alanı, microSD destekli

    Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.7, 26mm lens, OIS

    Ön Kamera: 5 Megapiksel f/1.7, 22mm lens

    Pil: 3500mAh

    İşletim Sistemi: Android 6.0 Marshmallow, Yenilenmiş TouchWiz

    Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 4.1, NFC, USB Type-C

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 6s plus satıp alabilirim note 7 hoşuma gitti özellikle de mavi renk seçeneği.

  • Vasat..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 5 in fiyatı 1600 e düşsede alsak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 5 den ne farkı kaldı 500 mah pil dışında biraz daha hızlı işlemci ama note 5 baya yeterli hiç donma kasma yaşamadım kamera biraz daha iyi ama note 5 mükkemele yakın çekiyor ram desen aynı iris tarayıcı için mi 1200 1300 fark verecem olmadı bu samsung.

  • S7 Edge üzerinde, İris Scanner, usb type-c ve 0,2 inç ekran eklenmiş donanımsal olarak. Birde S-Pen'i unutmamak gerek, bunlar haricinde hiç bir fark göremedim. İşin tuhaf tarafı ise S7 Edge'ye göre boyut büyüsede batarya 100mah küçülmüş.

  • Note 2 cihazımdan kat be kat güçlü note 5 neredeyse aynı performansı sunuyor günlük kullanımda note 7 deki işlemciye kesinlikle aldanmayın note 5 ten gram farkı olmayacak kullanımda depolama kapasitesinde ki artış güzel hafıza kartı usb 3.1 vs iyi olmuş su geçirme vs hikaye kimse su altına ne sokar o cihazı nede yazı yazıp tatmin yaşar böylece note 5 sahiplerini asla cezbedemez özellikle tasarım note 5 çok daha şık gözümde kavisli s6 kullandım çok kötü bir deneyim sunuyor hele kalem için eyvahlar olsun diyorum birisi için sırf hafıza kartı bile note 7 için tercih sebebi olabilir bunları anlamamakta samimiyetsizlik olur...kişisel fikrimdir saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 2 Ağustos 2016; 19:24:50 >
  • Siyahı rengi çok güzel ama pek bir yenilik yok.Sanırım asıl yenilikleri s8 de olacak, 6 gb ram daha hızlı işlemci daha iyi kamera gibi.

    Telefonu eski olanlar değiştirmek isteyenler için çok iyi telefon ama elindeki son model telefonu satıp bunu almaya değmez bence.

  • Donanim farki bulunmayan s7 ile arasinda 1000+ fark olucak.

    Kalem disinda artisi oldugunu dusunmuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılan o ki S7 Edge'den pek bir farkı yok. Kalem, azıcık daha büyük bir ekran, iris tarayıcı, usb type-c ve 64 gb'dan başlayan depolama. Bu özelliklerden kaç tanesi S7 Edge almak yerine Note 7 aldırır? Bence hiçbiri, çünkü ben çok büyük fark yaratan bir şey göremiyorum. Muhtemelen Note 7'nin çıkışı, S7 Edge'in fiyatına da düşürecektir.

  • yeni vergiyle 4 bini bulur

  • Ulan iris miris ekleyene kadar infrared i koysaydiniz , daha çok işimize yarardı.Ne güzel note 3 ümle hastanede cafede istediğim kanalı açıp klimanin ayarini bile keyfime gore değiştiriyodum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Cihaz ile birlikte 256GB microSD kart veya Gear Fit 2 fitness bilekliği hediye edilecek."

    Türkiye'de geçerli mi acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun yerine S7 Edge al daha mantıklı,sonuçta paket olarak aynı hatta S7 Edge batarya tarafında daha avantajlı.

  • Çok güzel paket kötü fiyat(muhtemelen)

    keşke benim olsa..

  • iPhone 5s'i satıp Note 7 alsam mı diye düşündüm... Sonra kendime geldim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 5'in üzerine epey koyan bir telefon olmuş. Daha önce bu kadar büyük bir sıçrama Note serisinde olmamıştı sanırım.

    Pil ciddi oranda büyümüş.
    Kamera epey gelişmiş.
    İşlemci ve gpu performansı artmış.
    Ekran artık kavisli.
    USB Type C gelmiş.
    Always on gelmiş.
    Su geçirmezlik gelmiş.
    SD kart takılabilir hale gelmiş.
    Ekran kasa oranı iyileştirilmiş.
    Gorilla Glass 5 gelmiş.
    SPen'i epey geliştirmişler.
    64GB Hafıza standart
    Ekrana HDR desteği gelmiş
    Irıs tarayıcı gelmiş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 2 Ağustos 2016; 22:02:54 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.