Şimdi Ara

Akıllı telefon fiyatlarına zam!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
3
Favori
7.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefon fiyatlarına zam!

    Daha önce sadece dahili radyo alıcı bulunan cihazlardan alınan TRT vergisinin kapsamının genişletilmesi ile birlikte internet üzerinden radyo dinlenebileceği fikrinden yola çıkılarak internet bağlantısı olan cihazların da aynı vergilendirmeye tabi olması sağlanmıştı.

     

    Burada yer alan yazımızda sizlere detaylarını aktardığımız vergilendirmenin resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinin üzerinden bir ay geçtikten sonra bu kapsamdaki elektronik cihazların fiyatlarındaki artışlar belirgin bir hale geldi. Bu konuya ilişkin bir açıklama yapan Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, akıllı telefonların fiyatlarında ortalama %8’lik bir artış olduğunu dile getiriyor.

    Akıllı telefon fiyatlarına zam!

    Akıllı Telefonlarda Vergi Yükü %50’yi Aştı

     

    Sinan Ekşi vergi öncesinde 1500 lira olan bir akıllı telefonun bugün 1620TL’ye satılmaya başladığını belirtiyor. Düzenleme ile akıllı telefonlardaki vergi yükün %25 ÖV, %18 KDV ve %7 TRT bandrolü ile birlikte toplamda %50’yi aşmış oluyor.

     

    Her ne kadar IMEI gibi bir koruma tedbiri uygulanıyor olsa da MOBİSAD yükselen vergilerin yurda kaçak yollarla sokulan cihazların daha da artmasına zemin hazırlayacağı görüşünde. Bunun yanı sıra artan fiyatlar, özellikle operatörlerin kontratlı cihaz satışlarında ciddi bir artışa zemin hazırlayacaktır.

     

    Operatörler kanalı ile kontratlı olarak satılan cihaz sayısı 2013’te 1 milyon 850 bin, 2014’te 3 milyon 400 bin, 2015’te ise 4 milyon 300 bin olarak gerçekleşmiş. Bu rakamın 2016 yılında 5 milyon 800 bin seviyesine ulaşması bekleniyor.

     

    2016 yılında Türkiye’de satılan akıllı telefonların 3.5 milyar Dolar’lık bir hacim yaratması bekleniyor. Geride kalan son 15 yılda ise Türkiye akıllı telefonlar için yurt dışına 23.4 milyar Dolar ödedi. 

     







  • Artık Tr den 1500 tl lik telefon bile alınmaz çünkü giriş seviyesi olacak o telefon %50 nedir be insafsızlar Allah'dan telefona merak salan ve çok sık değiştiren biri değilim ama insan yinede böyle olmasını istemez ülkemizdeki durumun

  • Anaç telefon fiyatlarını 4 bin seviyesine çekmek mi? Şaka mı bu ,ilk nakit ve tek Çekim yapıldı sonra psikolojik fiyat sınırı 3 bine kadar çıktı.Bir ülke vatandaşına bu kadar düşman olmamalı arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz gerçekten. Ne vardı şöyle 1500km batıda doğsaydık. Biz insan değil miyiz? Benzinin fiyatı, arabaların fiyatı, elektroniğin fiyatı, alınan rezalet maaşlar. Yazık ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 2 Ağustos 2016; 13:57:28 >
  • Bunlar hep paralelin oyunu diyenler gelir birazdan
  • Bu fiyata bile telefon satislarinda rekor kiriyor ve elimizden dusurmuyorsak fiyatlar iyice dusse ne olur dusunmek bile istemiyorum. Bence bu fiyatlari hak ediyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah maaş hariç bu ülkede herşeye zam geliyor !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Anaç telefon fiyatlarını 4 bin seviyesine çekmek mi? Şaka mı bu ,ilk nakit ve tek Çekim yapıldı sonra psikolojik fiyat sınırı 3 bine kadar çıktı.Bir ülke vatandaşına bu kadar düşman olmamalı arkadaş.

    bin tl maaş alan "ayfon altıes" peşinde koşuyor, kırbaçlamaya devam.

    galaxy ace den "altıes" e geçen telefon buymuş diyor.
  • Ayrica bu fiyatlara telefon alani dahada silkelesinler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra vay efendim kaçak telefon arttı. En fazla 2-3 yıl kullanilacak telefonlara yakında 4.000 TL vereceğiz.

  • 1500 un ustunde satilan her telefona yuzde 331 daha zam istiyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz gerçekten. Ne vardı şöyle 1500km batıda doğsaydık. Biz insan değil miyiz? Benzinin fiyatı, arabaların fiyatı, elektroniğin fiyatı, alınan rezalet maaşlar. Yazık ya

    Ulkeden ziyade yonetimde sıkıntı var...son donemde vatandas iyice preslenir oldu...hep millete oluyor olan!..verginin vergisinin vergisi olan baska ulke varmi ki?..vitesi bosta,bayir asagi giden araba gibi olduk....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 2 Ağustos 2016; 14:19:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatta internetten televizyon radyo vs. satın alabiliyoruz. Bence buna da vergi konsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vezirler huzura çıkmışlar:
    - Padişahım, hazinede para kalmadı. Yeni vergilere ihtiyacımız var, diyerekten.. . Padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
    - Eeee! Ne vergisi koyalım?, demiş..
    - Köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar! Padişah,
    - Tamam, demiş. Aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
    - Tepki var mı?
    - Hiç bir tepki yok!
    - İyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın!

    Aradan bir süre geçmiş, Padişah:
    - Var mı şikayet?
    - Yok! Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
    - Köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni bir güzel sopayla dövsun!

    Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini,
    -Halkı dinleyelim hele bir, demiş gitmişler köye, Padişah sormuş:
    - Var mı şikayet? Ses yok. Padişah tekrar :
    -Var mı şikayet ? Şikayeti olan söylesin! diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
    -Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!..
    - Eeee!, demiş Padişah bir umutla...
    - Aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoz, bir adam daha koysanız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLACK CODE

    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz gerçekten. Ne vardı şöyle 1500km batıda doğsaydık. Biz insan değil miyiz? Benzinin fiyatı, arabaların fiyatı, elektroniğin fiyatı, alınan rezalet maaşlar. Yazık ya

    Ulkeden ziyade yonetimde sıkıntı var...son donemde vatandas iyice preslenir oldu...hep millete oluyor olan!..verginin vergisinin vergisi olan baska ulke varmi ki?..vitesi bosta,bayir asagi giden araba gibi olduk....

    vitesi boşta değil, tam gaz uçuruma gidiyoruz, halk da frene basacağına depoya yakıt koyma derdinde. Müstehak. Ben 100 lira fazla verirsem koyar ama alabilirim istediğim telefonu, asgari ücretle ateşin üstüne benzin varili ile gidenler düşünsün...




  • Oldu olacak araçlar gibi %145 ötv alsınlar. 11 senedir telefon almıyordum, alacak olsam pasaportum var yabancı vatandaşım yurt dışından alıp getiririm bunlara verilen paralar haram olsun. Maaş az, Türk parası değersiz ve her gün daha da değer kaybediyor ona rağmen sürekli birşeylere zam getirip duruyorlar.

    İstikrar kendini gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 2 Ağustos 2016; 14:32:43 >
  • Operatörler yine dört ayağının üstüne düştü! Bir de taksitlendirip aldığımızı düşündüğümüzde; durum gerçekten içler acısı ama çuvaldızı başkasına batırmadan önce bizim de biraz iğneyi kendimize batırmamız gerekiyor! Kanserli hastalık gibi yayıldıkça yayılıyor telefon hastalığımız! Her çıkanı almak istiyoruz! Resmen alma ağacında yetişmişiz! Her çıkan yeni teknolojiyi maalesef ki alıyoruz!

  • Şuan ki kullandığım xiaomi 3 pro ve bundan önce ki kullandığım bluboo marka telefonu yurt dışından aldım. Bundan sonra ki alacağım tablet ve telefonları da artık yurt dışından alacağım. Riske girip IMEI ide kayıt ettirmeden illegal yollardan bu işi çözüp öyle kullanacağım. Bu ülke artık gözüm de 1 kuruşu bile hak etmiyor. Elin Çinlisi sayesinde teknolojiye daha ucuza ulaşabiliyorsam param sonuna kadar helal olsun. Bu zamana kadar yasal yollardan telefon aldıkta ne oldu, ederinin 2/3 katı fiyat verdik, vergimizi ödedik ama bize geri dönen kazığın büyüğü oldu. Kısacası imkanı olan yurt dışından alsın kullansın. Ben enayiliğime doydum!

  • Cari açıklar bahane edilerek telefon fiyatları artırılıyor veya alım zorlaştırılıyor. Düşün, vatandaş telefon alınca ülke ekonomisi bozuluyor. Suçlu vatandaş mı, bozuk ülke ekonomisi mi?

  • Yetmez,ama evet
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.