Şimdi Ara

NVIDIA GTX 970'in bellek kavgasında uzlaşma: kullanıcılara 30 Dolar geri ödenecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NVIDIA GTX 970'in bellek kavgasında uzlaşma: kullanıcılara 30 Dolar geri ödenecek


    Geçmiş yıllarda, Nvidia GTX 970 ekran kartı ile birlikte başlayan 3.5GB bellek tartışması halen unutulmuş değil. Unutulması da mümkün değil zira uzun süredir mağdur kullanıcılar ile Nvidia arasında bir hukuk mücadelesi yaşanıyordu. Geçen hafta, mücadelede uzlaşma sağlandı.


     


    Hatırlanacağı üzere, GTX 970 ekran kartının 4GB GDDR5 olarak lanse edilen bellek miktarı, yeni bir bellek yönetim teknolojisi nedeniyle, sadece 3.5GB kısmını kullanıcının erişimine açıyordu. Maxwell mimarisi ile başlayan bu teknoloji, bozuk Seviye 2 ön bellek bloklarını kapatıyor ve bunun sonucunda da bağlı bellek bölümlerine erişim kapanıyordu. Bu bakımdan firma, yaklaşık 500MB seviyesinde bir bölümü ayırmıştı.


     


    Daha düşük efektif bellek kullanan GTX 970, bu nedenle bellek üzerindeki veriyi daha agresif bir şekilde siliyordu. Ayrıca belirtilen Seviye 2 ön bellek miktarı gerçekte 0.25MB daha azdı ve 8 kontrolcünün de 7 tanesi kullanılabiliyordu.


     


    Ayrıca Bkz.ADATA’dan maliyet odaklı harici SSD ürünleri

    Ortaya çıkan bu değişikliklerden son derece rahatsız olan ve çok yüksek bedeller ödeyerek karta sahip olan kullanıcılar da, soluğu mahkemede almıştı. Nvidia, mühendislik ve pazarlama bölümleri arasında bir yanlış anlama olduğunu ifade ederek, davacılarla uzlaşma yoluna gitti. Mağdur kullanıcı başına 30$ ödeme karşılığında dava kapanmış oldu.


     


    Nvidia’nın toplamda ne kadar ödediği bilinmiyor ancak yaklaşık olarak 1.3 milyon dolar civarında bir bedele ulaştığı tahmin ediliyor. Firma, kullanıcılar ile temasa geçerek, tazminat miktarının ödenmesi konusunda bilgi verecek. 2014 yılında kart 330$ seviyesinden piyasaya çıkmıştı. Böylece fiyat 300$ seviyesine inmiş oldu. 


     







  • şimdi nerden alıcaz bu 30 doları

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fonex33x

    şimdi nerden alıcaz bu 30 doları

    sadece abd özel bir dava olduğu için oradaki kullanıcılar alacaklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0quz28 -- 30 Temmuz 2016; 19:32:37 >
  • Fanlardan açıklama geldi:-Çalıyor ama performanslı çalışıyor,çalıyosada benim sistemimden çalıyor.

    Hala 970 tavsiye edenler okusun özellikle.
  • "Nvidia’nın GeForce GTX 970 ekran kartı ile birlikte sunduğu bazı optimizasyonların önemli sıkıntılara yol açması..."



    Yani bunu dh nvidia fanclub baskani demircibu bile yazmazdi bence! Bu kadar tarafli bir yazi olamaz!

  • Bizde hakkimizi ariyoz takan yok hukuk kisilerin hak magduriyeti mal magduriyeti ayipli mal asla ve asla takan yok devleti yonetenler tam mal acik ve net bi kisi bi urun yuzinden magdur olmus para iadesi ve ya degisim yapilip magduriyeti giderilmedigi surece o firmanin ulkende urun satisini durdurucaksinki firmalar akillansin ama nerde devlet vergisini alio firma parasini alio olan tuketiciye oluyo her zaman boyle oluyo bu ulkeden biktim bu yuzden

  • Oldu olacak bi de kullanıcıları suçlasaydın?

  • amd olunca şok iddia rx 480 pcie güç sertifikasını sağlamıyor şöyle böyle nvidia olunca işte uzlaşma sağlandı falan. o kadar normal bir olay karşılamış ki nvidianın sahtekarlığını. yazıklar olsun ekrem71. her haberin yanlı. yazıklar olsun.

  • 30$ az ama hiç değilse adamlar haklarını arıyorlar.

  • şimdi bizde mahkemeye gideriz de hakime meseleyi anlatmaktan utanıyoruz..

  • İçeriği okumadım ama zaten biliyorum sadece fotoya yorum yapmaya geldim. Foto bence harika bir dalga geçiş olmuş. Millet 4 gb rx 480 alır 8 çıkar nvidia ise böyle çakallıklar yapar. Şu pc dünyasında Nvidia kadar yalancı bir firma daha görmedim.

  • ekrem71 hala kovulmadı mı bu kadar taraflı bir yazı olamaz.

  • bunlar komplo komplo bunlar nevidyaya camur atiyolar.

    msaa acmayinca gayet performansliymis :D

  • Arkadaşlar, Ekrem'e yürütülen linç operasyonunu anlamış değilim. Bazı haberlerinde bazı söylemleri duruma göre yumuşatıp sertleştiriyor olabilir ama her yaptığı haberin altında ilginç bir çoğunluk Ekrem'i inanılmaz yeriyor. Eleştrinizin tadı kaçmış olabilir.

    Bu haberle ilgili eleştrilere gelirsek, guru3d'nin haberinde de haber başlığı"Nvidia settles GeForce GTX 970 memory scandal in the USA" yani nvidia uzlaşma sağladı şeklinde.
    Optimizasyonlardaki sıkıntıyı da konu içinde açmış gibi görüyorum ben.

    Sadece şu kısma bir düzeltme getirebiliriz: "Nvidia’nın toplamda ne kadar ödediği bilinmiyor ancak yaklaşık olarak 1.3 milyon dolar civarında bir bedele ulaştığı tahmin ediliyor" Bu 1.3 milyon dolar, açılan davaların avukat ve ıvır zıvır bedeli(and also cover the legal fees of the class, amounting to $1.3 million). Amerikadaki mahkemenin kapsadığı bölgede satılan kartlar kaç adetse x 30$ daha eklenecek bedele.





  • bu iş pazar malı piyasasına dönmüş beyler ! :)
    hadi hayırlı alış verişler :D

  • fanboylar yine toplanmış

  • Yarım. GB ın lafı mı olur,şaka bir yana amd den nvidia geçtim dünyam değişti.Grafik performans hissedilir derecede arttı, sistem sıcaklığı düştü,soba gibiydi makina.

  • Helal olsun adamlara. Mevzu 30 Dolar mevzusu değil, zaten öyle olsa uzlaşmaya gitmezlerdi. Asıl mevzu böyle insanlar sayesinde büyük ve "sözde" güvenilir! şirketler son kullanıcıyı aldatmaya yönelik iş yapmaya kalkarken milletin keriz olmadığını anlayıp, böyle şeylere kalkışmadan önce artık çok daha fazla düşünmeleri.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

    Türkiye'de böyle bir şey yapmaya kalksan "ya hadi git işine kardeşim" cevabı alırsın. Adamlar haklarını arıyor...

    Bizde kota bile kaldırılmıyor ki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam gibi 4 GB verseler başları ağrımayacak. Kutuya 4 GB yazmakla olmuyor bu işler.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.