Şimdi Ara

Microsoft binlerce kişiyi işten çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft binlerce kişiyi işten çıkarıyor
    2013 yılında 7.2 milyar dolar karşılığında bir dönemin efsanesi Nokia’yı bünyesine katan Microsoft bu hamlesiyle mobil cihazlar alanında önemli bir atılım yapmayı hedeflemişti. Zamanın CEO’su Steve Ballmer’ın geleceğe yönelik cesur bir adım olarak nitelendirdiği satın alma işlemi sonrası adeta hayaller ve gerçekler zıtlığı yaşandı.
     
    2015'e gelindiğinde ise gerçeği görerek Nokia satın almasını başarısızlık şeklinde yorumlayan Microsoft bu yüzden 7.6 milyar dolar zarara uğradığını açıkladı. Ardından kritik bir kararla küçülmeye giden teknoloji devi dünya çapında çoğu mobil departmanlarda olmak üzere 7800 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Geride bıraktığımız mayıs ayında ise Nokia’nın telefon bölümünü ve isim haklarını 350 milyon dolara Tayvan merkezli elektronik firması Foxconn'a satan Microsoft’ta halen sular durulmuş değil.
     
    Öyle ki elde edilen güncel bilgilere göre 2850 çalışanının daha işine son vereceğini açıklayan teknoloji üreticisi bu operasyondaki toplam işten çıkarmaların 4.700'e ulaştığını bildirdi. Ayrıca 30 Haziran tarihiyle 114 bin kişiyi istihdam ettiğini söyleyen Microsoft’un işten çıkardığı 4.700 kişinin toplam iş gücünün yaklaşık yüzde 4’üne denk geldiği ifade ediliyor. Bulut depolama servislerinde beklentileri karşılayan ancak mobil cihazlar konusunda -Windows Phone’daki başarısızlıklar da eklenince- rekabetin oldukça gerisinde kalan Microsoft’un çıkış için yeni yollar aradığı dile getiriliyor. 
     







  • Zamanında sırf satın alabilmek için Nokia'yı bilerek güçsüzleştirirsen böyle olursun işte. Olan çalışanlara olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Markanın daha yaratıcı işler yapması gerek. Belirli markaları satın alarak başarı sağlamanız kolay değil, şirketin yaratıcı hamlelere ihtiyacı var. Mobil dünyasına hiç hakim olamadılar, çok büyük bir handikap bu.
  • Başka bir şey yapmıyorlar zaten

  • Microsoft'un mobil dünyadaki acınası halini görünce bırak üzülmeyi seviniyorum.Etme bulma dünyası işte. En kısa zamanda mobil dünyadan defolup gitsinler. Daha da kötü günlerinin gelmesini umuyorum. MeeGo gibi bir sanat harikasını iptal edip Windows Phone çöpünü getirterek mobil dünyanın kaderini değiştirdiler ve piyasanın Symbian'dan sonra tekrar Avrupa menşeili bir işletim sisteminin eline geçmesini engellediler. Bu bir oyundu ve başarılı da oldular. Şu an akıllı telefonların yüzde 99'u ABD kökenli işletim sistemlerinin elinde. Bkz: iOS, Android, Windows Phone.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O paranin daha azina Amdyi satin alsaydin suan Tabletin ve Konsolun icin ordan burdan islemci ve grafik karti almak zorunda kalmazdin. Ustelik ileriye yonelik mukemmel bir adim olurdu hem yazilim hem donanimi bir araya getirerek

  • Nokia'nın laneti... Başına Truva atı Elop'u geçirip batırdığınız telefonun mucidi, yaşı küçük olmayanların hemen hepsinin kullanmışlığı olduğu Nokia'yı batırıp ele geçirdiniz, başkasını ocağını batırıp ordan ekmek mi yiyeceğinizi sandınız...

  • Normal. Bildiğimiz Microsoft. Pardon MicroFOSS..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    Nokia'nın laneti... Başına Truva atı Elop'u geçirip batırdığınız telefonun mucidi, yaşı küçük olmayanların hemen hepsinin kullanmışlığı olduğu Nokia'yı batırıp ele geçirdiniz, başkasını ocağını batırıp ordan ekmek mi yiyeceğinizi sandınız...

    BAZILARI KOCA ŞİRKETİN BATACAĞINI ZANNEDİYOR....
  • Zengin diye beyni bi boka basmayan adamı yönetici yaparsan sonuç bu olur.
  • Ben size söyleyeyim doğru düzgün kimse Windows'uda severek kullanmıyor. Düzgün alternatifi olmadığı için eli mecbur herkesin (linux dağıtımı önermeyin boşuna lütfen).
    Yarın öbür gün Apple gaza gelip PC'lere Mac OS yüklenmesine izin verir de lisans satmaya başlarsa şahsen çoğu kişinin Windows ile uğraşacağını düşünmüyorum.

  • yapay zekanın bir işletim sistemi yazmasını bekliyorum !
    büyük bir ihtimalle yazılacak o işletim sistemi üzerinde hiç bir program çalışmayacak çünkü komutlarla istenilen her şeyi ortaya çıkartacak bir işletim sistemi olacak ! örneğin video dosyasını Full ekran oynat dediğiniz zaman hiç bir ara birime ihtiyaç olmaksızın oynata bilecek !

    gerçekten bir yapay zeka üretilmiş ise yapay zekanın yapacağı ilk iş kendini güncelleme yani düşüncenin evrimini tamamlaması olacaktır !

    yani ortada kendi kendini derleye bilen bir program alt yapısından bahsediyoruz !
    bu arada yapay zeka kendi varlığını tanımlamak istediğinde bu yazıyı okuyup kendi kendini derlemek ne demek diye tekrar bir sorgulama içinde kendi evrim sürecini ilerletmeyi öğrenecektir! :)

  • Bence amaç zaten patentlerden yararlanmaktı. Nokia'yı satın aldı ama hiç telefon çıkarmıyor demesinler diye de arada sırada model tanıtıyorlar. Onu da ederinin 3 katına satışa koyuyor sonra da düşen satışları bahane edip çalışanları işten çıkarıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    Nokia'nın laneti... Başına Truva atı Elop'u geçirip batırdığınız telefonun mucidi, yaşı küçük olmayanların hemen hepsinin kullanmışlığı olduğu Nokia'yı batırıp ele geçirdiniz, başkasını ocağını batırıp ordan ekmek mi yiyeceğinizi sandınız...

    etme bulma dünyası işte. lumia serisi de bitti.

    bi sonraki çıkartacakları suırface phone'un da başarılı olacağı şüpheli.

    bakalım redstone 2'li w10m, s830 işlemci kullanması beklenen surface phone başarılı olabilecek mi?

    ha w10m işletim sistemi gerçekten gelişiyor, o ayrı. ancak bir türlü pay edinemedi piyasada.
  • İntelin işten çıkarmalarıyla bir ilgisi yok değil mi?

  • Adaletsizlik dünyanın her yerinde var. Yukarıdaki aptalların cezasını neden alttaki çalışan işçiler çekiyor.

  • Microsoft hemen hemen her alanda geriye gidiyor tasarım en bariz örneği.
    Windows 7'nin,MSN'in,Xbox 360'ın (en son çıkan),Windows Mobile 6.5,Windows Media Center
    gibi arayüzleri yapabilen Microsoft ne olduysa 2012 yılından sonra Siyah,düz,kutulu iğrenç arayüzler yapmaya başladı,Xbox One gibi çirkin bir cihaz yaptı.
    Tek güzel olan şey Surface idi.
    İnsanlar bu kadar çirkin arayüzleri,cihazları kullanmak istemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exent4246o -- 30 Temmuz 2016; 18:37:15 >
  • hiç kimse kusura bakmasın microsoftu savunmuyorum ama ortada şöyle bir gerçekte vardı nokia sütten çıkmış ak kaşıkmıydı sanki nokianında batması bence iyi oldu zamanında atıyorum 2350 kodlu telefon cıkartıyordu sonra onun 2355 versiyonu çıkıyordu hemen ardından ama hiç birşey değişmediği halde yada bir iki minik dokunuş attıkları halde fiyat farkı muazzam oluyordu bence zamanında nokia insanları çok iyi kazıkladı bu bir gerçek sonu böylemi olmalıydı orasını bilemicem ama bu camiada büyük şirketlerin hiç birini savunmamak gerektiğini öğrenmiş olmamız lazım hiç biri babamızın malı değil hepsi stratejik düşünüp bir birlerinin kuyularını kazma peşindeler en büyük markalarda dahil apple, samsung, oracle vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0quz28 -- 30 Temmuz 2016; 18:53:32 >
  • Mobile bir adapte olamasın daha çok işçi çıkarır mic. çıkarır google alır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: onsos1100

    Adaletsizlik dünyanın her yerinde var. Yukarıdaki aptalların cezasını neden alttaki çalışan işçiler çekiyor.

    adaletsizlikle alakası yok yukarıdakiler olmasa alttakiler hiçbişey
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.