Şimdi Ara

Ay'a giden astronotlar kalp hastalığına mı yakalanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ay'a giden astronotlar kalp hastalığına mı yakalanıyor?
    Dünya'nın manyetik alanı insanların zararlı uzay radyasyonundan etkilenmesini engelliyor. Peki manyetosferi aşıp derin uzay yolculuğu yapan astronotlar uzaydaki radyasyondan nasıl etkilenebilir? Florida Devlet Üniversitesi'nden araştırmacıların yaptığı yeni bir çalışmaya göre Apollo programları kapsamında Ay'a yolculuk yapan astronotlar, yalnızca Uzay İstasyonu'na yolculuk yapan astronotlara göre beş kat daha fazla ihtimalle kalp hastalıklarına yakalanıyor.

    Ay'a giden 24 farklı astronotun 8'i öldü

    Apollo görevlerinde derin uzay yolculuğu yapan 24 farklı astronot bulunuyor. Bu astronotlardan sekizi bugün hayatta değil. Ölen astronotların hangi sebeplerden dolayı yaşamlarını yitirdiklerini inceleyen Florida Devlet Üniversitesi Profesörü Michael Delp ve araştırmacı grubu bu astronotların %43'ünün kalp hastalıkları nedeniyle öldüklerini tespit etmiş. Bu oran yalnızca alçak dünya yörüngesindeki uzay istasyonlarına yolculuk yapan astronotlara göre yaklaşık 5 kat daha fazla.

    Araştırmanın çok küçük bir veri grubu üzerinde yapıldığını ve sonuçlar hakkında temkinli olmamız gerektiğini hatırlatan Profesör Michael Delp,"Bu sonuçları paylaşmamızın önemli olacağını düşündük; zira derin uzay yolculuklarının insan vücudu üzerinde sanılandan çok daha büyük yan etkileri olabileceği ihtimalini göz ardı etmek büyük bir yanlış olur." ifadelerini kullandı.
      
    Ay'a giden astronotlar kalp hastalığına mı yakalanıyor?

    Rusya ve Çin Ay'a, NASA ve SpaceX Mars'a göz dikti

    Apollo 11 görevinde Ay'a ayak basan Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'le birlikte Apollo 12, Apollo 14, Apollo 15, Apollo 16 ve Apollo 17 olmak üzere toplam 6 farklı görevde 12 farklı astronot Ay yüzeyinde yürümüşlerdi. Ancak NASA'nın 60'lı ve 70'li yıllarda gerçekleşen Apollo görevlerinden bu yana hiçbir astronot derin uzay yolcuğuna çıkmadı.

    Uzay yolculukları için sessiz geçen bu 44 yılın ardından artık hem dünyanın ileri gelen uzay ajansları hem de SpaceX gibi bir özel şirket Dünya'yı terk etmek için kolları sıvıyor. Rusya, Çin ve Avrupa Uzay Ajansı yakın zamanda Ay'a astronot göndermeyi planlarkan NASA ve SpaceX ise kızıl gezegen Mars'ın yüzeyinde adım atmayı hedefliyorlar.

    Yani önümüzdeki 20 yıl içerisinde uzay araştırmaları için tarihi anlar bizleri bekliyor olacak. Umarız bu dev uzay ajansları ve SpaceX derin uzayın insan sağlığı üzerindeki etkilerini de iyi bir şekilde araştırıyorlardır.

    Nature dergisi üzerinden yayınlanan makaleye ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.
     







  • Yani ozetle olen 8 astronotun 3 kalpten olmus. Olay bumudur?

  • 8 astronotun ismini googlede aratmak için araştırma grubu kurmuş adamlar.
    8 astronotun 3 tanesi kalp hastalığından ölmüş. öyleyse uzay yolculuğu kalp hastalığı yapıyor.
    bravo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 30 Temmuz 2016; 4:54:55 >
  • Dünyadaki en sık ölüm sebebi de kalp hastalıklarınıa bağlı ölüm

  • kalp ve damar tıkanıklığı tarihten miras
    olasilik ihtimalleri uzay yolunu tıkamayacak herhalde, megapollerin yan etkilerini göz ardı eden yok ama inşaata devam.
  • Mantıksız değil bence, çünkü kalp dünya üzerinde kanı pompalar iken yer çekiminden de yardım almaktadır. Ancak, uzayda yer çekimi olmadığı için kalp muhtemelen daha çok zorlanıyor olabilir.

  • Dünya üzerinde doğal yollar ile hayatını kaybedenlerin 100'de 50'si kalp ve damar hastalıkları nedeni ile ölüyor.

    100'de 43 iyi bir oran sayılır.

    Demek ki uzay yolculuğu yapmak kalp ve damar hastalıklarını önlüyor.

  • Kalp atıcak aga.

  • Kaç kişi aydan dünyayı görür?Bedeline değiyordur bence.

  • giden oldu de gitmeyen olmedi mi?

  • Belki de Ay'a hiç gitmedikleri için kalp hastalığına yakalanıp ölmüşlerdir. Vicdanen rahatsız olmuş olabilirler(kalp hastalığı için bir olasılığı söylüyorum)...

  • Propaganda Joe yalanı literatüre sokabilir mi? Bilimsel geleneğe uygun mu bu? Aya gidildi ya gidilmedi. Önemli olan bu değil. Önemli olan bu varsayımın bilimsel bakış açınızı zedeleyip zedelemediği. Bizim gibiler için tuzu kuru derler. Hiçbir duyarlılık göstermemiz gerekmez. İstediğimizi düşünüp konuşabiliriz. Ama bilim çevrelerinde aya insan gitmesinin bir tane pratik sonucunu konuşan görmedim. Aya insan gittiği için şunu başardık ya da aya insan gittiği için şu bilimsel katkıyı elde ettik gibi bir şey konuşulmuyor. Bilim adamı bile bunu politik bir argüman olarak kabul edip fazla içli dışlı olmuyor. Ama yine de bizim gibiler için önemli olan açıklığa kavuşması çünkü bilimin içindeki adam gidilip gidilmediğini çoktan çözmüştür. Sadece politik olacağı için kendine saklar ya da düşüncelerine serpiştirilmiş olarak fark edebilirsiniz.

  • Bu nokta aya insan gidildiği ile ilgili kanıt olarak varsayabileceğim tek nesne ay taşları kalıyor. Eğer bu taşlar gerçekten Ay'dan getirilmişse Ay'a insan gittiğini somut biçimde düşünmeye başlarım. Çünkü bu taşlardan birer örnek karışık olarak ülkelere armağan edilmiş. Bir parça taş da Türkiye'ye getirilmiş. Ama o konuda da kesin somut bir veri yok. Ayla ilgili bir belgeselde bilim adamının biri dünyada Ay'a ait taşlar bulunduğundan söz ediyor ve Ay'da da dünyaya ait taşlar var olmalı hipotezini üretiyor ama madem dünyada hali hazırda Ay taşı varsa bunlarla neden kıyaslanmıyor sorusunu ise geçiştirmeli bir biçimde farklı bir tür Ay taşına ihtiyaç duyulduğu için gelecek Ay yolculuğunu beklemesi gerektiğinden söz ediyor ve kuşkularım doruğa tırmanıyor. O yüzden Ay'a gidildi propagandası insanlığı aptal yerine koymaya devam edecektir. Son dönemlerde basın yoluyla Türkiye ya da Dünya hakkında pompalanan bir çok haber ve bilgiyle yapmaya devam edildiği gibi.





  • Halen bazı komplo teorisyenleri bilim düşmanları aya gidilmedi diyor yazık kendi beyninize yazık.

  • Yerçekimsiz ortamın kemik erimesine sebep olması gibi, aya gitmenin de böyle bir duruma yol açması mümkün olabilir. Aya gidecek olan adamlar özenle seçildiği için normal şartlarda kalpten gitmeleri pek olası değil.

  • En çokta milletimiz güldürüyor beni. Yazı okuyan hemen araştırma yapan kişilere cephe alıyor. Arkadaş ne kadar tembel bir milletiz, ortada çalışmanız yok ve emeği olan kişileri iki cümle kurarak çürüttüğünüzü sanıyorsunuz. Üstüne üstelik diğer kullanıcılar da çok güzel yorum yapılmış gibi beğenide bulunmuşlar.
    Biz ne zaman ilerleriz sorusuna verilecek en güzel cevap, diğer ülkedeki insanların böyle basit cümleler ile bilim üstüne yaptığımız çalışmalara yorumlar yazdığı zaman.

  • üzerinden yaklaşık 50 yıl geçmiş... sonuçta "her nefis ölümü tadacaktır." adamların ölmesi normal değil mi? Üstelik ihtiyar insanların çoğunun ölme vesilesi kalp ve damar hastalıklarıdır...

  • ARKADASLAR astronotlardan birinin adı apkformod imiş sizce apkformod kimdir ?

  • Ay'a gidelim de gerisi mühim değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.