Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.676
Cevap
112
Favori
658.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme : 04.06.2007

    Arkadaşlar forumda lens kullananlar ve almak isteyenler çoğunlukta. Her hafta ayrı bir konu açılıyor lensler üzerine. Lens almadan önce bende topic açmıştım ve baya yarıdm eden olmuşdu benimde lenslerim bitti şu anda yeni lens alacam tavsiye için topic açacaktım ama sonra eski topicim aklıma geldi ve bunu hortlattım. Hem yeni lens alacak arkadaşlara faydalı bir topic olmuş olur hemde kullananlar tecrübelerini yazar bir bilgi alışverişi olur diye düşündüm. Zaten 2 sayfa olmuş topic önceden mesaj atan yardımcı olanlara teşekkür ediyorum tekrardan.


    iyi günler






    Edit :2011

    Forumda, konuda, her yerde sık sık sorulan soru ve yanlış kullanım şekli güzün sürekli lenste durmasıdır. Bu yanlış bir kullanımdır arkadaşlar. Takayım hiç çıkartmamayım 1 ay dursun 1 hafta dursun gibi sorular sormayın artık bu çok sakıncalı bir kullanım şeklidir. 1 hafta bişey olmaz belki ama acısı ilerde çıkar. Ahmete olmuyor diye mehmete 'de olmayacak diye bişey yok. Göze taktığınız şey sonuçta bir protez ve bunu en temiz ve hijyenik şekilde takıp çıkartmanız, korumanız gerekmektedir.

    Gözün dinlenmesi ve oksjijen almaıs çok önemlidir. %100 oksijen geçiren bir lens olmadığına göre , göze takılan lensle gece uyunması, hiç çıkarılmaması göze zarar verecektir, enfeksiyona sebep olacaktır. Markaların satış politikalarına kanmayın , kalabilir diyorsa kalıyordur ama gözün sağlığını garanti etmez. Hiç bir doktorda önermez bunu zaten.

    Bu yüzden, lenslerimizi günlük takalım akşam çıkartıp solisyonda bekletelim temizlensin ve kirlerden arınsın, gözümüzde bu süre zarfında nefes alsın. Hijyene çok dikkat edelim. Sonrasından korkmayın bişey olmaz, gözünüze uygun lensi seçmek size kalmış. Doktorun verdiği lens ölçü değerleri ve dioptrisine uygun farklı marka lensleri dilediğinizce alıp deneyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 3 Aralık 2011; 3:50:48 >







  • Yaklaşık 1 seneye yakın lens kullanıyorum biofinity den başka kullanmadım ve kullanmayı da düşünmüyorum tavsiye ederim..
  • San Francisco S kullanıcısına yanıt
    Hepsi aynı sanırım doktorların bazıları da anlaşmalı olduğu firmaları öneriyor diye düşünüyorum. Yine sana uygun lensi zamanla kendin anlarsın
  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    Lensi sadece sinek tutarmış gibi tut ve çek
  • hergün çıkarın arkadaşlar lenslerinizi ticari söylemlere kapılmayın. Gözde 1 ay kalır hiç bişey olmaz diyen doktor da sallıyordur zaten. Gözünüze taktığınız protez bu periyodik temizliği bakımı yapılması gerekir. 1 ay gözde kalabilir denir ama belli sürelerde temizleyip 15dk solisyonda bekletip tekrar takmanız lazım. Uzun vadede çok zarar verirsiniz gözlerinize benden söylemesi.
  • Şimdi renkli lens kullanmak isteyenlere biraz tavsiye vereceğim. Bir de solüsyonlarla ilgili mini mini bi deneyimim var.

    Öncelikle 3 senedir lens kullanmakla beraber son iki yıldır renkli-dereceli, renkli-derecesiz bir çok model kullandım.

    Renkli lens olarak 40 tl bandında karşınıza çıkacak marka freshlooktur. Freshlook lensler maalesef kötü renk veriyor. Size tavsiyem şayet açık ya da koyu kahve gözlüyseniz sadece ve sadece pure hazel veya hareli yeşil kullanmanız. Öbür türlü hiç gideri yok bu lenslerin. Özellikle grisi korkunç duruyor, ölü balık gözü demek hafif kalmaz yanında. Fakat, rahat bir lens. 7-8 saati devirdikten sonra kuruluk yaptığını hissedersiniz ancak batma söz konusu değil.

    İkinci kullandığım marka ise air optix. Air optix'in gümüş gri rengini kullandım. Elbette her lens gibi güneşli havalarda ya da yakından bakınca alttan kahverengiler cırtladığı için bas bas bağırıyor lensim diye. Ha ama hava şartları uygunsa melek ilan edilebilirsiniz. Birincisi asla gri gibi durmaz bu renk. Üstünüze ne giyerseniz ondan etkilenir. Dediklerine göre bende buz mavisi gibi duruyormuş sürekli. İnsanlar yolda otobüste beni işaret edip gözlere bak diyorlardı. Bir gün otobüste kızın teki yanındaki arkadaşını dürtüp yuh gözlerine baksana çok güzel dedi. Bu markanın sadece gümüş grisini kullandım. Diğer renklere baktığımda aşırı yapay durduğunu gözlemlemiştim çünkü. Özellikle zümrüt yeşili ve parlement mavisi yapay duruyor. Gel gelelim fasülyenin faydalarına, bu lensler biraz sert. Kolay kolay eğilip bükülmediğini elinize alınca görüyorsunuz zaten. Bir de azıcık kalınlar. Bu yüzden bc değerinize uymuyorsa kesinlikle kullanmayın çünkü esneme payı yok gibi bir şey. Gözünüze alışıp kendilerini koyvermeleri rahat 1 haftadan fazla alıyor. Onun dışında gözler alışınca rahat geliyor, zaten oksijen geçirgenliği bayağı yüksek bi lens. Fiyatı ise 75-80 civarında.

    Üçüncü marka ise rainbow colors elite. Bu markanın birden fazla çeşidi var. Elite-fantasy-line diye. Elite'ler düz renk, fantasyler hareli, line'lar ise halkalıydı sanırsam. Son lens deneyimim bu markanın giallo yani fıstık yeşilinden yana oldu. Fantastik bir şey arkadaşlar. Gözümün dibine dibine girdikleri halde lens olduğunu fark edemiyorlar. Ve o kadar doğal bir renk veriyor ki anlatamam. Benimle özdeşleştiler resmen bunlar. Haaa ama gül diken olayı var tabii ki. Dünya üzerindeki en rahatsız lensler bu zımbırıklar olabilir. Gözümü oyasım geliyor gözümdeyken. En fazla 2 saat kullanabiliyorum. Kapalı alanlarda resmen göze bıçak saplarmış gibi bir acısı var. Kaç kere derste ağladığımı biliyorum bu meretler yüzünden. Bunların fiyatı ise 140 tl. Tek tek satılıyorlar bir şişesi 70 tl ve yıllık değişimliler.

    Bundan sonra solotica veya sophistic'e geçmeyi düşünüyorum. O markalar renkli lens konusunda olayı aşmış yarmış markalar. Biraz da onları deneyelim bakalım. (şişe başı 150 tl onlar da)

    Gelelim solüsyon konusuna. Bu konuda uzun uzun yazamayacağım, hemen bir kaç bişi söyleyeyim. Bioture bana kalırsa en iyi solüsyonlardan biri. Opti-free ise ortalama bir solüsyon. Hatta bence direkt su o. Elegance marka aqua fresh solüsyonlar da kuruluk yapıyor, pek tavsiye etmem. Renu ise evlerden ırak diyorlar henüz denemedim. Bu solüsyon işinde de değişik üst seviye ürünler var. Onlara da el atmayı düşünüyorum. (tablet şeklinde olanlar vesaire)

    Yeni markalar denedikçe yazarım buraya. Faydam dokundu ise ne ala. Üç markayı renk ve rahatlığa göre sıralayacak olursam:

    Renk
    Rainbow color>air optix>freshlook

    Rahatlık
    Freshlook>air optix>rainbow color(abv )

    Edit: Solflex Natural Colors Mel sipariş ettim. Bunlar solotica'nın aylık değişimli versiyonları. Natural Colors serisi de yanılmıyorsam opak hareli lensler. Deneyimlerimi paylaşırım. Bc değeri 8.7 ve 86 tl bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myxo -- 18 Nisan 2016; 11:33:00 >




  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    ben bazen 2 ay kullanıyorum.onun için süre 1 ay net değil.

    her akşam çıkarıp sabah takarım.

    lensde altın kural:
    lense ve gözüne değerken elin herzaman temiz olsun.

    her lens takıp çıkarırken önce kabı açın sonra elinizi yıkayıp durulayıp lensi alıp takın .

    5-6 yıldır lens kullanırım.
    2 kere gözüm mikrop kaptı ikisindede amaan nolacak diyip elimi kabı açtıktan sonra yıkamamıştım,açmadan önce yıkamıştım.
    son 2-3 yıldır çok şükür sıkıntı yok.
    eğer lensi çıkaramayacak bir ortamdaysam,misafirlikte falan lensle yatıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bigjackal

    bir de yarbay olucaksın. doktora adam akıllı gitmeden buralarda derman bulamazsın


    evet doğru cevap bunu bende biliyorum da doktora gitmeden önce bi sorayım dedim , gelenek oldu DH ye herşeyi sormak

    Yoksa gidip körü körüne lens alacak değilim




  • Bu devirde gözlükle filan uğraşılmaz artık. Benim gözlerimde problem yok ama yine de arasıra lens takıyorum. Hem güzel oluyor takınca, sokakta bir bakan bir daha bakıyor

     *** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***


    Benimkiler biraz pahalı ama olsun, güzel




  • Lazerin riski yok...
    Bu gozlukculerin satıslarında zarara ugrayacakları icin uydurulan birsey.
    Lazer zaten amerika'da turkiye'ye gelmeden 5 yıl once kullanılıyordu...
    Ayrıca benim teyzem lazer oldu su anda 6. yılını gecirdi.Ve hicbir sorunu yok goz yasarması dısında.Oda arasıra...
    Bu arada lens'in tek tehlikesi gozde lensi unutmak veya toz kacması gibi seyler ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptone -- 27 Ocak 2007; 21:28:12 >
  • quote:

    evet hocam benim için de deneme lensleri çok kritik eğer takamazsam ailem birdaha lens almayacağını söyledi yaş 17di anaya babaya bağlıyız hala,önceden de bir lens anım olmuş 1-2 kez takıp bir daha ilgilenmemiştim:s,beyler ben bi de takarken düşüyorum ya masabaşında mı takılmalı ayna karşısında mı ne önerirsiniz?


    benimde yaşım 18 benimkiler bana karışamıyo hocam ailemle bi sorunum yok tek sorunum gözlerimle lanet olası 2.25lik miyopiyle!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imozzi

    6 aydır Acuvue Oasys lensi kullanıyorum her gece çıkartıyorum ama pc ve tv başında fazla kaldğımda bulanık görme sorunu yaşıyorum lensimi değiştirmeyi düşünüyorum bu iki marka arasında kaldım hangisini önerirsiniz Focus Night&Day ve Biofinity ?
  • Merhaba!

    Yaklaşık 1 aydır Bausch&Lomb lens kullanıyorum. Titiz ve temiz olmak kaydı ile lens kullanmak gerçekten büyük rahatlık. Özellikle artık güneş gözlüğü bile takmak muhteşem.

    Korneamızda kan damarlarımız olmadığı için oksijeni dışarıdan alır. Siz lens taktığınızda alınan oksijen miktarı azalır. Onun için lens kullanmaya başlayınca gözün beyaz kısımlarında ufak kan damarları oluşmaya başlar.

    Kesinlikle hergün lensinizi çıkartın. Ben akşam eve geldiğimde eğer bir daha dışarı çıkmayacaksam kesinlikle lensimi çıkartırım. Gözlüklerimi takarım. Uzak bir yere yolculuk yapacaksam gözlüğümü ve lens kabımı (küçük solüsyonu ile birlikte) mutlaka yanıma alırım.

    Unutmayınki, lens ile gözlük birbirini tamamlayıcıdır. Gözlükten sıkılınca lens takarsınız. Problem çıkmadan lens takmayı uzun süre istiyorsanız gözlüğünüzü kenarı atmayın. Gözlerinizin hala bozuk ve proteze ihtiyacı olduğunu unutmayın.

    Herkese inanmayın ve uzmanları iyi dinleyin. Başkasının tükürükle temizlediği lens veya 6 ay gözünden çıkarmadığı lens sizin için geçerli olmayabilir.

    Bu rahatlığı uzun yıllar sürdürebilmek için bilinçli olun. Hayatta görmek kadar güzel ve değerli çok az şey var. Bu değeri bilin.

    Sağlıklı günler dilerim; saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yakuza34

    quote:

    Orijinalden alıntı: deagle100

    Arkadaşlar merhaba,
    Sizlere sorularim var yardimci olabilirseniz sevinirim:
    1)sol gözüm 2.25 Miyop,sag gözüm ise 2.75 Miyop.
    Ben bu halde Johnson&Johnson Acuvue Qasys(şeffaf) alabilir miyim?
    2)En iyi lens markası hangisidir?(Bilgisayar,TV gun icinde çok kullanırım.Her detayı görmek isterim,gözümde batmasın,bas ağrısı yapmasın,gözümde bir süre kalabilsin)
    3)Freshlook markasının sadece renkli lensleri mi var?

    Vermiş olduğum bilgiler haricinde sorunuz olursa,beklerim.
    Saygılar...

    Çok teşekkürler hocam çok yardımcı oluyorsunuz,Allah razı olsun.
    İnşallah ben de hafta sonu almış olacağım lenslerimi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadiker1

    benim soruma yardımcı olabilecek birisi varmı ACUVUE OASYS ASTIGMATISM kullanıcısıyım lens gözümde kayma yapıyor ve birazda gözüme büyük geliyor kullandığım lenste dıa:14.5 bu yüzden büyük olmuş olabilirmi arkadaşımın kullandığı lens B&L PUREVİSİON DIA:14.0(dıa lens çapını gösteriyo bildiğim kadarıyla) gözünde kayma vs yapmıyor bu marka lensi tavsiye edermisiniz yardımcı olursanız sevinirim


    B&L en son deneyeceğiniz lens olsun. Başka lensler deneyin. Hiçbiri olmazsa B&L deneyin.
  • Beyler bugün Oasis lens siparişi verdim. Hayatımda ilk defa kullanacağım. 2 gün sonra gelecek. Heyecanla bekliyorum.
  • Sorunlarımızı yazarken kullandığımız markayı lensin aylık mı haftalık mı olduğunu da yazalım, sizin lensin türünü kaç gün gözünüzde tuttuğunuzu kimse bilemez
  • kral1840 kullanıcısına yanıt
    Ben önceden de purevision 2 hd kullanıyordum önceden bi sıkıntı yoktu kuruluk bakımdan artık bu sene ki havalardan dolayı mı yoksa başka bişey mi bilemiyorum :D tatilden dönünce bi doktora gitmeyi düşünüyorum kuruluk için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vikernes

    Arkadaşlar merhaba, gözlerimin bc değerleri birbirinden farklı çıktı ve bi gözün dia'sı 14.50 ben 8.6 bc değerine ve 14 dia'sı olan lens alırsam sorun yaşar mıyım? Farklı lensler mi alacağım yoksa?

    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/386589/40c799b3-38b4-4155-8766-8e82182a1756.jpg

    14.50 bc değerinde lens yapan marka var mı?Muayeneyi iyi bir göz hastanesinde mi oldun?Benim önerim bulabilirsen ilk önce deneme lensi alman.Bulamazsan aşağıdaki örnekten 1 kutu alman.

     *** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***


    Görmede memnun kalmazsan 1 kutu da şundan alırsın.

     *** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gesi bağları

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Görüntü kalitesi istiyorsanız purevision üstüne tanımıyorum. Hd falan da değil eski mavi kutusu çok daha güzel bana göre. Fakat şu varki sıcak havalarda ve benim gibi kuru gözlerde çok sorun çıkartıyor. En fazla 3 4 saat kullanabiliyorum ondan sonra batma, yanma ve baş ağrısı başlıyor. Kuru gözler biraz daha su tutma oranı yüksek lensleri tercih etsinler. Bu zamana kadar purevision'a katlandım ama artık katlanamıyorum, görüntü kalitesi net olsa da vazgeçeceğim herhalde. İlginçtir ki softlenss 55 i kimse sevmemesine rağmen benimde acayip hoşuma gidiyor günlükler. Yazın tatilde günlük kullanıyorum denizde falan akşam çıkarıp atıyorum mis gibi, ve gözümde var mı yokmu haberim olmuyor unutuyorum. Malum çok çok ince bir lens.


    Hocam deniz de nasıl kullanıyorsun
    çıkarmadan mı giriyorsun suya ?

    sezonluk deniz gözlüğü alıyorum ucuzlardan. Zaten bir sezonda ölüyor gözlük yüzerken ve dalarken gözlük takıyorum. Normal girersem de dalmıyorum dalmayınca bişey olmuyor. Ama günlük lens kullanıyorum gündüz denize giderken takıyorum akşam çıkarıp atıyorum. Bu sene günlük alamadım malesef biraz daha dikkatli kullanacağım.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.