Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.677
Cevap
112
Favori
657.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadşalar lensal.com dan alışveriş yapan oldumu hiç fiyatlar optikçielre göre çok uygund a?
  • dostum, lensal.com cok iyi bir site. her konuda size destek olacak nazik insanlar calisiyor. ilk kez lens kullaniyorsaniz bildiginiz surekli gidip geleceginiz, sorununuz oldugunda gozunuzu muayene edecek yada gerekirse ucretsiz degisimini yapacak yerden lens alin.
    ancak bu konuda ilk degilseniz yani daha once lens kullanmissaniz lensal.com'u kesinlikle tavsiye ederim. problem yasamayacaginiz bir site. ayrica saglik sorunlarinizda size danismanlik yapacak calisanlara sahip.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Permanent.


    quote:

    Orjinalden alıntı: soryy


    quote:

    Orjinalden alıntı: mczaga

    bişi soracam Gözlükler neden küçültüyor nesneleri 1.25 miyopum.

    sana öyle geliyor herkezin ilk tepkisi o olur, ama alışırsın zamanla, fark etmessin küçüldüğünü ki küçülmezde zaten göz yanılması galiba.


    Evet ilk taktığımda banada öyle gelmişti hemde akıl almaz bir biçimde eski gözlüğümde öyle birşey yoktu sanırım bu cama göre değişiyor.


    bu durumun sadece bende oldugunu sanirdim. akıl almaz bir biçimde hemde. miyop + hipermetrop (hipermetrop'a biz allahın belası diyoruz)
  • Topic çok yararlı olmuş...Bende lens alacağım bu sene...Artık bayağı bilgi ediniriz.
  • Merhaba,

    1 Senedir lens kullanıyorum ve bu süre zarfında da birçok lensi araştırdım, kullanan arkadaşların da fikirlerini aldım, bir kısmını da denedim. Şimdi bu duruma istinaden bazı bilgiler vermek istiyorum.

    Bu arada ufak bir belirtme yapayım, uzun süre gözde kalabilen lenslerden kullandığım halde normalde geceleri çıkartırım lenslerimi extra bir durum yoksa.

    1. Johnson & Jonshon lenslerinin rahat olduğunu bilmekteyim, işyerinde bir arkadaşım kullanmıştı. Yalnız, bu hususta dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bütün lenslerin bir çifti için 1 aylık kullanım öngörülmekteyken bu lenslerin kullanım periyodu 15 gün ile sınırlıdır. Kutusunda herhangi bir ibare olmadığı halde sitesinden kontrol ederseniz bunu görebilirsiniz fakat satan yerlerin çoğu da bu hususu göz ardı ederek 1 aylık lens olarak satıyorlar ki arkadaşım da o şekilde kullanıyordu ve 15 günden sonra rahatsız etmeye başladığını söylüyordu.

    2. Purevision ve Softlens şahsen kullandım. Purevision açıkçası beni rahatsız etti ama takıp çıkartması çok rahat olmasına rağmen.

    a. Takma sonrasında bir süre hissediyorsunuz.
    b. Gece gözde kalabiliyor fakat sabah kalkınca solisyon damlatmaz iseniz gözde batma ve kuruluk yapıyor.
    c. Nedense, Lomb lensleri gün içerisinde gözde oynuyor ve zaman zaman ufak bir gözünüze dokunmanız bile lensin sağa sola gitmesine neden oluyor.

    3. Son seçimim Ciba Vision ürünü olan Air Optix lens oldu. Geceleri normalde gözde lens bırakmam ama bazı durumlarda gözümde kalıyor ve sabah kalktığım zaman herhangi bir kuruluk veya bulanıklık hissetmiyorum. Hatta şimdiye kadar lensin gözümde 1 kere bile sağa veya sola kaydığını hatırlamıyorum. Diğer bütün kullandığım lensler gün içerisinde zaman zaman kayma yapıp görüşümü kısıtlayıp rahatsız etmişlerdir. Diğer lenslerde hep yanımda ufak bir tüpte ne olur ne olmaz diye solisyon taşımak durumunda kalıyordum.

    Air Optix kısacası şu ana kadar en rahat ettiğim lens diyebilirim (Bu arada günde ortalama olarak en az 8 saat bilgisayar başında geçiriyorum) Bilgisayar başında bile diğer lensler rahatsız ettiği halde bu lensin gözümde olduğu bile aklıma gelmiyor :)

    Hatta sabah kalkıp da lensi çıkarıp çıkarmadığımı hatırlamak için sadece sağa sola bakma yöntemini kullanabiliyorum çünkü diğer gece gözde kalabilen lensler gibi sabah kendisini pek hissettirmiyor. (Fakat gene de nadir durumlar haricinde gözde bırakmıyorum)

    Sonuç olarak, benim tavsiye edebileceğim lens Air Optix lens olacaktır.

    Şu aşamada Ciba Vision Air Optix Aqua diye Air Optix in daha geliştirilmiş bir versiyonunu piyasaya sürmüş durumda ama onu da kısmetse 3 ay sonra denemeyi düşünüyorum. Okduğum kadarıyla kayganlık vs.vs. unsurları geliştirilmiş bir sürümüymüş.

    Kutusu 48 TL ye bulabiliyorsunuz.

    Bu arada son bir hatırlatma, gözlerim biraz hassastır, ve Purevision lensi gözümde gece bıraktıktan sonra özellikle sol gözümde göz kapağı etrafında küçük apse çıkması veya 1-2 gün boyunca lensin batma hissiyle karşı karşıya kaldığım halde Ciba Vision da şimdilik bu problemlerin hiçbiri ile karşılaşmadım.

    Gözden göze lensin rahatlığı mutlaka farkedecektir ama işyerinden diğer arkadaşların da son seçimleri air optix olmuştur. (10 senedir lens kullanan arkadaşlar da var)

    İyi günler...
  • B&L Provision Toric kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum. Ve kesinlikle bu lensle gece uyumayın. Toric lensleri gözde sürekli batma yapıyor. Ancak B&L'de problem yaşadığınızda iade edip paranızı alabiliyorsunuz. Diğer hiçbir üründe bu yok.

    J&J Oasis Toric fena değil. Takmasi biraz zor ama sorun değil. Gece hiç denemedim.
    J&J Oasis Toric'i 1 aydır kullanıyorum, şimdilik batmayla ilgili sorun yok.

    DiKMeN_
    Verdiğiniz bilgiler çok kaliteli.
    Ciba ürünlerinin kalitesine katılıyorum. Elimde 1 kutu J&J var. Bulanik görme sorunu yaşıyorum. Kutuyu bitirmeden Ciba deneyeceğim. Ancak bulanıklılık sorunu yaşarsam diye korkuyorum.

    Lenslerde testerlar var... Ciba'yi denemek için tester istedim ama alamadım.
  • @R.Korkmazz

    Görüşleriniz için teşekkür ederim.

    Kullandığınız lensi söylemenizi ve kullanma sürenizi söylemenizi müteakip hemen sitesinden kontrol ettim ve yazma gereği gördüm.

    J&J Oasis Toric için aynen şöyle yazıyor

    Remove daily and change every 2 weeks OR wear continuously up to 6 nights (as directed by your eye doctor)

    Yani

    Günlük olarak çıkartmalısınız ve her 2 hafta da bir (14 gün) değiştirmelisiniz. Veya 6 geceye kadar takabilirsiniz

    Buradan anladığımız gece takıp çıkartırsanız 14 gün kullanılabilir, gece takarsanız 6 geceye düşer bu husus diye anladım. Yani gece gözde kalması 14 günden de daha düşük bir süre kullanılabiliyor manasına geliyor.

    İlgili link

    http://www.acuvue.com/products-home.htm

    Burada aşağıda bir tablo var ve burada yazıyor gerekli kullanım süreleri.

    Kullanım süresine ve baktığımız zaman oldukça pahalıya gelmiş oluyorlar ama satan lensciler 1 ay kullanabilirsiniz diye yazıyor ne işse :)

    Bu arada ben softlens toric kullandım ama ondan da memnun kalmadım o nedenle toric kullanmıyorum artık zaten astigmat derecem de düşük :)

    İyi günler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiKMeN_ -- 29 Mayıs 2009; 11:34:22 >
  • 2 haftalık olunca gerçektende pahalı. 1 aydır kullanıyorum yinede. Sorun yok.
  • Valla açıkçası ben 1 ay diyorsa 1 ay kullanıyorum bir lensi, duruma göre 2-3 gün atma olabiliyor tabii ki :)

    Mesela gözümdeki Air Optix'ler 1 ay 2 gün falan oldu, yeni lenslerim de bugün geldi yarın kısmetse yeni sete başlayacağım :)

    Evde yedek 1 set Soflens Toric var, önceden alıp memnun kalmadığım için yedek kulübesine çektim kendilerini :)

    J&J kullanan arkadaş ta geceleri çıkartmıyordu gözünden ve 1 ay gözünde tutuyordu süresini öğrenene kadar ama son günlerinde gözleri çok rahatsız oluyordu ve geceleri de çıkartmıyordu ki normal kullanım periyodunun geceleri çıkartmadan 6 gece olduğunu varsayarsak 3 kat daha fazla sürdürüyordu.

    Sizin geceleri çıkarttığını varsayarsak siz 2 kat fazla süre aynı lensi kullanıyorsunuz olarak varsayabiliriz ki bu da aslında olağan bir durumdur.

    Sonuç olarak üreticiler lensin kullanım süresini en optimum ve en zor kullanım şartlarına bağlı kalarak en az dayanabildiği süreye göre belirliyorlardır ve normal bir kullanımda bu süre aşılabilir diye düşünüyorum ama ben aşmıyorum :)

    Sonuçta bu göz ve bana lazım :)
  • merhaba arkadaşlar

    Astigmat ve miyop sahibi biri olarak yıllarca gözlük kullandım. Artık pes diyerek lense geçmeye karar verdim.

    Astigmat lensler konusunda büyük tereddütlerim vardı. Fakat doktorum artık teknolojinin çok ilerlediğini ve astigmat lenslerin kullanım kolaylığının arttığını söyledi. Bana airoptix lensleri almamı tavsiye etti.

    Şu anda bu lensleri kullanıyorum ve belirtmeliyimki gayet memnunum.Gözümde lens olduğunun farkında bile değilim. ÜStelik bu astigmat torik lens.

    Astigmatı olup lens konusunda tereddüt yaşayan arkadaşlara öneriyorum.

    alın gözlüklere elveda deyin.
  • bugün yeni lensleri alıcam J&J acuvue hadi hayırlısı : )
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AthabaskA

    merhaba arkadaşlar

    Astigmat ve miyop sahibi biri olarak yıllarca gözlük kullandım. Artık pes diyerek lense geçmeye karar verdim.

    Astigmat lensler konusunda büyük tereddütlerim vardı. Fakat doktorum artık teknolojinin çok ilerlediğini ve astigmat lenslerin kullanım kolaylığının arttığını söyledi. Bana airoptix lensleri almamı tavsiye etti.

    Şu anda bu lensleri kullanıyorum ve belirtmeliyimki gayet memnunum.Gözümde lens olduğunun farkında bile değilim. ÜStelik bu astigmat torik lens.

    Astigmatı olup lens konusunda tereddüt yaşayan arkadaşlara öneriyorum.

    alın gözlüklere elveda deyin.


    Nihayet ya. Hem miyop hem astigmat ve lens kullanan birisi.
    Şu ürünü mü kullanıyorsunuz;
     *** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***

    Bana ancak siz yardımcı olursunuz, tv seyrederken vs. bulanıklılık oluyor mu?
    hayır derseniz hemen şimdi siparişini vereceğim.
    Birde ölçülerinizi yazarsanız çok sevinirim.
  • @R.Korkmazz

    Diğer arkadaş gitti sanırım ben cevap vereyim onun yerine fikirsel olarak :)

    Şimdi tespit ettiğim kadarıyla lens markalarının ürünlerinin birinde olan sorun, diğer modellerini kullansanız da aynı kişide genelde oluşabiliyor.

    Kayma ve bulanıklık sorunu bende air optix dışında kullandığım bütün lenslerde oldu. Dolayısı ile torik olanında aynı standardı Air Optix adı altında sürdürebilirler gibime geliyor.

    Ayrıca sorunuzun cevabı olur mu bilmem ama,

    Air Optix'in sadece tek bir torik lens modeli var ve arkadaş da aynısından kullanıyordur diye düşünerek altına ek bilgi ekliyorum

    Direkt olarak air optix sitesinden alınmıştır.

    Ayrıca AIR OPTIX for ASTIGMATISM, sağlıklı lens kullanımının yanı sıra, devrim yaratan
    Precision Balance dizaynı sayesinde sürekli net görüş imkanı da sunuyor


    Precision Balance = Hassas terazi, dengeleme gibi manalara geliyor.

    Açıkçası, arkadaş biraz bilgi verirse ben de bir dahaki sefere astigmatlı olandan deneyebilirim, aslında vermese de deneyebilirim :)
  • Arkadaşa PM attım. AIR OPTIX for ASTIGMATISM'i öneriyor. Ve tavsiye ediyor.

    Lensmarket.com'da J&J Oasis için aşağıdaki ifadeler var.

    Alttaki sorulardan biri ya da bir kaçına cevabınız evet ise ACUVUE® OASYS® for ASTIGMATISM tam sizin için:
    - Hayatınız ne kadar aktif olursa olsun net ve sabit görüşü benzersiz konfor ile birleştirmek istiyor musunuz?,
    - Mevcut durumda astigmatizm için lens kullanıyor olmanıza rağmen görüşünüz bulanık mı?
    - Bilgisayar başında uzun saatler geçiriyor musunuz?
    - Klimalı ya da merkezi ısıtma sistemleri gibi havayı kurutan ortamlarda zaman geçiriyor musunuz?

    Buradaki soruların tamamına cevabım evetti.
    Doğrusu sırf bu yüzden J&J Oasis aldım. Ama bulanık görme sorunu bunda da var.
  • korkmaz hocam sna pm attım ayrıyeten ilgili arkadaşlara yardımcı olması açısından burdada yazayım.

    işim gereği tüm gün bilgisayar karşısındayım ve hiçbir sorun yaşamıyorum çok şükür.

    dün hem bilgisayarda oyun oynuyor hemde tv izliyordum hiçbir sorun yaşamadan.düşünün artık.:))

    lensi taktınızda kendisi otomatik olarak merkezliyor kendini. çok rahat.

    tabi bunlar benim kişisel yorumlarım.belki aynı lensi başkası kullansa lanet okuyabilir.

    ama kendi tecrübelerime dayanarak astigmatlı arkadaşlara air optix for astigmatism i tavsiye ederim.
  • Gözü bozuk olanların gözlük yerine kullanmasını yürekten desteklediğim mükemmel bir icat lens.
  • Benim de söylediğim gibi gözümde doğru dürüst duran tek lens air optix oldu :)

    Dolayısı ile aynı teknoloji veya yakın bir teknoloji kullanılarak astigmatlı olanının yapıldığını göz önüne alırsak benzer başarıyı yakalayacaktır diye düşünüyorum :)

    Mesela purevision da gün içinde durmadan bi bulanık bir net görüyordum, toriğinde de aynısı oluyordu soflens38 de aynısı oluyordu :)

    Tavsiyeler için teşekkürler bu arada

    Bu arada bendeki astigmatta 0,25 falan normalde torik gerekmiyor falan diyorlar ama ben göz dokturunun tabelasını net gördüğüm gibi lensle veya gözlükle net göremiyorum, o yüzden de torik almak istedim bi kere denemek için ama hiç memnun kalmadım. Neyse şu 3 aylık kutu da bitince air optix torik alıp denerim bir de :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiKMeN_ -- 29 Mayıs 2009; 15:25:26 >
  • diğer konuyada yazdım cevap alamadım burayada yazayım
    benim 2 gözümde de 2 derece miyop var
    şu an freshlook un gaz geçirmeyen renkli lenslerinden kullanıyorum eh az kaldı ömrünün sonlanmasına
    1 ay takıpda hiç çıkarılmayan lensler varmış heralde onların renklisi varmı
  • Freshlook Hareli Yeşil 3 Aylık Olanları Varmı ? Bana 3 Aylık Dedi Optikçi? Pek İnanmadım Ama
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Scorpion_tr

    Freshlook Hareli Yeşil 3 Aylık Olanları Varmı ? Bana 3 Aylık Dedi Optikçi? Pek İnanmadım Ama

    ben 2.5 aydan beri sorunsuz kullanıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.