Şimdi Ara

Google arama sonucunda internet hızınızı ölçmeye başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google arama sonucunda internet hızınızı ölçmeye başlıyor 
    İnternet kullanıcılarının şüphesiz en önemli sorunlarının başında gelen düşük bağlantı hızının etkileri ülkemizde de büyük oranda hissediliyor. Özellikle adil kullanım kotasıyla birlikte aşağıya çekilen internet hızı kullanıcıları adeta çileden çıkarmaya yetiyor. Durum böyle olunca internet hız testi platformları da bir adım öne çıkıyor.
     
    Google arama sonucunda internet hızınızı ölçmeye başlıyor
     
    Google ise -Measurement Lab ortaklığıyla- uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni bağlantı testi servisini tamamlayarak yavaş yavaş hayata geçirmeye başladı. Herhangi ek bir uygulama ya da web sitesine gerek duymadan direkt Google içerisinde hız ölçümü yapabilen servisin çalışma mantığı ise oldukça basit.
     
    Google arama sonucunda internet hızınızı ölçmeye başlıyor
    Arama bölümüne "check my internet speed" yazdığınız takdirde çıkan test butonu ile güncel internet hızınızı açılır pencere (pop-up) üzerinde anında öğrenebiliyorsunuz. İndirme, yükleme hızlarını ve gecikme miktarını hesaplayan servisin test için yaklaşık 40 MB boyutunda dosya transferi yaptığı, daha yüksek hızdaki internet bağlantılarında ise boyutun artabileceği belirtiliyor.
     
    Speedtest.net ve Fast.com gibi popüler servislere alternatif olarak geliştirilen Google hız testi eğer ülkemizde hayata geçirilirse muhtemelen "internet hızımı kontrol et" şeklinde bir arama yapmak yeterli olacak. Şu an Amerika’da sınırlı kullanıcıya sunulan yeniliğin kademeli olarak tüm dünyada hayata geçirilmesi bekleniyor. 
     








  • deniyelim

  • Denedim ama olmadi

  • Darbe girişiminin olduğu gün ve ertesi gün, Türkiye'nin internet alt yapısının en büyük testi gerçekleşmiş oldu. Tüm Türkiye internete yüklendi, tarih boyunca böyle bir internet kullanımı olmamıştı. Peki internet yavaşladı mı? Hayır, zerre yavaşlama olmadı. Tam tersine, Telekom ve GSM operatörleri vanayı açtığı için, internet daha hızlı çalışmaya başladı.

    İnterneti kotalı satabilmek için ortaya atılan, alt yapı yetersiz yalanının da, ne kadar iğrenç bir yalan olduğu kabak gibi ortaya çıkmış oldu. Sözün bittiği yer, bu saaten sonra bu millet, kotalı sabit internetide, komik gigabytelar ile satılan mobil interneti de artık görmek istemiyor. Ey ISS'ler rahat bırakın bu milleti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Interneti aknli satıp aknsiz paketleri daha pahalıya sunan internet servis sağlayıcıları yüzünden Türkiye yavaş türk telekom fiber altyapı kurmak yerine futbolculara para dağıtıyor sanki onlar interneti hızlandırıcaklar sanki onlar interneti kullanıyor!!
    AKNler ayın birinde açılıyor herkesin ama 50 gbyi doldurduktan sonra hız düşüyo neden alt yapı yetersiz herkese hızvermek istiyoruz kesiliyor vb vb yalanlarına inanıyor millet hala altı üstü 2 bakır kabloya adsl diye 50 lira veriyoruz aldığımız hız hizmet değil!!

  • google seo hizmeti analizi için sunucunun web çıkış hızına göre +artı puanlar veriyordu ! ama asıl önemlisi müşteri açısından ; müşterinin bağlanma hızı sorunu yüzünden eskiler 56k kullanırken sayfa zamanında açılmıyor diye diğer siteleri tıklardık ! bu durum bir gerçek ! ve şu an bile düşük ramli cep telefonlarında her site aynı iyi tepkiyi vermiyor ! zaten !

  • denedim ama olmadı ayrıca @Virtual Reality çok haklı katılıyorum +1

  • arama kutusuna "check my internet speed" yazıyorum ve resimdeki gibi bir sonuç çıkmıyor.

  • Haberi okumadan mı yorum yapıyorsunuz acaba? "Şu an Amerika’da sınırlı kullanıcıya sunulan yeniliğin kademeli olarak tüm dünyada hayata geçirilmesi bekleniyor."

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.