Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Big typhoon açıklamalı kurulumu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> Big typhoon açıklamalı kurulumu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
britony

27 Ocak 2007; 9:37:35 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ARkadaşlar herkese merhabalar. Big typhoon alacak arkadaşlar için bir kaç tavsiye niteliğinde önemli bilgi aktaracağım.Biz yaşadık sizde yaşamayın!!

1)Öncelikle şunu söylemeliyiz ki Big typhoonu monte etmek için anakartı kasadan tamamen ayırmanız gerekmekte.Ben bunu bilmiyordum alınca eyvah dedim.Siz demeyin!!

2) Monte ederken iki tane alternatif var(imzamdaki sistem için).Birincisi büyük T aparatını kullanmak ikincisi küçük T ve diğer direkleri birbirine bağlayıp yapmak.Ben büyük T yi kullandım daha kolay gözüktü.

3)İşlemcinin üzerini temizlemek için ise ben kolonya ve pamuk kullandım.Dikkatli olun pamuk tozları sağa sola kaçmasın yanar filan mazallah .4-5 kere iyice temizleyin kolonya ile çünkü temiz gözükse bile hala bişeyler çıkıyor. en sonundada iyice kurulayın.

4)Macun sorunu: Bu gerçekten Yapması biraz emek gerektiren ve çok dikkat isteyen bir iş. Öncelikle macun olarak arctic silver 3 ü kullandım. İlk başta BT nin içinden çıkan macunu kullandım.Fakat aşırı derecede fazla sürmüşüm ki Arctic silverı sürmek için tekrar açtığımda heryere bulaşmış olduğunu gördüm (işlemci resmen işkence çekiyormuş!!).İşlemci üzerine sürmeniz gereken miktar pirinç tanesinden bile az olmalı.Merak etmeyin iki işlemci yüzeyini kaplayacak kadar yayılmakta. Ben şok oldum sizde sürerken şok olucaksınız eminim!! Onu yaymak için ise bir poşeti parmağıma geçirdim(Herhangi bir poşet) ve parmağımla sürdüm. biraz sabrederseniz en iyi sonuca ulaşacağınızdan eminim. Heatsink denilen kısım ise( Soğutucunun işlemciye değen kısmı oluyor kendileri) Oraya macun sürebilmek için heatsinki cpu nun üzerine hafifçe deydirerek macunun nereye denk gelidiğini bulduk.Heatsinkinde üzerinde macun kalıntıları olduğu için onuda aynı şekilde kolonya ve pamukla temizledik iyice. Daha sonrada yine cpu da olduğu gibi incecik bir zar şeklinde macunu heatsink üzerine yaydık.

5)Montaj için herşey hazır hale geldi.Artık anakarta BT yi monte etmek kalmıştı. Bunun için elimizde iki tane T var(Başta belirtmiştim) Bu t lerden birine yine Bt paketinden çıkan plastik yapıştırıcısını yapıştırdık( iki tarafıda yapışkanlı olanı) Ve anakartın arkasına düzgünce yapıştırdık. Ve vidalarınıda deliklerinden geçirdik.Vidaların uç kısmları anakartın ön yüzeyinde hazır halde beklemekte. daha sonra anakartın ön yüzünü çeviriyoruz ve kırmızı yuvarlak contaya benzer plastik şeyleri vidalara takıyoruz.bunların amacı anakarta baskı olmasını engellemek. Daha sonrada vidaların anakarta sabitlenmesi için silindir şeklindeki ufak parçalarıda 4 vidaya takıp anakarta sabitlemiş olduk.(dikkat edin fazla sıkmayın anakarta zarar verebilirsiniz)

6)Şimdi sıra hazırlamış olduğumuz BT yi cpunun üzerine oturtmakta.BT yi önce Cpu ya tamamen oturtuyoruz(hiç hareket ettirmeyin sağa sola kaymasın macun başka yerlere değebilir.)daha sonra Elimizdeki diğer T yi(büyük olanı kullandığımızı daha evvel belirtmiştim) BT nin tam ortasında bulunan T nin tam olarak oturması için yapılmış yuvadan geçirerek vidalara geçiriyoruz.Bu işlemide biraz zorlanarak yaptığımızı belirteyim.vidaları düzgün olarak oturttuysanız sorun çıkartmadan takabilirsiniz.Ve bu işlemide yaptıktan sonra aparatları vidalara takarak gittiği yere kadar sıkın. Göreceksiniz ki BT 1 milim dahi hareket etmeyecek.Bunları yaptıktan sonra tek yapılacak şey anakartı kasaya takmak.

7)Anakartı kasaya takma kısmında çok zorlandığımızı söyleyebilirim. Çünkü anakartı kasaya taktık ve makine açılmadı niye acaba nasıl yani filan derken bari tekrar sökelim bağlantıları kontrol edip takalım dedik. Makineyi tekrar parçaladık ve birleştirdik her parçayı söktük. Anakartı da kasadan ayırdık. Tekrar topladık bu sefer çalıştı.Tam sevinirken kasayı yerine doğru itekleyim dedim ve reset attı. Artık makineye dokunamaz hale geldik çünkü dokununca reset atıyordu. İki günde yaklaış 5 kere parçalayıp birleştirdik makineyi ama sorunu çözemedik. Bu arada macunu çok kötü sürdüğümüzden olacak cpu ısıları istediğimiz ölçüde değildi.Bizde macun aldık ve herşeyi tekrar yaptık. Fakat makine yine açılmadı.Anakartı kasanın dışına çıkarttık ve bir karton kutu üzerinde çalıştırmayı denedik. Bu sefer sorunsuz çalıştı.Ve o anda gülme krizlerine girdik . Neyse fazla uzatmayayım her türlü çalıştırma şeklini denedik ve anladık ki, BT'nin anakartın arkasına taktığımız T şeklindeki aparatı kasaya değiyor ve değdiği anda da kısadevre yada statik elektrik (Uzman arkadaşlar daha iyi bilirler) yapıyor ve kasa açılmıyor. En ufak bir sarsıntıdada reset atıyor. Bu sorunu çözmek içinde anakartla kasanın arasına sünger koyduk. Sonuç olarak şu anda sıcaklık değerleri 3 ghz de çalışan bir Conroe 6300 e göre iyi durumda. Arkadaşlar siz siz olun bizim düştüğümüz hataya düşmeyin. Biz bu olayı çok uğraşıp farkettik umarım siz de bizim gibi uğraşıp sinir krizleri geçirmeden, bu yazıyı okursunuz. BT alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.

Umarım faydalı olmuştur. Resim koymayı isterdik fakat sonradan aklımıza geldi. Resim çekemedik. Bunun içinde arkadaşlardan af diliyoruz. Saygılar

Intel Conroe 6300@2,66 ghz günlük 3.490 ghz max-Thermaltake Big Typhoon-Asus P5b-512*2 Dual Geil Ultra 667 Mhz Ram+1 gb Mushkin 6400@760 4 4 4 12-Palit 8600 Gt Sonic@710/1700-160 Gb Samsung HDD-250 GB WD HDD-500 GB WD HDD-320Gb WD External HDD-Tagan Easycon 580 Watt Psu-Samsung 940BW WideScreen Monitor-Logitech x540
alpermeric

Sisteme Gözat

27 Ocak 2007; 10:13:22 

paylaşım için teşekkürler..eline sağlık

hamestah

27 Ocak 2007; 13:02:25 

Vallahi neler çektik o hayvanıımsı boyutlardaki soğutucuyu takarken.Ama değdi yaw.. .Eğer kurulumla ilgili sorularınız olursa çekinmeden sorabilrsiniz...

AMD 3700+ SAN DIEGO- ASUS A8r MVP ATI -SAPPHIRE X1800XL-120gb SATA II SAMSUNG-2*512 KINGSTON HyperX- SILVERSTONE 500Watt - Monitör klavye mouse...
hamestah

27 Ocak 2007; 14:43:57 

quote:

Orjinalden alıntı: alpermeric

paylaşım için teşekkürler..eline sağlık

AMD 3700+ SAN DIEGO- ASUS A8r MVP ATI -SAPPHIRE X1800XL-120gb SATA II SAMSUNG-2*512 KINGSTON HyperX- SILVERSTONE 500Watt - Monitör klavye mouse...
devilucifer85

27 Ocak 2007; 15:23:48 

ben de aldığım yere yaptırmıştım ama şimdi bana verin bi Bt ile bir anakart hemen takarım kolay işmiş! Ama dikkatli olmak gerek söylediğin gibi. Bilgi güzel olmuş, eywallah

FSB BLUESTORM V2 500W PSU . tt BIG TYPHOON . tt NORTHBRIDGE COOLER . tt 12'' FAN . tt BLUE NEON . AMD 3700 (939) . Asus A8N-E NF4 . 1Gb KINGSTON . 256MB SAPPHIRE x1800xl . ASUS DVD-RW 160P2 . PHILIPS CD-WRITER . 500GB SAMSUNG SATA 7200 . FEEL HURRICANE 25 CM FAN . 19 SAMSUNG 997 MB CRT. Creative Inspire 5200 5+1 . MICROSOFT COMFORT CURVE 2000 . LOGITECH MEDIA PLAY . POWERCOM 1000A UPS 6630
BARKU

Sisteme Gözat

27 Ocak 2007; 15:25:53 

hemen hemen aynı değerleri veren ac freezer7 pro aldım anakartı sökmeden monte ediliyor ve prescott işlemcimi boşya 32 yükte 39-40 derecede tutuyor.Montaj kolaylığı ve verdiği verim nedeniyle bence freezer7 daha kullanışlı.Ancak verdiğin emek için teşekkürler yinede.

ilhanathema

Sisteme Gözat

29 Ocak 2007; 0:17:35 

güzel açıklama fakat
quote:

Montaj için herşey hazır hale geldi.Artık anakarta BT yi monte etmek kalmıştı. Bunun için elimizde iki tane T var(Başta belirtmiştim) Bu t lerden birine yine Bt paketinden çıkan plastik yapıştırıcısını yapıştırdık( iki tarafıda yapışkanlı olanı) Ve anakartın arkasına düzgünce yapıştırdık. Ve vidalarınıda deliklerinden geçirdik.

burdaki yapışkan sünger yerine mutlaka mause ped'ten aynı ebatlarda kestiğiniz parçayı kullanın 2 gün sonra çıkartıcam dediğinizde anakartınız rezil olmasın...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYE(BİLE)NE
hasanalia

29 Ocak 2007; 10:17:03 

quote:

Orjinalden alıntı: grotesque

hemen hemen aynı değerleri veren ac freezer7 pro aldım anakartı sökmeden monte ediliyor ve prescott işlemcimi boşya 32 yükte 39-40 derecede tutuyor.Montaj kolaylığı ve verdiği verim nedeniyle bence freezer7 daha kullanışlı.Ancak verdiğin emek için teşekkürler yinede.

Asefik'in yaptığı testte Big Typhoon Freezer Pro 7 den 9 derece daha iyi sonuç verdiğini söylüyordu. Performansları hemen hemen aynı
mı? Test etme imkanın oldu mu? Eğer öyleyse bende Freezer Pro 7 alacağım...

/Intel Core 2 Duo E6300/ASUS P5B/Seagate 320GB Sata 2 HDD/Twinmos 4x512 MB DDR 667 Ram /Leadtek 256 MB 7600GS/Feel Hurricane /Asus DVD Writer/ LG 1952TSF /FSP Bluestorm II 500 Watt
Tauris

29 Ocak 2007; 10:38:13 

quote:

Orjinalden alıntı: ilhanathema

güzel açıklama fakat
quote:

Montaj için herşey hazır hale geldi.Artık anakarta BT yi monte etmek kalmıştı. Bunun için elimizde iki tane T var(Başta belirtmiştim) Bu t lerden birine yine Bt paketinden çıkan plastik yapıştırıcısını yapıştırdık( iki tarafıda yapışkanlı olanı) Ve anakartın arkasına düzgünce yapıştırdık. Ve vidalarınıda deliklerinden geçirdik.

burdaki yapışkan sünger yerine mutlaka mause ped'ten aynı ebatlarda kestiğiniz parçayı kullanın 2 gün sonra çıkartıcam dediğinizde anakartınız rezil olmasın...

+1907

asus p5w dh deluxe anakarta takıcaktım ancak pasif sogutmadaki fanla çakıştı ve sökmek isteyince bt yi işkence cektim.

Bi cinnet herşeyi halleder.

Klansavasları - w6,w9
britony

29 Ocak 2007; 14:02:13 

Neys artık biz öyle yaptık malesef. İşallah yazıyı gören arkadaşlar bu hataya düşmezler..Saygılar

Intel Conroe 6300@2,66 ghz günlük 3.490 ghz max-Thermaltake Big Typhoon-Asus P5b-512*2 Dual Geil Ultra 667 Mhz Ram+1 gb Mushkin 6400@760 4 4 4 12-Palit 8600 Gt Sonic@710/1700-160 Gb Samsung HDD-250 GB WD HDD-500 GB WD HDD-320Gb WD External HDD-Tagan Easycon 580 Watt Psu-Samsung 940BW WideScreen Monitor-Logitech x540
The Force

Sisteme Gözat

29 Ocak 2007; 15:09:45 

Öncelikle anlatım için teşekkürler, birkaç gündür sipariş vermek için aranıyorum ama hiçbiryerde Big typhoon bulamadım nereden sipariş edebilirim şu anda ?

The Soul Of BMW.
The Force, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
Eski Nick: Force_user
britony

29 Ocak 2007; 19:13:12 

quote:

Orjinalden alıntı: Force_User

Öncelikle anlatım için teşekkürler, birkaç gündür sipariş vermek için aranıyorum ama hiçbiryerde Big typhoon bulamadım nereden sipariş edebilirim şu anda ?

Vatanda vardı. 4 taksit 75 e aldım.

BARKU

Sisteme Gözat

29 Ocak 2007; 21:03:05 

quote:

Orjinalden alıntı: hasanalia

quote:

Orjinalden alıntı: grotesque

Asefik'in yaptığı testte Big Typhoon Freezer Pro 7 den 9 derece daha iyi sonuç verdiğini söylüyordu. Performansları hemen hemen aynı
mı? Test etme imkanın oldu mu? Eğer öyleyse bende Freezer Pro 7 alacağım...

bende 2.8 lga775 prescott (en çok ısınan işlemci grubu) işlemci var. Cpu yu günlük 3.6 olarak kullanıyorum ve boşta 35 yükte 42 derecede.Bundan daha düşük bir değer hem kasam hemde işlemcim nedeniyle bence olamazdı. AC freezer 7pro kesinlikle verdiğim parayı hakediyor çok memnunum. BT ile hiç denemedim onun için karşılaştırma yapamayacağım malesef

semsialtunbas

4 Şubat 2007; 21:57:35 

ya ben de bt alcaktım ama bu anakartı sökme işi beni bozar daha okadar geliştiremedik kendimiz hemde babamdan habersiz alıp takcaktım fanı şimdi aldığım yerde taktırmak zorundayım nese bakıcaz bi çaresine anakartı sökmeyi gerektirmeyen ve bt ile eşdeğer olan bi fan varmı başka (mesela zalman 9500 nası)

==>S e m s i a l t u n b a s<==
N95 8GB - Bir Bilgisayar - Bir Kamera - Bir MP3 - Bir Video Oynatıcı - Bir Yol Gösterici - Bir İnternet Gezgini
N95 8GB - Cebimde birşey var...Ama tek birşey değil...Bilgisayar artık böyle birşey...
===> YENİ NOKIA N95 8GB [ANA BAŞLIK, DESTEK, PAYLAŞIM] <===

NSeries - N95 8GB - Gelecek Bölüm Eğlence
ahc

Sisteme Gözat

4 Şubat 2007; 23:21:23 

Güzel çalışma olmuş. Almayı planlıyordum ama monte etmek bu kadar zorsa bir daha düşüneyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahc -- 4 Şubat 2007; 23:21:44 >

[αн¢]
britony

4 Şubat 2007; 23:24:34 

quote:

Orjinalden alıntı: ahc

Güzel çalışma olmuş. Almayı planlı