Şimdi Ara

AMD Zen mühendislik örneği internete sızdırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD Zen mühendislik örneği internete sızdırıldı


    Polaris tabanlı ekran kartları ile piyasada olumlu bir hava estiren AMD, yılın sonlarına doğru ise uzun yıllar üzerinde çalıştığı Zen mimarisini piyasaya sürerek eksik parçayı tamamlayacak. Pek çok potansiyel tasarım ihalesini alması beklenen Zen mimarisinin, mühendislik örneği internete sızdırıldı.


     


    Mühendislik örneği ile birlikte yeni mimariye ait 4 farklı işlemci bilgileri de mevcut. İşlemcilerden iki tanesi AM4 soketine, iki tanesi de sunucu tarafına ait. 14nm fabrikasyon süreci ile üretilen işlemcilerin, enerji tüketim değerleri oldukça dikkat çekici.


     


    AM4


     


    AM4 tarafındaki ilk işlemci 4 çekirdekli ve 8 izlek birimli. Çekirdekler 2MB Seviye 2 önbellek kullanırken, ortak olarak 8MP Seviye 3 ön bellek kullanıyor. 2.8GHz taban hızı, turbo ile 3.2GHz seviyesine çıkarken, 65W ısıl tasarım gücüne sahip. Bekleme modunda ise, çekirdek hızları 550MHz seviyesine kadar düşebiliyor 2.5-5 Watt arasında enerji harcayabiliyor. Bu, gerçekten çok önemli bir rakam.


     


    Diğer işlemci ise 8 çekirdek ve 16 izlek birimi taşıyor. Çekirdekler 4MB Seviye 2 ön bellek kullanırken, ortak olarak ise 16MB Seviye 3 ön bellek paylaşılıyor. Yine 2.8GHz taban hızı, turbo ile 3.2GHz seviyesine çıkarken, ısıl tasarım gücü bu kez 95 Watt. Bu işlemcide de, bekleme modunda yukarıdaki değerler söz konusu.


     


    SP3


     


    SP3 tarafındaki işlemcilerden birisi 24 çekirdekli. 2.75GHz seviyesinde çalışan çekirdekler 512KB Seviye 2 önbellek kullanırken, ortak olarak 64MB Seviye 3 önbelleği paylaşıyor. Isıl tasarım gücü 150W iken, bekleme modunda 400MHz seviyeleri görülüyor.


     


    32 çekirdekli diğer işlemcide ise 2.9GHz frekans hızı var ve ısıl tasarım gücü 180W seviyesinde. Önbellek paylaşımları ise yukarıdaki ile aynı. Yine 400MHz bekleme hızı söz konusu.


     


    Ayrıca Bkz.Softbank: ARM ile gelişmiş yapay zeka konusunda önemli adımlar atacağız

    AMD’nin Zen mimarisine ne derece yatırım yaptığı, bekleme modundaki değerlerden anlaşılabiliyor. Hemen her alanda Skylake işlemciler ile başa baş olacaklarını belirten AMD, bu iddiasında gerçekten ciddi görünüyor. Zen mimarisini temel alan ilk masaüstü FX işlemciler yıl sonunda piyasada olacak. Gelecek yıl ise APU sistemlerini de görmeye başlayacağız. AMD Zen ve Polaris veya Vega tabanlı grafik birimleri ile, AMD uzun zamandır çekilen hasreti sona erdirebilir. 


     







  • Yerimizi alalım. :)
  • Rekabet ortamının biraz daha kızışmasını bekliyorum.
  • Yine modül yapısı kullanılmış ancak bu sefer 32nm değil 14nm. AMD'nin, Intel'in rakipsiz olduğu için i7 2600K modelinden i7 6700K modeline geçerken yaptığı gibi kaşıkla vermeyeceğini var sayarsak 32'den 14'e atlama tahminen %40 seviyesinde tek çekirdek performans artışı farkı yaratabilir. RX 480 gibi güzel bir kartı bu fiyattan piyasaya sürerek birçok kartın 2. elini öldürdükleri gibi 550TL fiyata tek çekirdek performansında skylake i5 ile benzer performansı veren, çarpan kilidi açık bir işlemci piyasaya sürerlerse birçok işlemcinin 2. eli ölür, biz de 5 yıllık, anakartlarına windows 10 desteği bile verilmeyen i7 2600k'yı 500 liraya satmaya çalışanlardan kurtuluruz.
  • Bekle bekle heder olduk. :)

  • Çıkarsalarda alsak.

  • 2017 sonunda gelir bu anca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonsuz bekleyiş başlasın.
  • Dresdenboy'a saygılar.
  • her sene benzer haberler, sızıntılar geliyor ''güya''. her sene bu sene çıkacak, şu sene çıkacak deniyor. zen muhabbetleri ilk çıktığında ben 25 yaşındaydım şimdi 30'a merdiven dayadım hala kayda değer bir gelişme yok (bilgi anlamında). Sene sonu, gelecek sene başı son ortası, kıçı falan derken seneler akıp gidiyor amd denen basiretsiz firmaya biri hatırlatsın bu durumu. Rakibi nerdeyse her yıl işlemci çıkarıyor hemde nm küçülterek, bu beyler hala karar aşamasında.

  • sanki çok anlıyoruz da, bize soruyorlar !

    adam yapmış é ne yapalım !

    performans testleriyle gelin !

    böyle Gökkuşağı renkleriyle gelmeyin !

  • laf var icraat lazım bence

    zamanında amd fx ler içinde siz win 8 görüceksiniz gerçek gücünü dendi ama.....

    ha başarılı olsun artık yeter

    laf var icraat lazımken

    daha 480 özel soğutmalıları yok ondan sonra piyasaya çıkan 1060 var

    kısaca dedinse yap yapmadınsa deme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 23 Temmuz 2016; 20:13:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersol

    her sene benzer haberler, sızıntılar geliyor ''güya''. her sene bu sene çıkacak, şu sene çıkacak deniyor. zen muhabbetleri ilk çıktığında ben 25 yaşındaydım şimdi 30'a merdiven dayadım hala kayda değer bir gelişme yok (bilgi anlamında). Sene sonu, gelecek sene başı son ortası, kıçı falan derken seneler akıp gidiyor amd denen basiretsiz firmaya biri hatırlatsın bu durumu. Rakibi nerdeyse her yıl işlemci çıkarıyor hemde nm küçülterek, bu beyler hala karar aşamasında.

    Üretime yatırım yapabilmesi için önce para kazanması lazım.
  • 4-5 Yıldır sürekli sızıyor zaten. :D:D:D

  • kaby lake in mezarını kazacak

  • 32 çekirdeklisiinden kaç tane takılabiliyor bir sisteme? 4 tane takılıyorsa 256 thread çalıştıran bir sistem olur.

  • Her sene aynı muhabbet sonuç ne mi? Hala aynı

    Değişim değişir bu AMD değişmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zen lansmanında AMD: Biz bir araştırma yaptık, kullanıcıların %85'i 150 dolar altı işlemci kullanıyor. %15 lik üst segment yerine hepinize ulaşabilecek Zen işlemciler ürettik.

    İşte karşınızda i3-6100'ı bile geride bırakan yeni Zen FX**** işlemcimiz!

    Dipnot: Tabii ki iki tane alıp kullanırsanız i7-6700K'yı geçebiliyorsunuz!!!

    Araya da bir kaç Ashes Of The Singularity ile farklı işlemcilerde alınan FPS farklarını serpiştirdik mi bu iş tamamdır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 24 Temmuz 2016; 18:18:57 >
  • Wikileks ten daha cok amd belge sizdir di ama hala elle tutulur urun yok.
    Intel 330 $ amiral gemi tanittimi tuketici sevinir oldu...
    Amd bu seferde golu atamaz ise Sakar Sakir deki Zabita misali Amd yi komple birakacam.

    Lakin sunucu sektorune bu tarz urunler ile geri donus yapiyorsa ya aldi operasyonu yapiyor yada geecekten urunler saglam.
    Haydi hayirlisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekliyoruz bakalım ne zaman olucak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dordi11 -- 23 Temmuz 2016; 20:59:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.