Şimdi Ara

Turktelekom Kazı Yapıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bulunduğum mahallede kazı yapılmaya başlandı Telekom caddeyi kırıp logar kapağını çıkardı içeriye kablolar soktu mavi bir kablo soktular sorduğumda kabloları değiştiriyoruz dediler pek bilgisi yoktu arkadaşların 2-3 gündür kazıyor kablo sokuyorlar en son bu sabah iş makinesi gelmiş kazdıkları yerin yukarı tarafınıda kazmışlar kocaman kalın bir siyah kablo koydular içeriye.

    Şimdi bizim 350 metre ötede kocaman fiber santrali var öyle Tip 7 dolaplardan değil bildiğin elektrik santralleri gibi kocaman bir santral var üstünde fiber yazıyor 50 metre yukarıda hipernet var acaba bizim burayada mı aynısını yapıcaklar bilgisi olan var mı bu işlemler hakkında?

    İnternet kesilmedi.

    Tüm mahalleyi kazmıyorlar sadece telekom kapaklarının olduğu yerleri kazıp borulardan kablo geçiriyorlar adsl için bu kadar uğraşmazlar diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 23 Temmuz 2016; 13:37:29 >



  • ADSL için değil Hipernet denilen sistem için. Eğer saha araştırması yapılırsa belki bazı evlerede kabin koyabilirler. Siyah kablolar o büyük kabine elektrik vermek için de mavi kablo ne alaka çözemedim. Hep turuncu kablo kullanırlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    ADSL için değil Hipernet denilen sistem için. Eğer saha araştırması yapılırsa belki bazı evlerede kabin koyabilirler. Siyah kablolar o büyük kabine elektrik vermek için de mavi kablo ne alaka çözemedim. Hep turuncu kablo kullanırlar.

    Valla hocam turuncu kabloda vardı sanki benim gördüklerim mavi kablo-sarı kablo-turuncu kablo birde dev gibi kocaman siyah kablo ne varsa döşediler galiba :D Bizim daireler buralarda hep 9 lu umarım bağlarlar kabinleri.

    Hipernette 50 metre ötede var gözüküyor benim bölge sorgulamada çıkmıyor az aşağısı adsl diyor bendede adsl var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 23 Temmuz 2016; 15:27:19 >
  • Oturduğum binada ilk önce turuncu kabloyu bağladılar ama internet bir türlü gelmedi sonra maviyi bağladılar geldi. Acaba artık turuncuyu kaldırıyolarmı. Zaten evdeki elektrik prizinin yanındaki dsl kutusunu açınca mavi kablo var. Heralde vdsl olduğu için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam bizim burada siyah kablo çektiler adsl 2016 köylerde fiber nasıl iş anlmadım
  • mavi kalın ise onların içleri boş kablo geçirmek için olan bir kaç sezon sonra fiber sonrada T7 kabinleri konuyor ve vdsl gelmiş oluyor (keşke utp olsa hem daha ucuz hem daha iyi hizmet)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.