Şimdi Ara

Fransa, Microsoft’un kullanıcıları takip etmesini istemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fransa, Microsoft’un kullanıcıları takip etmesini istemiyor


    İşletim sistemleri başta olmak üzere, uygulama geliştiricilerin en büyük rahatsızlık konusu davranışlarından birisi, kişisel verilerin takip edilmesi oluyor. Reklam konusunda daha etkili ve daha çok tıklama alan, dolayısıyla daha fazla getiren bu takip konusu, hükümetleri de rahatsız ediyor.


     


    Fransa’nın ulusal veri koruma komisyonu CNIL, Microsoft’a bir uyarıda bulunarak, kullanıcıların verilerini toplamayı ve Windows 10 tarayıcı gezintilerini takip etmemesini istedi. Microsoft’un bu talebe 3 ay içerisinde cevap vermesi gerekiyor.


     


    CNIL, Nisan ve Haziran ayları arasında yaptığı incelemelerde, Microsoft’un Windows 10 işletim sisteminde izinsiz olarak kullanıcıların verilerini topladığını ve Edge tarayıcısındaki gezintiler esnasında da kullanıcıların davranışlarını takip ettiğini görmüş. Microsoft, daha kişiselleştirilmiş reklamlar için çerezler kullanıyor ve bununla ilgili kullanıcıları bilgilendirmiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Edward Snowden imzalı kılıf, takip edilip edilmediğinizi bildirecek

    Fransa’da 10 milyon Windows kullanıcısı var ve bu konu ciddi tehlike arz ediyor. Avrupa’daki diğer benzer kuruluşlar da, bu tür şikayetler için bir iletişim grubu meydana getirmiş. Microsoft eğer 3 ay içerisinde talebe yanıt vermezse, bu kez soruşturma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.


     


    Microsoft ise iddiaların seslendirilmeye başlandığı geçen yıl, kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak amacıyla kullanıcı verilerini topladıklarını belirtmişti. Son gelişmede ise Microsoft, CNIL ile birlikte çözümler geliştireceklerini açıkladı. 


     







  • Çok normal bir istek o kadar olay yaşadılar.

  • keşke bizim kilerde istese .

    windows 10 güzel . helle otomatik driver olayı harika ilk zamanlar problem oluyordu ama zamanla çözdüler.

    yani sende şu driver varmi kardeşim bu driver varmi uğraşmıyorum birine yardım ecerken en büyük rahatlı bu akıcı güzel rahat .

    fakat komplex li bir yapısı var sistem açtın gibi konum açık geliyor ne kadar saçma ?

  • Windows 10 ile beraber herkesin her dosyasına kadar bakabildiklerini itiraf etmek zorunda kalmışlardı. Senin benim için çok önemli (şimdilik) olmayabilir. Ama genel olarak bakarsak baya bildiğin nsa görevi bu. Dünyadaki tüm bilgisayarlardaki tüm bilgilere istediğin gibi sahip olmak.

    Zaten bu yüzden milleti Win10 a geçirmek için ne yapacaklarını şaşırdılar. Bedava vermeler, bedava verirken bile milyon kere dayatmalar. Hepsini reddetsen bile arkanı döndüğünde otomatik geçirmeler falan. Yoksa Win10'un çokta bir numarası yok. Yine win10'a geçişi zorunlu kılmak, hızlandırmak için yaptıkları dx12 nin de işe yaramadığı, hatta zaman zaman performans düşüşüne bile sebep verdiği ortaya çıktı.

    Hayır bari öyle bir şey yap ki insanlar kendiliğinden geçmek için can atsın.

  • Spiderhip S kullanıcısına yanıt
    Windows 7,8,10,Linux in destekledigi Vulkan ile cikan oyunlar arttikca millet Windows10 dan kopacaktir.Cidden tek numarasi Dx12,e Vulkan hem eski Windows lari destekliyor hemde performans olarak cok iyi

    Millet Win7 ye kosa kosa doner

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10' a niye geçmediğimizin nedeni..

  • Bilgisayarımda Windows 10,telefonumda Android 6.
    Reklam için topladıkları sürece benim için sorun yok.

  • W8 ve W10 internetsiz kurulmuyor ve kullanılmıyor mu? Her kurulum öncesi outlook hesabı istiyor ve bağlanmadan devam etmiyor?

  • Microsoftun ismini gammazsoft yapmalı

  • Fransada 10 türkiyede en az 50 milyon kişi Windows kullanıyor ki maalesef daha vahim durum, ben 16 yıldır bilgisayar kullanıcısıyım windows dan başka bir işletim sistemi kullanmadım kullanmak ve alışmak çok zaman alır, misal q klavye kullanıpda uzun süre sonra f klavye kullanmaya çalışan oldumu hiç? Çok zorlanırsınız kwndimden biliyorum sanki ilk defa klavye kullanıyormuş gibi oluyorsunuz, işte işletim sistemi içinde bu durum aynı

  • tabi ki microsoftun bu davranışını desteklemiyorum ancak google bunun belki de 5-10 katını yapıyor da kimse laf etmiyor sıra microsofta gelince herkes laf atıyor nasıl bir taraf tutmadır bu.google herkesin bildiği gibi kişiselleştirilmiş reklamlardan para kazanıyor Microsoft ise normal olarak yazılımları ile para kazanıyor acaba hangisi daha çok kullanıcıyı gözetler sizce?

  • Bir yıldır sağda solda yazdım, Microsoft'a bile yazdım, dürüst olun bizi izlediğinizi anlatın dedim. Cevapları beni engellemek oldu.w7 te dönünce 2 kez kendiliğinden yükseltme yaptılar. Tabii gıcıklığına. Microsoft , biz reklam için sizi izliyoruz diyor ama yalan. İngilizce bilenler bulabilir internette, bilgilerimiz ABD nin Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA)bilgisayarlarına düşüyormuş. Neyse uyanan bir devlet olmuş, umarım diğerleri de uyanır.

  • Keep calm and download dws app on disable telemetry.

    http://dws.wzor.net/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 25 Temmuz 2016; 22:24:52 >
  • iyide arkadaşlar
    xp çıktığında amerika da mahkemeye verildi. bizden habersiz bilgisayarımıza girip işlem mi yapıyorsunuz... verilerimizi mi çalıyorsunuz diye.. O senelerde BillGates zorunlu olarak emekli edildi. Heralde engenç emekli olan yazılımcı ve firma sahibi ünvanı onda olabilir..
    Sonuç olarak siz win10 ile izlenmeye başladığınızı iddia ediyorsunuz ama gerçek xp den beri bilgisayarınıza zaten erişiliyor. win7 nin terminal server dll i için netde patch yapan exe var ve onu yaptıktan sonra makinanıza biri eriştiğinde farketmiyorsunuz.. patch sonrası çalıştırılan yazılımlar taskman da çıkmıyor. kısacası... adamlar sizin verilerinize ve bilgilerinize erişim sağladığını her zaman dile getirdi sadece siz anlamak istemediniz o kadar...

  • Haklı talep.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.