Şimdi Ara

çıkar ilişkilerinden bıkmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sözde arkadaşlıklardan çektiklerimden bahsetmek istiyorum. bilmiyorum belki söyleyecek bir şeyiniz vardır.
    ben maalesef ki hep arkadaşlarını çok ön planda tutmuş, asla verdiği sonsuz değeri sorgulamamış, zor zamanlarında yanlarında olmuş, gerekirse kendinden fedakarlıklar yapmış bir insanım. çünkü sevdiğim insanları korumadıkça, sahiplenmedikçe ve mutlu görmedikçe asla mutlu olamıyorum. çıkar dostluklarına tahammül edemiyorum. öyle insanları etrafımdan uzaklaştırıyorum. kendimi tutamıyorum olmuyor.
    karşılıklı sevgi, saygı, güven, beraber eğlenebilmek, ağlayabilmek, konuşabilmek... bunların olmadığı bir arkadaşlıktansa yalnızlığı seçiyorum.
    nitekim öyle de oldu. şuanda sadece bir arkadaşım var bunları paylaşabildiğim, ve başka hiç yok. diğerleri hep yüzüme gülüp arkamdan dedikodu yapıyor, samimi değil, dünya görüşleri çok sığ vs.
    beklediğim film gelince 'gel gidelim' diyeceğim, kitap alacağım-vereceğim, birlikte yeni yerler keşfedeceğim, siyaset felsefe vs tartışacağım, tatile çıkacağım, sırlarımı paylaşacağım kimse yok. bilmiyorum bunu yaşayan tek ben miyim. çok yalnız hissediyorum. yalnız olmakla ilgili problemim yok aslında ama insan bekliyor işte :(







  • Dünya üzerindeki bütün ilişkilerin temelinde "çıkar ilişkileri" vardır.En yakın arkadaşla, sevgiliyle, aileyle olan ilişki bile "çıkar ilişkisidir".Onlara karşı yaptığımız her şeyin amacı aslında kendimizi mutlu etmek isteyişimizden kaynaklanır.
  • HKnatas kullanıcısına yanıt
    bahsettiğim bu değil ki eminim siz de anladınız. başka yerlere çekmenin anlamı yok.
  • Bak kardeşim "çıkar" insan ilişkilerinin çok önemli bir kısmını oluşturur.İnsanlar karşısındaki insandan elde edebileceklerine bakar.Belki parasını, belki popülaritesini ister, belki de inlerine girmek ister. Bunlara alet olmayan ya da araya duvar koyan insanlar çarkın dışında kalır ve yalnız kalmaya mahkumdurlar, elenecekleri en başından bellidir aslında.

    Gerçekten bunları duymak istediğine emin misin?
  • Sende problem yok, hatta olması gerekeni yapıyorsun. Ancak günümüzde insan ilişkilerinin çoğu çıkar üzerine kurulmuştur maalesef. Sen iyi niyetle insanlara her defasında yardımda bulunursun ve bunu da arkadaşlığın, dostluğun gereğidir düşüncesiyle yapıyorsundur. Ancak senin bir sıkıntın, sorunun olduğunda birine bişey dediğinde belki bunu zar zor yapar ve ikincisinde yüzünü ekşitebilir.
    .
    Tavsiyem ise sana çıkar amaçlı yaklaşan birine karşı senin de bir çıkarın olabilecekse onla sadece çıkar ilişkisine dayalı bir arkadaşlık kur. Ama benim ondan bir çıkarım olmaz dersen arkadaşlığınız merhabadan öteye gitmesin. Eğer her istediklerini yapıyorsan ve onlardan istediğin ilgiyi görmüyorsan arkadaşların senin saf olduğunu düşünebilir. Sana çıkar amacıyla yaklaşan birileri için senin üzülüp, neden dostça arkadaşlık kurmuyoruz diye düşünmen anlamsız ve saçma..
    .
    İnsanların doğasında çıkarcılık, dedikoku yapma vardır. Bunun dışın insan her arkadaşına içini dökemez, içten muhabbet edip sırrını anlatamaz. Bir normal arkadaşların vardır, bir de dostların. Dostların sayısı ise genelde az olur.. Tabi dostluğun oluşabilmesi için kafaların uyuşması ve güven gibi nedenler etkilidir. Herkesten dost olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayata gülümse -- 23 Temmuz 2016; 4:46:07 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.