Şimdi Ara

wireless adaptör ile masaüstündeki interneti diz üstüyle paylaştırabilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar soru şu;
    Bir masaüstü bilgisayar var ve ethernet ten adsl ile internete bağlanıyor. Adsl modem kablolu. ve birde wireless adaptör var. bu adaptörü masaüstü bilgisayarına takarak, wireless özelliği olan bir diz üstü ile masaüstü bilgisayardaki interneti kullanabilir miyiz?



  • Gayet güzel kullanabilirsin arkadaşım.Ben senin soduğun işi yakın zamana kadar bluetooth adaptörü ile yapıyordum.Kablosuz modem aldım kurtuldum ama bazan hala işim düşüyor.hele ki wireless adaptörü ile daha iyi olur.Çünkü wireles adaptörün(modem değil o ayrı) kapsaması daha iyi oluyor.Hatta ben bile baya tereddüt etmiştim acaba modem yerine wireless adptör mü alayım diye ama sonradan fiyat farkı çok değil diye modemde karar kıldım.

    Şimi bunu nasıl yapıcaz.Çok basit.Ağ bağlantılarımdan girip ev veya küçük işyeri ağı kur yazan yerden sihirbazı çalıştırcaz.Ne yapmamız gerektiğini burası bize tek tek söylüyor.önce interneti telefon hattında doğrudan alan ana bilgisayarda (büyük ihitmalle masaüstü PC de) yapıcaz bu işi.Windows herşeyi kendi hallediyor.Bir iki dakika sürüyor işlemin tamamlanması sonra aynı işlemi laptopta tekrarlıycaz.kullandığın intenet bağlantısı ikonu altıda bir el işareti oluşacak.Yani interneti paylaşıma açmış oluyorsun.İstersen dosya ve yazıcı paylaşımını da açabilirsin bu sırada.Ben kullanmadığımdan kapalı bende mesela..Ağ kurulum sihirbazı detaylarına girmiyorum çünkü gereken her şey orada yazıyor.Hatta SP2 kurulu ise kablosuz ağ kurulum sihirbazı vardır denetim masasında.Oradan da yapabilirsin.(TCP/IP ayarları ile falan Kafanı karıştırmak istemiyorum...hoş o ayrıntıları bende çok bilmiyom ya neyse..).Paylaştırtmak istediğin bağlantı ADSL internet bağlantın.Ne üzerinden paylaştırılacak? wireles ağ bağdaştırıcı üzerinden... evet gereken yerleri işaretleyip sihirbazı devam ettirince bir iki dakikada işlem tamamlanıyor.Normal kablolu bağlantı ile mantık aynı.Tek fark kablonun yerini kakblosuz dalgalar alıyor.

    Benim buraya kadar anlattığım USB bağlantılı çevirmeli bağlantılı şeklindeki ADSL içindi.Eternet üzerinden olan da bazı farklar olabilir.Ama esas mantık aynı.Onda da paylaşıma açılacak olanı eternet ağ bağdaştırıcısı olarak gösterirsin mesela.Öyle karışık köprüle,ağ geçitleri falanla uğraşma derim.Eğer bilgisayarındaki windows sağlamsa.TCP/IP protokolleri kurcalanıp bozulmadıysa.registry sağlamsa bu işlem kolayca bir iki dakika içinde halloluyor...




  • ayrıca wirelles adaptörün bağlı oldğu pc kapandığı zman laptopunda internete giremiyeceğni sölemeye gerk yok sanırım.o yüzden kablosuz bir modem herzman içn tercihmdir.ama eğer bilgisayarı server gibi kullnamk istiyorsanız karar sizin.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. Problemimi çözdüm. Lokman hekimin anlattığı şekilde yaptım sadece masaüstü bilgisayardaki kablosuz bağlantınin ip ayarlarında küçük bir değişiklik yapmam gerekti. Elle ip girdim. Dikkat edilmesi gereken tek husussa elle girdiğiniz ip nin dizüstünün otomatik aldığı ip ile seride olması. ve sorun çözüldü...
    Tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.