Şimdi Ara

Pascal tabanlı Nvidia Titan X: İşte asıl canavar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pascal tabanlı Nvidia Titan X: İşte asıl canavar


    Tüm grafik dünyası, AMD ve Nvidia’nın özellikle Radeon RX 480 ile GeForce GTX 1060 ekran kartı mücadelesine odaklanmışken, Nvidia’dan hiç beklemediğimiz bir hamle geldi. Şimdiye kadar ki profesyonellere ve oyunculara yönelik en güçlü ekran kartı olmaya aday Pascal tabanlı Nvidia Titan X duyuruldu.


     


    Nvidia cephesinde Titan serisinin ayrı bir yeri olmuştur. Son kullanıcıya sunulan en güçlü ekran kartı konumundaki Titan serisi, fiyat olarak da üst seviyelerde geziniyordu. Pascal tabanlı Titan X ise çıtayı daha da yukarılara taşıyor.


     


    Ayrıca Bkz.AMD Radeon RX 460, MOBA oyunlarını Full HD'de oynatıyor

    Aslında Nvidia Titan X ile ilgili az çok bazı şeyler detaylanmıştı. Nvidia’nın, süper bilgisayarlara yönelik olarak tasarladığı Tesla P100 ekran kartındaki GP100 grafik birimini biraz daha optimize ederek, GP102 grafik birimini elde ettiği ve bunu da Titan X modelinde kullanacağı biliniyordu. Firma, bizi yanıltmadı.


     


    Pascal tabanlı Nvidia Titan X


     


    Şuna ilk olarak değinmekte fayda var. Titan X ekran kartını aslında HBM 2 bellek ile bekliyorduk ve Tesla P100 ekran kartında da bunu görmüştük. Bununla birlikte, HBM 2 bellek teknolojisinin üretim konusunda henüz tam verimliliğe ulaşamaması, gelecek yılın başlarına doğru takvimi kaydırmaya başlamıştı. Bazı kaynaklar, Pascal tabanlı Nvidia Titan X ekran kartının 2017 yılı başlarında piyasaya çıkacağını ve AMD’nin Vega mimarisine meydan okuyacağı dile getirilmişti.


     


    Görünen o ki, Nvidia gelecek yıla kadar beklemek istemedi ve bu yeni oyun canavarına GDDR5X bellek desteği yapmakla yetindi. 12GB GDDR5X bellek, şimdiye kadar gördüğümüz en yüksek kapasiteli G5X bellek olma özelliğini taşıyor. 384-bit veri yolu ile birlikte, ekran kartı 480GB/s bant genişliğine ulaşabiliyor. Geçen yılın HBM 1 bellek teknolojisi de 512GB/s bant genişliği sunmaktaydı. Bu bakımdan, artık HBM 2 hariç mevcut bellek teknolojilerinin arasında bir fark olmadığını söyleyebiliriz.


     


    Teknik Detaylar


     


    TSMC’nin 16nm FinFET üretim sürecini ve Nvidia’nın yeni nesil Pascal mimarisini sonuna kadar kullanan Pascal tabanlı Nvidia Titan X ekran kartında, 12 milyar transistör kullanıldığını görüyoruz. Tesla P100 ekran kartında bu rakam 15 milyara ulaşıyordu. Elbette zar alanlarının da eskiye oranla daha küçüldüğünü belirtmekte fayda var. Üretim sürecinin faydalarını burada net bir şekilde görebiliyoruz.


     


    Pascal tabanlı Nvidia Titan X ekran kartında 3584 CUDA çekirdeği bizi karşılıyor. Son kullanıcı tarafındaki tek GPU’lu Nvidia ekran kartları içerisinde en yüksek çekirdek rakamı Pascal tabanlı Nvidia Titan X ekran kartında yer alıyor. Önceki nesil Titan X modelinde 3072 çekirdek yer alıyordu.


     Pascal tabanlı Nvidia Titan X: İşte asıl canavar


    Nvidia yeni ekran kartında saat hızlarını da önemli miktarda artırıyor. Taban frekansı 1.41GHz seviyesinde iken, aşırtılmış frekans da 1.53GHz seviyesinde. Elbette ekran kartının 2.3 ve hatta 2.5GHz seviyelerine kadar hız aşırtılabileceğini söylemeye gerek yok. Enerji verimliliği ve üst düzey mühendislik sayesinde, kartın OC performansı çok yüksek. Önceki nesil Titan X modelinden yüzde 60 daha hızlı olduğu ifade ediliyor.


     


    Performans


     


    Pascal tabanlı Nvidia Titan X ekran kartı, 11TFLOPS kayar nokta performansına ulaşabiliyor. Ayrıca 44 TOPS INT8 şeklinde bir değer daha var ve Nvidia bunu derin öğrenme işlemlerinin performansı olarak tanımlıyor. Örneğin Tesla GP106 tabanlı Drive PX 2 sürücüsüz araç bilgisayarında, 20 TOPS derin öğrenme değeri bulunuyordu.


     


    Pascal tabanlı Nvidia Titan X ekran kartı özellikle üst düzey oyun tutkunlarını oldukça heyecanlandıracak zira artık 4K oyunları 60 kare/saniye hızında oynatma konusunda en akıcı model olacak. Yine HDR desteği ve 8K 60fps desteği de ekran kartında yerini alıyor. Ayrıca profesyonel çalışmalarla uğraşan kullanıcılar için de büyük avantajlar getiriyor. 


     


    Tasarım tarafında yine Founders Edition çizgisi bizi karşılıyor. Daha güçlü ve daha agresif bir şekilde yapılmış dış tasarım yanında, hava soğutma sistemi ısıyı en iyi şekilde yayacak ve hız aşırtma rekorlarında kullanıcıyı zorlamayacak şekilde optimize edilmiş.


     Pascal tabanlı Nvidia Titan X: İşte asıl canavar


    250W TDP değerine sahip olan ekran kartı için bir adet 8-pinli, bir adet de 6-pinli güç bağlantısı kullanılıyor. Haliyle bu derece güçlü bir ekran kartı için, 2 adet güç bağlantısı zorunlu. Diğer ekran kartlarında tek güç bağlantısı görüyorduk. Anlaşılan Nvidia, grafik mimarisine çok güveniyor olsa da, kartını riske etmemiş.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia GeForce GTX 1060 özel tasarımlı versiyonlar raflara çıkıyor

    3x Display Port 1.4, 1x HDMI 2.0b ve 1x DVI girişine sahip olan Pascal tabanlı Nvidia Titan X ekran kartı için, 1200$ seviyesini gözden çıkarmak gerekecek. Bu haliyle, kartın her oyuncuya hitap etmediğini söylemek gerek. Önemli bir kesim için Radeon RX 480, GTX 1060, GTX 1070 ve GTX1080 ekran kartları yeterli olacaktır. Profesyoneller için ise Titan X modelinden daha iyi bir ekran kartına geçiş fırsatı olacaktır. 

     
    Diğer bir önemli haber ise ekran kartının 2 Ağustos itibariyle piyasaya çıkacak olması. Yani kartın meraklıları, çok fazla bir süre beklemeyecek. Aynı baskılı devre kartını kullanan özelleştirilmiş kartların da piyasada olacağı ifade ediliyor. 

     







  • Artık evlerdeki uzay mekikleri gerçek olacak.

  • Sözde en güçlü ekran kartı ve 1200 dolar ama hala hbm2 bellek yok. Vegaya karşı şansı yok. Bari gtx 1080tiyi hbm2yle çıkarsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pascal tabanlı Nvidia Titan X: İşte asıl canavar
  • quote:

    Nvidia cephesinde Titan serisinin ayrı bir yeri olmuştur.
    Olma mı?? Bence NVidia cephesinde Titan serisinden çok Titan serisini alan kitlenin ayrı bir yeri olmuştur.
  • Kart mükemmeel olmuş ama TR piyasasına ne kadarla girer orası meçhul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Haberde gp100 kırpılarak gp102 yapılmış deniyor, ancak öyle değil.
    -İkisi farklı gpular.
    -Gp100 gpgpu ve deep learning odaklı bir gpu iken gp102 oyun odaklı bir gpu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "GTX Titan X Pascal"

    Kartın adı GTX Titan X Pascal değil.
    Eski kartın adı GTX Titan X

    Yenisinin adı Nvidia Titan X.

    Pascal tabanlı Nvidia Titan X: İşte asıl canavar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 22 Temmuz 2016; 10:22:32 >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Evet oldu ole bisiler :D dahada almam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış çeviri yaptığınızı düşünerek haber kaynağına göz attım fakat aynı ifade kaynakta da mevcut.
    4K 60FPS oyun oynanabileceğini belirtip hemen akabinde 8K 60FPS den bahsetmesi biraz şüphe uyandırıyor.8K da oynanabilmesi derken 30FPS yi dahi kastetse 4K 60 FPS yi yakalayan kart 8K da 30 FPS pek tuturamayacaktır.
    Haber kaynağı da yanlış yapıyor olabilir mi.
  • en hizlisi bu kredi cekin borca girin tarlayi satin alin hava atariz

  • Çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi olarak erişilebileceğim seviyede olmayacağı, erişebileceğim seviyeye geldiğinde de eskimiş olacağı için benim için pek anlamı yok. Nvidia'nın GTX x70 serileri, AMD'de de x90 serisi benim maddi olarak üst limitim. Vega'dan daha hiç ses yok. Çok iyi bir şey olsa AMD çarşaf çarşaf reklamını yapmaya başlardı. Muhtemelen 250W TDP ile 1070-1080 ayarında kartlar tanıtacak. Fiyata oynayacak desem 450$'dan aşağı da fiyat çekmeyeceğini düşünerek 1070 siparişini geçtim. AMD tarafında yıllardır güncelleme gelecek, yeni mimari gelecek, driver gelecek performans uçup kaçacak, gizli kalan potansiyel açığa çıkacak hikayesinden bıktım açıkçası. Adamlar hem pazar payını arttırmak hem de kar edebilmek için düşük bütçeye uygun ortanın üzerinde performans veren kartlara abanacak belli ki. Kaybedilen zamana yazık. 480 8GB veya 1070 almayı düşünenlerin beklemesini gerektirecek bir şey yok. 2 sene sonra 200 lira ucuz olacak diye beklemenin alemi yok.




  • Geçenlerde heybemden büyük turbu bir çıkardım. Herkes hayran kaldı. Etrafımdakiler "abi ne kadar büyük turpun varmış" filan dediler. Fakat yüz vermedim denyolara.

    Allah hepinize heybenizden büyük turp çıkarma nasip eylesin.

    Kalın sağlıcakla.

  • Araba borcundan sonra bir de buna kredi çekerim oh mis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzele benziyor ama bununda kaderi gtx titan x gibi olmaz umarım, yani 1070 vs gtx titan x olayı gibi.

  • BiilimAdamı kullanıcısına yanıt
    kaderinin öyle olmama şansı var mı sence?O zaman bunu alalım 40 sene kullanalım teknoloji gelişmiyor zaten.Yeni mimari kart her zaman daha güçlü olur.
  • Bize pahalı gelebilir de yurt dışında 1 aylık askeri maaşla alabiliyor adamlar ve üzerine para bile kalıyor :D 1070 sli bu karta yaklaşıyor ise sli daha mantıklı olur. Bunu alana kadar 3 tane 1070 alınabiliyor :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: selahattın ısık

    Yanlış çeviri yaptığınızı düşünerek haber kaynağına göz attım fakat aynı ifade kaynakta da mevcut.
    4K 60FPS oyun oynanabileceğini belirtip hemen akabinde 8K 60FPS den bahsetmesi biraz şüphe uyandırıyor.8K da oynanabilmesi derken 30FPS yi dahi kastetse 4K 60 FPS yi yakalayan kart 8K da 30 FPS pek tuturamayacaktır.
    Haber kaynağı da yanlış yapıyor olabilir mi.

    8k 60 fps destekleniyor anlamında yazılmış o yani 8k da oyun oynayacaksınız demiyor. Yüksek çözünürlüklü 2-3 tane monitörü olanlar için anladığım kadarıyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartın salt hesap gücü, 1080'den %24 kadar yüksek. Yani oyun performansında çözünürlük çok yükselmediği sürece 1080'le arasındaki fark %20 civarında kalır. 4kda fark %30 civarına ulaşır. Çünkü gtx1080 bant genişliği düşük olduğu için 4kda darbe yiyor. Bu kartın bant genişliği ise %50 fazla. 4k için güzel kart olabilir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.