Şimdi Ara

Yeni bir Android zararlısı, bankayı aramanızı engelliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir Android zararlısı, bankayı aramanızı engelliyor


    Bugüne kadar farklı işlevlere sahip pek çok zararlı yazılım gündeme geldi. Kişisel verileri rehin alandan tutun, sahte reklam gösterimi yapanlara kadar sayısız örnek mevcut. Son Android zararlısı ise, çok ilginç bir işleme imza atıyor.


     


    Android.Fakebank.B adındaki zararlı yazılım aslında ilk olarak 2013 yılında keşfedilmiş. Zararlı yazılım, kullandığınız internet bankacılığı uygulamalarının arayüzünü kopyalıyor ve onun yerine geçiyor. Farkında olmadan yazılım üzerinden işlem yaptığınızda ise artık çok geç oluyor.


     


    Ayrıca Bkz.Google, Android ekosistemine 2 milyon Hintli geliştirici kazandıracak

    Kullanıcılar, durumu fark ettiklerinde ise ikinci aşama devreye giriyor. Süratle bankayı bilgilendirmek için arama başlatan kullanıcı, aramanın engellendiğini görüyor. Kullanıcı hiç bir şekilde bankasını cihazından arayamıyor. Elbette, farklı bir telefon veya sabit hattan araması gerekiyor.


     


    Zararlı yazılım, hali hazırda Rusya ve Güney Kore bankalarını etkilemiş durumda. Yazılımdan zarar gören kullanıcıların, bankasını ikna etmesi haricinde yapabileceği bir şey yok. Symantec, kullanıcıların güvenmediği kaynaklardan uygulama indirmemesini, uygulamaya verdiği izinleri kontrol etmesini ve bir güvenlik yazılımı kullanmasını istiyor. 


     







  • Bankanın aramasını engelliyorsa zararlı değildir.....
  • bizi etkilemez. bankaların alayı ikili güvenlik prosedürü uyguluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.