Şimdi Ara

Okulum konusunda kafam çok karışık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lisedeyken sayısalcıydım ve bilgisayar mühendisliği düşünüyordum. Uzun hikaye bir şekilde hukuk bölümüne girdim. İlk senemde okulu sevemedim bir türlü dersler sıkıcı geliyordu finallere bile girmedim sınıfta kaldım. Okulu bırakıp tekrar hazırlanacaktım ama nolduysa oldu devam etme kararı aldım. Şuan 22 yaşındayım 4.sınıfa başlıcam ancak iş hayatı yaklaştıkça tereddütlerim arttı. Keşke tekrar hazırlansaydım demeye başladım. Şuan okulu bitireyim tekrar sınava gireyim desem bile çok geç hem de bu okula verdiğim emeğe yazık olur. Üstelik aileme yük olmak istemiyorum. Bunca zamandır aklın nerdeydi diye düşünebilirsiniz hak veriyorum bazen çok salakça davranıyorum hep duygusal düşünüyorum. Bölümü severim diye düşündüm devam ettim ancak avukatlık veya hakimlik veya savcılık yapmak isteyip istemediğimden bile emin değilim. Belki hala kendimi tanımıyorum bilmiyorum ama isteseydim doğru düzgün çalışsaydım İTÜ gibi bir okula rahatça girebilirdim belki de daha iyi yerlerde olabilirdim diye düşünüyorum bu da onun pişmanlığı. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam aynı durumdayım tek fark senden bi yaş küçüğüm 4.sınıfa gelmişken okulu da bırakamam ancak okulun bana kattığı hiç bir şey yok okulu bitirsem bile kesinlikle bu işi yapmayacağım şu anda oturdum kpss çalışıyorum ama atansam dahi bu bölümün yine hiç bir faydası olmayacak 1 senemi daha alacak.

Yani bi insan 3 sene boyunca hiç mi sevmez hiç sevmedim şu bölümü girdiğim günden beri okula gitmek yük geldi bana.

• yürüyenmerdiven kullanıcısına yanıt
    Siz de mi hukuk bölümündesiniz

• 2009 da isletme mezunuyum

gencler bu kadar kotu karar duymadim, yani hukuktasin, son senen ve birakip yeniden Bilgisayar okumak istiyosun

kardesim bitir hukugu al diplomani, sonra tekrar hazirlan artik ne istiyosan, sonra severim diye okumak nasil bi mantik pek anliyamadim, lutfen aklini basina al ve hayatinda dogru kararlar ver , simdi soyle dusunuyorum seni yanimda calistiracam,is ve sorumluluk vericem , boyle zayif kararlar alan, karar verme yetisi boyle zayif birine nasil goveniyim?? ne demek istedigimi belki sonra anlarsin neyse

ben sana biraz kendimden bahs edeyim belki briaz yardimci olur, ben kucukken bakkalda calistim, inanilmaz ilgimi cekti, parayla oynamak, ticaret yapmak, is bitirmek, eskiden beri Wall street filmi gibi ekonomi filmlerine bayiliyordum,

salak gibi Eczacilik gibi garantili, ve iyi oldugunu dusundugum bi meslege goz dikmistim, hatta o bolumu kazanayim diye dua ediyordum, Allah ne buyuk bana Isletme okumayi nasip etti , eczaci olsaydim anadolunun bir sehrinde dukkandan bence farki olmayan eczane isletecektim oysa isletme okudum o sirada Wark and travel felan filan derken cok guzel bir kariyer ve kendimi donanimli biri yaptim

maalesef etrafimizdaki kisilerin vizyonsuzlugu bize sadece eczaci, tip gibi mesleklerin en kral meslekler oldugunu dikte ediyordu oysa kafayi kumdan cikarip bakmak lazim, bakin googlen kurucalarin annesi babasi hepsnin profesor, oysa ortalama bir turk ogrencisinin etrafo bos beles adamlarla dolu ama artik tehlike gecti gencler ben varim

vede hayatimda en sevdigim bolum olan isletme okudum abimin vasitasi ve destegiyle , nasilki abim bana isletme oku aklini verdi bende size yardimci olmak siterim

tabi isletme okurken bende endisye supheye dustum ulan bir suru mezun veriyor nasil is bulacaz felan sonra anladimki is sende bitiyor kendini gosterecen yetistirecen firsatlar o kadar cokki, bunlari gormekte ayri bir meziyet

anladimki eskiden beri benim merakim boyle finansal seyle varmis, sizde tartin olcun bicin neye merakiniz var ?? mesela ben izledigim bi avukatlik filminden, ulan avukat olasim geldi suan bak mahkeme salonunu nasilda inletiyor ,
    meselahttp://www.imdb.com/title/tt0117913/
    http://www.imdb.com/title/tt0118971/

avukatlik, yargic, savcilik ustune yapilmis en kral dizi, izlemediyseninz izleyin

http://www.imdb.com/title/tt1632701/?ref_=fn_al_tt_1

insan izleyince soyle bi dusunuyor ulan keske avukat olaydim , eger amaciniz paraysa hic merak etmeyin her iste cok para var, istanbulda ayda 20-30 bin tl alan avukatta var 1-2 bin tl alanda demekki sikinti hukukta degil kiside

ben yargic olsam ne guzel olurdu, hakliyi haksizi belirlemek, adil karar vrmek ne guzel

madem 4 sene bitirin, bi daha aska bolume baslayin , merak etmeyin bsi kaybetmezssiniz bilakis cok kazanciniz olur, iki diploma az buz degil, kaldiki hayattan hicte geri kalmiyosunuz :) zira siz ikinci universiteden mezun olurken benim daha universiteden mezun oldugum yasin bile altinda olacaksiniz :)))

ilgi alanlariniz neler, nasil filmlerden hoslaniyorsunuz? hangi bolumu sececeginize karar veririken hocalarda sorun ama ziyadesiyle o isi yapanlara gidin analtin kendisniz biraz , ama asil oaly sizde bitiyor, basi salak kisiler cok aptalca tavsiye verebilir aman dikkat

basarilar

• quote:

Orijinalden alıntı: lithiium

Siz de mi hukuk bölümündesiniz

Hayır hocam hukuk olsa gene iyi en azından okurken dahi çevremdeki insanların belki bi işine yarardım.

Sağlık meslek lisesinden mezun arkadaşım var en azından iğne yapıyor birilerinin bi derdine derman oluyor.

Ben üniversite okuyorum hala bi vasfım yok parayı geçtim işe yaramak birilerine yardımcı olmak çok güzel birşey bence.

• Çok güzel yazmışsınız haklısınız meslekler konusunda ben hep kararsızdım. Çok istediğim idealim bu dediğim bi meslek hiç olmadı. Ve lise döneminde yakın zamana kadar da özgüvenim çok düşüktü ve ders de çalışmıyordum bira sıkıntılı dönemlerdi. o yüzden normalde sayısalcıyken hukuk kazanabildiğime sevinmiştim. Pişmanlığım: bir yıl daha hazırlanmayı göze alabilseydim çok daha iyi bir okulda okuyabilirdim. Amacım bölümümü küçümsemek değil ama of bilmiyorum teoride hukuku sevdim ama pratikte dosyalarla uğraşmak hiç cazip gelmiyor ne bileyim en iyi olduğum ders matematikti hep. Sayısal zekam sözel zekama ağır basıyor o yüzden bocalıyorum. Başka sorunlar da var hep psikolojik şeyler hepsi bir araya gelince beni bitiriyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: lithiium

Çok güzel yazmışsınız haklısınız meslekler konusunda ben hep kararsızdım. Çok istediğim idealim bu dediğim bi meslek hiç olmadı. Ve lise döneminde yakın zamana kadar da özgüvenim çok düşüktü ve ders de çalışmıyordum bira sıkıntılı dönemlerdi. o yüzden normalde sayısalcıyken hukuk kazanabildiğime sevinmiştim. Pişmanlığım: bir yıl daha hazırlanmayı göze alabilseydim çok daha iyi bir okulda okuyabilirdim. Amacım bölümümü küçümsemek değil ama of bilmiyorum teoride hukuku sevdim ama pratikte dosyalarla uğraşmak hiç cazip gelmiyor ne bileyim en iyi olduğum ders matematikti hep. Sayısal zekam sözel zekama ağır basıyor o yüzden bocalıyorum. Başka sorunlar da var hep psikolojik şeyler hepsi bir araya gelince beni bitiriyor..

zaten bu hayatta en onemlisi bu hayattaki amacim ne sorusuna cevap vermektir, simdi cok iyi kazanan iyi yasayan, kararlarindan en ufak suphesi olmayan ben bile senin yasinda ve durumunda oldugum zamanlarda bocaliyordum, strese giriyordum ama cok sukur iyi denecek sekilde kurtuldum , hic merak etme emin olabilirisin senden daha sor donemlerden gectim ama ddeigim gibi bu yaslar en zor zamanlardir , kendine guven karrini ver

misal ben kucukken parayla oynamayi, alisverisler yapmayi mal alip satmayi severdim simdi bakiyorumda benzer bir iste calisiyorum satis pazarlama yapiyorum ve cok memnunum

sende bak kisisel yeteneklerin neler, ilgilendigin mesleklere ilgili is yapan kislerin yaninda soyle bir ahfta on gun gecir bakalim nasil dusuncelerin olacak , misal git bir hukuk burosuna de belse 1 ay calimak istiyorum, durumunu anlat, kimse hayir demez merak etme , mahkemeye gir bak adam neler yapiyor flena

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    KAFAM ÇOK KARIŞIK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bize abi tavsiyesi olarak ne önerirsiniz?

• Aynı problem bende de var. Diş fakültesi istiyordum FTR kazandım, gittim. Bölümü hiç sevmedim. Eylülde 4. Sınıfa başlayacağım . Ne olacağını ben de bilmiyorum. Ama şuan ygs çalışmaya başladım . Seneye sınava gireceğim. Bakalım işin sonu nereye varacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.