Şimdi Ara

2017, MacBook Air serisinin son yılı olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2017, MacBook Air serisinin son yılı olabilir


    İlk kez 2008 yılında, “Havada bir şey var” diyen Steve Jobs’un zarf içerisinden çıkarmasıyla teknoloji dünyasına merhaba diyen MacBook Air, aradan geçen 6 yılda üzerine çok şey kattı ve halen ince dizüstü bilgisayar sınıfında en çok tercih edilen cihazlardan birisi.


     


    Bir dönem en ince dizüstü bilgisayar ünvanını da kimseye kaptırmayan MacBook Air için, Apple’ın radikal bir karar alabileceği konuşuluyor. Tedarik zincirlerinden gelen bilgiye göre, 2017 yılında son MacBook Air piyasaya çıkacak ve sonrasında da bilgisayar pazarına veda edecek. Peki sebep ne?


     


    Bilindiği gibi MacBook Air ince yapısı nedeniyle, çok güçlü işlemciler barındıramıyor ve RAM veya depolama gibi bileşenlerde de büyük yükseltmeler yapılamıyor. Yıllar içerisinde, sınıfında rekabetçi ürünler piyasaya çıktı. Örneğin Asus Zenbook 3, kendi inceliğindeki en güçlü dizüstü bilgisayar sloganıyla tanıtılmıştı.


     


    Diğer taraftan MacBook serisinin ortaya çıkışı ve kameralar önünde daha fazla boy göstermesi, MacBook Air serisini biraz daha ikinci plana attı. Aynı kategoride bir biri ile rekabet eden iki farklı ürünün olması, Apple’ın stratejilerine uymuyor. Bu bakımdan, MacBook serisinin ön planda durması isteniyor.


     


    Ayrıca Bkz.Apple - Samsung rekabetinde dengeler değişiyor mu?

    En önemli konu ise, Apple AX yonga setleri, Intel işlemcilerle yarışacak hale geldi. Apple A9X yonga setinin, yer yer kendi dönemindeki Core M işlemcilerden performans olarak daha önde olduğu gündeme gelmişti. A10X ile performans çıtasının daha da yukarı çekilmesi bekleniyor. Bu bakımdan Apple, sahneyi artık iPad Pro serisine bırakmayı istiyor.


     


    iPad Pro serisi, sahip olduğu Smart Connector ve Apple Pencil gibi ayrıntılarla, profesyonellerin gönlünü çelmeyi başarmıştı. Güçlü donanımı ve klavye aksesuarları ile dizüstü gibi de kullanılabilen iPad Pro, yavaş yavaş MacBook Air modelinin yerini almaya başlayacak. Gelecek yıldan sonra da, artık Apple’ın ince dizüstü ürün gamının başlangıcında iPad Pro yer alacak.


     


    Bunlar şimdilik iddia seviyesinde ve kısa vadede ne kadar gerçek olduğunu görmemizin imkanı yok. Bununla birlikte zaman içerisinde pek çok iPod modelinin satıştan kalktığına şahit olmuştuk. Apple, zamanı geldiğine inandığında tereddüt etmeden cihaz serilerine son noktayı koyabiliyor. 


     







  • Keşke MacBook Air'ler elden geçseydi her açıdan. MacBook'lar hala cılız durumda, Apple MacBook Air serisini Retina ekran ve iyi düşünülerek güncellenmiş donanımlar ile daha çekici hale getirebilirdi. Şık tasarımı da olurdu, almaya özendirirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 17 Temmuz 2016; 20:10:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taşınabilirlik konusunda Macbook Air ilk çıktığında, Air ile Pro arasında ciddi bir fark vardı. Ama aradan geçen yaklaşık 8 yılda Macbook taşınabilirlik konusunda Aire baya baya bir yaklaştı. Bence de en azından 13" inc lik Airi kaldırıp, 11"inc Air ile devam edilebilir.
  • 13 inch boyutunda bir laptop modelinin olmaması apple'ın zararına olur hadi 11 inchlik modelin eksikliğini ipad modelleriyle kapatabilirler ama 15 inch modelden daha küçük bir cihazda macos kullanmak isteyen kullanıcılar ne olacak,
    12 inch macbook modeline gelirsek donanım olarak çok zayıf core m işlemcilerini kullanıyor 12 inch ekranı ise bir inch de olsa 13 inch modelinden ufak bu da bence bir laptop için en ideal boyutlar olan 13-14 inch modellerin kullanım deneyiminden uzak kalmasını sağlıyor, macbook air ismi gidip direk macbook olursa o 12 inch modelde 13 boyuta getirilirse intel u serisi işlemcilerle birlikte böyle bir karar alınabilir, bir de esas apple'ın ax sersi işlemcileri varken core m platformunu kullanmak daha gereksiz değil mi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 17 Temmuz 2016; 21:27:54 >
  • İnternette gezme sunum amaclimi kullanio millet bunlari yoksa sirf apple diyemi xD hic bir isimi gormez ben bu cihazi alsam cope para atmis gibi hissederim mac book prolar felan vardi gene onlar biraz idare eder bisiylerdide bu nedir usb girisi bile yok onada para verion xD boom book reklami aklima geldi;))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gs09gs09

    İnternette gezme sunum amaclimi kullanio millet bunlari yoksa sirf apple diyemi xD hic bir isimi gormez ben bu cihazi alsam cope para atmis gibi hissederim mac book prolar felan vardi gene onlar biraz idare eder bisiylerdide bu nedir usb girisi bile yok onada para verion xD boom book reklami aklima geldi;))

    o boombook reklamını yapan asus 2 ay sonra aynısını kendi yaptı tek girişli zenbook çıkardı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.