Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: arçelik 9000 H 160 gb dvd recorder 396 YTL

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Cevap: arçelik 9000 H 160 gb dvd recorder 396 YTL Sayfa: <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Dr.power

8 Mart 2007; 11:10:50 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: mesentr78

Ya beyler ,ben bu aletin HDD'sini pc'ye bağlayıp gerekli dosyaları(müzik divx gibi)atıyordum.Fakat bir mp 3'ü dinlerken cihazı direk kapatmam gerekti.sonra açtığımda hata verdi.HDD zarar görmüş formatlayın yazısı çıktı.Formatlamadan attıklarımı kontrol ettim mp 3 lerde 2 veya 3 saniye çalıyor bir alttakine geçiyor.resimlerde ekrana turuncumsu bir renk geliyor.divx leride açmıyor.bu sorun iki defa başıma geldi ve formatlamak zorunda kaldım HDD'yi.Birde atacağım dosyaların yerini kendi ayarlasın diye (formattan sonra mp 3 ve resimlerin yeri olmuyordu.)müzik resim atıyordum.pc'ye bağlayıncada siliyordum..fakat farkettimki cihaz hafızasına almış .sildiğim mp 3 hafızada duruyor ama çalamıyor.sil desemde hata veriyor.haberiniz olsun galiba uzuuuun bir iş olsada cihaz kendisi alacak galiba dosyaları.dvd yerine hdd bağladım oradan atacaktım beceremedim.campırların yarlerini değiştirdim yinede olmadı.....başına böyle olay galen oldumu ve bu sorunu nasıl aştınız...

40 $ lık HDD için cihazı açmaya değmez bence...

mesentr78

8 Mart 2007; 16:23:47 

Ne demek istediğinizi tam anlayamadım arkadaşım

seriko

9 Mart 2007; 19:15:07 

arkadaşlar birkaç sorum olacak...

1-mesela ben dışardan bir hard disk taksam buna onu hiçbir yazılımı olmadan kuru bir harddisk yeni alınmış bir harddisk tanırmı bunu..ve max kaç gb takabiliriz??

2-eğer takarsak hdd hangi formatta olmalı fat mı ntfs mi??

3-hangi formatta kayıt yaparsak ep-sp-hq gibi...dvd ye yazarken maximum süre elde ederiz...??

4-dvd olarak yaptığımız cd yi vcd haline dönüştürebilirmiyiz...hangi programla..??

5-bende uydu ve hava anteni mevcut..hava anteni ile net gözde kanallar..ben uydudan kayıt yaparken nasıl diğer kanalı izleyebilirim..benim tvde av ile karışıyor hava yayınında acaba tvden normal kanala geçincemi seyrediliyor..bende bu olmuyor av ile karışıyor..arıza tv demi ..??ses normal ama...

6-elektrikler gidip gelince timer de ayarladığımız ayar siliniyormu..??(deneme fırsatım olmadığı için sordum)

cevap verecek arkadaşlar madde madde yazarsa cevapları karıştırmadan anlayabilirim..şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seriko -- 9 Mart 2007; 19:19:44 >

mesentr78

9 Mart 2007; 19:58:40 

Bilebildiğim kadarıyla...cevaplıyorum:..........................................................................
1:maximum 300gb.HDD tanır.bekonun sitesinde yazıyor.kuru bir hdd takabilirsin takınca formatlaman gerekiyor.
2:zaten kendisi fat'la formatlıyor.sen pc.de formatlıyacaksan fat olmalı.
3:dvd'yi taktığında rec mode'ye bas ekrana çıkıyor.ep+ 'da daha fazla süre kayıt yapabilirsin.ama kayıt kaliteside düşer.en doğru seçim kayıt yapacağın medyanın kaç saat süreceğini bilmek ona göre seçim yapmak lazım.
4:valla bende bilmiyorum yardımcı olamayacağım için üzgünüm
5:anladığım kadarıyla tv'de sorun var.benimde 37 ekranda aynı sorun mevcut.scart girişi arızalı galiba.ikisinide ayırmak için çift scartlı tv kullanıyorum 70 ekran ..onda süper oluyor.sen scart girişini tam oturtmayı dene benimki bazen çalışıyor.
6:bende denemedim
7: kolay gelsin.iyi sayılabilecek(bu fiata ve kendi sınıfıyla karşılaştırınca) bir cihaz almışsın güle güle kullan

seriko

9 Mart 2007; 23:20:21 

teşekkür ederim

turandot

10 Mart 2007; 0:43:57 

Sorularınıza madde madde kısa cevaplar vermeye çalışacağım

1)Şu an için 300 GB aynı tür HDD bulun ve cihazın formatlamasını sağlayın sorunsuz çalışacaktır

2) FAT

3)dvd'ye kayıt maximum EP+ modunda (Bu da VHS kaset kalitesi demektir )6 saat aynı modda 160 GB'lık HDD ise 205 saat

4)Dönüştürebilirsiniz ilk aklıma gelen program DVDx(Ücretsizdir ) programı.Dönüştürme işlem süresi yaptığınız ayarlara göre değişir ortalama kaydın 2 katı süre alır aynı programla DVD'lerinizi AVI'ye yani dvix'e de çevirebilirsiniz .

5) Tv'nizin scartında sorun var bence de Tv'nizi kontrol ettirin çoğu cihazda scart soket/leri ve anten girişleri tek plakada ve set halinde sanırım oradan kaynaklanıyor

6)Timer SİLİNMİYOR(Yeniden zamanlama bilgilerini girmeniz gerekmiyor )

rune

10 Mart 2007; 3:23:53 

merhaba arkadaşlar.160 gb arçelik recorder i aldım çokfazla kullanma zamanım olmadı elimde kamara kasetlerinin kaydı var.önce hdd yemi yoksa direk dvd yemi almalıyım.birde dvd ye katdettiğim görüntünün başında arçelik yazısı çıkıyor oynat deyince gidiyor.bu arçelik yazısını kaldırabilirmiyim.teşekkürler...

horoz77

10 Mart 2007; 13:37:59 

düzeltme yapayım yukarıdaki bir yazıyla ilgili ep+ formatının görüntü kalitesinin vhs ile aynı olduğu yanlış bilgilendirmedir.ep+ formatı olsa olsa vcd kalitesinde görüntü verir unutmayın vhs formatında görüntü kalitesi dvd ye en yakın olandır ve net bir görüntüdür.lütfen karıştırmayalım

tasshelhoff

10 Mart 2007; 16:37:56 

arkadaşlar.

turandot arkadaşın dediği programı indirdim.
gerçekten güzel ve fonksiyonel.
ben el bilgisayarım için film oluştuam amacındaydım.
yaklaşık olarak 2 saatlik bir film 1 gb civarı bir yer tutmakta sd kartta.

cihazım ise maximum 2 gb sd cart desteklemekte. ( palm treo 650 smartphone) bu 1 gb lik divx leri hacmini daha da azaltacak bir dvd to divx yazılımı varmı acaba?

şöyle bir yarısı kadar azalsa çok makbule geçecek görüntü kalitesi o kdar mühim değil zira palmın ekranı küçük olduğu için ayrıntılara gerek yok.

böyle bir program biliyormusunuz? yada turandot arkadaşın bahsettiği programda kayıtların hacmini görüntü ve ses kalitesinden feragat ederek azaltmanın yolu varmı?

yardımlarınız için teşekkür ederim.

hayırlı günler.

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
2006 MİTSUBİSHİ COLT 1.3 İNVİTE 6 İLERİ AMT 95 HP
yedikeresekiz

10 Mart 2007; 16:58:45 

tasshelhoff dr. divx veya auto gordian knot u öneririm. ikiside freeware ve kullanımı kolay istediğin boyuta getirebiliyorsun divx olarak. ancaaaak en büyük sorun bu işlemin biraz uzun sürmesi mesel bir dvd yi işlerken en az 2 3 saat istiyor. kolay gelsin

bu arada yeni yazılımı nihayet yükledim. yüklekdikten sonra da hdd yi formatladım özellikleri kullanabilmek için. artık harddiskteki çekimleri feda ettim naapalım. ama gerçekten çok iyi oldu hele edit olayı çok kullanışlı istediğin gibi parça parça ayırabiliyorsun çektiklerini istediğin yerini silebiliyorsun. çok kullanışlı tavsiye ediyorum herekse bu yazılımı. tabi şu anda eski versiyon elinde o lanlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedikeresekiz -- 10 Mart 2007; 17:01:22 >

arkadaşlar promosyon broşür katalog başlığı üst konu olsun diyorsanız ankete oy verin http://forum.donanimhaber.com/m_23487882/tm.htm
konu üst konu olana kadarburdan takip edebilirsiniz adres http://teknokatalog.blogcu.com/
uzil

Sisteme Gözat

10 Mart 2007; 20:39:19 

quote:

Orjinalden alıntı: seriko

arkadaşlar birkaç sorum olacak...

1-mesela ben dışardan bir hard disk taksam buna onu hiçbir yazılımı olmadan kuru bir harddisk yeni alınmış bir harddisk tanırmı bunu..ve max kaç gb takabiliriz??

2-eğer takarsak hdd hangi formatta olmalı fat mı ntfs mi??

3-hangi formatta kayıt yaparsak ep-sp-hq gibi...dvd ye yazarken maximum süre elde ederiz...??

4-dvd olarak yaptığımız cd yi vcd haline dönüştürebilirmiyiz...hangi programla..??

5-bende uydu ve hava anteni mevcut..hava anteni ile net gözde kanallar..ben uydudan kayıt yaparken nasıl diğer kanalı izleyebilirim..benim tvde av ile karışıyor hava yayınında acaba tvden normal kanala geçincemi seyrediliyor..bende bu olmuyor av ile karışıyor..arıza tv demi ..??ses normal ama...

6-elektrikler gidip gelince timer de ayarladığımız ayar siliniyormu..??(deneme fırsatım olmadığı için sordum)

cevap verecek arkadaşlar madde madde yazarsa cevapları karıştırmadan anlayabilirim..şimdiden teşekkürler..

seriko kardes sorduğun soruların birkaçına cewap ekliyorum.zaten arkadaslar senın sorularını gayet güzel yanıtlamıslar.

5-aynı sorun bendede wardı.tw bozuk değil.sanırım.hava antenıyle yaptığın bağlantıdaki av kablosunu dvd nin altındakı scartta taktın.çünkü bende alta taktığımda normal kanllarda av deki görüntü çıkıyodu.sen o kabloyu dvd nin üstteki scart soketine takıcaksın.Problemin hallolur umarım...

6-iyiki bunu sormussun.bende zaten forumda acıcaktım bu konuyu.timer ayarları silinmiyor ama eklektrik gidip tekrar geldiğinde kayıt tanınmıyor.bunun için bir kere dvd yi açman yeterli.yoksa zamanı gelmiş bir kayıt başlamıyor.sen bir kere aç kapa hemen yerine geliyor.

başıma geldi biliyorum.elektrik kesilmişti.geldiğinde program zamanı gelip geçmısti.tam geldiği sırada aslında kayıtta olmalıydı.baltım kaydetmıyor.bir açayım dedim.acaba silinmişmi diye.açtım hemen kosede kalan zaman 00:00:00 diyordu kapatın yazıyordu.kapadım hemen kendisi açoldı we kayıda başladı.

umarım yardımcı olmusumdur...

Saygılar...

BU İMZAYA ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 16/07/20XX tarih ve 20XX/40X nolu kararı gereği bu imzaya erişim DONANIMHABER YÖNETİMİ'NCE engellenmiştir.
tasshelhoff

11 Mart 2007; 0:44:24 

quote:

Orjinalden alıntı: yedikeresekiz

tasshelhoff dr. divx veya auto gordian knot u öneririm. ikiside freeware ve kullanımı kolay istediğin boyuta getirebiliyorsun divx olarak. ancaaaak en büyük sorun bu işlemin biraz uzun sürmesi mesel bir dvd yi işlerken en az 2 3 saat istiyor. kolay gelsin

bu arada yeni yazılımı nihayet yükledim. yüklekdikten sonra da hdd yi formatladım özellikleri kullanabilmek için. artık harddiskteki çekimleri feda ettim naapalım. ama gerçekten çok iyi oldu hele edit olayı çok kullanışlı istediğin gibi parça parça ayırabiliyorsun çektiklerini istediğin yerini silebiliyorsun. çok kullanışlı tavsiye ediyorum herekse bu yazılımı. tabi şu anda eski versiyon elinde o lanlara

teşekkür ederim arkadaşım.

hayırlı günler

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
2006 MİTSUBİSHİ COLT 1.3 İNVİTE 6 İLERİ AMT 95 HP
seriko

11 Mart 2007; 1:14:55 

quote:

Orjinalden alıntı: uzil

6-iyiki bunu sormussun.bende zaten forumda acıcaktım bu konuyu.timer ayarları silinmiyor ama eklektrik gidip tekrar geldiğinde kayıt tanınmıyor.bunun için bir kere dvd yi açman yeterli.yoksa zamanı gelmiş bir kayıt başlamıyor.sen bir kere aç kapa hemen yerine geliyor.

başıma geldi biliyorum.elektrik kesilmişti.geldiğinde program zamanı gelip geçmısti.tam geldiği sırada aslında kayıtta olmalıydı.baltım kaydetmıyor.bir açayım dedim.acaba silinmişmi diye.açtım hemen kosede kalan zaman 00:00:00 diyordu kapatın yazıyordu.kapadım hemen kendisi açoldı we kayıda başladı.

umarım yardımcı olmusumdur...

Saygılar...

evet aynen benimde başıma geldi ..çarşamba günü elektrikler gitti gündüz..gece eve geldiğimde atv deki avrupa yakasını kayıt etmesi gerekiyordu ama nafile ..cihazı açtığımda kapatın yazıyordu ama dizi bitmişti..izleyemedim malesef..cevaplar için ayrıca teşekkür ederim..

horoz77

11 Mart 2007; 14:39:44 

yeni versiyon çokmış mı yedikeresekiz bilgin var mı olursa haberimiz olsun

uzil

Sisteme Gözat

11 Mart 2007; 15:23:33 

bisey değil seriko.ne oldu halloldu mu av-tv problemin.izleyebiliyor musun artık dvd açıkken başka kanalı?

BU İMZAYA ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 16/07/20XX tarih ve 20XX/40X nolu kararı gereği bu imzaya erişim DONANIMHABER YÖNETİMİ'NCE engellenmiştir.
rune

<