baslik acilali cok zaman olmus. dvd recorder almayi dusunuyorum, 2008 temmuz itibari ile tavsiyeleriniz nelerdir? arcelik rw9000 i hala tavsiye edermisiniz yoksa artik bu fiyata iyi alternatiflerimiz var mi?
onceden yazilanlara bakinca guncelleme gerekiyor gibi ama ben daha yeni alacagim, acaba simdilerde satilan urunlerin guncellemeye ihtiyaci var mi? var ise ne yapmam gereklidir? yarin aksam (15 temmuz) aleti aliyorum ama hakkini verebilmek icin yardimlariniza ihtiyacim var :))
haftasonu evde olmayacagim icin pazar gunu yapilacak formula1 yayinini timer ile programlayarak kaydetmeyi dusunuyorum ama yorumlara bakinca elektrik kesilmemesi icin dua etmem gerekecek sanirim :) bunun haricinde kamera kayitlarini, eski video kaset kayitlarini toparlayip dvd lere toparlamayi dusunuyorum. 1- kayitlari dvd ye aktarirken arayuz belirlemek gibi bir sansimiz var mi? 2- dvd filmlerdeki gibi farkli basliklarla tek bir goruntu alabiliyormuyuz, yoksa butun goruntu ne kadar uzun olursa olsun tek bir baslik altinda mi kaydedilebiliyor? 3- PS2 veya PS3 baglayarak oynadigimiz oyunu dvd recordera, sonrasinda da guzel gollerimizi kesip dvd ye atabiliyoruz dimi? 4- harddiskten sadece goruntuleri mi birlestirebiliyoruz, fotografta atip goruntulerin arasina serpistirerek klip yapma imkanimiz var mi? 5- kaydedecegimiz goruntulerin seslerini silebiliyormuyuz, uzerine baska ses ekleyebiliyormuyuz? biraz fazla sey istedim galiba. sorularin hepsine evet cevabi alacagimi sanmiyorum ama ne kadarina evet gelecek onu merak ediyorum
ya aslında o elektrik işi biraz karışık...şimdi şöyle ouyor.tam dikkat etmediğimden, elektrik yayından 1-2 saat önce gidiyosa.elektrik geldiğinde yayaına başlamıyor.ama bazen haftalık kayıtlarım olduğunda dikkat ettim sanırım aradan belli bir süre geçmesi lazım hafızasını toparlamak için.12 saat yada 1 gün sonra elektrik gitse bile eğer zamanladığınız program varsa kayıt yapıyo buna şahit oldum.tabi hala mantığını çözebilmiş değilim
1-arayüz derken anlamadım
2-bu farklı başık altında tek bir görüntü onu da anlamadım hani dvd içinde 20-25 tane başlık oluyo film izlerken.istediğimiz başlığı seçerek o sahneye gidiyoruz.eğer dediğiniz o ise evet oluyor.tabi fiilm içinde.mesela 3. başlık 10.dakikaya 8.başlık 20 dk falan denk geliyo hani.öyle bişeyse evet...
3-evet...
4-öyle bir imksan yok
5-oda imkansız...
1- arayuz derken dvd filmlerde olurya, dvd yi takinca bir menu gelir, onun uzerinden play, setup falan secilir. bu aletle kaydettigimiz dvd yi herhangi bir dvd playera koydugumuzda nasil bi menu cikiyor (daha dogrusu cikan menuyu belirleme sansimiz varmi?) 2- dogru anlamissiniz, ben cevabimi aldim bile :) tesekkurler...
aleti aldim ve biraz kurcalama firsatim oldu. yeni kullanacak arkadaslara ilk tavsiyem oncelikle diski (hdd) formatlasinlar. diski formatlamadiginiz zaman kaydettiginiz goruntuye mudahale edemiyorsunuz.
kayit aliniyor, a-b siliniyor, baslik olusturuluyor. hdd uzerinden kullanirken hersey normal ama dvd uzerinden kayit alamadim. nasil dvd kopyalayabilirim bu aletle?
dun aksam dvd uzerinden kayit almayi da basardim ama yontem beni pek tatmin etmedi. daha onceki sayfalarda bir arkadas soylemisti; 1-dvd recorderi scart1 moduna getirin (bende scart1 bos oldugu icin siyah bir ekran cikti sadece) 2-kayit tusuna basin (gordugunuz siyah ekrani ve ekranda verdiginiz komutlari da -display- kaydediyor) 3-kayit basladiktan sonra hdd-dvd modundan dvd yi secin 4-dvd kismini aktif hale getirdikten sonra play tusuna basin
not : kayit esnasinda ekranda ne varsa aynen kaydeder, nasil olsa kayida basladi ve kayidi dvd recorder kendi uzerinden yapiyor diye tv yi kapattim. bir saat kadar oyalanip kayidimi bitirmeye geldim. o arada tv de baska kanallarda da oyalandim (elbetteki dvd recorder uzerinden degil tv kumandasi uzerinden). nihayetinde kayitimi izlerken sok oldum. tv yi kapattigim kisimlar siyah, kanal degistirdigim kisimlar aynen kaydedilmis. sozun ozu tv de ne gorduyse onu kaydetmis. bunun daha mantikli bir yolu yok mu?
harddiskte kesme bicme islemini tamamladiktan sonra dvd -r ye kayit denedim. haliyle olmadi. dun +r dvd aldim, basarili bir kayit oldu. dvd ye yaptigimiz kayittaki arcelik yazan menuyu degistirmemiz mumkun mudur? diske yaptigimiz kayitlar arttikca bunlarin takibi zorlasiyor. acaba harddiskte yapilan kayitlari ayri basliklar altinda gruplama imkanimiz var midir?