Şimdi Ara

TSMC, üçüncü çeyrekte rekor gelir bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TSMC, üçüncü çeyrekte rekor gelir bekliyor


    Döküm pazarının gelir açısından tartışmasız lideri olan TSMC, yonga sektöründe yaşanan her gelişmeden payını almayı başarıyor. TSMC ismini daha çok Apple A9 yonga setleri ve Nvidia Pascal grafik kartları ile duyuyoruz ancak firmanın 200’den fazla müşterisi mevcut.


     


    Akıllı telefon pazarına katılan yeni bir üretici, mobil yonga dünyasına giriş yapan yeni bir tasarımcı, alt seviye akıllı telefon segmentinde artan satışlar, giyilebilir cihaz pazarındaki yükseliş gibi pek çok faktör, TSMC’nin gelirlerini doğrudan etkiliyor. Firma, bu yıl beklentilerin üzerinde gelirler elde ediyor.


     


    Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 9 civarında bir artışla 7 milyar dolar elde eden firma, analiz beklentilerinin üzerine çıkmıştı. Özellikle orta ve giriş seviyesinde akıllı telefon satışlarında yaşanan artışlar, yükselişin temel faktörlerinden birisi olmuştu.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Note 7 aksesuarları karşınızda

    Yılın üçüncü çeyreğinde ise beklentiler daha da yükseldi. Apple A10 ve A10X yonga setlerinin üretimi, Nvidia’nın GTX 1000 serisi ekran kartlarının üretimi artıracak olması gibi faktörler gelirlere olumlu yansıyacak. Firma, yılın üçüncü çeyreğinde 8 milyar dolar civarında gelir bekliyor. Çeyrek bazda yüzde 16 civarında bir artış söz konusu.


     


    Dördüncü çeyrekte, dönemsel durgunluk ve satışların azalması nedeniyle büyümenin de düşmesi bekleniyor. Yılın geneli için, firmanın yüzde 5-10 civarında büyüme beklentisi bulunuyor.


     


    10nm konusunda da firma sona yaklaşmış durumda. Hali hazırda 3 müşteri için final tasarımlar tamamlandı ve onay için gönderildi. Muhtemelen bunlardan birisi Apple. Firmanın gelecek yıl için A11 yonga setini 10nm sürecine ürettireceği tahmin ediliyor.


     


    Yıl sonuna doğru bu rakam daha da artacak. Final tasarımların onay alması ile birlikte, hacimli üretim başlayacak. TSMC, ancak gelecek yılın ilk aylarında 10nm sürecinden gelir elde edebileceğini ifade ediyor. 

     
    Firma ayrıca, gelecek yılın sonlarına doğru 7nm üretim sürecini denemeye başlayacak. 10nm sonrasında, artık farklı üretim teknikleri gerektiği için, ekstrem ultraviyole litografisi - EUV adında yeni bir teknolojiye geçiş yapılıyor. Samsung da, aynı tekniği 7nm süreci için kullanmayı planlıyor.
     
     
    TSMC'nin 7nm üretim litografisi, 2020 yılına kadar daha gelişmiş ve maliyetleri daha azalmış bir hale gelecek. 2020 yılında ise, artık 5nm üretim sürecini konuşmaya başlayacağız. Bunlar elbette gelecek planları. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı takdirde, yeni teknolojilere geçişte de sıkıntı olmayacaktır.
     

     







  • Diger ureticileri samsung intel yada amddir

  • AMD, TSMC' ye değil Globalfoundries' e ürettiriyor.

  • TSMC'nin Apple için işlemci üretme azmine hayran kalmıştım doğrusu. Özellikle A9 işlemcilerin yarı Samsung yarı TSMC tesislerinden çıkmasından sonra TSMC bastırdı ve işi tek ele aldı tabi Apple'da böyle istedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 17 Temmuz 2016; 11:31:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsmc 16nm üretim mimarisi, samsungun ürettiği güya 14nm olarak diye dillendirdiği işlemcilerden daha az enerji harcıyor ve daha az ısınıyor..samsung orada da kendini belli etmeyi başarmış..samsungun 14nm finFET teknolojisi 19nm ayarında çalışıyormuşşş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: srknkkc

    tsmc 16nm üretim mimarisi, samsungun ürettiği güya 14nm olarak diye dillendirdiği işlemcilerden daha az enerji harcıyor ve daha az ısınıyor..samsung orada da kendini belli etmeyi başarmış..samsungun 14nm finFET teknolojisi 19nm ayarında çalışıyormuşşş

    Dayanağınız var mı 19 nm konusu için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 9 civarında bir artışla 7 milyar dolar elde eden firma, analiz beklentilerinin üzerine çıkmıştı."

    Adamlar 1 çeyrek, yani 3 ayda 7 milyar dolar gelir elde ediyorlar ve rekor.

    Nintendo ise Pokemon Go çıkartıyor. 2. günde şirketin geliri 7.2 Milyar dolar artıyor.

    Yılların firması Türk Telekom'un değeri 7.7 Milyar Dolar iken, bir oyunun yaptığı etkiye bak...

  • gönlümden geçen nvidia'nın 1000 serisine öncelik tanımaları
  • piyasa durgun çünkü müşteri aynı teknolojinin bi gıdım daha artırılmış ürünlerinden öyle ahım şahım somut olarak ne %50 nede %20 performans artışı göremiyor ! geçen yılki mimarilerin %10 kadar kullanıcı açısından fark yaşanıldığı görünen ürünler müşterileri mutlu etmiyor !

  • ataince kullanıcısına yanıt
    http://shiftdelete.net/iphone-6s-islemcileri-arasindaki-fark-ne-64703

    sonuna kadar okuyun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ataince

    quote:

    Orijinalden alıntı: srknkkctsmc 16nm üretim mimarisi, samsungun ürettiği güya 14nm olarak diye dillendirdiği işlemcilerden daha az enerji harcıyor ve daha az ısınıyor..samsung orada da kendini belli etmeyi başarmış..samsungun 14nm finFET teknolojisi 19nm ayarında çalışıyormuşşş
    Dayanağınız var mı 19 nm konusu için?

    http://shiftdelete.net/iphone-6s-islemcileri-arasindaki-fark-ne-64703

    buyrun





  • Döküm pazarı nedir yahu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.