Şimdi Ara

PlayStation 4 Neo'nun teknik özellikleri sızdırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
2.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft'un yeni nesil oyun konsolu Xbox Project Scorpio'yu resmi olarak duyurmasının ardından gözler Sony kanadına çevrildi. Teknik olarak bildiğimiz gerçek şu; Microsoft tamamiyle yeni nesil bir konsol üzerinde çalışmalarını sürdürürken, Sony'nin Neo kod adlı yeni hamlesi aslına bakarsanız performans takviyesi yapılmış bir PlayStation 4 güncellemesi gibi düşünülüyor ve performans artışıyla yeni nesil oyunlar ile VR teknolojisine zemin hazırlanıyor.
     
    E3 Fuarı'nda tanıtımı yapılan yeni PlayStation oyunları, güncellenmiş konsolun çok uzak olmadığının bir göstergesiydi. Sızan yol haritasına göre şu aşamada ikinci seviye prototipleme süreci devam eden PlayStation 4 Neo, eğer rivayeler doğruysa gelecek ay düzenlenecek GamesCom fuarında tanıtılıp yıl sona ermeden önce, Noel tatili döneminde çıkabilir. Zamanlama sürecinde Sony'nin en önemli avantajı donanımda tamamiyle yeni nesil bir donanım altyapısına geçilmediği için geliştirmelerin üretim bandına çok çabuk adapte edilip, maliyet hedefinden şaşmadan üretimin başlayabilmesi.
     
    Peki yeni PlayStation 4 hangi özelliklerle gelecek. Henüz Sony resmi bir açıklama yapmadığından %100 kesin bilgi demek kolay olmasa da, dökümanlara göre  hem CPU hem de GPU kanadında güncelleme söz konusu. İşlemci altyapısındaki değişim frekans artışı üzerine kurgulanmış. Mevcut konsol gibi AMD'nin Jaguar mimarisini baz alan 8 çekirdekli işlemcinin çalışma frekansı 1.6GHz'den 2.1GHz düzeyine çıkatılarak  500MHz yani bir başka ifade ile %31'lik hız artışı sağlanmış. Açıkçası işlemci frekansında ciddi bir artış olduğunu söylemek mümkün arkadaşlar.
     
    PlayStation 4 Neo'nun teknik özellikleri sızdırıldı 
     
    GPU yani grafik işlem birimi yani bir oyun konsolunun kalbi diyebileceğimiz donanım ise daha büyük güncellemeden nasibini almış gibi görünüyor. PlayStation 4'te kullanılan AMD GPU'su, GCN 1.0 mimarisini baz alan ve 18 işlem ünitesi içerisinde 1152 paralel işlem birimiyle gelen bir tasarıma sahipti. 28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen ve 348mm² zar alanına sahip olan GPU 800MHz'de çalışıyor ve 256-bit bellek veri yolu üzerinden 5500MHz'de çalışan belleklerle 176GB/saniye bantgenişliği oluşturuyordu.  72 doku ünitesi ve 32 ROP birimi ile donatılan GPU'nun piksel doldurma hızı 25.60GPiksel / saniye, doku doldurma hızı 57.6GTexel/saniye, tek hassasiyetli teorik işlem gücü ise 1.84 TeraFLOP idi.
     
    PlayStation 4 Neo'nun GPU'su ise daha kaslı. İşlem ünitelerinin sayısı 18'den 36'ya çıkan dolayısıyla paralel işlem birimlerinin sayısı da 2000+ olacak GPU aynı zamanda  %13'lik frekans artışı ile 800MHz yerine 911'de çalışıyor ve bellek tarafındaki hız artışı ile birlikte bantgenişliğinin de 1.24 kat artış ile 218GB/saniye olduğu ifade ediliyor. Benim burada merak etitğim iki konu var. Birincisi GCN mimarisinde güncelleme var mı acaba ? Çünkü GCN 1.0 sonrasında AMD daha gelişmiş doku sıkıştırma teknolojilerini mimariye eklemeye başladı. Bu çeşit teknikler, bantgenişliği ve bazı diğer kayankların daha veirmli kullanılmasını sağlayarak özellikle konsol gibi kapalı devre sistemlerde daha etkin kullanılabilir. Kısacası PS4 Neo ile birlikte PlayStation dünyasında ciddi bir performans artışı yaşanacağı kesin.
     
    İkinci soru işareti ise üretim teknolojisi. PlayStation 4'ün GPU tasarımı, çevre elemanlarıyla birlikte 75 Watt'lık termal profile sahip. Şimdi yeni konsolda ciddi performans artışı var, aynı zamanda CPU tarafı da gelişim gösterdi dolayısıyla termal karakteristik değişmiş oldu. Şu anki mevcut konsol tasarımında bu donanım ısıya bağlı throttling problemleri yaşayabilir mi emin değilim bu da aslında doğrunda üretim tekniği ile ilgili. PlayStation 4 altyapısı 28nm üretim geometrisi etrafında şekillenirken, PlayStation 4 Neo için 14nm sürecine geçilebilir. Hali hazırda 14nm GPU'ya sahip olan, 14nm CPU için de hazırlıkları süren AMD, Jaguar tasarımını yeni sürecine ne denli uyarlayabilmiştir bundan da emin değilim.
     
    Galeri bölümünde bulabileceğiniz dökümanlar konsolla ilgili bazı diğer detaylara da ışık tutuyor. Geliştiricilerin hangi çözünürlüğü kullanması gerektiği gibi konularda, Sony'nin bazı direktifleri de söz konusu. Sızdırılan dökümanlara göre örneğin, 4K televizyonda 1440p'nin, HDTV'de 1080p'nin verdiğinden daha fazlası için yeterli etkiyi sunamadağından Sony'nin bu çözünürlük kombinasyonuna sıcak bakmadığı anlaşılıyor. Dediğim gibi bu dökümanların durumu zamanla belli olacak. Ancak kesin olan şu ki; PlayStation 4 Neo, Xbox Project Scorpio gücünde olmayacak zaten beklenti de o değil, belki bir sonraki aşamada PlayStation 5 hamlesi gelebilir ancak PlayStation 4 Neo, mevcut altyapıyı geliştirerek ekosistemi daha yüksek performans ve VR'a hazırlayacak gibi görünüyor.  
     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    PlayStation 4 Neo özellikleri
    PlayStation 4 Neo özellikleri
    PlayStation 4 Neo özellikleri
    PlayStation 4 Neo özellikleri
    PlayStation 4 Neo özellikleri
    PlayStation 4 Neo özellikleri
     







  • Artık çık da alalım be.Hala bekliyorum.

  • Tek gerçek Scorpio

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten Microsoft en guclu konsol derken buyuk ihtimal Neonun sistem ozellikleri ile ilgili duyum almistir.Benim icin 1080pde high da 60fps oyun oynatsin yeter.Oyunlar yuzunden buyuk iht yeni Ps4 u tercih edecegim ama Scorpioyuda denemek isterim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

    Tek gerçek Scorpio


    Ex oyun olursa alınır da,bütün oyunlar pc'ye geliyor.Pc toplamak daha mantıklı olur

  • bunlar 1 ay onceki sizintilarin kaynagi, son gelen sızıntılarda konsolun 5,5 tflops ve zen lite islemci ile gelebilecegi soyleniyor.
    sony 1440p olayını tutmamis, pek bir fark yarttigi kanaatinde degil,1800p ve ustu olacak , ps4'teki frame rate oranını tutturabilmek icin 4k'dan yuzde 20 civarlarında daha dusuk cozunurlukte oyunun calistirlabilcegini bunun upscale edilecegini soyleniyor.

  • Yalniz tek gercek dedigin konsol 1.5 sene sonra cikacak, o zamana ati alan Uskudar'i gecer. Scorpio'nun cikisina da bomba oyunlarini cikartirlarsa, MS kacacak delik arayacak demektir.

    Konsolun cikisindan 1 sene sonra cikacak Scorpio nedeni ile MS zaten arada mevcut olan fark katlanarak artacagindan 1 sene boyunca cikan oyunlarda resmen canina ot tikilmis bir sekilde surunecek.

    Arti olarak Scorpio'nun cikisina duyurulacak muhtemel PS5 ile de geri kalan zaman icinde yine Sony'nin golgesinde kalmaya devam edecektir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır scorpio çıktığında o fiyata alamayacak insanlar burada scorpiooooo diye bayrak tutuyorlar. Ergenus fanboyus vakalarına hazırlıklı olun. 1500 liraya falan alacaklarını zannediyorlar 4k makineyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://tr.scribd.com/doc/312585554/PS4-5-NEO-pdf
    sonynin hedefi 2016 son bahari gibi konsolu cikartmak icin, eylül'ün sonlarında cikcak oyunlar icin 1. gün update ile neonun desteklenebilecegi ,ekim'in erken zamanlarda gelecek oyunlar icin ise cikmadan once oyunun neo modu desteklemesi gerektigi yazili , kasim gibi konsolu cikartmayi planliyolar muhtemelen.yoksa 2017'de filan gelecek olsa bu kadar erken istemezler bunlari.tabi planlar degisebilir, ozellikle bu daha ustun ozelliklerle 499 dolara cikartabilmeleri icin konsolu 2017 marti beklemeleri gerekebilcegi yonunde sizintilar vardi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Yalniz tek gercek dedigin konsol 1.5 sene sonra cikacak, o zamana ati alan Uskudar'i gecer. Scorpio'nun cikisina da bomba oyunlarini cikartirlarsa, MS kacacak delik arayacak demektir.

    Konsolun cikisindan 1 sene sonra cikacak Scorpio nedeni ile MS zaten arada mevcut olan fark katlanarak artacagindan 1 sene boyunca cikan oyunlarda resmen canina ot tikilmis bir sekilde surunecek.

    Arti olarak Scorpio'nun cikisina duyurulacak muhtemel PS5 ile de geri kalan zaman icinde yine Sony'nin golgesinde kalmaya devam edecektir...

    En fazla 1 yıl daha krallığınızı uzatırsınız işte Scorpio çıkınca sizi ancak PS5 kurtarır ki onun çıkması 5 yıl sürer zaten

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnşallah konsollarda 4K olurda artık sinematik oyunlar görürüz. Gerçi BF1 gibi oyunlar baya iyiler.

  • "Özellikle 4K yerine 1440p'ye çok sıcak bakılmadığı zira 1080p ile kıyasladığında hissedilir farka rastlanamadığı yönünde yorumlar söz konusu."


    1080p ile 1440p arasinda hissedilir bir farka rastlanamamis oyle mi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: michael01

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

    Tek gerçek Scorpio


    Ex oyun olursa alınır da,bütün oyunlar pc'ye geliyor.Pc toplamak daha mantıklı olur

    hocam aslında şöyle bir olay var. konsol alanların bir kısmı exc. için alıyor, bir kısmı da benim gibi online hilesiz olduğu için alıyor. sadece online oyun oynayanlar için scorpio almak daha mantıklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 15 Temmuz 2016; 9:54:19 >
  • Şu forumda ergenden çok gereksiz insan ne kadar çok
  • Dediğinde haklısın.Konsolda hilesiz oyun oynamak ayrı bir güzel oluyor.
  • Yalniz o 1 yil boyunca millet burada ne maytaplar gececek, herhalde bir 10 yila yetecek malzeme cikar o 1 yil icinde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala scorpio diyenler var. Konsol işini batırdılar. Ellerinde olan bir kaç exc. yi de pc ye çıkardılar. Konsollarının konsol olma özelliğini yok edip ucuz bir pc ye çevirdiler. Şimdi de çözünürlüğe oynayıp bir şeyler yapabilmenin peşindeler. Neo yu da alırım hatta ondan sonra çıkacak olan PS yi de alırım fakat Microsofta ait olan hiç bir konsolu almam. Adamlar hala konsol işinin exc. ler olmadan yürüyemeyeceğini anlayamadılar.
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Eksik çeviri var. HDTV üzerinde fazla fark oluşturmadığı yazılmış.
    http://www.donanimhaber.com/oyun-konsollari/galerileri/PlayStation-4-Neo-ozellikleri_1.htm

    Kısaca Neo, 1080p'de 60 FPS verebilcek bir konsol gibi gözüküyor. Aslında PS 4 yapabilmeliydi bunu da neyse...
  • Çöp oğlu çöp işlemciye oc yapmış adamlar işe bak. Witcher 3'te itemlar sekmesinde kasıyor bu işlemci ya, bu mudur yani konsol?
    Ne hale geldi konsol piyasası anlamıyorum, biri ara konsol çıkarıyor, diğeri 6-8 ay sonra yeni konsol çıkaracak. E o zaman Scorpio'dan sonra en fazla 2 yıl içinde Sony'den bir cevap daha gelecek işler iyice karışacak.
    Adam akıllı aynı zamana ayarlayın nesil çıkışlarınızı işte, zaten 2 tane firma koskoca pazarda.

    Bence aklı olan alsın en ucuz modelinden bir konsol koysun excler için, yanına da bilgisayar toplasın. Çok oyun oynayan biriyseniz multiplatform oyunlardaki fiyat farkıyla bilgisayarın parası çıkar zaten.
  • Xbox güçlü çıkacak. normal ps4 ü alan Xbox scorpior alı böylece adaha avantajlı olur ps4 ten de vazgeçmemiş olur güçlü içerikleri xboxla açar;)

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.