Şimdi Ara

LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    LG’nin yeni seri televizyonlarını takip ettiyseniz eğer çoğu alışveriş sitesinde 2016 model olarak geçtiklerini görmüşsünüzdür ancak detaya inildiğinde belirgin şekilde birbirlerinden ayrılıyorlar. Diğerlerine kıyasla en mütevazı 600V serisinden başlamak üzere 700, 800 ve 900V şeklinde segmentler oluşturulmuş. Mesela 600 ve 700 serisi arasındaki en belirgin fark gerçek yenileme hızı tarafında oluyor.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    49UH650V TV Direct LED aydınlatmalı panelde 100Hz tazeleme hızına sahipken, 49UH770V Edge LED aydınlatmalı panelde gerçek 200Hz tazeleme hızı sunuyor, Quantum IPS teknolojisinden güç alıyor. Bunlara ek olarak 650V’ye kıyasla Harman Kordon hoparlörler ve üzerinde mikrofon, hareket tuşu bulunduran akıllı kumandayla geliyor. Aralarındaki fiyat farkı ise biraz dengesiz, incelemenin ilerleyen kısımlarında bu konuya tekrar değineceğiz.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    49UH650V’nin görünümüyle incelememize başlayalım. Metalik görünümlü, ince çerçeveli bir akıllı TV var karşımızda. Metal görünümlü olduklarını söyledik ama görünüm ve hissiyat anlamında gayet başarılılar, gün ışığıyla izleme deneyimini zedelemeyecek şekilde parıldıyorlar, verdikleri hissiyat ise gayet hoş, parmak izi tutmadıklarını da ekleyeyim.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
      
    Çerçeveler gibi çıkarılabilir ayaklar da metal görünümlü bir malzemeden üretilmiş, çerçevelere kıyasla biraz daha mat bir renkleri var. Televizyonu gayet dengeli tutan ayaklarla sağa sola salınım söz konusu bile değil, ortadan ayaklı inanılmaz derecede salınım yapan TV’lerden sonra şahsen benim beğenimi kazandılar.
     
     LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Temel butonlar TV’nin altında, daha doğrusu logonun alt kısmına konumlandırılmışlar. Yumuşak plastik kaplı geniş tuşlar pek diri değiller, zorluk çıkarmıyorlar ancak basış hissiyatları zayıf kalıyor, kumanda olduktan sonra bu butonları unutuyorsunuz gerçi.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    49 inç yani köşeden köşeye ekran bazında 124CM’lik bir TV, konumlandıracağınız yere göre büyüktür küçüktür olayın bu tarafı biraz daha öznel kalıyor ancak kalınlık tarafı özellikle de duvara montaj yapacaklar için önemli. Ayaklarıyla beraber 21.6CM, ayaksız halde 7.7CM bir kalınlığa sahip, açıkçası incelik hedeflenmemiş gibi görünüyor.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    650V’nin arkasına bakalım, siyah hafif dokulu arkayüzde portlar sol tarafta konumlandırılmış. İlk etapta müdahele etmesi kolay PCMCIA kart slotu, bir USB ve 2 tane de HDMI girişi var. Arka yüz portlarında bir HDMI ve bir USB çıkışı daha, analog giriş çıkışlar, optik dijital ses çıkışı ve RJ-45 portunu görüyoruz.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    HDMI portları 4K 60Hz görüntü aktarımı destekliler, bu taraf gayet önemli zira salonunda bir medya oynatıcıyla video içerik tüketmek veya bilgisayar sahibi olanlar için salonda oyun oynama keyfini yaşamak için 4K’da 60Hz tazeleme hızı gayet iyi. Ekran modları seçiminden de oyun moduna aldığınızda rahatsız edici gecikmeler yaşamadan oyun oynayabiliyorsunuz, gecikme süresi verdiğiniz tepkileri köreltmiyor diyebilirim.
     
    USB portlar 2.0 standardındalar. Bu portlardan en azından biri USB 3.0 standardında olabilirmiş diye düşünmedim değil ancak flaş bellek üzerinden oynattığım yüksek boyut ve kaliteye sahip videolarda herhangi bir sıkıntı yaşamadım, gayet atik bir şekilde video içerisinde ve videolar arasında geçiş yapabildim, açıkçası şahsi kullanımımda USB 3.0 olup olmaması benim için bir şey değiştirmedi.
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    650V’nin kumandasına da göz atalım, aslına bakarsanız kumanda sıradan bir televizyon kumandasına benziyor, abisi diyebileceğimiz 770V’deki akıllı kumanda gibi imleç hareketlerini kolaylaştıran hareket tuşu ve mikrofona sahip değil, WebOS 3.0 arayüzü ses komutlarını desteklese de kumandanız akıllı kumanda değilse bu özellikten istifade edemiyorsunuz, isterseniz akıllı kumandayı sonradan temin edebiliyorsunuz gerçi. Kumandanın malzemesi tarafında göze batan veya öne çıkmasını sağlayan bir şey yok diyebilirim genel olarak.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Panelin özelliklerini sıralayalım. 4K çözünürlüğe sahip Direct LED aydınlatmalı IPS 10-bit panel 1200 PMI değerine sahip. Bu PMI değeri genelde bir pazarlama taktiği olarak kullanılıyor, mesela 1200Hz-1500Hz gibi, bu yüzden çoğu zaman gerçek tazeleme hızı arkaplanda kalıyor. 650V’deki panelin gerçek tazeleme hızının 100HZ olduğunu belirtelim, gerçek tazeleme hızları tarafında geçtiğimiz senelerde 120-240hz şeklinde değerler görüyorduk ancak yeni bir dönem olarak 2016 senesinde en azından LG tarafında 100-200hz şeklinde tazeleme hızlarıyla karşılaşmaya başlamış olduk. Aynı zamanda 3D modasının söndüğüne de şahit oluyoruz, kullanımı sınırlı olduğu için 650V’de de olduğu gibi yeni nesil TV’lerden 3D özelliği çıkarılmaya başlandı.
     LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Çıkarılan şeyler olduğu gibi yenileri de eklendi, bunların başında HDR geliyor. Açılımı High Dynamic Range, Türkçesiyle Yüksek Dinamik Aralığı şeklinde adlandırabileceğimiz bu özellik sayesinde uyumlu içeriklerde ışık ve renkteki dip ve tepe değerler arasında daha fazla kademe bilgisi bulunuyor. Somutlaştırmak adına bir örnek verelim, mesela çok karanlık bir ortamda çok parlak bir obje var, aynı sahnede hem koyu siyahlar hem de parlak beyazlar gösterilmesi gerekiyor, işte burada HDR sahnenin daha geniş bir şekilde değerlendirilmesi tarafında daha fazla kademe bilgisiyle daha doğru ve daha gerçekçi görüntülerin oluşturulmasını sağlıyor. Amma velakin benim de hızlı geçtiğim bir konu var, o da “uyumlu içerik” meselesi.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Sadece HDR destekli içerikler sahne rengi ve ışığı konusunda daha fazla bilgi veya kademeye sahip oldukları için HDR destekli TV’lerde oynatılabiliyorlar, mesela bir TV kanalını izlerken HDR’dan faydalanamıyorsunuz, HDR destekli video içerikler de şu an için gayet sınırlı. HDR görevini yapıyor mu peki? Uyumlu içeriklerde hakkıyla yapıyor hem de, panel de iyiyse tabiri caizse cam gibi görüntü alıyorsunuz, 650V’de de aynı şekilde oldu, renkler arasındaki geçişler şaşmadan gayet derin siyahlar ve parlak renkler elde edebildim.
     
     LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Renklerin, tonların ve akıcılığın detaylarına inelim şimdi. LG’nin yeni serilerinde göze çarpan ilk şey akıcılık diyebilirim. Trumotion açık halde uydudan bir dizi izlerken bazı sahnelerin, yayın 60 kare/saniyeymiş gibi akıcı işlediğini görüyorsunuz, kısaca ardışık iki karenin arasında yeni bir karenin oluşturulup yerleştirilmesi sürecinden sonra gerçekten çok hoş, çok akıcı bir görüntü ortaya çıkıyor, günlük kullanım senaryolarından özellikle futbol maçlarında gayet verimli çalıştığını söyleyebilirim.
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Genel olarak çoğu içerikte Trumotion’dan tam verim alabiliyorsunuz, TV dizilerinde de sahneden sahneye, oran vermek gerekirse gözlemlerim çerçevesinde %70-%100 arası bir verim söz konusu, yani bazen o yağ gibi akan sahneler biraz yavaşlayabiliyor. Sabit kare/saniye oranına sahip videolarda ise bir an bile 60 kare/saniye akıcılığından taviz vermiyor. Anladığım kadarıyla sabit sahnelerin üzerinde hareket eden objelerde daha başarılı.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    LG’nin geçen seneki modellerinin bir kısmında dikey banding probleminden bahsediliyordu, forumumuzda da dile getirilmiş ancak 650V’de banding’e rastlamadım, kamerayla kayıt esnasında dahi dikkate alınacak bir şey göremedim, tepkime süresi de aynı şekilde sıkıntısız, hayaletlenme söz konusu değil.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Renkler tarafında konuya önce piksel dizilimiyle başlamak istiyorum, LG’nin geçtiğimiz senelerde de gördüğümüz, araya beyaz piksel sıkıştırılan RGBW piksel dizilimi 650V’de de kendine yer bulmuş. RGBW piksel diziliminde gerçekten tertemiz ve doğru beyazların alabiliyorsunuz, beyazlar konusunda bu dizilimin eline su dökebilen çözümler sayılıdır. Diğer renkler tarafında ise açıkçası arzuladığım kontrast oranını yakalayamadım, kötü değil kesinlikle renk doğruluğu ve doygunluğu tarafındaki Color Prime Pro ve 3D Color Mapping teknlolojisi RGBW dizilimli paneli beyaz haricindeki renkler konusunda paneli hayli hayli kurtarmış, örneğin yine LG’nin 7787’sinden çok daha iyi, şu an ekranlarınıza yansıyandan çok daha iyi renkler alabiliyorsunuz ama dediğim gibi, ince geçişleri gözleyen biri olarak kontrast değerinin bir tık daha iyi olmasını yeğlerdim.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Kaliteli içeriklerde, özellikle de HDR içeriklerde iyi bir RGB dizilimli panel gibi doygun renkler ve derin siyahlar elde edebiliyorsunuz, gerçekten keyifli ama o içerikler de şu an için sınırlı. Ekranın maksimum ışık miktarı ise düşük, lokal aydınlatmalı panelde dışarıdaki ışıkla veya normal oda lambasıyla aydınlanan bir salonda, her iki şekilde de maksimum ekran ışığı şart, maksimum ekran ışığıyla ideal ışık değerini yakalamış oluyorsunuz. Parlama tarafında rahatsız edici bir durum olmadığını söyleyebilirim, ışık hüzmesini görüyorsunuz ama görüntüyü tamamen beyaza boyamıyor, görüşünüz açık kalıyor.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte! 
     
    Renkler ve detaylar deneyimi süsleyen bir başka etken de ses performansı. 650V’ye standart çözüm 10+10W şeklinde 2.0 hoparlör kurulumu eşlik ediyor. Abilerinin özellk listesini karıştırırken Harman Kordon hoparlörlere sahip olduklarını görünce 650V’deki standart çözümden pek bir şey beklemezsiniz belki ama 650V’nin üzerinde hoparlörler beni ziyadesiyle yanılttı. Maksimum sesi hayli yüksek, salonu doldurmayı geçtim evi dolduracak kadar yüksek hem de, aksiyon filmi izlerken şahsen %30’un üzerine çıkma gereği duymadım, %70’in üzerine çıktığınızda distorsiyon oluşmaya başlıyor ancak o seviyelere çıkmaya gerek kalmıyor zaten.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Detay anlamında güçlüler, temiz vokal sesler almak mümkün, çevresel ses performansı da 2.0 kuruluma göre başarılı, uygun dizi-film içerikleri tüketirken keyifli bir ses deneyimi yaşadım. Yüksek çözünürlüklü ses dosyalarıyla da denemeler yaptım, tok tonlarda, baslarda 2.0 kurulumundan beklediğimi aldım, baslar kulağa çok doğal gelmiyor ve gümbür gümbür sallamıyor ortalığı tabii ama kesinlike üzmüyor, orta-üst aralıkta bir yerde diyebilirim genel performansı için. Genel paket olarak standart 10+10W aşağıya bakan hoparlörleri ekolayzır ayarlarına pek tepki vermeseler de gayet iyi buldum, aniden patlayıp ödünüzü koparan reklam seslerini dengelemeye kadar detaylı ses ayarlarıyla da eksiği yok diyebilirim.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    49UH650V’nin temelinde WebOS 3.0 işletim sistemi var. Geçtiğimiz sene gördüğümüz WebOS 2.0 yeni seriden nasibini almış diyebiliriz. WebOS 3.0 ilk etapta hızlı, pratik ve sade şeklinde niteleyebilirim. Televizyonun temelini oluşturuyor, normal TV’nin yanında açılan bir işletim sistemi değil, televizyonun tümü bu sistem üzerine kurulu, hızlı açılış modunda 650V 2-3 saniye içerisinde açılıyor. Yüksek çözünürlük destekli uydu alıcısının yanında dört çekirdekli bir yonga var, LG bu yonganın detaylarını paylaşmamış ancak YouTube’da 4K video veya kendi medya oynatıcısındaki 4K 60FPS desteğiyle günlük uygulamalarda sistemin teklemeden çalışabilmesi için yeterince güçlü olduğu anlaşılabiliyor. HD kanal geçişlerinde pek seri değil, gücünün sınırları ise internet tarayıcısı üzerinde bol flaş içerikli sitelere girdiğinizde ortaya çıkıyor, ağır içerikli sitelerde akıcı bir deneyim değil belki ama bir klavye ve fare bağladığınızda bir TV olarak iş görür internet deneyimi elde edebilirsiniz.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Gayet seri çalışan arayüzde uygulamalar alt barda sıralanıyor, temel ve günlük uygulamalara erişebildiğiniz mağazadan indirdiğiniz uygulamalar bu bara geliyor, sıralamayı istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz, 680MB civarındaki belleğin uygulamalar için fazlasıyla yeterli geldiğini de ekleyeyim. Teklemeden çalışan arayüzde uygulamaların açılış hızları normal seviyede, geçmiş uygulamalar arasındaki geçiş ise hayli seri, mesela TV ve YouTube arasında tertemiz bir geçiş var, sistem genel anlamda karşısında boş boş bekletmiyor. Klavyesi Türkçe dil desteğine sahip ancak klavyede ufak tefek takılmalar olabiliyor.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Sistem güncellemeleri 802.11ac standardındaki, çekim gücü normal Wi-Fi veya kablo üzerinden internete bağlı olunduğu sürece kontrol ediliyor, güncelleme geldiği vakit bildirim geliyor ve arkaplanda indirilmesini sağlayabiliyorsunuz. Yazılımdan bahsetmişken televizyonun TKGS yani Türksat Kanal Güncelleme Sistemine de sahip olduğunu belirtelim, elle frekans ayarı yapmanıza gerek kalmadan kanallar otomatik güncelleniyor.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Yonganın her işinizi görebilecek bir yonga olduğunu gösteren bir diğer şey de medya kaydetme ve oynatma kabiliyetleri. HEVC desteğiyle 4K’da 60FPS’ye kadar video oynatabilen sistem bitrate fark etmeksizin MP4, MKV, Xvid ve birçok formatı sorunsuz oynatabiliyor, H.264 veya H.265 ile işlenmiş olsun benim açıkçası çalıştıramadığım video türü olmadı. Upscaling, yani çözünürlük yükseltme tarafında 480P videolardan medet ummak yersiz olur, bunu baştan belirtelim, en az 720P ve üzeri içeriklerle değerlendirmek gerek, benim değerlendirmelerim ve test ettiğim içerikler ışığında olması gerektiği gibi çalıştığını söyleyebilirim, özellikle 1080P videolardan iyi verim aldım ancak içerikten içeriğe performansı değişebildiği için kesin bir şey söylemek güç.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    WebOS 3.0’da ekran kaydı özelliğine yer verilmiş, ekranda ne görüyorsanız hiçbir kayıp olmadan kaydını alabiliyorsunuz, ister sadece o TV programını ister süre sınırlı olarak. Kayıtları USB belleğe alabiliyorsunuz, televizyon önce yazma hızı bakımında taktığınız belleğin yeterli olup olmadığını ölçüyor, ardından kayıt almaya başlayabiliyorsunuz. Bu arada kayıtları sadece televizyonun okuyabildiğini ekleyeyim, şifreliler, yani kayıt alırım bilgisayara aktarırım gibi bir şey söz konusu değil.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    Ekran paylaşımı tarafında LG G2 ile yaptığım testlerde açıkçası herhangi bir pürüzle karşılaşmadım. Kablosuz ekran paylaşımının doğası gereği tepkilerinize hızlı tepki veremiyor ancak fotoğraf ve video paylaşımı için gayet yeterli. Çözünürlük ve kalite anlamında rahatsız edici düşüşler yaşamıyorsunuz.
     
    LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte!
     
    LG 49UH650V açıkçası kendi segmentinde başarılı bir TV, WebOS 3.0 hatrı sayılır bir katma değer, panelin kendisi de renk tarafındaki yeni teknolojilerle RGBW piksel diziliminin olumsuz izlenimini kırmış görünüyor, yakın zamanda yaygınlaşmayacak olsa da HDR desteğinin olması da cabası. 650V’nin en büyük sıkıntısı abileriyle aralarındaki fiyat farkı. Daha iyi panel, piksel dizilimi, Harman Kordon hoparlörler ve akıllı kumanda için 650V’nin üzerine televizyonun fiyatına kıyasla ufak bir meblağ ekleyerek aynı boyutta 770V’yi alabiliyorsunuz. Bu yüzden 650V’nin fiyatının en azından 770V’ye göre biraz dengelenmesi gerekiyor.
     
    Böylelikle bir incelememizin sonuna gelmiş olduk, bir sonraki videoda görüşmek üzere hoşçakalın.







  • WRGB piksel diziliminden iyi birşeymiş gibi bahsedilmiş fakat bu iyi birşey değil.Panele W yani beyaz piksel eklenmesi toplan çözünürlükte ve renk zenginliğinde düşüşe sebep oluyor.Toplamda 4k yerine 3k piksel oluyor bu tip panellerde.Gerçek 4k panel değil yani.Satın alırken dikkat edilmeli.

  • Umarım video başlangıcında çıkan şu oyun reklamından iyi para alıyorsunuzdur. Artık midem bulandı şu oyun reklamının müziğinden.:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebrail.bsrn -- 14 Temmuz 2016; 22:36:32 >
  • Arkadaşlar bende bu televizyonun 43 inç modeli var, stoklara yeni girdiğinde aldım, incelemeyi izledim ben de görüşlerimi paylaşayım.
    Akıllı tv özelliği konusunda yetersiz olduğunu düşünüyorum, örneğin siteden film izliyorsunuz filmi durdurdunuz 2-3 dakika gibi bir zaman geçtikten sonra sayfayı yeniliyor ve kaldığınız yeri bulamıyorsunuz, güncellemeleri yaptıktan sonra denemedim ancak youtube uygulaması üzerinden ciddi ciddi hesabıma giriş yapamadım, sistemde bug var.
    LG teknik servisi çok ukala(İstanbul Ümraniye,Üsküdar,Ataşehir,Kadıköy tarafında hizmet veren), çağırmayıp kurulumu ben yapayım derseniz tv garanti dışı kalıyor, çağırıp kurulum yaptırdığınızda ne kadar kişisel verilerin lg tarafına gönderileceği seçenek varsa bunu kurulum yaparken umursamaz şekilde işaretli bırakıp geçiyorlar. Elimde televizyon dışında hdmi 2.0 destekli hiçbir cihaz olmamasına rağmen hdmi2.0 kablosunu 80 liradan satmaya çalıştılar, elimdeki philips marka topraklı prizin bir kerelik koruma sağladığını sonra işime yaramayacağını söyleyip topraklı priz satmaya çalıştılar, hiçbirini almak istemedim, çalışan çantasını açıp alacaksan bu markadan al dedi seni kazıklamıyorum dercesine, satamadığı için sinirlendi herhalde. Ölü pixel testi yaptırmak istediğimde elimde flash belleğe görüntüleri hazırlamış olduğum halde sadece televizyondaki demo manzara resimlerinden test yaptıklarını ve bu sonuçlara göre ölü pixel olup olmadığını söylediler ukala şekilde. Ağzına kürekle vurasım geldi. Bu çakallara yüz vermeyin. Sonradan ben televizyonu test ettim gördüğüm kadarıyla ölü pixel yoktu iyi ki.
    Bütün bunların dışında, çok televizyon izleyen birisi değilim, televizyon beğenimi kazandı vatan bilgisayar'a flash bellek ile hdr destekli demo götürüp izledim gerçekten güzel görünüyordu ben de satın aldım. Yalnız şunu belirteyim duvara monte edecekseniz usb bellek takıp çıkarmakta zorluk çekersiniz. Televizyonun altına playstation 4 girebiliyor. Ben 2500tl ye aldım vatan bilgisayar'dan bu fiyat bandında alınabilecek en iyi 4k televizyonlardan biri bana kalırsa. Okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 14 Temmuz 2016; 22:55:13 >




  • Burak selam,

    Çok güzel inceleme olmuş, incelemelerini severek takip etmeye başladım. Yalnız bir hatayı düzelteyim; tepkime süresi diye bir şey yoktur. Onun adı tepki ya da yanıt süresidir. Bu tabir response time'ın karşılığı olarak kullanılıyor. Yani terimin orijinalinin tepkime ile falan bir alakası yok. Tepkime bildiğin gibi genelde kimyada kullanılan bir tabir. anlamı da tdk'ya göre şöyle:

    isim, kimya; Birbirini etkileyen maddeler arasında ortaya çıkan durum, reaksiyon, teamül

    İyi çalışmalar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 14 Temmuz 2016; 23:02:53 >
  • Beko nun android tvsini inceleyin. Ama yok kore liler daha önemli..

  • Tam da My Hero Academia okuyordum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LKLC -- 14 Temmuz 2016; 23:27:20 >
  • Lg tvilerde bu ışık huzmeleri olmasa süper olurdu ama sanırım led tvlerin genel bir sorunu olsa gerek çünkü nerdeyse butun led tvlerde ışıkla ilgi farkli sorunlar var. Lg uh850v kullanmış biri olarak sesi görüntüsü muhteşem bir televizyon tvde ışık sızması falan yok fakat ekrandaki fare imleci siyah ekranda hareket edince ışık huzmesi takip ediyor bu ışık huzmesini led yerel karartma ayarını yuksek yapınca tam kaybolmasada gercekten ise yarıyor.

    Ayrıca site yonetiminden lg uh850v modeli içinde bir inceleme bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focus1 -- 14 Temmuz 2016; 23:37:36 >
  • Tasarım ben 2010 modelim diyor...

  • Gerçek 100 hz , 200 hz olayına takıldım ben . Amerika ya bile 200hz panel gitmiyor Avrupa ya nasıl gelecek ? Bir çok sitede katalog bilgisi 200 hz yazsa da biz yazılımla 200 hz olduklarını ve 10 bit değil 8bit + FRC olduklarını biliyoruz . Ayrıca UH650 V 60 hz .
    http://www.displayspecifications.com/en/model/0db6502
    http://www.displayspecifications.com/en/model/a38c46c
    http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh8500


    Işık sızması olayı ise edge led ile en çok görülen sorunların başında geliyor. İnce panel uğruna baştan defolu ürünlere gebe kalıyoruz. . Gördüğüm kadarıyla bu işi en iyi çözen Sony ve ardından LG geliyor.Samsung ve Philips ise oldukça sabıkalı .Lg yine vertical banding olarak her zaman bir numara. Okuyoruz öğreniyoruz bu fahiş fiyata satılan televizyonların aslında hepsi çöp. Ama el mecbur almak zorunda kalıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 15 Temmuz 2016; 0:17:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: myalperen

    Arkadaşlar bende bu televizyonun 43 inç modeli var, stoklara yeni girdiğinde aldım, incelemeyi izledim ben de görüşlerimi paylaşayım. Akıllı tv özelliği konusunda yetersiz olduğunu düşünüyorum, örneğin siteden film izliyorsunuz filmi durdurdunuz 2-3 dakika gibi bir zaman geçtikten sonra sayfayı yeniliyor ve kaldığınız yeri bulamıyorsunuz, güncellemeleri yaptıktan sonra denemedim ancak youtube uygulaması üzerinden ciddi ciddi hesabıma giriş yapamadım, sistemde bug var. LG teknik servisi çok ukala(İstanbul Ümraniye,Üsküdar,Ataşehir,Kadıköy tarafında hizmet veren), çağırmayıp kurulumu ben yapayım derseniz tv garanti dışı kalıyor, çağırıp kurulum yaptırdığınızda ne kadar kişisel verilerin lg tarafına gönderileceği seçenek varsa bunu kurulum yaparken umursamaz şekilde işaretli bırakıp geçiyorlar. Elimde televizyon dışında hdmi 2.0 destekli hiçbir cihaz olmamasına rağmen hdmi2.0 kablosunu 80 liradan satmaya çalıştılar, elimdeki philips marka topraklı prizin bir kerelik koruma sağladığını sonra işime yaramayacağını söyleyip topraklı priz satmaya çalıştılar, hiçbirini almak istemedim, çalışan çantasını açıp alacaksan bu markadan al dedi seni kazıklamıyorum dercesine, satamadığı için sinirlendi herhalde. Ölü pixel testi yaptırmak istediğimde elimde flash belleğe görüntüleri hazırlamış olduğum halde sadece televizyondaki demo manzara resimlerinden test yaptıklarını ve bu sonuçlara göre ölü pixel olup olmadığını söylediler ukala şekilde. Ağzına kürekle vurasım geldi. Bu çakallara yüz vermeyin. Sonradan ben televizyonu test ettim gördüğüm kadarıyla ölü pixel yoktu iyi ki. Bütün bunların dışında, çok televizyon izleyen birisi değilim, televizyon beğenimi kazandı vatan bilgisayara flash bellek ile hdr destekli demo götürüp izledim gerçekten güzel görünüyordu ben de satın aldım. Yalnız şunu belirteyim duvara monte edecekseniz usb bellek takıp çıkarmakta zorluk çekersiniz. Televizyonun altına playstation 4 girebiliyor. Ben 2500tl ye aldım vatan bilgisayardan bu fiyat bandında alınabilecek en iyi 4k televizyonlardan biri bana kalırsa. Okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi forumlar.


    bugün mediamarkt ın gittigidiyor hesabı üzerinden 2180 tl ye aldım.





  • 49Ub850v de wrgb mi dizilim?

  • Burak Şolt incelemen gayet anlaşılır açıklayıcı başarılı teşekkürler. Ama ses tonun biraz silik ve zayıf kalıyor.

  • Gerçek 60 Hertz dir o panel en fazla. 200 Hertz paneli kim görmüş abi? Kim alabilir bu ülkede? Ucuza 200 Hertz panelin kendisini bile bulamazsın.

    Bariz LG fasona yönelmiş bu modelde. Kumandadan bile belli. USB 3.0 koymayıp hızı aşırtılmış 2.0 ile telafi etmişler durumu bence.

    Bana kalırsa o da yok. Hız engeline takılmamanızın tek nedeni H/W decoding olmaması da olabilir. Ne de olsa gelişmiş bir Linux çekirdekli sistem kullanıyor.

    Yazılıma çözdürmüş olabilir. Yakından görmem lazım.

    Beyaz eklemesi renklerin daha pastelleştiği anlamına gelir. Vestel'i bu renk gamutundan ötürü yerden yere vuranlar LG'yi de yerden yere vururlar umarım.
  • RGBW ise gerçek 4k da değildir. 3K dır bu TV.

  • Birkez de tizen li samsung tv yi inceleseydiniz. Webos pişmanlıktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu panel 3k arkadaşlar 2880 x 2160 piksel lg nin 3. dünya ülkelerine sattığı uyduruk bir modeldir uzak durun.

  • Burak Şolt incelemen gayet anlaşılır açıklayıcı başarılı teşekkürler. Ama ses tonun biraz silik ve zayıf kalıyor.

  • Arkadaşlar 55UF7787 mi 49UH770V mi almaliyim sizce .birinin boyutu digerinin biraz daha gelismis ozellikleri cezbediyor.Teşekkurler

  • 14:07 "Televizyonun fiyatına kıyasla ufak bir mevla ödeyerek" demişsiniz resmen. Yazıda meblağ yazmışsınız ama söylerken dikkat edin meblağ değil mevla diyorsunuz.

    Tv'nin girişlerinin duvara bakar olması mantık dışı. Benim 4-5 yıllık televizyonumda bile usb 3.0 var.Dahili bass hoparlör var. Ekran 4k için saçma derecede küçük. Üst seri olan modellerde donanım daha iyi olacaktır. Lg için en uygun 8xx-9xx serisi gerisi çok kötü.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.