Şimdi Ara

'Adil Kullanım Kotasına Hayır!' kampanyasıyla ilgili mecliste basın toplantısı düzenlendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 'Adil Kullanım Kotasına Hayır!' kampanyasıyla ilgili mecliste basın toplantısı düzenlendi 
    DonanımHaber Forumları'nda üyelerimiz tarafından başlatılan ve kısa süre içerisinde büyük bir destek gören "Adil Kullanım Kotasına Hayır!" kampanyası, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in paylaştığı "Forumdaki gençlere selam, AKK’ye hayır!" başlıklı fotoğrafla meclisten de destek görmeyi başarmıştı.
     
    Daha önce verdiği sözü tutarak bugün konuyla ilgili TBMM’de basın toplantısı gerçekleştiren Özdiş, gelişmiş ülkelerde ve gelişmekte olan ülkelerde dahi olmayan, internet servis sağlayıcı tarafından ay içerisinde ilgili kullanım miktarını geçtikten sonra yapılan hız düşürme işlemini adaletsiz ve tüketici haklarına aykırı bulduğunu belirtti.
     
    Altyapı eksiklikleri gerekçe gösterilerek belli bir hızda satılan kotanın servis sağlayıcı tarafından düşürülmesinin kabul edilebilir olmadığının altını çizen İbrahim Özdiş, "24 Mbit’e kadar hız" denilerek satışı yapılan internetin bazen 2-3 Mbit'e kadar düşürülmesini 'utanmazlık' şeklinde değerlendirdi.
     
    Diğer taraftan kota aşımı sonrasında 3 Mbit’e çekilen hızın içerisinde bulunduğumuz dijital çağ için komik bir rakam olduğunu sözlerine ekleyen milletvekili, günümüzde herhangi bir internet sayfasının dahi artık megabaytlarca veri harcadığını söyledi. Gürcistan'da kişi başına düşen gelirin 1,050 TL olduğunu ancak 100 Mbit tamamen sınırsız internetin ise 124 TL olduğunu ifade eden İbrahim Özdiş, uyarıların dikkate alındığı takdirde çare için birçok çözümün bulunduğunu belirtti. Toplantının tamamına hemen aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.
     
     







  • hadi inşallah

  • İlgi görmez işin ucunda rant yoksa,ne zaman vatandaşın yararına bir şey yaptılar ki kendi çıkarları olmadıktan sonra?

    Köprü yaptılar fiyatından geçen yok ama birileri geçen olsada olmasada para kazanmaya devam ediyor,anca böyle işlere imza atarlar.
  • Bu işin kimlerin eseri olduğunu hepiniz biliyorsunuz ve bildiğiniz halde hala oy vermeye devam ediyorsunuz ne diyelim..

  • Vekilimize saygılarımı sunuyorum.Gençliğe desteklerini kesmemelerini rica ediyorum.Asilzadeler az kazansında yatırım yapsın.

  • hiç boşuna ümitlenmeyin beyler seçimler yakın değil seçim öncesi olsa hadi neyse derdik de.
    bir de bu işten rant elde eden firmalar çok büyük yani 1 tane milletvekilinin çıkıp basın toplantısı yapması ile çözülecek iş değil bunlar.

  • Keşke bizim ülkemizde de Bilim-Sanayi ve Teknoloji bakanı olsaydı !

  • Gerisi gelmeli... sadece konuşmakla olmaz. icraata geçmek lazım. Bu süreçte arkasında olduğunu dabilmesini isteriz.

    Eğer bu yazıyı okuyacaksa kendisine bir tavidsyem olacak.

    Asla korkmayın .. Unutmayın ki size güç verecek ve sizi destekleyecek milyonlar olacak. bunu bilen bir insan herşeyi yapabilir. Yeterki bulunduğunuz konumu iyi değerlerndirin ve arkanızdaki gücün farkında hareket edin... Kimse halka rağmen halkı yönetemez. bunu bilin ve harekete geçin yeter ki.

    Ha şunuda biliyoruz sizin vereceğiniz savaş devlete değil kapitalist düzene olacak onuda biliyoruz ama devletin gücünü gösterin. Biz arkanızdayız

  • Chp bu işe el attıysa Akp'nin yapacağı varsa da yapmaz artık :)

  • hayırlısı olsun hep destek tam destek özgür ve akksiz internet için

  • yönetenlerin çoğunun teknolojiden haberi yok internetin düşük hızda verilmesinin veya kota kısıtlamasının olumsuz etkisini yaşayarak görmedikleri sürece veya bundan çıkar elde etmedikçe bir gelişme olacağını sanmıyorum
    acıyorum yerlerde sürünen kota ile önü kesilen İnternete verdiğim paraya

  • akksız internet haksızlık olur makul ücretlere ve kotalara çekilmesi bence daha uygun.çok indiren çok ödesin az indiren az ödesin.buna da bişi bulurlar şimdi seyret.
  • Harbiden tek kelime ile "utanmazlık". Sayın vekil güzel konuşmuş artık biri duysun sesimizi.

  • Twitter dan da desteklerinizi bekliyoruz
    Erdi başkan
    Mesut reis.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    akksız internet haksızlık olur makul ücretlere ve kotalara çekilmesi bence daha uygun.çok indiren çok ödesin az indiren az ödesin.buna da bişi bulurlar şimdi seyret.


    örnek vermek istiyorum hocam yunanistanda arkadaşım var 75 down 35 upload sanırım 20 veya 30 euro ödüyor ve hiç bir sınırlama yok

  • Iste o begenmediginiz cesit cesit kufurler ettiginiz chpde var umut yine baska partide yok.sonuna kadar chp,tebrikler adnan abi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapitalizmin kalbindeyim. Burada bile bir çok kamu alanında bedava wireless Internet var.

  • vekil kişisel reklamını yaptı tası tarağı topladı gitti. Meclisten canlı yayın bile yapamadı. Bunu forumdaki arkadaşlara anlatamadım bir türlü. Adam parti içinde reytingi artsın diye bizleri kullandı. Maalesef durum bu. Forumda yazdım. CHP ve MHP grup başkan vekilleri olursa chp'li vekil Aykut Erdoğdu ile beraber canlı yayın olabilirdi. Şu anki durumun yüz katı başarılı olurduk. Halen de yapılabilir. Okan bayülgen ve Mesut yar ile Ali tezel ve tükoder başkanı Haşim Atahan davet edilse seve seve katılırlar.
    Geç kalmış sayılmayız. Bu insanları biraraya getirebiliriz. Yeterki doğru adım atalım netice almak basit. Twitter etkinliğini tekrar yapalım ama bu sefer başbakan bilim ve teknoloji bakanı ve btk başkanı olsun. Bu isimler üzerinden twet etkinliği başlatalım. Toplantı yapılana kadar mücadeleye devam arkadaşlar.
    Bu sözlerim sizleri biraz kızdırabilir çünkü böyle zamanlar hem heyacanlı hem de gerilimli olur. Birilerinin bu ortamda doğruları söylemesi hoş karşılanmıyor ama ben razıyım.

    Biz diyoruz ki ;

    1-akk kesinlikle kalkacak pazarlık yok !
    2-ucu açık maddeler sözleşmede yer almayacak pazarlık yok !
    3-upload hızları min15mbit olacak pazarlık yok!
    4-fiber internet 3 yıl içinde ülkenin tamamına yayılacak pazarlık yok !

    Bu dört madde konuşmanın başında ve sonunda tekrarlanacak.
    1. madeden sonra Romanya bulgaristan Gürcistan 'daki mevcut tarifeler görseller eşliğinde sunulsun.
    2. maddeden bahsederken,
    24 mbit kadar diye bir sahtekârlığa izin verilemeyeceği belirtilsin. Minumum hız istisnasız ve kesintisiz 25mbit olmak zorunda ! eğer olmuyorsa Yetkili firma hizmet götürdüğü yerde hız testi ve download testi yapacak sonuç ne çıktıysa ona göre para alacak. Örneğin,
    Hız 3mbit ise 20 tl
    Hız 6mbit ise 30 tl
    Hız 9mbit ise 40 tl üzerinden tüketiciyle sözleşme yapılacak. Böylece haksız kazanç ortadan kalkacak. Bu tarifeleri yazmak bile midemi bulandırıyor. Daha fazla kazanmak istiyorsa altyapıyı yenileyecek ve tüketiciye daha kaliteli hizmet verecek.
    3-upload hızları da çok önemli yine yabancı ülkelerdeki bilgiler görsel eşliğinde paylaşılsın.
    4-Olmayan fibernet gerçeği vurgulansın. Ronaldo'ya verilen parayla sunulan hizmetin arasındaki fark vurgulansın.

    Daha sonra Ankara İstanbul İzmir de festival gibi etkinlikler toplantılar yapılsın.
    Yürüyüş falan yok. Dikkat çekmek adına birkaç
    ünlü davet edilsin.bu iş uzun soluklu bir iş.

    Üçe beşe razı değiliz !
    Akk kalkacak o kadar !
    Kararlıyız sonuna kadar !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkn_s -- 14 Temmuz 2016; 20:14:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorulacak o kadar soru var neden pokemon, pokemon nedir ?

  • 0quz28 0 kullanıcısına yanıt
    yunanistanın nufusu senin istanbulun kadar yok yalnız.ilk yapmaları gereken altyapıyı çok yukarılara taşımak.yoğunluğa tıkanmalara çare bulmak.ondan sonraki iş adil kotanın düzenlenmesi.
    56 k dan beri forumda olan biri olarak bazen mantığınızı anlayamıyorum.indir indir nereye kadar?oyun indir film indir indir de indir.
    server kur bağlantının canına oku.bence herşeyin bir sınırı olmalı kimsenin kimseye hakkı geçmemeli.
    az indiren az çok indiren daha fazla ödemeli.daha fazla derken bende en fazla 20-30 euro gibi paralardan bahsediyorum.fazlası haram internet için ama maile bakan 2 film indiren adamda bütün interneti download eden adam kadar ödememeli.o da 10 euro ödesin 250-500 gb kota alsın.kotası bitince de 3 değil misal 10-15 mbite düşsün.sınırsız indiricem diyende 20-30 euro ödesin.onun kotası hiç düşmesin.benim bahsettiğim adil kota böyle.euro örneği verdiğin için bende öyle devam ettim tabiki euro ödemeyelim türkiyedeki internete.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.