Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 7 modelinde Y-OCTA ekran teknolojisi kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy Note 7 modelinde Y-OCTA ekran teknolojisi kullanılacak


    Samsung’un, 2 Ağustos tarihinde yeni amiral gemisi Galaxy Note 7 için düzenleyeceği Unpacked 2016 etkinliğine doğru geri sayım başladı. Bugüne kadar cihazın pek çok özelliği ortaya çıktı ancak fark yaratacak ayrıntılar yeni yeni gün yüzüne çıkıyor.


     


    Bu yılın akıllı telefon pazarında en başarılı çizgiyi izleyen hiç şüphesiz Samsung. iPhone serisi de pazarda çok başarılı ancak bu yıl itibariyle satışlarda düşüş yaşamaya başladı. Samsung ise özellikle Galaxy S7 serisiyle, amiral gemisi sınıfında iki çeyrektir büyüme yakalamayı başardı.


     


    Son iki yıldır en yüksek faaliyet karına ulaşmayı bekleyen Samsung, bunu elbette mobil bölüme dolayısıyla da Galaxy S7 serisine borçlu. Bugüne kadar 26 milyondan fazla sattığı tahmin edilen serinin, yılın ikinci yarısında artık yavaş yavaş ivmesini kaybedeceği bilinen bir gerçek. Bu bakımdan Samsung’un hamleleri önem taşıyor.


     


    Galaxy Note 7


     


    Firma açısından yılın ikinci yarısında en önemli silah Galaxy Note 7 olacak. Gerek isimlendirme açısından kullanıcıların kafasında eski bir imaj oluşturmamak, gerekse de iPhone 7 ile rahat rekabet edebilmek adına, Galaxy Note serisi 6 rakamını es geçerek 7 rakamına yöneldi. İsim değişikliği haricinde, Samsung tüketicinin ilgisini çekecek bazı ayrıntılara daha yer vermeyi planlıyor.


     


    Galaxy Note 7 modelinde karşımıza çıkacak önemli teknolojilerden birisi Iris tarayıcı olacak. Ahize kısmının sol kısmına yerleşen Iris tarayıcı, parmak izi tarayıcı mantığındaki gibi kullanıcının retinasını tarayarak ekran kilidini açacak veya Samsung Pay ile ödeme onayı alacak. Oldukça hızlı çalışan Iris tarayıcı ile, kullanıcılar artık desen çizme, parmak izi okutma veya şifre girme zahmetinden kurtulacak. Sadece modüle doğru bakması yeterli olacak.


     


    Samsung ayrıca maliyet ve incelik konusunda da yoğun çaba sarf ediyor. Cihazdaki 5.7 veya 5.8 inçlik ekrandaki Super AMOLED panel, zaten kendisini kanıtlamış bir teknoloji. Samsung cihazlarının canlılık ve parlaklık konusunda farklılaştıran Super AMOLED teknolojisi yanında, şimdi yeni bir teknoloji daha konuşuluyor.


     


    Y-OCTA


     


    Y-OCTA olarak adlandırılan bu yeni teknoloji, Galaxy Note 7 modeli ile birlikte teknoloji dünyasına tanıtılacak. Normalde Samsung, Super AMOLED panelin altına yerleştirdiği sayısallaştırıcı filmi yani dokunmatik katmanı, farklı üreticilerden tedarik etmekteydi. Edge serisindeki kavisli ekranlar düşünüldüğünde, bu tedariğin maliyeti de iyiden iyiye artıyordu.


     


    Y-OCTA teknolojisinde ise, sayısallaştırıcı devreler ekranın kendisine entegre ediliyor. Böylece daha ince ekran yapısı ortaya çıkarken, maliyetler de azalıyor. Özellikle Edge modelleri için daha fazla tasarruf söz konusu. Elbette sayısallaştırıcı tedarik eden üreticiler, bu karardan olumsuz etkilenecektir.


     


    Diğer Yenilikler


     


    Modelde ayrıca S-Pen teknolojisinde de gelişmeler bekleniyor. Lansman davetiyelerinde de üzerinde ısrarla durulan S-Pen, iddialara göre artık Bluetooth teknolojisi ile donatılıyor. Telefon tarafından daha akılcı şekilde algılanabilecek kalem, yakınlık konusunda da daha doğru sonuçlar verecek. Ayrıca Air Command menüsüne sözlük ve sesli komut seçeneklerinin de ekleneceği ifade ediliyor.


     Samsung Galaxy Note 7 modelinde Y-OCTA ekran teknolojisi kullanılacak


    Diğer taraftan son dönemin popüler Vulkan arayüzü de, Galaxy Note 7‘nin önemli silahlarından olacak. Grafik birimine doğrudan erişim sunarak, geliştiricilerin daha kaliteli ve akıcı oyunlar veya uygulamalar ortaya çıkarmasını sağlayan Vulkan, özellikle oyun severlerin gönlünü fethedecek.


     


    Yılın ikinci yarısında olması sebebiyle, Galaxy Note 7 modeli bazı avantajlardan yararlanıyor. Örneğin Qualcomm’un ifadesiyle yüzde 10 daha performanslı olacak Snapdragon 821 yonga seti, Galaxy Note 7 modeline nasip olacak. Yine, daha hızlı Exynos 8893 yonga seti de, farklı bölgelerde kullanıcılarla buluşacak.


     


    Samsung’un yine 6GB LPDDR4 RAM belleklerine bu cihazda yer vermesi bekleniyor. Performans çıtasını daha da yukarı çekecek olan akıllı telefonda, ayrıca Galaxy S7 modelinde gördüğümüz 12MP çözünürlüğünde arka kamera ve Dual Piksel odaklama teknolojisini kullanacak. Batarya tarafında 3600 veya 4000mAh iddiaları henüz netleşmedi. Yine daha sade ve akıcı yeni bir arayüzün de modelde yerini alacağı konuşuluyor.


     


    Galaxy S7 serisi, nispeten daha rahat bir hareket alanı buldu zira LG, Sony, HTC gibi rakipler amiral gemi sınıfında çok fazla iddialı olamadı. Geçtiğimiz yıllardaki Galaxy S serisinin en büyük dezavantajı, LG G3, LG G4, HTC One M9, Sony Xperia Z5 gibi rakiplerin ilgi görmesi ve satışların baltalanması idi. Bu yıl böyle bir süreç yaşanmadı.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung ve Xiaomi arasındaki ortaklık güçleniyor

    Galaxy Note 7 için ise tersi bir durum söz konusu. Yaklaşık 1 ay sonra yeni iPhone serisi piyasaya çıkacak. Ayrıca LG V20, Huawei Mate 9, Xiaomi Mi Note 2 gibi rakipler de yılın ikinci yarısını bekliyor. Bu bakımdan Samsung, perakende kanallarından hızlı bir şekilde Galaxy Note 7 modelinin satışına başlayacaktır. Zira bir aylık bir gecikme bile Galaxy Note 7 modelini yeni iPhone modelleri ile burun buruna getirebilir. 


     







  • Telefonda son nokta epey bir süre NOTE 7 olacak gibi gözüküyor
  • cestvrai C kullanıcısına yanıt
    evet. note-8 çıkana kadar.

    bir de bizim note-5'ler sanki iki nesil daha eskiymiş gibi oldu note-6 atlanınca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 14 Temmuz 2016; 16:44:36 >
  • Bende çok yeni bir teknoloji zannettim. O parçayı kendileri üretmişler artık. Daha ince yaptık diyorlar yenilikten sayarsan tabi ki. En büyük yenilik Samsung'un maliyetleri düşürmesi olmuş ancak bu tüketiciye yansıtılmıyor nedense.

  • beni bunlar ilgilendirmiyor. note 7 de en çok beklediğim özellik batarya konusu. 4000 mah çok iyi olacaktır

  • Habere göre edge ekranın maliyeti azalmış. Sanırım bu yüzden Samsung sadece edge olarak üretme kararı aldı. Ve bu düşük maliyetin kaymağını yiyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.000 mAh koysunlar yeter yani.

  • note 5 le devam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cestvrai

    Telefonda son nokta epey bir süre NOTE 7 olacak gibi gözüküyor

    Son nokta derken? Nolacak 10 yıl mı idare edecek. Telefonda 6gb ram var ama benim 10 yıl önce 1gb ramli pc'de yapabildiğim şeyi dahi yapamıyorum. Bunların hepsi pazarlama taktiği. Kazanan üreticiler kaybeden tüketiciler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note Edge'e gösterdikleri üvey evlat muamelesi hiç hoşuma gitmedi. Ama yine de telefonda çok memnunum. Yeni Edge paneli gelmesebile şimdiki yeterince kullanışlı. Herhalde bir sonraki telefonum Note 8 ya da S8 olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefon alınır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    quote:

    Orijinalden alıntı: cestvrai Telefonda son nokta epey bir süre NOTE 7 olacak gibi gözüküyor
    Son nokta derken? Nolacak 10 yıl mı idare edecek. Telefonda 6gb ram var ama benim 10 yıl önce 1gb ramli pcde yapabildiğim şeyi dahi yapamıyorum. Bunların hepsi pazarlama taktiği. Kazanan üreticiler kaybeden tüketiciler.



    okuduğunu anlamayan arkadaşım telefonda demiş pc yi geçiyor dememiş

  • uzun süre kral olarak kalacak anlaşılan...

  • Y-OCTA olayıyla şimdi dokunmatik yüzey ayrı bir cam tabakada olmayıp ekranın kendinde olacak diye anladım, doğru mudur?
    Yani telefon yere düştüğünde ekranda çatlaklar görmek yerine, komple ekranın karardığını mı göreceğiz?

    İçi açılmayan tasarım ve cam kasadan ötürü Galaxy serisi tadını kaçırdı; Galaxy S8 ile belki biraz geriye dönerler diyordum ama daha da beter edecekler sanırım durumu. Eğer Galaxy S7'nin en azından pili değişseydi, şu an Galaxy S5'imi kullanmaya devam ediyor değil; Galaxy S7 kullanıyor olurdum.
  • benim anlamadığım kıytırık çinli markalar 4000 mah 5000 mah hatta 6000 mah bataryalar kullanıyorken Samsung,Sony,Htc Lg gibi büyük firmalar neden hàlà 2000-3000 mah bataryalarda inat ediyor?

  • Cebime yansımayan teknolojik gelişmeyi ne yapayım.

  • atilasat A kullanıcısına yanıt
    günümüz teknolojisinin dezavantajı olarak pil kapasitesi genişledikçe boyut ve ağırlıkları da doğru orantılı olarak artıyor...
  • telefon çok iyi olacak ama fiyatı da önemli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cestvrai

    Telefonda son nokta epey bir süre NOTE 7 olacak gibi gözüküyor


    epey derken 1 yıl demek istedin herhalde, çünkü her sene yeni bir model çıkıyor biliyorsun değil mi?

  • 5000mah bir bataryası ve 30dk da %80lere varan şarj imkanı olsa iyi olur... 2k çözünürlük çok fazla batarya yiyor. Adamlar inatçılar batarya için yenilik sunmuyorlar. Kişisel görüşüm istediği kadar özellik sunsun tercih etmem eğer 3500lerde bir batarya sunulursa.. 2saatte bir şarja mı takacağım telefonu... Iphone gibi şarjdayken kullanayım teli daha ironik olurdu?????? Bataryanın 5000lere varması ve telin inceliği bir çok telefonda mevcut zaten. Hem de orta segment telefonlar bunu yapabiliyorsa bu Samsung'un ayıbıdır...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.