Şimdi Ara

TeknoSA 77 mağazasını birden kapatıyor [Güncellendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TeknoSA 77 mağazasını birden kapatıyor [Güncellendi] 
    Ülkemizde tüketici elektroniği sektörünün en önemli ve büyük oyuncularından olan TeknoSA, geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen üst düzey toplantı ile beklentilerin altında performans sergileyen şubelerini kapatma kararı aldı. Hürriyet Gazetesi'ne göre sektörde adeta şok etkisi yaratan gelişmenin ardından Sabancı Grubu'ndaki hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar verimliliğin düşük olduğu 13 mağazasını kapatan yönetim kurulu bu kez 77 mağazasını birden kapatmaya hazırlanıyor.
     
    Üst düzey yöneticilerin harekete geçmeden önce birbirlerine yakın olan ve yeterli kar değerini elde edemeyen şubeleri listeledikleri ve vakit kaybetmeden kapatma işlemlerine başladıkları ifade ediliyor.
     
    Adana, Ankara, Artvin, Aydın, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kütahya, Mardin, Rize, Sivas ve Yalova’daki şubelerini kapatan TeknoSA, 5 Temmuz'da ise en bilinen mağazalarından İstanbul Bağdat Caddesi üzerindeki Suadiye şubesine kilit vurmuştu. Hürriyet Gazetesi'nde 30 Eylül'e kadar devam edeceği belirtilen kapatmaların sektördeki yankıları ise şimdiden büyük merak konusu haline geldi.
     
    TeknoSA’nın bu kararının ardından özellikle yeni şube açma isteğinde olan bazı rakip tüketici elektroniği perakendecileri yer ve stratejik analizlere başlayarak teknoloji devinden boşalan bölgeleri en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyorlar. Şirket bünyesinden henüz açıklama yapılmazken detayların önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacağı düşünülüyor.
     
    GÜNCELLEME

    Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan resmi açıklama şu şekilde:
     
    "Bugün bazı basın organlarında çıkan haberler üzerine SPK'nın II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "Haber ve Söylentilerin Doğrulanması" başlıklı 9. Maddesine istinaden aşağıdaki açıklama yapılmıştır:
     
    Bilindiği üzere, mağaza açılış ve kapanışları, perakende sektörünün doğası gereği, sektördeki şirketlerin karlılıklarını korumak amacıyla devamlı olarak yapmakta olduğu bir uygulamadır. Teknosa özelinde rakamsal örnek vermek gerekirse, 2015 yılında 29 açılış/42 kapanış, 2014 yılında ise 49 açılış/52 kapanış yapmış bulunmaktayız. Bu yılın ilk 6 ayında ise 15 açılış/33 kapanış yapmış bulunmaktayız.
     
    En son durum itibari ile mevcut sektörel görünüm doğrultusunda mevcut mağaza ağımızın gözden geçirilme çalışmaları devam etmekte olup, söz konusu haberde belirtildiği şekilde 76 mağazayı kapatmaya yönelik alınmış bir Yönetim Kurulu kararımız bulunmamaktadır.
     
    Konu ile ilgili gelişmeler olduğu takdirde kamuoyu ile paylaşılacaktır."
     
    * Konuyla ilgili resmi gelişmeler elimize ulaştıkça detayları aktarmaya devam edeceğiz.
     







  • Adam gibi bir mağaza olsaydıda kapanmasaydılar. İçeriye girdiğinizde bir eleman içierideki bütün ürünlerden anlıyor maalesef. Uzmanlık diye birşey yok. Hepsi direkt " bunu aallllllll" diye köpeğin paçasına yapışır gibi yapışıyorlar. Semt pazarı zihniyetinin kapalı mekanda teknoloji dünyasında yaşandığı adres..

  • Teknosa iyi hoşta çoğu ürünü diğer magazalara göre bi miktar pahalı satıyor. Bu yuzden tercıh etmıyorum genellikle
  • Kusura bakmasınlar ama e-ticaret siteleri ile aralarındaki fiyat farkı çok fazla. Fiziksel mağazalarda. Bende alacağım ürünü gidip görerek almayı isterim ama basit bir hoparlör bile nette 60 TL iken Teknosa'da 99 TL'ydi.

    Dipnot: Mediamarkt, Vatan v.b. yerlerde de durum aynı...

  • Darısı fahiş fiyattan hizmet/mal satan kurumlara.

  • Amazon,N11 vs.varken zor,dükkan kirasıydı çalışan elemanıydı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ContEmpor4ry -- 14 Temmuz 2016; 13:12:17 >
  • Fahiş fiyattan milleti kazıklamaya kalkarşarsa olacağı bu. Hepsiburada varken Teknosa'ya bakılmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arsaları talan ettiler hicbirşey kalmadı yeni haberi çıkıyor. bayram öncesi haberi gelmişti. halbuki iphone haberi olsa dakikasında düşerdi. ülkemizin haberi olunca böyle olaydan sonra düşüyor. bir de teknoloji sitesinden böyle birşey beklenmez. my.net bile sizden önce haberini yaptı yaw. insaf. editörler vs tatilden cıkamamış galiba :P

  • Kar etmeyen şubelerin kapanması normal tabi, fakat 10 yıldır mağazada müdür personel, olarak çalışanların işsiz kalması üzücü insanların geçindirdikleri bir ailesi var sonuçta.
    Artık bir çok insan teknolojik ürünleri de internetten sipariş ediyor, Teknosa.com ve kliksa bu firmaya ait ve bazı ürünlerin mağazada daha pahalı olması insanları internet sitelerine yönlendiriyor. Esimin telefonunu kliksadan 100 tl indirimli almıştık misal..

  • Fahiş fiyatlarla kâr etmemesi normal internetle arada en az 200-300 lira fiyat farkı olan ürünler var, birde mağazada "samsung al abi en iyi android samsung da" diyen elemanlar çalışmasa iyiydi yıl 2016 profesyonellik sıfır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop almaya gittigimde linux yuklu yada free dos bir pc almak istedigimde suratima windoswstan baska isletim sistemimi var diye dalga gectilerdi benle.Bu calisanlarla iyi bile dayandilar. cok sukur internet satisi diye bisi varda cok bilenlerle ugrasmiyoruz artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknosa kanımca media markt’a satıldı ancak 76 mağaza kapatılıp öyle devredilecek. Bizler çoktan anlıyorduk durumu. Zincir mağazalarının 2016 yılı çok kötü geçecek diye daha önce söylemiştim. Arkasından da bazı gelişmeler olacak. Çünkü kanal yapısı değişiyor.

    Sevgili Donanımhaber müdavimleri, lütfen mesajlarınız acımasız olmasın. Şunu unutmayın ki patronlar para kaybeder ama siler gider. Ticaretin içinde olanlar buna alışıktır ancak bu kapanan, batan el değiştirenlerde çalışanlar için durum çok dramatik olabilir. Gold’da, Albim’de, İnselberg’te..vs oldu diğerlerinde de olacaktır. Lütfen “İyi olmuş…” falan demeyin.
  • İnternette aradığını daha ucuza buluyorsun bunlara gerek kalmıyor, hem çalışanları felaket derecede berbatlar. Sırf çalışanları yüzünden mağazalarına girip birşey almam.

    Darısı Vatan bilgisayarın başına, hayatımda gördüğüm en berbat müşteri hizmetleri Vatanda bilgisayarda. Gözümün önünde müşterinin arkasından alay edip küfür etmişlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 14 Temmuz 2016; 13:25:19 >
  • Beter olsunlar. Dün indirimli olan flash bellekten almaya gittim. Ürün stokta gözüküyor ama ortada ürünler yok. Kasadaki elemana sordum "ürünler nerede". Çalışan "ben ürünleri sabahtan beri hiç görmedim. Büyük ihtimal çalışanlar alıp saklamıştır." Ben gider bir daha teknosadan alışveriş yapar mıyım bir daha? Yapmam.

    Yerde istanbul forum teknosa exxtra da küçük yerde değil.

  • Niyazi Saral kullanıcısına yanıt
    Vaay,Niyazi hocamizi TeknoSeyir disinda da gorduk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parakende sektörünü yalnızca elektronik marketlerde değil diğer alanlarda da sıkıntılı günler bekliyor. Konjonktür bunu gösteriyor. Satın alınacak ürünü tek tıkla en ucuz fiyatını bulup gösteren web siteleri var. Niye gidip kira veren, personel çalıştıran mağaza giderleri olan bir firmanın üzerine masrafları da koyup oluşturduğu fiyattan alayım ki?
  • Teknosa'nın çalışanlarında iş yok. Hangi Teknosa mağazasına gittiysem hepsinde çalışanlar kümelenip aralarında saçma sapan muhabbetler döndürüyordu. Müşteriyle ilgileneyim , ihtiyaçlarına yanıt vereyim diye bir şey yok. Yanınıza bile uğramıyorlar. İlla sizin bağırıp yanınıza getirtmeniz gerekiyor. Geldikleri zaman da hiçbir şey bilmiyorlar. Hadi ben kendi ihtiyacımı kendim görüyorum , araştırmamı kendim yapıp kararlarımı kendim veriyorum peki ya bilmeyen insan ne yapacak ? Neyin hizmetini verecek bunlar ? Bunları geçtim sağlam indirim oldu mu direkt kendilerine ve en az 50 tane arkadaşlarına mal ayırmaları , stok olduğu halde yalan söylemeleri kabul edilemez bir durum. Kendine alırsın bir tane anlarım ama diğer türlüsü kabul edilemez.

    Teknosa'nın küçülmeye gitmesi durumlarını düzeltmesi için bir adımdır yalnız yeterli değildir. Elemanlarının ilgili ve istekli insanlardan seçmeleri gerekiyor. Fiyat düzeyini internet mağazalarıyla uygun hale getirmeleri gerekiyor. Bu fiyatlarla satış yapamazlar. Belki de fiyat düzeyini küçük mağazalara göre azaltamıyorlardır ama ben de tüketiciyim be kardeşim. Fiyatı uygun olan yerden almam lazım. Yüksek fiyat istemesinin sebebi verilen müşteri hizmetidir diyeceğim ama o da yok ki.





  • Teknosa da şöyle bir olay geçti başımdan;
    Teşhirdeki ipad-3 demo cihaz indirime girmişti(420tl), yarım saat personel beklemişim ve gelen personel "abi teşhirdir boşver alma" dedi. Resmen tableti zorla satın aldım.
    Bazen gidiyorum koca mağaza çalışan 3-4 kişi yetiştiremiyorlar, ürünler karman çorban, fiyat etiketleri yok vs.

  • Bizim cevher arkadaşların maşallahı var hemen internet fiyatları ile fiziksel mağazadaki fiyatları karşılaştırmışlar :)
    Önce maliyet olarak şunları ekleyin;
    -mağaza kirası
    -personel maliyeti
    -elektrik ve su faturası, ısınma - soğutma maliyeti
    -En güzelinden vergiler.

    Teknosa'yı savunduğum bir taraf yok. alışveriş yapmadığım bir şirket ama internette daha ucuz demek cahillikten başka bir şey olmuyor. Ayrıca kapanan 77 mağazada çalışan kişilerin işsiz kalması da hoş bir durum değil.

    Neyse ülke çok iyiye gidiyor benim anladığım.

  • Bu pahacı kafayla inşallah iflas ettikleri günleri de görürüz. Doymadın paraya be Sabancı ailesi.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.