Şimdi Ara

klima su üflüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar klima ic temizligi yaparken.fani kirdim ve motoru bozdum yenilerini alip taktim.

ama arka taraftan fanin arkasi su damliyor.bazende fana damladigi icin disari ufluyor.su gider hazneside yerinde gibi evapin altinda,drenaj boru duzgun.nerden geliyor bu su ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garbanzo -- 14 Temmuz 2016; 0:10:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  klima su üflüyor
     klima su üflüyor
     klima su üflüyor
     klima su üflüyor

• Hocam sohbet anlamında yazıyorum ki, İlk ustam olan Rahmetli Babam ''Sökmek Yapmanın yarısıdır' derdi her zaman.
    Bu anlamda size, ''Hocam söktüğünüz gibi toplamamış olabilirsiniz'' yazacağım ilk olarak.

Olası sorunlar; söküm takım aşamasında drenaj tavası yerine oturmamış olabilir, evapın tam altında kasa bölümnde çatlama oluşmuş olabilir. Ne derece söktünü nasıl topladınız bilemiyorum ancak iç ünite sı akıtıyor değil de iç ünite su üflüyor olunca belli oluyor ki evap üzerindeki terleme yapıp aşağıdaki drenaj tavasına damlaması gereken su, cross fanın üzerine damlıyor bu nedenle su üflemesi yaşanıyor.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Merhaba Ado,
    Teşekkürler cevabınız için.

Sökme işlemini direk yerinde duvarda gerçekleştirdim.Sökmeden önce krtik yada karışık noktaları fotoğraf çekiyorum.Unutursam ordan bakıyorum toplarken.evapı soldan biraz yukarı kaldırıp fanı öyle çıkardım.

Zaten sökmemdeki amaç bu suyun daha önceden de gelmesi.
    Olay nasıl gerçekleşti anlatayım.Klimada hiç bir problem yok iken kapasitör bozuldu.Usta çağırıp yenisini taktırdım,usta gaz basıncınıda kontrol edeyim dedi.80 psi çıkan gazı 55-60 psi arasında olması gerekir dedi ve o seviyeye çekti.O olaydan sonra bu damlama olayları başladı sanki.Bilmiyorum belki denk gelmiştir.Bende temizliğini zaten düşünüyordum, bir videodan bakıp mantığını kavrayınca başladım sökmeye.Tabi fanı çıkartırken elimden kaydı kırdım.Tekrar kırık fanı taktım,antreman olsun diye ama motorun pimini zorladığım için motorun rulmanlarını yada başka bir yerini bozdum sanırım ses yapmaya başladı.Yeni fan ve motor alıp tekrar aynı şekilde ,duvar üzerinde yerlerine taktım.
    Yani çatlattığım bir yer olmaması gerekiyor sanki.
    Drenaj tavasının mantığını pek anlamadım.Evapın ön cephesindeki yerden su birikip tavaya düşüyor.orası tamam,tavada düzgün evapın ön kısmını belki yarım cm içine alacak şekilde, görebiliyorum önden damlayan sular tam içine düşüyor.Ama arka taraflardaki yada tepede oluşan su evaptan kendi metal yüzeyinde öne doğru mu gelmesi gerekiyor,yada orda su oluşmaması mı gerekir ? önden baktığımda arkadan damlayan suyu göremiyorum,yani içerden bir yerden mi oluşuyor su.evapın ızgaraları arasındaki boşluk mu kalmadı acaba,yamuldularmı acaba iç kısımdan su yolunu bulamayıp orta kısımlarda birikip kendi içindemi damlıyor?

yani su tahliyesindeki mantık bu şekilde mi ? evapın önünde biriken su ve damladığı drenaj tavası mı ?

• garbanzo G kullanıcısına yanıt
    Hocam basit mantıkla bir çizim yaptım amaç en ilkel yöntemle konuyu anlatabilmek.

resimdekini iç ünite kabul ediniz.

evap yazan yer teknik olarak terleme yapması gereken yer. e haliyle yer çekimine bağlı olarak terleme suya dönecek su da aşağı damlayacak. bu nedenle kırmızı çizdiğim drenaj tavası fan ile evap arasında bir katman oluşturup tüm damlayan suları TOPLAMAK zorundadır. topladığı bu suyu da tavada olan EĞİM sayesinde drenaj tahliye hortumu hattına doğru yönlendiriyor.
    Yani temel olarak burada sıcak giren havayı SU ve soğuk hava olarak ayrıştırıp kanalize etmiş oluyoruz. Su dışarıya, soğutulmuş hava içeriye

Bu temel prensip doğrultusunda kontrol sağlarsanız sorunu çözersiniz diye düşünüyorum.

klima su üflüyor

• Ado kullanıcısına yanıt
    Ado bey teşekkürler ilginiz için.

Dün akşamda değişik bir şey oldu.Bilginiz varmıdır bilmiyorum ama yorumlarınızı incelediğimde tecrübeli gözüküyorsunuz.

Klima çalışırken kendini otomatik kapattıktan sonra fan dönmemeye başladı.Açıp kapadım düzeldi, gene 30 dk sonra otomatik kapandı ve başlama esnasında fan dönmedi.Bekledim biraz tabi busefer buz tutmaya başladı evap.Kapattım açtım çalışmadı.10 dk sonra denedim çalıştı.dereceyi bi kademe yükselttim hız ayarını düşürdüm gene fan durdu.Açıp kapadım düzeldi.Böyle baya uğraştım.

Ne gibi bir sorun olmuş olabilir ? aldığım motorla mı ilgili acaba yoksa bağlandığı kare tip kapasitörle mi ilgilidir ?
  • garbanzo G kullanıcısına yanıt
    Günaydın;
    kalkış yapmamasına kapasitör gerekçe kabul görse de, çalışırken durması ile ilgisi olmaz hocam. Bana göre cross fan rahat dönemiyor, elinizle çevirdiğinizde çok rahat en az 10 20 tur atması lazım cross fanın.
    Buz tutması sonrası kapatıp açtığınızda çalışmaması normal, boru sensörleri buzlanma uyarısı vermiş olsa gerek buzlanmanın sebebi ise evap üzerinden gerekli hava akışının sağlanmamasıdır. yani bu işin ucu hep hava akışındaki sorunlara işaret ediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klima su damlatıyor
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.