Şimdi Ara

Türkiye’den 2 proje Google Bilim Fuarı 2016’da finale yürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’den 2 proje Google Bilim Fuarı 2016’da finale yürüyor


    Bilim, matematik ve mühendislik gibi alanlardan yararlanarak dünyayı nasıl daha iyi bir yer haline getirirsiniz? İşte Google’ın Bilim Fuarı kapsamında yanıtını aradığı ve bu kapsamda projeler beklediği soru bu. Tam 107 ülkeden binlerce yanıt aldık diyen Google’ın finalistleri de belli olmaya başladı.

     


    Türkiye’den 2 önemli proje bölge finalisti oldu ve adım adım finale yürüyor. Bölgesel finalistler, 28 Eylül 2016’da Mountain View Kaliforniya’da düzenlenecek ödül töreninde, global finalist olmak için kıyasıya bir yarış içinde olacak.


     


    Google bu yıl, temiz içme suyu sağlamak, insanları doğal afetlerden korumak ve kuraklıkla savaşmak gibi zorlu toplumsal problemleri çözmeye yönelik projeleri öne çıkarmaya çalıştıklarının da altını çiziyor. Bu nedenle Kuzey Amerika, Latin Amerika, Ortadoğu ve Afrika, Asya ve Pasifik Adaları ile Avrupa bölgelerini kapsayan beş proje “Toplumsal Etki Ödülü”nü kazanacak.


    Türkiye’den finale kalan iki proje şöyle:


     

    Midye ile Herkese Daha Temiz Su
     

    Türkiye’den 2 proje Google Bilim Fuarı 2016’da finale yürüyor

    Yüksek derecede sanayileşmiş bölgelerde yaşayanların ve buraları ziyaret edenlerin kurşun içermeyen içme suyuna erişmelerinin ne kadar zor olduğuna dikkat çeken proje, içme suyu olarak şişelenmiş su kullanılırken diş fırçalama gibi durumlarda musluk suyundan vücuda giren kurşuna karşı midyelerden elde edilen bir filtre sistemini hayata geçirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında yapılan çalışmalarda midye kabuklarının kurşunu absorbe etme konusunda toprak, su ve daha birçok kaynaktan daha ideal olduğu ortaya konmuş.


    Proje Adresi: https://goo.gl/6hV0t7


     

    Geri Dönüştürülmüş Kutularla Depreme Hazırlık


    Türkiye’den 2 proje Google Bilim Fuarı 2016’da finale yürüyor


    Aluminyum içecek kutularının geleneksel beton duvarların ve kirişlerin içine yerleştirilerek, depremin vereceği hasarın %32 ile %61 oranındaki absorbe edilebilmesini sağladığı ortaya konmuş. 


    Proje Adresi: https://goo.gl/4KKzSU

     








  • Aferin çocuklara.Ülkemiz böyle değerler ile ilgilenmiyor malesef. Tek derdimiz başkanlık olmuş,bu şekilde bu ülke hep ilerliyormuş gibi gösterilir ama hiç ilerlemez.

  • Allahtan gönderilecek projeleri TÜBİTAK secmiyor

  • iyiki gençlerin kendilerini ifade edebilecekleri yurtdışı platformlar (ki gerçekten bilimle ilgileniliyor) var. yoksa "papaz eriğini imam eriğine çevirme" - "kötü söz söyletilen kavanoz" gibi abuk subuk şeylerin arasında pek bir değer bulamazlar burada.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 001ATB

    Aferin çocuklara.Ülkemiz böyle değerler ile ilgilenmiyor malesef. Tek derdimiz başkanlık olmuş,bu şekilde bu ülke hep ilerliyormuş gibi gösterilir ama hiç ilerlemez.


    Evet doğru söylemişsiniz. tek derdimiz başkanlık olmuş. böyle bir haberde bu yorum ile bunu kanıtlamış oldunuz.

  • tüm projelere bakma ımkanımız var mı?
    ayrıca ilk projeyı 13 yasında ki bi kız mı üretmiş ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kriger -- 13 Temmuz 2016; 16:41:19 >
  • TUBİTAK'ın önüne yıldızlar arası yolculuk yapabilen uzay gemisi yap koy burun kıvırır. Geminin üzerine muska koy, finaldesin. Biri çıkıp dua okuyan bardağı yeniden 'icat' etmezse, inşallah birincisin.

  • Bizim dna islemcisini de reddetsinler -_- icime oturan o okuz iki senedir orada Google beycigim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Projeler cok ilgimi cekti cok iglinc fikirler umarim belli bir ödül ile geri d,nerler ve bu fikirler pratige dökülüp kullanilmaya baslanir
  • tübitak olsa bunlar tutmaz gönderin derdi...

  • Yok ledli ekmek kutusu olsaymış, yok papaz eriği olsaymış, yok Tubitak iyi ki seçmiyormuş.. Bİ BİTMEDİNİZ .... Bu buluşların ya da bilimsel projelerin yurtdışına çıkışına sebep olan kim ?? Bilimsel proje nedir, ne amaçlanmıştır, insanlığa faydası nedir, ticarileştirilebilme olasılığı nedir zerre fikri olmayan insanlar ancak muhalefet.

  • oydelee kullanıcısına yanıt
    Google?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oydelee

    Yok ledli ekmek kutusu olsaymış, yok papaz eriği olsaymış, yok Tubitak iyi ki seçmiyormuş.. Bİ BİTMEDİNİZ .... Bu buluşların ya da bilimsel projelerin yurtdışına çıkışına sebep olan kim ?? Bilimsel proje nedir, ne amaçlanmıştır, insanlığa faydası nedir, ticarileştirilebilme olasılığı nedir zerre fikri olmayan insanlar ancak muhalefet.

    Tamam akkör sen reisine biat et secde et gerisini düşünme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence onemli bir haberdi. Daha detayli anlatim olsaydi daha iyi olurdu ama haber olmasi bile iyidir.

    Ayrica her konunun altinda siyaset konusulmasindan bikmadiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986


    quote:

    Orijinalden alıntı: oydelee

    Yok ledli ekmek kutusu olsaymış, yok papaz eriği olsaymış, yok Tubitak iyi ki seçmiyormuş.. Bİ BİTMEDİNİZ .... Bu buluşların ya da bilimsel projelerin yurtdışına çıkışına sebep olan kim ?? Bilimsel proje nedir, ne amaçlanmıştır, insanlığa faydası nedir, ticarileştirilebilme olasılığı nedir zerre fikri olmayan insanlar ancak muhalefet.

    Tamam akkör sen reisine biat et secde et gerisini düşünme.

    Al işte bi keko muhalif daha (muhalif derken anladığın muhalefet partisiyse vay haline), bu araştırmaların yurtdışına ulaştırılabilmesine yardımcı olabilen kim derken Tayyip Erdoğan'ı (senin tabirinle reyiz, secde edilecek insan yazık ayrı bir sığırlık seviyesindeymişsin) değil Tübitak'ı kastettim. Yapılan her yoruma siyasi ideolojileri, parti partizanlığını katarak muhalif ya da destekçi olmaktan vazgeçersiniz umarım. Tek bildiğiniz facebook gibi sosyal medyada yayımlanan ledli ekmek kutusuna tübitak destek verdi gibi haberler (merak ediyorum bir kez olsun kaynak doğrulaması yaptınız mı). Bu arada aklıma gelmişken onu da yazayım konuyla alakası pek yok da sizin gibileri tanımlayacak cinsten bir durum. Eminim Ayşe Begüm gencimiz cimnastikte dünya birincisi olduğunda futbol için arkadaşlarınızla kavga etmenize rağmen sosyal medya hesaplarınızda "Futbol olsaydı çoktan duyardınız, bunu duymadınız dimi" gibi haberleri paylaştınız. Ha üstünüzde de tuttuğunuz takımın forması vardı.




  • GenkaNuank G kullanıcısına yanıt
    Yani? O nasıl bir cevaptır? Ben fikri olmayan insanlar dedim, yani google'da bile araştırmamış insanları kastettim. Minik Einstein. Aferin google'ı biliyormuşsun da internet okur yazarlığın ne durumda onu merak ettim. Mesela sağlığınla ilgili küçük şikayetlerinle kendine kanser teşhisi de koyuyorsundur kesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oydelee

    quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986
    quote:

    Orijinalden alıntı: oydelee Yok ledli ekmek kutusu olsaymış, yok papaz eriği olsaymış, yok Tubitak iyi ki seçmiyormuş.. Bİ BİTMEDİNİZ .... Bu buluşların ya da bilimsel projelerin yurtdışına çıkışına sebep olan kim ?? Bilimsel proje nedir, ne amaçlanmıştır, insanlığa faydası nedir, ticarileştirilebilme olasılığı nedir zerre fikri olmayan insanlar ancak muhalefet.
    Tamam akkör sen reisine biat et secde et gerisini düşünme.
    Al işte bi keko muhalif daha (muhalif derken anladığın muhalefet partisiyse vay haline), bu araştırmaların yurtdışına ulaştırılabilmesine yardımcı olabilen kim derken Tayyip Erdoğanı (senin tabirinle reyiz, secde edilecek insan yazık ayrı bir sığırlık seviyesindeymişsin) değil Tübitakı kastettim. Yapılan her yoruma siyasi ideolojileri, parti partizanlığını katarak muhalif ya da destekçi olmaktan vazgeçersiniz umarım. Tek bildiğiniz facebook gibi sosyal medyada yayımlanan ledli ekmek kutusuna tübitak destek verdi gibi haberler (merak ediyorum bir kez olsun kaynak doğrulaması yaptınız mı). Bu arada aklıma gelmişken onu da yazayım konuyla alakası pek yok da sizin gibileri tanımlayacak cinsten bir durum. Eminim Ayşe Begüm gencimiz cimnastikte dünya birincisi olduğunda futbol için arkadaşlarınızla kavga etmenize rağmen sosyal medya hesaplarınızda Futbol olsaydı çoktan duyardınız, bunu duymadınız dimi gibi haberleri paylaştınız. Ha üstünüzde de tuttuğunuz takımın forması vardı.


    Sensin kardeş he.





  • Bu arada evdeki ekmekleriniz küflendiğinde sokağa atmaktansa, çok basit bi yöntemle MAVİ LED takarak küflenmesini engelleyebileceğinizi bulmuş lise öğrencisi. Ancak taşak geçin ledli ekmek dolabı yapmış tübitak desteklemiş. Aslanım sen böyle basit işler yapma o kadar zekisin ki bulursun babalar gibi antifungal dayar geçersin, Tübitak'tan da almassın desteğiniz Pfizer'dan alırsın aslansın sen zekisin sen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oydelee -- 14 Temmuz 2016; 13:59:50 >
  • oydelee kullanıcısına yanıt
    Aktrol Sümeyye trolü boş laf yapma sen git suriye lilere vatandaşlık verilecek onu kutla kalk toki bina sına git Suriyelileri karşıla keko yalaka.

    Mamanız veriliyor arpanız sağlam bıkbık ötersiniz ancak boş laf edersiniz kefenini alda gel onsuz seni muhatap almam.

    Hoşgeldiniz ALLAH ın resulü (tövbe haşa ne büyük günah dinsizlik) diye karşılanan reisine sor o jimlastikçi kızdan haberi var mı. Ancak çakma imparator ve saz arkadaşlarına prim vererek rezilliğimizi kutlar elin adamlarına ülkenin kaynaklarını hibe eder gider şehidin ailesinden maaşını alır gaziye borç çıkartır.

    Daha yazacak varda konu bilimsel sizin kafanız ancak höloooggg lere çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 14 Temmuz 2016; 14:23:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.