Şimdi Ara

Samsung hem UFS hem de microSD kartları destekleyen bir slot tasarladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung hem UFS hem de microSD kartları destekleyen bir slot tasarladı 
    Sizlere haberimizde de yer verdiğimiz üzere Samsung geçtiğimiz hafta microSD kartların yerini alması beklenen oldukça hızlı UFS 1.0 standartındaki hafıza kartı modellerini duyurmuştu. Ancak ufak bir sorun bulunuyor; yeni UFS kartlar günümüzde pek çok akıllı telefon ve mobil cihazlarda yer alan microSD kart yuvalarıyla uyum sağlamıyor ve bu durumun yeni standartın yaygınlaşmasına engel olabileceği düşünülüyor. Ancak Samsung bu duruma bir çözüm bulmuş olabilir.
     
    Droid-Life sitesine verdiği bilgilere göre Samsung hem microSD kart hem de UFS kartları destekleyen yeni bir slot geliştirmiş durumda. Firma geliştirilen slotun yeni nesil cihazlarda kullanımı için endüstrideki farklı ortaklarıyla da çalışmalar içinde olduğunu açıklamasında belirtmiş.
     
    Bu demek oluyor ki ileride alacağınız UFS kart slotuna sahip cihanızda dilerseniz elinizdeki eski microSD kartlarınızı kullanabilecekken dilerseniz de daha yüksek hıza sahip yeni bir UFS kartı kullanabileceksiniz. Samsung'un bu yeni tasarladığı slotu ilk olarak Galaxy Note 7 modeliyle dünyaya göstereceği tahmin ediliyor.
     
     







  • Kartın geriye dolaylı uyumlu olduğu belli

  • The new UFS cards are not compatible with the current microSD card socket.


    cop

  • Note 7 ile gelmesi sart. En azindan donanim bazinda biraz daha farklilasir.

  • HDMİ'ın 20 sene onceki sony el kamerasina geriye donuk uyumlu olmasini bekleyemeyiz eyvallah da usb-c nin usb 3.0 a,UFS nin microSD ye uyumlu olmasi lazim bence.

  • USB de anlarım ama hafıza kartında uyumlu olsa ne olur olmasa ne olur. 3bin tlye telefonu alan birisi 100 tlye de yeni bir daha hızlı hafıza kartı alabilir.
    Ayrıca kullanıcı kendisi microSd alınca 4K video çekmek isteyecek olmayacak :) O yüzden tamamiyle yeni standart olsa olurmuş.

  • tek eksiği geriye dönük uyumsuzluğu...

  • Minareyi çalan...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    USB de anlarım ama hafıza kartında uyumlu olsa ne olur olmasa ne olur. 3bin tlye telefonu alan birisi 100 tlye de yeni bir daha hızlı hafıza kartı alabilir.Ayrıca kullanıcı kendisi microSd alınca 4K video çekmek isteyecek olmayacak :) O yüzden tamamiyle yeni standart olsa olurmuş.


    hocam dediğiniz gibi olsa iyi ama ufs kartlar 100tl den daha yüksek fiyatlı olabilir gerçi hoş o telefonların kılıfları 100tlden satılıyor dediğiniz gibi düşünce alınabilir ama bilmeyen kullanıcı gider dandik 30 liralık sd kart takar 100tl lik kılıf alır :) bu arada UFS'nin hızları günümüz standart ssd hızları ile aynı olduğunu söylüyor samsung bu dikkate alınmalı yani 500mb yazma ve okuma

  • Kendi başına kendi standardını oluşturan poposu üstüne oturmaya mahkumdur. Sony'nin zaman içinde çıkarttığı kendine has kart standartları gibi dar bir alanda kullanılır ancak. Samsung'u birçok yönüyle taktir ediyorum ama son yıllarda olur olmaz her konuda küçük elma olma çabası kendisine olan sempatiyi de baltalıyor.

  • Sony'de yapmıştı öyle hafıza kartları. Sonra anladı ki rüzgara karşı işenemeyeceğini tükürülemeyeceğini.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.