Şimdi Ara

TÜBİTAK’ın geliştirdiği afet hasarlarını tespit eden yazılım kullanıma hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TÜBİTAK’ın geliştirdiği afet hasarlarını tespit eden yazılım kullanıma hazır
     
    2015 yılı Mayıs ayında detayları Malatya’da düzenlenen bir konferansta paylaşılan VISKON-RS yazılımı sonunda tüm özellikleri ile kullanıma hazır hale geldi. TÜBİTAK tarafından geliştirilen yazılım, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı)’ın ihtiyaçları doğrultusunda geliştirildi ve kurumun kullanımına sunuldu.

     


    Doğal afetler sonrasında herhangi bir coğrafya üzerinde oluşan hasar algılama ve analiz etme odağında görev yapacak olan sistem, Göktürk-2 gibi Türkiye’nin kendi uydularından aldığı görüntüleri analiz ederek görev yapacak. Bu yönüyle gelecekte yörüngeye girecek uyduların aktif kullanımı adına da stratejik önem taşıyan yazılım, yüksek çözünürlüklü görüntüleri hızlıca işleyebiliyor.


     

    Ayrıca Bkz.Mercedes-Benz'in elektrikli sedan araç konsepti Eylül ayında tanıtılacak
    Birden fazla uydu görüntüsünü analiz edebilen VISKON-RS, geniş coğrafyalarda, deprem, yangın, sel, heyelan gibi doğal afetler sonrasında bölgelerde hasar tespiti yapacak. Her doğa olayına göre özelleşmiş hasar analizleri yapabilen yazılım, içerisinde yer alan farklı uygulamalar ile spesifik sonuçlar ortaya koyabiliyor. Ayrıca nesne temelli görüntü ve doku analizi özellikleri ile bölgenin afet sonrası ekonomik olarak kıymet değerlemesi yapılabilecek.

    TÜBİTAK’ın geliştirdiği afet hasarlarını tespit eden yazılım kullanıma hazır


    Askeri nitelikler de taşıyan yazılım, savaş veya askeri operasyonlar sonrasında bölge genelinde veya binalarda ön hasar analizi yapabiliyor. İçerisinde birçok farklı mod ve analiz özellikleri bulunan VISKON-RS, tamamen TÜBİTAK BİLGEM Bilişim Teknolojileri Enstitüsü tarafından geliştirilmiş ve ülke genelinde ihtiyaç duyan bir çok kurum tarafından ek bir maliyet gerekmeden kullanılabilir olacak.


     







  • Güzel haber. İşte böyle çalışmalar olsun.

  • Afet hasarlarını tespit eden yazilim yapmak degil mesele, mesele afette hasarı sifira indirecek calismalar yapmak. Kac binanin yikildigini hemen ogrenmek afet kayiplarini azaltmiyor. Bir de 'Ayrıca nesne temelli görüntü ve doku analizi özellikleri ile bölgenin afet sonrası ekonomik olarak kıymet değerlemesi yapılabilecek.' yazmislar. İnsanlar oluyor afette konutlarin kiymet degerlemeniz de rantiniz da yerin dibine batsin.!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10ur

    Afet hasarlarını tespit eden yazilim yapmak degil mesele, mesele afette hasarı sifira indirecek calismalar yapmak. Kac binanin yikildigini hemen ogrenmek afet kayiplarini azaltmiyor. Bir de 'Ayrıca nesne temelli görüntü ve doku analizi özellikleri ile bölgenin afet sonrası ekonomik olarak kıymet değerlemesi yapılabilecek.' yazmislar. İnsanlar oluyor afette konutlarin kiymet degerlemeniz de rantiniz da yerin dibine batsin.!!

    Ya öyle diyorsun ölüyorlutor elbet ama bunlara da gerek var sonuçta ama akp döneminde ne oluyorsa sizin için ranttir o dimi (AKP'li değilim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı uğurlu olsun.



    Öncelik afetten hasar almamak ancak olur da hasar alırsak da en kısa sürede kontrol altına almak önemli. Güzel bir başarıya imza attıklarını düşünüyorum. Umarım daha iyileri afetten etkilenmeme konusunda da yakın zamanda hayata geçer.

  • Ya öyle diyorsun ölüyorlutor elbet ama bunlara da gerek var sonuçta ama akp döneminde ne oluyorsa sizin için ranttir o dimi (AKP'li değilim)

    Öylesin.

  • Bu Kadıköy'ün kurbağalıderesine içme suyu kalitesinde temizlikte raporu veren Tubitak mı ? Eğer öyleyse afet hasarlarını nasıl tespit edecekler merak ediyorum.

  • Mal olmak için zekalı olmak şartı yok.

  • Gelmiş yine ne yapılsa memnun olmayan, herşeye kulp takmaktan başka işi olmayan klavyeden yazdığı "engin" bilgileriyle memleketi kurtardığını sanan zavallılar konuyu basmış. Sorsan sen ne yaptın diye gak guk eder tek bildiği ona medya da öğretilendir çünki.

  • Afetten sonra dua ediyordur program. Haber eksik.

  • Tebrikler.. Umarım o program hiç kullanılmaz..

  • Hükumeti öven haber ve tabi ki Ahmet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.