Şimdi Ara

Cevap: HD RECEIVER'I NASIL OLMALIDIR?'OLMAZSA OLMAZLAR'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
0
Favori
51.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar; son günlerde bu konuda arkadaşlarımız soruları yoğunlaştığı için daha önce tv&projeksiyon bölümüne de açtığım bu konuda bazı bilgiler aktarmak istedim.
    hd yayın yapan kuruluşlar geniş bandlı bir sinyali kablo ve uydu kanalları ile aktarmanın oldukça külfetli olacağını değerlendirdiklerinden dolayı,HDTV sinyallerini değişik formatlarda sıkıştırarak aktarma yoluna gitmektedirler.(MPEG2,MPEG4 gibi)
    böylece sıkıştırılan görüntü hem daha az bir band işgal etmekte, hemde kalitesinden çok fazla kaybetmemektedir.
    sonuç olarak bir şekilde sıkıştırılmış olan sinyal, çanak anten sayesinde uydudan alınıp HDTV receivera ulaştığında, uydu alıcı tarafından işlenmek zorundadır. Yani içindeki mpeg decoder tarafından tam tersi işlemden geçirilerek kodu çözümlenmelidir. Kodu çözümlenen sinyal HDTV uyumlu tv'ye aktarıldığında gerçek kalitesinde seyredilebilir.
    bu yüzden HDTV için yapılmış bir uydu receiver ın "olmazsa olmaz" özellikleri şunlardır;

1-HDTV receiver, progressive scan yayını alabilmek için mutlaka progressive scan olmalı ve 1280px720p rezolüsyonunu desteklemelidir.İnterlaced HDTV yayınlar için ise 1920ix1080i rezolüsyonu desteklemesi gerekir. Ayrıca bu sinyallerin HD-televizyona aktarılması için DVI ve/veya HDMI gibi yüksek kaliteli video bağlantısına ait çıkışları olmalıdır.

2-HDTV receiver dolby digital ses için uyumlu olmali ve bu sinyal için optik ve koaksiyel digital ses çıkışları olmalı.

3-İzlenecek yayınlara uygun olan Mpeg decoder'ı içinde bulundurmalı.(mpeg2 decoder ve/veya mpeg4 decoder v.s)
    Yukarıda 3 madde olarak saydığım özelliklerin tümü bir arada olmazsa bu receiver'a HDTV receiver denemez.

artık yavaş yavaş hd yayın dönemine girdiğimiz şu günlerde hd uydu receiver alırken bunlara dikkat etmeliyiz.

hd yayın yapan uydu kanallarının listesini BURADAN bulabilirsiniz

not:
    en sağdaki yazım işaretine tıklayınca yayın formatlarını,şifre durumu da görebilirsiniz

ülkemizde satışta olan bazı hd receiverlar:
    Humax PR HD 2000 HDTV Receiver
    Ana özellikler :

DVB-S2 and DVB-S compliant
    MPEG-2 MP@HL Video Decoder
    MPEG-4 AVC/H.264 HP@L4 Video Decoder
    Multi-format Audio Decoder
    High Definition and Standard Definition
    DVB Common Interface (2 slot) support
    HDMI with HDCP
    Format resolution: 1080i, 720p, 576p
    DiseqC 1.0, 1.2, USALS
    Automatic software updating
    Programs may be sorted numerically, alphabetically, by TV or radio, satellite group, or FTA (free-to-air, freely receivable broadcasts)
    Timer function (coupled with EPG) for pre-programmed switching on and off, among other functions
    Adheres to laws protecting minors
    Expanded display with complete program information
    Parental control function (blocking system or individual channels)
    Sorting programs into individualized categories
    Simple program search
    Perfect combination with a HUMAX LCD-TV

Humax PR HD 1000 HDTV Receiver

Ana özellikler :
    Receiverart: HDTV MPEG 2 + 4
    2x CI Schacht
    Gleichzeitiges Abspielen von einer Sendung über HDMI, YPbPr oder Scart
    Anschlüsse: HDMI (HDCP), YPbPr, 2 Scart, S/PDIF, RCA
    1x CA Nagravision Kartenleser integriert
    RS232 Schnittstelle
    Timer-Funktion (gekoppelt mit EPG) ermöglicht u.a. Ein- und Ausschalten zu festgelegten Zeiten g
    Formatauflösung: 1080i, 720p, 576p
    SAT- Durchschleifausgang
    Unterstützung des Jugendschutzes
    Sendersortierung numerisch, alphabetisch, nach TV/Radio,
    5000 Senderspeicher
    Bildformat: 4:3 und 16:9
    erweiterte EPG
    Maße: 370 x 260 x 60 mm
    Erweiterte Informationsanzeige mit ausführlichen Programminformationen
    Updatebar über Satellit
    optischer Dolby Digital Ausgang
    DiseqC 1.0, 1.2, USALS,

HOMECAST HS 5101CI HIGH DEFİNİTİON UYDU ALICISI

GENEL ÖZELLİKLER

1 x HDMI ÇIKIŞI
    1 x YUV ÇIKIŞI (PLAZMA VE LCD LER İÇİN)
    2 x SCART (RGB, S-Video, Composite Video)
    1 x Digital Out (optisch)
    1 x Composite Video
    1 x Stereo
    1 x SAT Ein- und Ausgang
    2 x CI-(MODÜL YUVASI)

DS 810 KP HDTV PACE
    bu modeller ülkemizde satışta şu an
    http://www.hepsidijital.com/shop/default.asp?gb=kate&kat=HD%20TV&ortak=

yakında satışa çıkacak olan next in 2 modeli daha var.forumda daha önce verilmişti.(NEXT YE 2700 Cİ HD,NEXT YE 7500 CİS HD )
    bunun yanında CREA nın uydu receiver(HD) üreteceği duyurulmuştu daha önce.
    selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 26 Eylül 2007; 19:57:47 >

• Peki diyelim ki bu hd uyumlu recervirdan aldım. HD bağlantısından dolayı yayın kalitemde pozitif bir değişiklik olurmu? (normal yayın yapan ulusal kanallar atv kanal d star vs gibi )
    şu anda altın uçlu scart ile bağlanmama rağmen 40 " lcd tv mde görüntü kalitem hiç iyi değil, benim burdaki amacım
    alacağım hd uydu alıcı ile görüntü kalitemi artırmakdan başka bir eşy değil. Tabi ilerisi için de bir yatırım.
  • Güzel yazı olmuş, hepsini okuyamadım göz gezdirdim. Almadan önce düşünülmeli.
  • güzel bilgilendirme.. elinize sağlık
  • HD receiver normal yayın kalitesini arttırmıyor aynı kalitede seyrediyorsunuz.
    HD yayın çok farklı ama turksat takiler değil Luke tv çok harika discovery HD bizim
    trt 1 kalitesinde seyrediliyor.
  • Aslında görüntüyü fark edilecek bir biçimde değiştiriyor, size katılmıyorum. Ben bilgisayarda mükemmel bir kaliteyle izliyorum.

Ama tam olarak verim alınamaz, çünkü DLP ya da LCD ekranlar bu kaliteyi daha iyi yansıtır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: levent5238

Peki diyelim ki bu hd uyumlu recervirdan aldım. HD bağlantısından dolayı yayın kalitemde pozitif bir değişiklik olurmu? (normal yayın yapan ulusal kanallar atv kanal d star vs gibi )
    şu anda altın uçlu scart ile bağlanmama rağmen 40 " lcd tv mde görüntü kalitem hiç iyi değil, benim burdaki amacım
    alacağım hd uydu alıcı ile görüntü kalitemi artırmakdan başka bir eşy değil. Tabi ilerisi için de bir yatırım.

dostum elimizdeki hd uyumlu lcd tv veya plazma tvlarla mevcut SD yayınları seyrettiğimizde bu durum biz de hayal kırıklığı yaratabilir.
    bunda en kusursuz kimse tv numuz.
    sebebi ise şu;
    eğer hd kaynaklı bir sinyalimiz yoksa 720p,1080p(son günlerin modası siz bunu piyasada full HD diye duyarsınız.) paneller görüntü kaynaklarımıza nazaran daha yüksek çözünürlüklü olacak, ve dolayısıyla pikselleşme dediğimiz bir takım görüntü bozukluklarıyla karşı karşıya kalacağımız muhakkaktır.
    bu noktada yapabileceğimiz şimdilik fazlaca birşey yok.
    aslına bakarsanız çok ufak farklar dışında da kablolama çok fazla bir değişikliğe sebep olmuyor.(şahsi fikrim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 28 Ocak 2007; 20:49:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv ve uydudan anlayan var mı
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bakın arkadaşlar ben Full HD sony X 2000 1920 - 1080 tv ile receiver ler Kaon extreme ve
    Humax HD CI 2000 ile mukayese ettim kaon da bile bazı kanallar TV8 , TRT 1 TGRT ve
    diğer bazılarını inanilmaz kalitede neredeyse HD kalitesinde seyrediyorum Humax ta da
    mevcut kalite aynı kalıyor bir artış olmuyor bilgisayarda o kalitede seyredemezsin
  • Bilgisayarda zaten hiçbir zaman TV'deki kalite yakalanmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hightechx

Bakın arkadaşlar ben Full HD sony X 2000 1920 - 1080 tv ile receiver ler Kaon extreme ve
    Humax HD CI 2000 ile mukayese ettim kaon da bile bazı kanallar TV8 , TRT 1 TGRT ve
    diğer bazılarını inanilmaz kalitede neredeyse HD kalitesinde seyrediyorum Humax ta da
    mevcut kalite aynı kalıyor bir artış olmuyor bilgisayarda o kalitede seyredemezsin

aslında ismini verdiğiniz kanalları elinizdeki 1080p taramalı LCD ile daha kötü bir performansla seyretmeniz gerekir.
    umarım bir göz yanılması ve kendi kendinizin avutulması hadisesi ile karşı karşıya değilizdir.
    bahsettiğiniz yayınlar standart çözünürlükte yayınlar,o yüzden Hd receiver kullanılıyor olması pek bir değişikliğe yol açmaz.
    @ermanpac sanırım durumu daha iyi açıklayacaktır.
    öyle sanıyorum durum receiverın görüntü ve görüntü aktarım kalitesiyle ilgili.

• Bir kere bilgisayarda hiçbir zaman normal TV, LCD, DLP ve Plazma TV kalitesini yakalayamayız.

Ama LCD TV ile de normal receiverdan aldığınız görüntü kalitesi çok iyi olmaz, çünkü LCD görüntüyü en ince ayrıntılarına kadar decode edeceğinden mutlaka kusurlar görünür. LCD, DLP ve Plazma TV ile en kaliteli HD receiver ve HDTV teknolojisi ile yayın yapan kanallarla yakalanır.

HD receiverı olup ta normal TV'ye sahip kişiler de HDTV kalitesini yakalayamaz, çünkü normal TV de HDTV kalitesini yansıtmaz.
  • Yahu arkadaşlar ben profesyonel bir kişiyin ne dedimse öyledir sony x2000 çok iyi bir cihaz
    normal receiver ile süper gösteriyor diger lcd ler öyle göstermiyor ama humax hiç fark etmedi.
    ben fark olur diye humax ı almıştım.
  • Bir yanlışlık var ..

Bir kere sıkıştırılmış yani mpg4 (dvd) formatına dönüştürülmüş HD video yu tekrar eski haline getiremezsiniz öyle bir mantık mümkün değil.. sıkıştırıldığında dosya belli bir miktar verisini kaybeder..
  • zaten eski haline döndürdüğünü iddaa etmedik,receiver tarafından kodun işlenmesinden bahsediyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChordSolo

zaten eski haline döndürdüğünü iddaa etmedik,receiver tarafından kodun işlenmesinden bahsediyoruz.

yani demek istiyorum ki eğer böyle bir gönderim planlanıyor veya yapılıyor ise aslında High definition yayın yapılmıyor demektir..
  • dostum kavramsal olarak anlaşamadık sanırım.
    hd yayın yapılıyor,nasıl yapıldığını anlatmaya çalıştım zaten.
    buna karşın alıcımızın minumum yetenekleri de yukarıdaki gibi olmalı.
    selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: hightechx

Yahu arkadaşlar ben profesyonel bir kişiyin ne dedimse öyledir sony x2000 çok iyi bir cihaz
    normal receiver ile süper gösteriyor diger lcd ler öyle göstermiyor ama humax hiç fark etmedi.
    ben fark olur diye humax ı almıştım.

arkadaşım ben bu ifadenizden hiçbir şey anlamadım.
    1.siz hd yayınlar için mi birşey fark etmedi diyorsunuz?yoksa SD yayınları mı seyrediyorsunuz?
    2.hangi tip bağlantı kullandınız?
    3.LCD nizin özellikleri nelerdir?
    4.normal receiver için "süper gösteriyor" diyerek ne anlatmaya çalışıyorsunuz?
  • Crea Receiver Cr-u1000 Hd Hİgh Defİnİtİon kullanan varmı arkadaşlarrr
  • quote:

Orjinalden alıntı: ironman

Crea Receiver Cr-u1000 Hd Hİgh Defİnİtİon kullanan varmı arkadaşlarrr

bu receiver satışa çıktı mı acaba?
    Crea çalışanı bir arkadaş bazı bilgiler vermişti ama sanırım hala satışta değil.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.