Şimdi Ara

Güneş Sistemi dışında ilk su bulutları keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güneş Sistemi dışında ilk su bulutları keşfedildi
     California Santa Cruz Üniversitesi'nde görevli gökbilimciler, astronomi dünyası için önemli bir keşfe imza attılar ve Güneş Sistemi dışında ilk su bulutlarını buldular. Gökbilimciler, su buharı bulutlarına dair bu izleri, WISE 0855 adını taşıyan bir kahverengi cücenin (yıldız haline gelememiş, gaz ve tozdan oluşan devasa gökcismi) etrafında buldular.
     
    WISE 0855 adlı bu kahverengi cüce Dünya'dan sadece 7.2 ışık yılı uzaklıkta olmasına rağmen, gökcisminin aşırı soğuk ve sönük olması bilindik yöntemler ile gözlem yapılmasını zorlaştırıyordu. California Santa Cruz Üniversitesi'nde görevli gökbilimciler ise, kahverengi cücenin etrafındaki bulutlarda su izlerini bulabilmek için kapsamlı kızılötesi spektrum analizleri yaptılar.
     
    WISE 0855'in su veya buz bulutlarının oluşumu için ideal koşullara sahip olduğu göz önüne alındığında, bu su bulutlarının keşfi pek de sürpriz olmadı, ancak buna rağmen Güneş Sistemi dışında ilk su bulutlarının bulunmuş olması astronomi dünyası için oldukça önemli bir gelişme. Çünkü bu su bulutlarının keşfinde kullanılan kızılötesi analiz tekniği, evrenin farklı yerlerinde de su bulutları bulmak için kullanılabilecek.







  • 10 yil sonrasi icin bile cok buyuk kesifler ve teknolojik gelismler olacagina inaniyorum.

  • Türkiye asla bu seviyelere gelmez gelemez.Gelemeyecekte.....

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su bulutlari bulunan gezegenler bulunur bulunmasina da simdiki tekniklerle oraya ulasip da orada koloni kurmak zor olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    Abi ne kadar olumsuzsunuz ya

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.