Şimdi Ara

Harici Harddiski görmüyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
2
Favori
144.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ,
    Bende 100gb Seagate Harici Harddisk var. Üründen gayet memnunum. Ancak bilgisayara yeni format attım ve de antivrüs olarak Kaspersky'nin Internet Security 6.0 deneme sürümünü kurdum.
    Sanırım kendi ayarlar yaptı. Newtwork ayarlarıyla ilgili sanırım.Ve seagate harici harddiski usb'den takınca hiçbir tepki vermiyor alet sanki takılmamış gibi..
    Eskiden avast kullanıyodum hiç böyle bir sorun yaşamadım..
    kaspersky'yi sildim yeirne tekrar avast kurdum ama nafile.Gene görmüyor aleti..
    Sizce sorun nerede?Yardımcı olursanız sevinirim.



  • elimde external bi disk var 120 gb lık bide 20 gb lık mp3 .. usblerim bi ra nedensiz göçtü.. yapılcacak herşeyi yaptım ve nasıl oldu bilmiyorum ama bi şekilde usbler çalışır oldu.. flash bellekleri görüyor ama başka yerde çalışan harici diskle mp3 görmüyor.. görmüyor derken.. sanki hiçbişey takılmamış gibi. ama elektirik var cihazlara gelio

    problemin gelişnesini burda yazdım..

    http://forum.donanimhaber.com/m_17946386/mpage_1/key_//tm.htm#17975707
  • quote:

    Orjinalden alıntı: feaRneveR

    şimdi biraz bekledim. açıldı. bilgisayar bayağı yavaş. disketi biçimlendir diyor ve hdd yi 16.71 gb olarak görüyor. içindekileri nasıl kurtarırım. kardeşlerim bir yardım. hayatım bu hdd nin icinde.


    Bilgisayar görüyorsa içindeki verileri veri kurtarma programlarıyla kurtarabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_7492114/mpage_1/key_//tm.htm#7492114
    http://forum.donanimhaber.com/m_23280095/mpage_1/key_//tm.htm#23280095




  • quote:

    Orjinalden alıntı: scopeye

    Bendede WD Mybook essential edition 500gb harddisk var bi anda bilgisayar gormemeye başladı. Takıp cıkardım donanım kullanıma hazır diyor ama bilgisayar yonetiminde gorunmuyor. Asagıdaki donanımı kaldır derken WD olarak yazıyor ama windowsta gorunmuyor. Baska bilgisayara takıpta denedim olmadı.


    Benim de aynı diskten var ve bozuldu. Ayrıntısıda burada: http://www.incele.info/index.php?option=com_content&view=article&id=117:plaka-degisimi-verileri-kurtarabilir-mi&catid=42&Itemid=81

    Bu diskin bozuk olanlarına ihtiyacım. Bu disk ten bir tane yeni aldım, fakat öncelikle bozuk olanları üzerinde çalışma yapmam gerekiyor. Daha sonra bozulan diskim ile yeni satın aldığım diskin parçalarını değiştirerek içindeki verileri kurtarmayı planlıyorum.

    Elinde Western Digital 500GB Mybook Essential bozuk disk olanlar var ise özelden benimle iletişime geçsin. Göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.




  • Arkadaşlar imdadınıza yetiştim
    Bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen gençlik resimleriniz, okul projeleriniz, konulu ve konusuz film arşivleriniz tehlikededir.


    Disk yönetimi'nde de sorunu çözemeyen arkadaşlara kesim çözüm getirdim.


    Öncelikle bu ''Denetim masası-Yönetimsel Araçlar-Bilgisayar Yönetimi-Disk Yönetimi'' konumundan diske yeni harf ve yol vermeden önce, lütfen bilgisayarınızdaki sanal disk sürücü programlarını silin. (örnek olarak Deamon Tools)
    Bu problemi yaşamaya muhtemelen bu tarz bir program yükledikten sonra başladınız.

    Sorun, anladığım kadarıyla sürücü harflerinin ve yollarının çakışmasından oluşuyor.

    Herneyse, bu programı sildikten sonra, disk yönetiminden harf vermeye çalışın. Çoğu kişide bu çalışıyor fakat bazen şöyle bir tepki alınabiliyor:
    ''Disk Yönetimi Konsol Güncel Olmadığı İçin İşlem Tamamlanamadı......''
    Bu durumda çok daha komplike çözümler var ama, ben size en basit olanı tarif edeyim.
    Link vermek yasak mı bilmiyorum ama ;

    http://findandmount.com/

    ''Find and mount'' isimli programı indirin ve kurun.

    Programı çalıştırdığınızda karşınıza Bilgisayarım'da göremediğiniz hard diskiniz çıkacak.

    Bu noktada bir an duygulanacaksınız (bir de teşekkür alabilirim burda)

    Üzerine sağ tıklayıp Scan-Intellectual Scan yapın.

    Tarama işleminiz bittikten sonra altta ''Partition 1'' isimli bir bölüm belirecek. Sağ tıklayıp ''Mount as'' yapın. Mümkünse başka bir çakışmayı önlemek için öncelikli olmayacak bir harf atayın. Y, U, Z iyidir.

    Mount yaptıktan sonra, eğer donanımsal veya elektronik herhangi bir sorununuz yoksa , Bilgisayarım'a girdiğinizde harddiskiniz eskisi gibi görünecektir.

    Afiyet olsun.

    Not : Bu kalıcı bir çözüm değildir. Diskiniz bu programa bağlı olarak çalışacaktır. Hiçbirimiz bir programa kalmak istemeyiz. Lütfen hazır poponuz tutuşmuşken ve dosyalarınıza da erişebilmişken dosyalarınızı yedekleyin , daha sonra da önceki arkadaşların tarif ettiği şekilde diskinizi formatlayın-biçimlendirin, sıfırdan kullanmaya başlayın.

    Not 2: Bu sorunun çözümünü araştırdığınız forum sitelerinde bir üyelik açıp, diğer kazazedelerin de yararlanması için bu çözümü copy-paste yaparsanız , uygar dünya adına pozitif bir adım atmış olursunuz. Şimdiden teşekkür ederim.

    Arzular şelale




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.