Şimdi Ara

adsl kota sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar fazla bır sey ındırmem ama bugun kotama baktım 10gb gosterıyor.3gb kotalı adsl kullanıyorum sizce nasıl oluyor.bırısı mi kullanıyor acaba eger oyleyse nasıl anlarım veye bulurum.Son bir aydır kaspersky internet security kullanıyorum.Modemım telekomın verdiği zyxel modemlerden.yardım



  • Youtube gibi siteleri çokça ziyaret ediyor,video izliyorsanız kotanız bir hayli yükselir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metalnotdead

    Youtube gibi siteleri çokça ziyaret ediyor,video izliyorsanız kotanız bir hayli yükselir.


    İnternette Çok Gezmişsen Olabilir. Ama O Kadarda 10 Gb Olmaz

    Youtube Felan Video İzliyorsan Çok Götürür.
  • yok arkadaslar youtube cok gırmıyorum
  • wireless modemse sömürmüşlerdi kotanı ama 10 gb bunda yanlışlık vardır ama telekom laftan anlamaz
  • normal modem telekomun verdiği zyxel modem.Kablosuz değil
  • o zaman telekom
  • bide sey war telekomun sitesinde ne kadar kotam kaldiğini öğrenirken iki şey war upluod bide dowload bunlardan handisi benım 3gb hesabım yanı hangisinde 3gb sımır yada ıkısede aynı seymi?
    >>>>>yanliş yyyazmiş olabilir eng kelimeleri yada metinde eksiklik olabilir>>>>>>
  • download
  • ne kdr gezersen gez internette o kdr olmaz bu.doogru okudundan ve dgoru yere baktından emin ol
  • valal arkadaslar dogru yere baktıgımdan emınım download kısmında 10 kusur gb yazıyo.Ayrıca bıraz once telekoma gıttım bişey anlamıyolar tabi müşteri hizmetlerini arayın dedi bende aradım onlarda bişey yapamıyolarmış geri telekoma gidin dedi.İnternete bağlanmaya korkuyorum.Virüs diye cevap yazan arkadaslar olabılır şimdiden soleyım kaspersky internet security 6 kullanıyorum. Aradada adware ile taratıyorum yanı işin o kısmından şüphelenmıyorum.
  • YouTube'u gece gündüz izleseniz o kadar gitmez. Birileri kullanıyor olabilir. Bir dahakinde gün gün takip edin bakalım..
  • Zyxel 'in verildiği modem ,wireless olamaz zaten, bu kesinlikle telekomdaki teknik bir hatadan kaynaklanıyordur, çözülmüyorsa dilekçe yaz,mahkemeye başvur.
  • Kotana baktığın sayfayı Print Screen le kaydedip buraya koyar mısın arkadaşım?Bir bakalım belki yanlış yere bakıyorsundur insanlık hali

    Not:Sağ üstteki bilgileri paint'te karala ama resmi burayı koymadan önce...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilish_ -- 25 Ocak 2007; 19:26:44 >
  • yok emın olun arkadaslar bı yanlıslık yok sadece ben bakmadım arkadaslarda baktı sonra gonderırım ama ıstersenız goruntuyude.
  • arkadaşım gece gündüz msnde kamerayla chat yapıyor veya bilgisayarda tv izlemişsen internetten olmuş olabilir ama bunun ikisinide aynı anda yapman alzım 10 gb olması için bende hep msndeyim ve youtubeye giriyorum ama en fazla 2.5 gb oluyo seninki çok ilginç
  • http://img402.imageshack.us/my.php?image=kota4yq.jpg
    bu adrste resmı gorebılırsınız.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_5118628/tm.htm

    Arkadaşların başına gelenler
    telekom yetkilisi değilim ama edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.ADSL faturalarında problem olduğunu düşüneneler ve bu konuda feryad edenler çok. Ben de faturam gelince şaşırdım ve yetkililerden açıklama istedim. Sonuç olarak şu bilgilere ulaştım:

    Diyelim ki ;12 Kasım'da 3 GB kotalı olarak aboneliğinizi başlattınız:

    1. Faturalar hey ayın 1. günü o ay için daha kullanmadan ücretlendirme yapılarak kesiliyor. Siz 12 Kasım'da başladığınız için Kasım ayı için faturalar 1 Kasım'da hazırlanmış olduğu için Kasım ayı için fatura size ulaşmıyor haliyle. eğer o ay içinde kotayı aşarsanız bu tutar her zaman için bir sonraki ayın faturasında kotayı aşan miktar/tutar alanında görülüyor

    2. 1 Aralıkta faturalar Aralık ayı için düzenleniyor. Kasım ayı için size fatura gelmemişti. Ama 1 Aralıktan önce aboneliğiniz başladığı için artık size de fatura kesiliyor. Ve Aralık ayı faturası size geliyor. Bu fatura içinde (bağlantı ücreti+ Aralık ayı abone ücreti+Kasım ayı kullanım ücreti+(eğer kotayı aşmış iseniz)kota aşım ücreti(her MB ı 1 YKr) ) oluyor. Kasım ayı kullanım ücreti diyorum çünkü 12 Kasım'da başladığınız için 1 aylık abone ücreti alınmıyor. Kasım ayı 30 gün olduğu için Kasım ayı kullanım ücreti şöyle hesaplanıyor: 29 milyon * 18 / 30 (12 sinden 30 una 18 gün kullandığınız
    için).yani
    29 * 18 / 30 = 17,4 YTL .

    3. Bazen Kasım ayı ücretini Aralık ayı faturasına yansıtmakta gecikiyorlar. Bu durumda 1 Ocakta çıkan faturada "Fatura edilmemiş borç alanında bu 17,4 YTL lik tutarı görürsünüz.

    4. Son olarak Dumeter gibi kullandığınız programlar IP paketlerindeki header bilgilerini vs. hesaba katmıyor. Bu yüzden telekomun hesabına göre daha fazla download yapmış olabiliyorsunuz. Bu durumda bu ücret de kotayı aşan miktar olarak her zaman için bir sonraki ayın faturasına yansıyor.

    Umarım yukarıda vermiş olduğum bilgiler doğrultusunda faturadaki tutarları tutturabilirsiniz. Eğer hala tutmuyorsa gerçekten faturanızda hata olabilir. Bu durumda yetkililere durumu iletip düzeltilmesini talep edin.

    ALINTIDIR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailkesmen -- 25 Ocak 2007; 22:50:10 >
  • fazla takılmıyorum diyorsun ama senin bir önceki ay download mikarın da 6 gb küsürmüş zaten bence sen farketmedin video falan izlerken geçmiş olabilirsin.yada telekom bu.yapar yani.bana da iki ay önce ayın 2.günü 2 gb çakmışlardı.itiraz etsen bile sonuç alamıyorsun.bir de fatura ile kota sayfasındaki miktar birbirini kesinlikle tutmuyor.burası türkiye.hakkını arayamıyorsun ki.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkan73

    fazla takılmıyorum diyorsun ama senin bir önceki ay download mikarın da 6 gb küsürmüş zaten bence sen farketmedin video falan izlerken geçmiş olabilirsin.yada telekom bu.yapar yani.bana da iki ay önce ayın 2.günü 2 gb çakmışlardı.itiraz etsen bile sonuç alamıyorsun.bir de fatura ile kota sayfasındaki miktar birbirini kesinlikle tutmuyor.burası türkiye.hakkını arayamıyorsun ki.


    arkadaşın dediği gibi hocam bundan evvelki faturanda 6 gb gelmiş. ya farkında olmadan bir download yaptın, ya pcni senden başka kullanan bi kardeşin abin bu işi yapıyor, oyunlardan pek anlamam ama online olarak oynadığın bir oyunda belki kotanı etkileybilir buna emin değilim (daha iyi bilen arkadaşlar cevaplayabilir) yada gerçekten telekomun garipliği ile karşı karşıyasın...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.