Şimdi Ara

Xiaomi'nin dizüstü bilgisayarı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin merkezli kaynaklar, Xiaomi'ye ait olduğu iddia edilen ilk dizüstü bilgisayar modelini sızdırdı. Şu an için tek bir görüntüsü ortaya çıkan bilgisayar, genel görünümü itibariyle önemli ölçüde MacBook Pro izleri taşınıyor. Anlaşıldığı üzere tamamı metal yekpare bir kasaya sahip olan dizüstü bilgisayarın 12.5-inç boyutunda ekrana sahip olmasını bekliyoruz. 
     
    Daralan dizüstü bilgisayar pazarında ilk olarak kendi ülkesini hedefleyecek Xiaomi, marka popülaritesiyle geniş kesimlere ulaşmaya çalışacak. Anladığımız kadarıyla şirketin dizüstü bilgisayar arenasındaki stratejisi üç bacaktan oluşacak. Birincisi "Apple etkisi" yöntemiyle telefonlarından memnun kalan kullancıların Mi logolu bilgisayar almasını sağlayacak. İkincisi, MacBook almak isteyen ancak bütçe nedeniyle erişemeyenlere uygun fiyatlı ve kaliteli seçenek sunmak. Üçüncüsü ise genel dizüstü bilgisayar pazarında fiyat/kalite oranı yüksek, ayrışmayı başaran modellerle büyümek.
     
    Xiaomi'nin dizüstü bilgisayarı ortaya çıktı 
     
    Burada üçüncü madde özellikle önemli. Çünkü yaptığım araştırmalar, Xiaomi'nin takip edeceği iş modelinin biraz farklı olacağını gösteriyor. Aslında benzerini daha önce de gördük ama Xiaomi'nin durumu biraz daha farklı olacak. Nedir bu derseniz, şirket fiyat avantajı sağlayabilmek için en güncel donanımlar yerine bir ya da birkaç jenerasyon öncesi teknolojilere yönelecek. Yani nedir bunlar derseniz örneğin 6. nesil yerine 5. nesil Intel işlemci ve GeForce 900 serisi yerine önceki mobil GPU seçeneklerinden biri. Bu strateji ister istemez BOM yani bill of material bir başka ifade ile her bir bilgisayar için üretim tarafındaki birim maliyetinde hissedilir bir etki yaratacaktır.
     
    Aslına bakarsanız benzer yöntemi farklı dizüstü bilgisayar üreticileri de denemişti ama burada Xiaomi'nin yükselen yıldızı, anavatanındaki büyük potansiyel ve ekosisteme elverişli ürün gamı sunuyor olması önemli avantaj. Windows 10 işletim sistemiyle gelecek olan ilk bilgisayarı farklı tasarım ve özellikte modeller de takip edebilir. Sorulması gereken asıl soru ise, görmekte olduğunuz tasarımın, yasal bir engele takılıp takılmayacağı. Patent nedenleriyle dünya genelinde istediği hızla yaygınlaşamayan ve ülkere resmi yollardan giriş yapamayan Xiaomi, pek çok ülkedeki resmi varlığını dizüstü bilgisayar modelleriyle başlatabilir gibi görünüyor. Şimdilik bilgiler bu kadar, gelişmeler için Donanım Haber'de kalın.  
     







  • Son paragrafta yazım hatası olmuş.

  • Bu ürünü görünce "NOKIA Netbook" geldi aklıma. Umarım sonları aynı olmaz. Amaç apple benzer ürünler üretmek ise burada en önemli nokta mobil modem ve şarj süresi olacak gibi. I7 ya da en son çıkan gpu ların olması pek bir önem kazandırmaz.

  • Fiyat uygun olursa kaparım 1 tane

  • Madem uygun fiyatli olmasi icin onceki neslin donanimlari konacak,niye Windows 10 onyuklu geliyor?

    Bosuna lisans parasi

    Millet kendi keyleri ile(internetten cok uygun fiyata aliniyor)kurulum yapsa daha mantikli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi cop yapsa alirim arkadaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklemedeyiz aliexpress + avantajix ile kaparim bi tane :)

  • Xiaomi Redmi Note 3 kullaniyorum canavar gibi ;) xiaomi = düşük fiyat, yüksek kalite

  • Alırım belki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

    Malum yerli ureticimiz boyle kaliteli ve fiyat performans urunleri ortaya cikartti da biz mi almadik?



    Helal olsun su cinlilere





    Bilgisayar farkettiyseniz macbooka aşırı benziyor.Çinliler devlet politikasının arkasına saklanıp yüzlerce telif ihlali yaparak kendi ülkelerinde ürünler çıkarabiliyorlar ama ne amerikaya ne de avrupaya yayılamıyorlar.Ancak aracılarla vs. bi nebze satış yapabiliyorlar. Vestelin ürünlerini ben de beğenmiyorum ama bu karşılaştırma yanlış olmuş
  • Notebook'a ihtiyacınız yoksa almayın.

    Masaüstü candır.

    Sökmesi ayrı dert, anakart onarımı ayrı dert.

    Kasayı sırtımda taşırım yine de bulaşmam artık dizüstüne.

    Küp kasa kullanıyorum zaten.
  • Çinlilere ve özellikle xiaomi ye helal olsun diyorum bizim sözde yerli firmalar şöyle şey yaptı da almadık mı ?

  • MACBOOK KOPYASI OLMUŞ GERÇEKTEN :)

  • Umarım sadece Çin'de satılmaz.

  • Eskiden olsa hadi paraları yok tasarımcı çalıştıramıyorlar fazla ondan böyle oluyor demiştik. Artık en çok satan markalardan biri ama kopyacılır ruhlarına işlemiş. Özgünlük nerede?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.