Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Dizel Araç Tuningi Nasıl Yapılır..?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobilim >> Motor Modifikasyonu >> Cevap: Dizel Araç Tuningi Nasıl Yapılır..? Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ak2n

9 Mart 2007; 22:23:41 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

hdi ye blow off takma imkanı varmi? tesekkurler...

---------------------------------------- ce ----------------------------------------
ChipTuning Uzmanı

9 Mart 2007; 22:37:10 

quote:

Orjinalden alıntı: ak2n

hdi ye blow off takma imkanı varmi? tesekkurler...

Tabiki takılır..HKS marka iyi randıman veriyor..

megachips@windowslive.com
RedLabel

9 Mart 2007; 23:44:50 

Sayin chiptuning. Verdiginiz bilgiler icin tekrar tesekkurler. C4 1.6HDI 110HP icin 140 HP sorunsuz olur demistiniz.

Benim araci artik iyice dusuk devirlerde kullaniyorum. Vites degisimlerim bile 2000-2300 devirler arasinda, genelde ise hizimi koruyarak gidiyorum ve motor 1500-1800 civari devir goruyor.Aracimi hem sessiz sakin hem de daha da ekonomik. Ama bu devirlerde turbo felan devreye girmedigi icin de gercekten ani hizlanmalar hic hos degil gaz tepkisi cidden kotu. Hiz yapmiyorum ama ivmelenme onemli.

Uzun lafin kisasi iyiden iyiye kafama yatti bu is ve yazin basinda modul alabilirim. Keske Ankarada da bayiniz olsaydi. Neyse yazin benim Istanbul'a gelme durumum olur artik o zaman. Simdi kusuruma bakmazsaniz birkac soru daha sormak istiyorum.

1. Bu modullerin, chiplerin yeniden yazilmasina kiyasla dezavantajlari neler, Ecu da problem yaratabilir gibi laflar duyuorum. Ayrica yol bilgisayari verilerinde bir hataya yol acicak mi? Ornegin biryerlerde yakit tuketimi gostergesinin yanlis gosterdigini okumustum.

2. Bu modullerin herhangi bir ayari oluyor mu? Internette dimsportun sitesinde performans kazanclarina bakarken yanlis hatirlamiyorsam 1,6 HDi icin 130-135HP arasi bir cikti vardi, acaba siz ekstra bir ayarla mi 140HP civarina cikartiyorsunuz?

Yeniden tesekkurler...

AA nedir, Ne Ise yarar!

ChipTuning Uzmanı

10 Mart 2007; 0:00:03 

quote:

Orjinalden alıntı: RedLabel

Sayin chiptuning. Verdiginiz bilgiler icin tekrar tesekkurler. C4 1.6HDI 110HP icin 140 HP sorunsuz olur demistiniz.

Benim araci artik iyice dusuk devirlerde kullaniyorum. Vites degisimlerim bile 2000-2300 devirler arasinda, genelde ise hizimi koruyarak gidiyorum ve motor 1500-1800 civari devir goruyor.Aracimi hem sessiz sakin hem de daha da ekonomik. Ama bu devirlerde turbo felan devreye girmedigi icin de gercekten ani hizlanmalar hic hos degil gaz tepkisi cidden kotu. Hiz yapmiyorum ama ivmelenme onemli.

Uzun lafin kisasi iyiden iyiye kafama yatti bu is ve yazin basinda modul alabilirim. Keske Ankarada da bayiniz olsaydi. Neyse yazin benim Istanbul'a gelme durumum olur artik o zaman. Simdi kusuruma bakmazsaniz birkac soru daha sormak istiyorum.

1. Bu modullerin, chiplerin yeniden yazilmasina kiyasla dezavantajlari neler, Ecu da problem yaratabilir gibi laflar duyuorum. Ayrica yol bilgisayari verilerinde bir hataya yol acicak mi? Ornegin biryerlerde yakit tuketimi gostergesinin yanlis gosterdigini okumustum.

2. Bu modullerin herhangi bir ayari oluyor mu? Internette dimsportun sitesinde performans kazanclarina bakarken yanlis hatirlamiyorsam 1,6 HDi icin 130-135HP arasi bir cikti vardi, acaba siz ekstra bir ayarla mi 140HP civarina cikartiyorsunuz?

Yeniden tesekkurler...

Öncelikle Teşekkürünüz için Rica ederim..

1.Modüller Chiptuning den çok daha farklı olarak ara beyin uygulamalarıdır..Dezavantajı sadece ateşleme sinyallerini optimize etmeleridir..Chiptuningde bütün motor kontrol parametreleri işlenir..Böylelikle chiptuningde daha sağlıklı ve her devirde daha dengeli güç ve tork artışı sağlanabilmektedir..Modüler uygulamanın araç ECU süne herhangi bir hasar verme olasılığı yoktur..Yol bilgisayarı için C4 de nası bir değişim olur net bişey söyliyemem ama genel olarak yol bilgisayarını yanılttığını gözlemliyoruz..

2.Evet modüller ayarlanabilir..Arttıracağı püskürtme miktarı ayarlanabilir..Devreye gireceği devir ayarlanabilir..Arttırım paritesi ayarlanabilir..Ve ne zaman devreden çıkacağı ayarlanabilir..Siteye göz attım ve ilgili sayfayı buraya ekliyorum..

mgazihan

10 Mart 2007; 0:06:06 

kardeş bizim cmil abinin bir transiti var 100 bg sehirler arası çok yol yapıyor yüklüyken rampalarda bayılıyormuş
varmı bir çaresi ?

ChipTuning Uzmanı

10 Mart 2007; 0:16:36 

quote:

Orjinalden alıntı: mgazihan

kardeş bizim cmil abinin bir transiti var 100 bg sehirler arası çok yol yapıyor yüklüyken rampalarda bayılıyormuş
varmı bir çaresi ?

O motor için otosan geri toplama başlatmıştı güç arttırımı için..Sanırım o araç o furyayı kaçırmış..Bir pompacıda pompa ayarları güncellenirse rampalardaki bayılma probleminizi giderebilirsiniz..

mgazihan

10 Mart 2007; 0:18:05 

eyvallah

yutuna

10 Mart 2007; 9:41:51 

Merhaba Chip Tuning Uzmanı
2006 model HyundaiTucson aracım var. VGT ne anlama gelen bir özelliktir. Önereceğiniz bir uygulama ile 112 HP lik motor gücü ne kadar artar, bu değişim yakıt sarfiyatını ve motor ömrünü nasıl etkiler. Yapılan değişiklikler araç garantisini bozarmı, egsoz gazı muayenesinde sorun çıkartırmı? İzmirdeyim, nerede yaptırabilirim ve maliyeti ne kadar olur? Pek çok şey sordum yanıtlıyacağınızı umarak saygılarımı sunuyorum.

ChipTuning Uzmanı

11 Mart 2007; 1:17:40 

quote:

Orjinalden alıntı: yutuna

Merhaba Chip Tuning Uzmanı
2006 model HyundaiTucson aracım var. VGT ne anlama gelen bir özelliktir. Önereceğiniz bir uygulama ile 112 HP lik motor gücü ne kadar artar, bu değişim yakıt sarfiyatını ve motor ömrünü nasıl etkiler. Yapılan değişiklikler araç garantisini bozarmı, egsoz gazı muayenesinde sorun çıkartırmı? İzmirdeyim, nerede yaptırabilirim ve maliyeti ne kadar olur? Pek çok şey sordum yanıtlıyacağınızı umarak saygılarımı sunuyorum.

VGT=Variable Geometry Turbo...Değişken Geometrili Turbo..

Aracınız için 2 farklı modül uygulanabilir..

1. 134 Hp ve %25 tork artışı sağlar..385€+KDV
2. 140 Hp ve %20 tork artışı sağlar..623€+KDV

Chiptuning de uygulanabilir ama size net olarak ulaşabileceğiniz güç ve tork değerlerini yazamayacağım..Chiptuning çok daha sağlıklı bir güç arttırım yöntemidir..tahmini 500€ civarında maliyeti olur..

Bütün bu yöntemler aracınızı asla garanti dışı bırakmaz..Modüller kolay sökülüp takılabildiğinden servisden kolayca saklanabilir..Chiptuningi ise servislerde farkedebilecek donanim olmadığından anlayamazlar..İzmir için şubemiz yok..Sadece burdan ürünü(sadece modüller için) göndeririz orda bir tuning garaja ücretli olarak taktırırsınız..Güç ölçümlerini yaptırmanız için bir tuning garaja yönlendiriyorum yoksa sizde kolaylıkla ürünü takabilirsiniz..

yutuna

11 Mart 2007; 10:01:22 

Ayrıntılı bilgileriniz ve ilginiz için çok teşekkürler Chip Tuning Uzmanı. Anladığım kadarıyla chiptuning daha uygun olacak. Yazın İstanbula bir gelişimde sizi ziyaret edeceğim. Yararlı bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum, başarı dileklerimle.

ChipTuning Uzmanı

11 Mart 2007; 10:17:12 

quote:

Orjinalden alıntı: yutuna

Ayrıntılı bilgileriniz ve ilginiz için çok teşekkürler Chip Tuning Uzmanı. Anladığım kadarıyla chiptuning daha uygun olacak. Yazın İstanbula bir gelişimde sizi ziyaret edeceğim. Yararlı bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum, başarı dileklerimle.

Rica ederim..

Elimden geleni yapacağımdan kuşkunuz olmasın..

Asıl ben teşekkür ederim..

kadırgalı

11 Mart 2007; 13:17:25 

merhaba chip tuning uzmanı bendede 1.3 70 bg multijet doblo var acaba benim araca ne gibi bir tuning yapılabilir ne kadar masraf olur ve ne kadar performans artışı yaşanır zira aynı motorun 90 bg olanını puntolar kullanıyor ve aradaki fark iki motor arasında ,bildiğim kadarıyla puntoların motorunda değişken atmosferik basınç diye bişey var bu ne demek bizim motor bu şekilde ayarlanamaz mı ?

<---DoBLo TeAm--->
ChipTuning Uzmanı

11 Mart 2007; 16:33:49 

quote:

Orjinalden alıntı: kadırgalı
merhaba chip tuning uzmanı bendede 1.3 70 bg multijet doblo var acaba benim araca ne gibi bir tuning yapılabilir ne kadar masraf olur ve ne kadar performans artışı yaşanır zira aynı motorun 90 bg olanını puntolar kullanıyor ve aradaki fark iki motor arasında ,bildiğim kadarıyla puntoların motorunda değişken atmosferik basınç diye bişey var bu ne demek bizim motor bu şekilde ayarlanamaz mı ?

Merhabalar..

70 Hp lik 1.3 doblo 385€ luk bir modül ile 90 hp yapılabilir..%25 de tork yükselir..90 hp olan motor aynı motor değil..Çok fark var iki motor arasaında..

Sincity

11 Mart 2007; 19:00:50 

selamlar hocam
bizde 2005 VW Golf 2.0 TDI 140 HP var acaba hesaplı ve yakıt tasarrufunu fazla etkilemeyecek ne gibi önerileriniz olabilir ilgilenirseniz sevinirim....

NOKİA N91
http://ouz.bozuq.org/
ChipTuning Uzmanı

11 Mart 2007; 19:45:57 

quote:

Orjinalden alıntı: Sincity

selamlar hocam
bizde 2005 VW Golf 2.0 TDI 140 HP var acaba hesaplı ve yakıt tasarrufunu fazla etkilemeyecek ne gibi önerileriniz olabilir ilgilenirseniz sevinirim....

aracınıza uygun chip tuning ve modüler uygulamalar var fakat ücretleri birbirine çok yakın..o kararı artık siz vereceksiniz..chip mi modülmü..??

birbirine göre avantajlarını ve dejavantajlarını daha önce anlattık ama daha detaylı bilgi için imzamdaki msn adresimden bana ulaşıp konuşabilirsiniz..

650€ luk yeni geliştirilen bir modül aracı 180 hp civarına çıkartıyor..250 taban lastikde taksanız arabayı zapdedemezsiniz söyliyeyim..

kapadokyalı

11 Mart 2007; 20:25:45