Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Dizel Araç Tuningi Nasıl Yapılır..?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobilim >> Motor Modifikasyonu >> Cevap: Dizel Araç Tuningi Nasıl Yapılır..? Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
snoopcess

1 Şubat 2007; 23:34:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: neco59

quote:

Orjinalden alıntı: snoopcess

merhaba,

-2006 Getz 1.5 CRDI 88hp 240NM tork-

aracın performansı motoruna göre iyi, sanırım tork değeri yüksek olduğunda ara hızlanmalar gayet iyi. Fakat düşük devirlerde çok baygın ve ölü araba. Bunu nasıl giderebilirm? Ayrıca HP ve tork değerlerini yükseltmek için nerden başlamalıyım ve ne yapmalıyım?

Teşekkürler,

yazdığınız tork değeri 110 hp lik versiyon için sanırım.

evet ya yanlış yazmışım pardon ...220NM olcak

http://www.hyundai.com.tr/model/techspeclist.asp?modelID=2

uyardığın için teşekkürler

TOMORROW NEVER COMES UNTIL IT'S TOO LATE...
neco59

2 Şubat 2007; 0:20:23 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: neco59

quote:

merhaba,

aracın performansı motoruna göre iyi, sanırım tork değeri yüksek olduğunda ara hızlanmalar gayet iyi. Fakat düşük devirlerde çok baygın ve ölü araba. Bunu nasıl giderebilirm? Ayrıca HP ve tork değerlerini yükseltmek için nerden başlamalıyım ve ne yapmalıyım?

Teşekkürler,

yazdığınız tork değeri 110 hp lik versiyon için sanırım.

evet ya yanlış yazmışım pardon ...220NM olcak

http://www.hyundai.com.tr/model/techspeclist.asp?modelID=2

uyardığın için teşekkürler

rica ederim

Mesudum

Sisteme Gözat

2 Şubat 2007; 10:26:44 

Sanırım şöyle genel bir liste eklemek iyi olacak. Herkes tek tek kendi modelini sormaya başladı.

Yoksa başka sitelerdeki tablolarda görülebilecek değerler geçerli mi?

.oO°Oo.

AmdSapphirePalitSamsungTwinmosSeagateLgAsusLogitechIncaBilliontonCanonPiranhaAirties
CorsaCDTI-NokiaN82-SEK700i-Canon-Bursa-Galatasaray
ChipTuning Uzmanı

3 Şubat 2007; 11:59:30 

quote:

merhaba,

Teşekkürler,

Aracınız için uygun modüller ile +18 Hp %25 Tork artışı sağlayabilirsiniz..Bu modüllerin araca kazandırdığı en çarpıcı özellik 1500-1800 rpm gibi olan turbo doldurma basıncını 400-500 rpm geri çekmesidir..Böylelikle araç gaz pedalına daha erken tepki verecektir..Probleminizi bu modüllerin birini uygulayarak çözbilirsiniz sanırım..size yaklaşık 350€ civarında maliyteti olur..Turbo Dizellerde motor modifikasyonunun ilk adımı elektronik modifikasyondur..

Rica Ederim..

megachips@windowslive.com
ChipTuning Uzmanı

3 Şubat 2007; 12:08:08 

quote:

Orjinalden alıntı: malkocoglu48

merhaba aracım logan 1.5 dci 65 hp
megane 2 lerdeki motorla aynı mı onlar 80 ve 100 beygir
yada nasıl aynı beygiri yakalarız neler yapmamız gerekir

Sizin motorunuzda intercooler yok..Fakat Chiptuning işlemi ile motor kumanda ünitenizdeki parametreleri değiştirerek(Remaping) 80-90 Hp değerlerini yakalarsınız..

ChipTuning Uzmanı

3 Şubat 2007; 12:14:32 

quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

Sanırım şöyle genel bir liste eklemek iyi olacak. Herkes tek tek kendi modelini sormaya başladı.

Yoksa başka sitelerdeki tablolarda görülebilecek değerler geçerli mi?

Bendeki ürünlerin araçlara kattığı ilave performans değerleri TUV, ürünler ise CE standartlarını destekliyor..Bu önemli bir referans..

.oO°Oo.

Kocaman bir pdf dosyası var aslında..Onu biraz düzeltip burda yayınlayayım..İyi oldu düşündüğün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChipTuning Uzmanı -- 3 Şubat 2007; 12:16:06 >

TSMC
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Şubat 2007; 12:16:14 

Chip Tuning uzmanı;

Yani şimdi benim araca çip olmazmı tr'de?
ChipTuning Uzmanı

3 Şubat 2007; 12:27:01 

Olur ama benim pek malumatım yok Senin aracınla ilgili..

TSMC
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Şubat 2007; 12:30:44 

Turbo yaptıracağım zaman, intercooler'da almam gerek sanırım. Örneğin 400 hp almak için kaç bar basmalıyım?

Saraçoğlu

3 Şubat 2007; 15:22:48 

Yaza dizel bi araç düşünüyorum ( 2002-2003 modele kadar kaliteli , beni fazla üzmeyecek bişe )Aklımda VW grubun 1.4 TDI motoru bulunan Skoda fabia - Seat Cordoba - VW Polo alternatifleri üzerinde duruyorum (Özelliklede fabia) 1.4 TDI nasıl bir mootdur? 75 hp ve 80 hp olan modeller yazılım değişiklikleriyle ne kadar güç sağlar ? Bu uygulamaya dayanacak bi motormudur(Common rail yerine pompalı olduğu için birazdaha dayanıklıdır diye düşünüyorum doğrumu? )Bide Blow off düşünüyorum.Mümkünmü ? Mümkünse , ses harici turboya yarar veya zararı varmı????

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraçoğlu -- 3 Şubat 2007; 15:23:22 >

ChipTuning Uzmanı

3 Şubat 2007; 15:24:42 

quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

Turbo yaptıracağım zaman, intercooler'da almam gerek sanırım. Örneğin 400 hp almak için kaç bar basmalıyım?

Intercooler sız turbo randıman vermez..

Basınç hesaplarının özel formülleri var..kolay değil hesaplamak..

ChipTuning Uzmanı

3 Şubat 2007; 15:32:33 

quote:

Orjinalden alıntı: Saraçoğlu

Yaza dizel bi araç düşünüyorum ( 2002-2003 modele kadar kaliteli , beni fazla üzmeyecek bişe )Aklımda VW grubun 1.4 TDI motoru bulunan Skoda fabia - Seat Cordoba - VW Polo alternatifleri üzerinde duruyorum (Özelliklede fabia) 1.4 TDI nasıl bir mootdur? 75 hp ve 80 hp olan modeller yazılım değişiklikleriyle ne kadar güç sağlar ? Bu uygulamaya dayanacak bi motormudur(Common rail yerine pompalı olduğu için birazdaha dayanıklıdır diye düşünüyorum doğrumu? )Bide Blow off düşünüyorum.Mümkünmü ? Mümkünse , ses harici turboya yarar veya zararı varmı????

Şimdiden teşekkürler

Aslında dizel araçlar arasındaki tercihiniz isabetli..Bu motor dayanıklı ve güçlü..Pompa meme teknolojisi sizinde tahmin ettiğiniz gibi sağlam bir sistem..VW nin kalite çizgisini hepimiz biliyoruz..
Motor modül uygulaması ile +20 Hp ve %20 tork artışını çok rahat kaldırabilir..Chiptuning ile bu değerlerin dahada üzerine çıkılabilir..
BlowOff ile çok zevkli kalkışlar sizi bekliyor olacak..

Saraçoğlu

3 Şubat 2007; 15:36:13 

quote:

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Şimdiden teşekkürler

Aslında dizel araçlar arasındaki tercihiniz isabetli..Bu motor dayanıklı ve güçlü..Pompa meme teknolojisi sizinde tahmin ettiğiniz gibi sağlam bir sistem..VW nin kalite çizgisini hepimiz biliyoruz..
Motor modül uygulaması ile +20 Hp ve %20 tork artışını çok rahat kaldırabilir..Chiptuning ile bu değerlerin dahada üzerine çıkılabilir..
BlowOff ile çok zevkli kalkışlar sizi bekliyor olacak..

Çok teşekkürler....

http://forum.donanimhaber.com/m_12082654/tm.htm sizce??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraçoğlu -- 3 Şubat 2007; 16:23:41 >

ChipTuning Uzmanı

3 Şubat 2007; 16:14:06 

quote:

Çok teşekkürler....

Rica ederim..Yardımcı olabildiysem ne mutlu..!

sec

4 Şubat 2007; 10:25:21 

Slm ChipTuning Uzmanı,

Bende 2007 bmw 520d var, chip taktırsam performans, yakış ne olur ?? Maliyeti nedir, bu arada Borusan snıtzer chip takıyor garantiyi bozmadan, tavsiye edermisin ??

MAS207

4 Şubat 2007; 11:50:32 
<