Şimdi Ara

Apple'dan Spotify'a cevap gecikmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Apple'dan Spotify'a cevap gecikmedi
    Dünyanın en popüler müzik servislerinin başında gelen Spotify, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınladı ve Amerikalı teknoloji devi Apple'ı haksız rekabetle suçladı. Geçtiğimiz hafta yayınlanan açık mektupta Spotify, Apple'ın App Store'u rakiplerine zarar vermek için adeta bir silah gibi kullandığını ve şirketin adil rekabet etmediğini iddia etmişti.
     
    Spotify'ın teknoloji dünyasında yankı uyandıran bu suçlamalarına Apple'dan cevap gecikmedi. Spotify'ın iddialarına karşı bir mektup yayınlayan Apple, Spotify'ın gerçekleri çarpıttığını ifade etti. Apple'ın baş avukatı Bruce Sewell tarafından yayınlanan mektupta, Spotify'ın özel muamele görmek istediği iddia ediliyor.
     
    App Store'un bugüne kadar Spotify'a kayda değer fayda sağladığını belirten Bruce Sewell, şirketin App Store'un genel kurallarına uyması ve iOS'taki uygulamasını bu kurallar çerçevesinde güncellemesi gerektiğini ifade etti. App Store için yürüttükleri sıkı çalışmaya dikkat çeken Sewell, Spotify'ın App Store'un sunduğu avantajlardan faydalanırken bunun için para ödemek istememesini eleştirdi. Ayrıca Sewell'a göre App Store'dan faydalanan diğer şirketler Apple'a para öderken Spotify'ın buna yanaşmaması diğer şirketler için haksızlık olur.
     
    Spotify'in bu şekilde kendilerinden özel muamele istediği belirten Apple, tüm uygulama geliştiricilerine karşı adil ve eşit davrandıklarını ve bu yüzden Spotify'a taviz vermeyeceklerini açıkladı. Şimdi asıl merak edilen, tüm bu suçlamalardan sonra iki firmanın nasıl bir yol izleyeceği. Şimdilik Apple'ın Spotify'ı App Store'dan kaldırması beklenmiyor, ancak Sewell'ın açıklamaları, gerekli adımlar atılana kadar uygulamanın güncellenmesine izin verilmeyeceğine işaret ediyor.







  • Rekabet kızışıyor ancak Spotify'ın neden endişelendiğini anlamıyorum. Apple Music asla Spotify platformunu geçemeyecek. Neden derseniz gelin farklılıklarına bir göz atalım.

    Spotify müziği sadece sunmuyor onu sosyalleştiriyor, sizin modunuza göre yeniden yaratmanıza olanak tanıyor ve en önemlisi size zaten sizde olan bir kültürü pazarlamaya çabalamıyor. Parça modları ile sizin müzik ile interaktif bir iletişime geçmenizi ve onu günlük hayatınızın bir parçası haline getirmenizi sağlıyor.

    Apple Music ise sizlere %90 oranında Türkçe Pop pazarlamanın peşinde ve arşivine gereğinden fazla güvenmekte. Müzik ile olan interaktif ilişkinizi sağlamanın en garanti yolu arama seçkesi bunun yanında ana sayfa sizlere pek birşey sunmuyor aslını sorarsanız orada daha çok Türkçe Pop göreceksiniz. Apple Music ile müziği yeniden tanımlamanız ve bilindik arşivinizin dışına korkusuz adımlar atmanız çok zor. Uygulama henüz başlarken sizlere hangi sanatçıları daha çok dinlediğinizi soran bir uygulamadan sizlere ne yenilik katmasını bekleyebilirsiniz ki!?

    Spotify'ın rekabet konusunda endişe etmesi gereken hiçbirşey yok Apple mevcut yazılım konsepti ile asla Spotify'a erişemeyecek. Bu adil tartışma davası ise daha iyi bir reklam stratejisinden fazlası değil gibi görünüyor.





  • Apple Spotify ı bitirmeye niyetli ama 10 tane premium üyelik alacak olsam birini Apple dan almam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbrk

    Rekabet kızışıyor ancak Spotifyın neden endişelendiğini anlamıyorum. Apple Music asla Spotify platformunu geçemeyecek. Neden derseniz gelin farklılıklarına bir göz atalım.Spotify müziği sadece sunmuyor onu sosyalleştiriyor, sizin modunuza göre yeniden yaratmanıza olanak tanıyor ve en önemlisi size zaten sizde olan bir kültürü pazarlamaya çabalamıyor. Parça modları ile sizin müzik ile interaktif bir iletişime geçmenizi ve onu günlük hayatınızın bir parçası haline getirmenizi sağlıyor. Apple Music ise sizlere %90 oranında Türkçe Pop pazarlamanın peşinde ve arşivine gereğinden fazla güvenmekte. Müzik ile olan interaktif ilişkinizi sağlamanın en garanti yolu arama seçkesi bunun yanında ana sayfa sizlere pek birşey sunmuyor aslını sorarsanız orada daha çok Türkçe Pop göreceksiniz. Apple Music ile müziği yeniden tanımlamanız ve bilindik arşivinizin dışına korkusuz adımlar atmanız çok zor. Uygulama henüz başlarken sizlere hangi sanatçıları daha çok dinlediğinizi soran bir uygulamadan sizlere ne yenilik katmasını bekleyebilirsiniz ki!? Spotifyın rekabet konusunda endişe etmesi gereken hiçbirşey yok Apple mevcut yazılım konsepti ile asla Spotifya erişemeyecek. Bu adil tartışma davası ise daha iyi bir reklam stratejisinden fazlası değil gibi görünüyor.


    Açıkçası DH'nin bir yorumu düzenle seçeneğini sunmasını beklerdim ama sunmadığından dolayı bu mesajda yazım hakkında düzeltmeleri vermek durumundayım

    LÜTFEN EKLEYİN BU ÖZELLİĞİ BİZ HATASIZ KUL DEĞİLİZ YAZILARIMIZI DÜZELTMEK İSTEYEBİLİRİZ!!!

    Uygulama henüz başlarken sizlere hangi sanatçıları daha çok dinlediğinizi soran bir uygulamadan sizlere ne yenilik katmasını bekleyebilirsiniz ki!?

    cümlesindeki ilk UYGULAMA kelimesini silin efendim kafanızda. Ben silemedim siz silin :)





  • internet explorer 6.0

  • Spotify kullanıcısıyım başarılı buluyorum sorun yaşatmıyor neden Apple müzik tercih edeyim?

  • ozbrk O kullanıcısına yanıt
    Forumda zaten var yorumu düzenleme seçeneği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisini de kullanmıyorum ama eğer ki kullanacak olsam spotify kullanırım apple a zırnık koklatmam...

  • Turkcell müzik kullanıyorum o da gayet güzel. Tabii spotify ve apple kadar iyi mi orasını bilmiyorum...

  • apple la bir ceza kesselerde aklı başına gelse

  • iosta applemusic en iyisi spotigy kumla oynasn

  • Apple kullananlar Apple Music kullanır. Ayrıca Spotify ın arayüzü çok kötü.

    İkisinide kullanmış biri olarak kesinlikle Apple Music diyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdiozgor

    Apple kullananlar Apple Music kullanır. Ayrıca Spotify ın arayüzü çok kötü.

    İkisinide kullanmış biri olarak kesinlikle Apple Music diyorum..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'ın rekabete girmesi spotify'ı ve fanlarını rahatsız etmişe benziyor tabi deezer gibi sessiz sedasız geriden gelen bir firma değil önemsenmesin.İstese spotify'ı çek keserek satın da alırdı ama rekabet yöntemini seçti.Apple düşmanlarına tek tavsiyem sessizce oturun ve olacakları izleyin çünkü elinizden başka birşey gelmez.Yakında Apple'ın Tidal'ı a satın alacağı konuşuluyor bu gerçekleştirdiğinde görün asıl bombayı.

  • donanımhaber her şeyi inceliyor. Aslında bu müzik uygulamlarını da karşlaştırıp inceleseler. bende spotify üyeliği almayı düşünüyorum ama hangisinin ne artısı var bilmiyorum
  • Allah aşkına AppStore un neyinden faydalanıyor veya geliştiricinin ne işine yarıyor. Tek yaptığı geliştiricileri sömürmek.

  • Ne yaparsan yap Spotify'ı bitiremeyeceksin. Kan emici firma !

  • dava geliyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spotify 6 aylığına Premium ücretlerini %50 düşürsün Apple Music batar. Sen daha dünkü çocuksun kimi kimin yerinden kovuyorsun diye sorarlar.
  • Spotify premium abonesiyim çok memnunum alternatifi yok şuan için ses kalitesi üst düzey

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.