Şimdi Ara

PGS projesi ile PC oyunları cebe giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PGS projesi ile PC oyunları cebe giriyor


    Son dönemde küçük yapıdaki oyuncu sistemlerine ilgi giderek artıyor ve güçlü ekran kartlarının mini-ITX formatlarına daha sık rastlıyoruz. Bununla birlikte cebe sığabilen bilgisayar projeleri beklediği ilgiyi halen görebilmiş değil. PGS projesi ise konuya farklı bir açıdan yaklaşıyor.


     


    Kickstarter üzerinde başlayan proje, mütevazi bir bilgisayar sistemini el konsoluna sığdırıyor ve bilgisayar oyunlarının hareket halinde de akıcı bir şekilde oynanabileceğini iddia ediyor. İşin donanım tarafı ise kafalarda soru işareti bırakıyor.


     


    5.7 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte AMOLED ekran barındıran PGS, 2.56GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Intel Atom X7 yonga setinden gücünü alıyor. 8GB LPDDR3 RAM ile birlikte sistem desteklenirken, 128GB SSD sürücü microSD ile 512GB daha artırılabiliyor. 6120mAH kapasiteli batarya ise 8-10 saat arasında oyun keyfi sunuyor.


     


    Cihaz, kızaklı bir kontrol paneline sahip. Panel üzerinde üzerine basınca ortaya çıkan iki adet analog çubuk yer alıyor. Böylece ekran kapanırken, herhangi bir engel teşkil etmiyor. Ayrıca panel üzerinde ikinci bir dokunmatik ekran mevcut. Bu ekranda oyun ile ilgili bilgiler görülebiliyor ayrıca sanal klavye olarak da kullanılabiliyor. Cihazın diğer önemli tarafı Windows 10 ve Android 6.0 çift işletim sistemine sahip olması.


     


    Ayrıca Bkz.AMD’den Radeon RX 480 aşırı güç tüketimi için beklenen açıklama geldi

    Standart model yanında bir de PGS Lite adında daha düşük bir versiyon yer alıyor. Farklı olarak bu modelde 5.5 inçlik 720p ekran, 4GB LPDDR3 RAM, 64GB eMMC bellek, 4080mAH kapasiteli bataryaya yer verilmiş.


     


    Geliştiriciler, sistemi bazı testlere tabi tutarak oyunlardaki performansını da ölçmüş. Minimum ayarlarda Batman: Arkham City, Dark Souls 2, Mirror's Edge, Metal Gear: Revengeance ve DmC: Devil May Cry gibi oyunlar 25-34 fps arasında sonuçlar veriyor.


     


    Donanım ve tasarım tarafına bakarsak, özellikle Android oyunları için gayet ideal bir konsept olduğunu söyleyebiliriz. Ancak küçük ekran boyutu, Atom X7 yonga seti ve entegre Intel grafik birimi ile pek de bilgisayar oyuncularına hitap ettiği söylenemez. Yine de oyunlardan yüksek performans beklentisi olmayanlar için bir alternatif olabilir.


     


    PGS projesi ihtiyacı olan 400 000 dolarlık bağışın yarısına ulaşmış durumda. PGS için en az 280$, PGS Lite için en az 230$ bağışlarda bir adet konsol hediye edilecek. Üretime ise en erken Mart 2017 tarihinde başlanması bekleniyor. 


     







  • Keşke bir model olup üst versiyonun özelliklerini 720p ekranda verselermiş, üst versiyon hiç akıl karı değil. 2k ekranda dahili grafik birimi pehh

  • O değilde fm 00\01 cep telefonuna uyarlasalar ne güzel olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

    Keşke bir model olup üst versiyonun özelliklerini 720p ekranda verselermiş, üst versiyon hiç akıl karı değil. 2k ekranda dahili grafik birimi pehh

    Hocam oyunu 720p'de çalıştırmak çok zor değil.

    Projeye gelirsek çok güzel ama o kadar küçük cihazda bakalım ne kadar throttling yapacak. Malum koca gövdeli ultrabook'larda bile fansız bu işlemci çok verimli olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu Amd'nin yeni apusuyla yapsalar çok daha iyi olurdu oynanabilirliği.

    Şu haliyel bile bir sürü oyun oynatabiliyor olması güzel,geliştirilirse daha çok tutar gibi.

    Emulatör yüklesem oyunları gene yeter,birde android oyunları var,uygulamalarda cabası.
  • Zamanında razer tabletin icine gt 640mle koymuştu bu model uzerine cok dusulmemis buyuk firmalar ele alsa bu plartformu icin gtx 1050m bile koyarlar.

  • Bunda bile ısrarla 2K ekran. Nedir bu 2K ısrarı bilmiyorum.

  • portatif oyun sistemleri oldum olasi bir turlu istenilen verime ulasamadi.şahsi fikrim gaming notebooklar bile tam olarak beklentileri karsilayamadi.karsilasa harici grafik birim modullu cihazlar turemezdi diye dusunuyorum.gerek donanimi guncelleyememek,gerek agirlik,gerek ısınma sorunu olsun tam anlamiyla yerlesik sistemlerden eksiksiz bir tasinabilir oyun sistemi icin daha onumuzde cok yol var.

  • benim gibi emülatör sevenler için ideal bir sistem olmuş. özellikle psp den gba ya kadar bütün oyunların tek bir mobil sistemde olması çok güzel olurdu.

  • Ekran çözünürlüğü fazla olmuş bence. 1080p yapılıp, çok daha akıcı oyun deneyimi sunulabilirmiş. Ama bu haliyle de iyi bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arada 50$ fark olduğuna göre 1444p ekranlı daha mantıklı

  • Bakalım nasıl olacak.

  • arel.gr gelip beni eleştirmesini bekliyoruz :))

  • Sabit ve mobil sistemleri çiftleştirme ve melez elde etme hep başarısız olacak. Olmuyor işte. Oyunu da oturduğunuz yerden oynayın la! Taş yerinde ağırdır. Klasik windows ile çalışan tabletler yaptılar ama İOS android karşısında hep ezildi. Çünkü mobil demek mobil demektir pratiklik ve hız. Ne yapayım ben koşarken bilgisayarıma parmakla dokunarak sağ tık yapmayı? Geçin bunları başarısız olmaya mahkum ve asla da olamaz. Mantıklı değil. Grafik onu taşıyacak donanım demektir donanım da sığabileceği bir boşluk demektir. Boşluk ta ağırlık masraf tüketim demektir. Olmaz yapamazlar.

  • İçindeki entegre grafik ile Dirt 3, 800x600 çözünürlük ve en düşük ayarlarda 28fps veriyor. Bence en az 4K ekran koysunlar :p



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulan Musk -- 6 Temmuz 2016; 2:54:07 >
  • 720p iyidir ! : )

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu

    Ekran çözünürlüğü fazla olmuş bence. 1080p yapılıp, çok daha akıcı oyun deneyimi sunulabilirmiş. Ama bu haliyle de iyi bence.

    Hatta 720p bile olabilirdi tek model atom işlemcili sonuçta 5" küçücük ekran ben de anlamıyorum bu ekranları niye 2k yaparlar tamamen gereksiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SZR_CLN


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu

    Ekran çözünürlüğü fazla olmuş bence. 1080p yapılıp, çok daha akıcı oyun deneyimi sunulabilirmiş. Ama bu haliyle de iyi bence.

    Hatta 720p bile olabilirdi tek model atom işlemcili sonuçta 5" küçücük ekran ben de anlamıyorum bu ekranları niye 2k yaparlar tamamen gereksiz

    Doğru diyorsunuz hocam ama şöyle bir durum var şimdi neredeyse HD ekranlı telefon kullanan dahi pek kalmadı. Herkesin elinde min. FullHD ekran telefonlar var. İnsanlar alışmış sonuçta bu ekranlara. Bence o sebepten insanlara itici gelmemesi için yüksek çözünürlüklü panel koymuşlardır yani pazarlama stratejisi olarak. Ama gene de 2k ekran fazla olmuş 1080p koyulsaymış o yüzden daha iyi olurmuş diye düşünüyorum.

    Yoksa tabi ki sizin de dediğiniz gibi 720p koymak en mantıklısı. Yani küçücük ekranı var. Ki bütün oyunları oynatsa oynatsa anca minimum grafiklerde oynatacak. Gözümüze sokacağı bir ayrıntısı olmayacak. İşlemcisinin durumunu da düşünürsek en uygun çözünürlük 720p olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cceviz

    benim gibi emülatör sevenler için ideal bir sistem olmuş. özellikle psp den gba ya kadar bütün oyunların tek bir mobil sistemde olması çok güzel olurdu.

    hiç anlamıyorum da bu nintendo 3ds oyunlarını samsung s7 de oynayabilir miyim. mario luigi donkey kong falan ?
  • Bilgisayarlardaki görüntüyü direk tablete ya da laptopa gönderip hatta kontrol edebildiğimiz sistemler mevcut zaten gücü direk bilgisayardan aldığından ekran kartının önemi kalmıyor bunu telefona uygulamak daha mantıklı bence atom adı geçti mi o işi geçeceksin

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.